Utveckling 11 månader

Igår blev Signe elva månader. Under den sista månaden har hon blivit stadigare och till slut släppte det och hon gick! Nu kan hon gå väldigt långt, men bäst går det om hon har någon leksak i munnen. Hon går också fortfarande väldigt gärna genom att hålla i sig i väggen, leksaker eller möbler. Vill hon någonstans fort, sätter hon sig ner och kryper istället.


Hon har varit väldigt glad den senaste tiden. Hon verkar vara väldigt nöjd med sig själv och det hon kan åstadkomma. Så hon skiftar inte lika i humör som hon gjorde när hon var 9 och 10 månader, nu är hon glad mest hela tiden.


Hennes ordförråd har växt lite sedan 10 månader och nu säger hon även Tat (tack). Dada är mamma och hon kämpade länge fram ett K framför något annat som vi inte förstod vad det var. Men troligtvis var det Kolla hon menade, för det varvar hon med Titta nu.

I hennes traktorsvagn finns det en gris, och Per har frågat henne mycket om grisen, och en dag sa hon Isss när vi tittade på grisen. Men det har inte dykt upp igen.

Allt det här varvar hon med sina egna läten som vi inte lyckats tyda ännu. 


Hon har fått börja äta lite av samma mat som oss. Det går jättebra, hon gillar mat. Mest gillar hon att få sitta och plocka småbitar själv. Så den här månaden har vart väldigt skön på matfronten, det är inte ofta vi har behövt kämpa vid matbordet.

Hon är väldigt mammig, är jag i närheten är det nästan alltid mamma som gäller.

Den här månaden har det vart svårare att lägga Signe vissa kvällar. Hon har svårt att komma till ro, troligen pga att det händer så mycket för henne på dagarna. Hon ställer sig ofta upp i sängen direkt när vi har lagt henne.

Fortfarande kan hon såklart bli arg för att nästa stund bli glad. De är bilderna är tagna under samma minut imorse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback