Nya färdigheter bara blomstrar fram

När Signe hade feber och nu har vart förkyld har hon varit rätt gnällig, vilket väl är förståeligt. Men nu tror jag nog att det inte bara hade att göra med hennes förkylning. Hon har utvecklats massvis de sista dagarna, sagt flera nya ord och förstår oss på ett annat sätt, känns det som.

Imorse kom hon med en av sina böcker och sa bok. Hon nickar och skakar på huvudet som svar när man frågar henne nåt. Och oftast så stämmer det med vad hon vill. Hon säger nästan alltid tack eller tack tack när man säger varsegod. Och hon leker tittut mest hela tiden! Med allt. Även med dammsugaren :)

Hon har börjat gjort mer rörelser till sångerna vi sjunger den sista veckan. Och hon har börjat klättra. Hon har inte brytt sig om det tidigare, har inte klättrat upp för soffan som många andra i hennes ålder tex. Men nu klättrar hon uppför trappor och upp på hennes lilla stol. Ja, det gäller att vara med helt enkelt!

Hon härmar oss väldigt snabbt nu. Ikväll när hon badade tog jag två av badankorna och sa puss puss och tog deras näbbar mot varandra. Direkt tog hon två andra ankor och gjorde pussljud med munnen samtidigt som hon förde ihop ankorna!

Nåt hon gillar att göra är att laga mat. Hon går till sin spis och rör runt sedan tar hon sleven till munnen och smaskar med tungan. Hon fick spisen när hon fyllde ett, och jag visade henne hur man gjorde. Sedan dess ingår matlagning till en vardagsrutin även för henne! Och självklart ska alla som är i närheten smaka av hennes goda mat. Även gosedjur och dockor kan få smaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback