Signe lär sig nya saker

Har skapat en ny kategori. Signe lär sig nya saker. Från 1 år och framåt. Nu är det ju slut på månadsuppdateringarna, så för att vi (jag) lätt ska kunna gå tillbaka och se när Signe lärde sig vad har jag skapat den här kategorin.

I Max Boll, en av Signes favoritböcker, finns det tre sidor som handlar om när katten kommer och får syn på bollen. Till slut tar katten bollen och i boken står det Dumma Katten. Jag brukar då även säga ajaj och hytta med fingret. Det är något som Signe har tagit åt sig och så fort vi kommer in på den sidan börjar hon hytta med fingret och låta gnälligt. Precis som jag gör :) Hon är så söt när hon gör så! Igår slog hon på vitrinskåpet så jag sa ajaj och lyfte fingret, då svarade hon med att lyfta sitt finger och "gräla" på mig!

Hon kittlar sig själv och säger ililili (kill kill kill) med ljus röst. Hon kittlar även dockan och mamma om man ber henne göra det.

Hon lärde sig idag hur hönan låter. Kakakaka. Är ju väldigt likt kaka så det var nog inte så svårt för henne att anamma. Hon är en riktigt pratkvarn och försöker sig på att säga alla möjliga ord. Man ser hur hon studerar våra munnar när vi pratar med henne, innan hon själv försöker.

Ett nytt ord som hon lärt sig säga är leka. Men som det mesta med hennes ord så låter det som att även det börjar med bokstaven G.

Hon har lärt sig att gapa när man ber henne gapa. Jag provade det vid tandborstningen ikväll, men då stängdes munnen lika fort igen...


Kan Signe gapa?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback