Välling = livsviktigt

Mormor och Izzi har vart och hälsat på Signe i eftermiddag. Signe gillar verkligen Izzi, ja mormor med för den delen, men när jag sa att mormor skulle komma sken hon upp och sa Tzzzza!

På förmiddagen var vi bara hemma. Hälsade på hos fåren och hästarna. Signe gillar att mata hästarna och säger tack varje gång de tar något som hon ger dom. Jag litar inte fullt ut på dom, så jag är noga med att hålla i både gräset och Signes hand när hon ska mata.

Vi åt fiskpinnar, spenat och hemlagad mos till middag idag. Signe åt bara väldigt lite, sen ville hon inte ha mer. Försökte locka med en kall korv, men det slutade med att hon satt och pillade hål i korvbitarna. Ikväll när det var dags att göra kväller började hon be om välling. Antagligen för att hon var trött och framförallt hungrig. Jag såg då att vi bara hade vällingpulver så det skulle räcka till precis två flaskor. Signe sover jättedåligt om nätterna nu, drömmer, gråter och ropar på mamma. Hon ber också om välling på nätterna när hon vaknar till och inte kan somna om, så det har resulterat i två flaskor välling några nätter. Det såg alltså inte så ljust ut ikväll.

Efter att vi hade läst boken och hon druckit välling var det 80 ml kvar i flaskan. Hon ville inte ha mer. När hon inte kunde somna gnällde hon efter en stund om mer välling. Jag värmde på dom där 80 ml (jag var tvungen att spara i kylen utifall hon ville ha två gånger inatt med...) och hon drack upp det.
Efter en stund gnäller hon om mer välling. Jag såg att hon var väldigt trött, men sa till henne att jag går och fixar välling. Jag vågade inte ta den sista som hon kommer behöva inatt, för tro mig det gör hon, så jag tog grötpulver. Hon äter müsligröt, och havregryn funkar inte så bra i en flasknapp, så jag fick sila bort havregrynen. När jag är klar och har värmt grötvällingen har hon somnat... Men nu står den i kylen, efter andra silningen blev den drickbar, får se om vi måste använda den inatt! Och det stora frågan är ju såklart om hon kommer att dricka den...

Jag vet inte hur bra det är att ställa in en redan värmd vällingflaska i kylen, men hon dör nog inte av det iaf.

Kom nu mormor så åker vi!


När Izzi skulle åka hem ville Signe följa med. Nänä sa hon och pekade på sätet, när hon väl satt där ville hon stänga dörren och åka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback