Då börjar vardagen på riktigt för familjen i Granbo

Igår gnällde inte Signe ens när Per sa hej då vid förskolan. Kul för henne att hon tycker om att vara på förskolan. Kul för oss med såklart.

From nästa vecka börjar hon gå hela dagar. Från 7.30-16. Per har fått jobb! Fast det känns inte helt och fullt så fantastiskt som det kunde göra. För mig iaf. Han kommer att vara "lärling" under ett halvår, fastän han kan en del av sakerna, och därför kommer han att få samma ersättning som från A-kassan. Men han är garanterad jobb i ett halvår efter det, till riktigt lön. Många skulle hellre stanna hemma än jobba för samma ersättning, men inte Per. För Per är en bra kille på det sättet. Plus att det är klart att det är mer stimulerande att åka till en arbetsplats, med arbetskamrater än att ligga hemma framför tvn. Men eftersom han ändå inte tjänar några mer pengar så hade det vart okej för mig om han hade vart hemma en liten tid till iaf. Det är rätt skönt att komma hem till lagad mat, eller påbörjad iaf, och jag tycker fortfarande att han och Signes relation skulle behöva lite mer tid på tu man hand.
Så. Vi kommer att få fortsätta att vara fattiga i ett halvår. Fattigare tom. Även fast han får ut mer än vad jag fick ut när jag tog föräldrapenning så har jag inte alls samma lön som han hade när han jobbade. Vi får se hur det går. Förhoppningsvis ska det väl gå iaf. Ni lär inte se mig på stan så mycket framöver.
Möjligen på Såfin. Jag väntar fortfarande på att vinna den där jäkla medlemsringen, men med min otur är det väl dags för mig i december...

Signes snälla mormor kom förbi igår (ja, även morfar och Izzi var med såklart) med nya kläder till Signe! Hon fick jättefina velourgrejer från Lindex. De fanns inte på hemsidan, så ni får helt enkelt se när hon har dom på sig. Två tunikor och ett par tights. Jättefina!

Pappa satt med Signe i knät och kikade på bilderna som ligger på bloggen. Signes lekstuga hemma hos mormor och mofrar kom upp och pappa frågade henne vad det där var. Nänä hus! svarar Signe glatt. Sedan säger hon Nänä bo dä. Haha så söt! Så när Signe får framtida kusiner kommer det nog bli svårt för dom att leka i lekstugan. För det är ju Signes hus!

Vi åt glasspinne igår och när min var slut sa Signe, Mamma till lash. Hon är väldigt givmild och tycker att alla kan äta glass och kakor när hon får. Gotjejen våran.

Fredagsmys pratar man om när man jobbar under veckorna och bara tar det lugnt inför helgen. När ingen i familjen jobbar blandar man ihop dagarna och alla kvällar ser likadana ut. ikväll kanske vi också kommer att ha fredagsmys.
Jag började måla Signes docksäng igår. Tänkte att det skulle ta en timme kanske. Jo men jävlar, rent ut sagt. Två timmar höll jag på. Skitdrygt att måla när det inte är stora, släta ytor. Kul att veta att jag har minst två timmar till. Den har ju bara fått grundfärg nu. Eller minst, jag kommer helt enkelt bara att måla ett till lager på den. Det får duga. Jag vägrar helt enkelt att måla den en tredje gång. Så drygt var det. Vi får se om det blir fredagsmys eller målning för min del ikväll.

Kommentarer
Postat av: Lina

Ha ha, nja, det är väl sådär att se sig själv men tack tack!

Jag gillade bilden på Signe mest!! Tuva har suttit och tittat mycket på den och pekar på leksakerna och sanden hon leker i.

Vi är i Alfta nu men jag och Fredrik känner oss krassliga så jag tänker inte kolla om ni har nåt för er för det blir nog bara att vi ligger och tar det lugnt...:(

Trevlig helg!

Postat av: Sara

Det är tur för Signes framtida kusiner att de kommer ha en sån snäll och snickarglad farfar som med glädje kommer bygga dem ett eget litet hus bredvid Signes! Och målningen av huset, den antar jag att kusinernas faster tar sig ann med glädje :)

2009-08-28 @ 21:54:58
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/
Postat av: jessika

ulf får börja bygga en nu då så den hinner blir klar innan april ;)

2009-08-30 @ 16:04:03
URL: http://blondinii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback