Hypokondriker?

Natten var jobbig. Signe fick välling redan vid midnatt. Sedan vaknade hon nångång efter tre och kunde inte somna om för att hon snorade så mycket. Vid hennes förra förkylning som var före jul gick det hur bra som helst att ge henne nezeril och använda näsfridan. Nu går det inte alls. Jättejobbigt. Hon skriker som en galning så fort man försöker närma sig näsan eller håller fast henne. Så det var omöjligt att försöka göra nåt åt det inatt när jag var ensam. Då jag försökte skrek hon så att det slutade med att hon hostade massa. Usch. Inge kul. Fick innan det var färdigt ge henne välling igen för att hon skulle kunna slappna av. Det känns som att jag målar in mig själv i ett hörn när jag gör det, men efter en timmes vaken tid mitt i natten orkar man inte. Hon grät av trötthet så jag var tvungen att göra nåt som skulle få henne att slappna av.

Jag ringde hälsocentralen imorse och fick en tid vid kvart över nio. Hon började hosta rossligt under natten och fortsatte lite med det under morgonen. Plus att hon tok sig mot örat. I och med att det blir påsk så blir ju öppentiderna begränsade och jag vill inte behöva sitta med Signe i flera timmar på akuten om förkylningen resulterar i öroninflammation.
Hon blev såklart jätteledsen när jag var tvungen att hålla i henne för att de skulle undersöka öronen. Som var röda. Men det blir de ju typ alltid när små barn är förkylda. De tok blodprov och kollade halsen och det såg okej ut. Men vi avvaktar med antibiotika. Läkaren sa att jag skulle återkomma om hon blev sämre eller hon det kom vätska ur örat. Men kul! Har för mig att jag läst att trumhinnan har spräckts om det kommer vätska. Ska man behöva vänta så länge? Jisses... Iaf så skulle det räcka med att jag ringde in så skulle de fixa med recept på telefon. Bra både för dom och för oss.

Hon somnade i bilen påväg hem och sov en timme. Sedan sov hon tre timmar på eftermiddagen. Vi lät henne sova tills hon vaknade själv, fast klockan hann bli halv sex. Hon var ändå trött ikväll och somnade vid halv nio. Hon äter lite dåligt, kanske det är ett tecken på halsont? Ja, ni ser ju själva. Jag är helt hopplös. Är likadan med mig själv. Åker hellre in för tidigt än för sent till läkaren. Hypokondrisk? Lite möjligtvis.

Idag gjorde jag återigen en maträtt på riktigt. Vi åt potatis, torsk och äggsås. Det blev kalasbra! Men det var lite mycket torsk mot för sås... Jag lyckades iaf jättebra med såsen, det är lätt att bränna vid mjölk, men en ballongvisp är ju guld värd!

Nu ska jag gå och sova. Väldigt trött.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Stackars lilla krake! Anledningen till att dom inte gav dig någon antibiotika för öronen var att även om det är öroninflammation så behandlar dom inte med penicillin längre om dom är över ett år. Dom vill att det ska läka ut av sig själv vilket det oftast också gör...Så var inte orolig!! Det hade dom väl kansek kunnat sagt??


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback