Öppna Förskolan

Jag och Signe har redan kommit hem från Öppna. Hon sov till kvart över åtta imorse och då blir det bara en sovstund, annars kommer hon i säng så sent på kvällen, så vi åkte till föskolan efter gröten imorse. De två senaste kvällarna har Signe vaknat till vid 23 tiden. Igår kikade jag in när jag hörde henne och då stod hon upp och tittade. Hmm... Det går inte att försöka söva om henne genom att gunga henne i famnen, hon är för vaken. Men efter en slurp välling så somnar hon så snällt. Hon är ju knappast hungrig den tiden, hon dricker bara 100 ml kankse. Vet inte varför hon vaknar då. Det resulterade i att hon sov ända till kvart över åtta utan att jag behövde kliva upp en endaste gång inatt! Hon har blivit jätteduktig på natten. Himla skönt!

På förskolan var det väldigt lite folk, en mammagrupp med små bebisar som bara satt ute vid fikaborden, så jag och Signe fick vara ensamma i lekrummet större delen av tiden. Signe verkade inte bry sig om det, utan tyckte det var roligt ändå! Innan vi skulle käka lunch träffade jag en tjej som jag inte sett där förrut. Det visade sig att hennes dotter bara var en vecka yngre än Signe! Det var kul, så vi pratade ett tag och lärde känna varandra. Sen man fick barn har ju samtalsämnena bytts ut lite. Tur man snackar samma språk, mammaspråk.
De från vår föräldragrupp kom ju vid 12, och då hade Signe ätit lunch och det var dags för oss att åka hem för att sova. Hon somnade som en stock i bilen för snart två timmar sedan.

Det är nästan storm ute! 6,5 plusgrader. Det blåste till så mycket att det gav utslag på barnvakten! Men Signe verkar sova skönt. Eftersom vi har åkpåsen i vagnen nu, fick Signe vara lite lättare klädd. Man kommer knappt ihåg vad hon hade på sig när det var 6 plusgrader! Det var ett tag sedan... Lite kontrast mot för -23.

Helene och Klara tänkte ju komma idag, men Klara hade simskola som Helene hade glömt bort, så vi får träffas en annan dag. Alltså händer det nog inte speciellt mycket i Granbo ikväll.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Vad söt hon är signe! Det roligaste selma vet just nu är oxå att plocka ur lådor..och sen i. och sen ur..... :)

2009-01-12 @ 16:44:56
Postat av: Johanna Rapp

Jag baddar med alsolsprit och smörjer med mjukgörare och är väldigt noga med att inte klia. Eksem är ett skit! Skönt att Signe sover länge. Hannes går upp kl 06 vanligtvis även om han får morgonvälling, men vi är ju vana med det så även om jag får sova så brukar jag vakna vid den tiden.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback