Signes stora intressen

Igår var vi på öppna förskolan, som vanligt på måndagar. Det kom rätt mycket barn, så det var jätteskoj! Signe har backat lite när det gäller att gå. Hon har den senaste tiden krypit mera, men igår när hon såg att Nattis gick hela tiden så började Signe gå allt mer igen också! Per märkte stor skillnad på eftermiddagen när han kom hem. Kul att se att det har stor inverkan på dom att träffa andra barn.

Det är två pappor i vår grupp som har börjat vara föräldralediga nu, det jättekul att de fortsätter komma på öppna och träffa oss andra. Det märks så väl att barnen känner igen varandra och det vore synd om de inte fick fortsätta träffas. Så småningom ska de ju in på förskola och då blir det ju annorlunda såklart.

Idag är det rytmik som gäller på eftermiddagen. Signe hade så kul sist. Det är härligt att se när ledaren börjar spela på sin trumma och alla barnen tystnar, vänder sig mot henne och är helt fascinerade! Varje gång!

Signe utvecklas för varje dag. Hon har ett enormt intresse för att veta vad saker och ting heter. Pekar på allt möjligt och säger dä på ett frågande sätt. Då är det bara att säga vad det är hon pekar på. Efter 15 gånger kan det lätt bli enformigt.
Men det är roligt att se hennes intresse för saker och ord. Hon försöker sätta ord på vissa av de saker vi pekar på, men det blir lätt att hon fastnar på en bokstav. Tex när jag sa bord igår. Då klämde Signe fram ett B.
Napp säger hon nu. Oftast när hon har hittat sin snuttefilt. Först gosar hon in i sig i filten, spelar ingen roll om hon är trött eller inte och så säger hon bapp några gånger. Hon är så söt!

I morse läste jag säkert 10 böcker på sträck. Några får man läsa två gånger. Hon går till hyllan med böcker och hittar en hon vill ha, sedan sträcker hon den mot en. När man har tagit boken och förklarat att vi ska läsa den kommer hon gåendes eller krypandes och skyndar upp i knät :) Ibland låter hon lika exhalterad som när hon ska få välling på kvällen! Det är himla gulligt. Hon har som sagt ett stort intresse för ord. Kanske för att vi har läst och bläddrat i böcker enda sedan hon var liten bebis.

Snart fyller Signe ett år. Det är nog dags att börja planera lite. Igår var jag på stan och köpte den här vagnen från Micki som hon ska få. Köpte den på Lekstugan för 369:-, sedan gick jag in på Torgboden för att se om jag hade gjort ett bra köp. Det hade jag inte. Där kostade den 299:-. Det stod det på en låda iaf, på de andra 349:-. 20:- mer kunde jag gott och väl ha betalat för att handla på lekstugan men inte 70 spänn. Så jag gick tillbaka och berättade vad jag sett, det resulterade i att jag fick tillbaka 70:- av Lekstugan. Himla snällt!



Bild från
Micki

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bara för att det kostar mer på en butik än en annan så ska det ju inte behöva mena att man ska gå tillbaka å säga: Du det var billigare där borta, å sen få pengar tillbaka.. Det var lite pinsamt det där syster yster.

2009-01-20 @ 17:11:56
Postat av: Frida

Njae, det var inte så jag menade. Jag ville lämna tillbaka den för att sedan gå och köpa den hos torgboden, men hon på Lekstugan ville mycket hellre sälja den till mig för 299:- istället för att jag skulle gå och köpa den av torgboden. Ångra sitt köp får man väl ändå göra?

Postat av: EliN

Tycker du gjorde helt rätt Frida. Dom har nästan lagt på 25% på priset. Det är lite väl stor marginal, tycker iallafall jag.

2009-01-20 @ 20:02:44
URL: http://elingranath.blogg.se/
Postat av: Anton

Ja men dåså, då fattade jag lite fel :P

2009-01-20 @ 21:18:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback