Blanka ögon

Det har vart en lite småbökig natt. Signe har gråtit i sömnen flera gången, men tystnat när hon fått hjälp att hitta nappen och snuttefilten. Vid halv ett var hon kokhet och hon drack ganska myxket vatten, medan hon skakade massa! Tog tempen på henne som visade 39,9! Hon var alldeles rödblommig och blank på ögonen. Vi tog av hennes pyjamas, bytte blöja, gav alvedon och så fick hon välling. Sen somnade hon om. Men som sagt, jag har gått upp många gånger efter det.

Imorse vid halv sju vaknade hon och då var tempen på 39. Hon fick ny alvedon och Per klev upp och lekte med henne medan jag fick sova vidare till halv nio då hon grät efter mamma. Signe var så trött då så hon somnade i sängen bredvid mig och vi kunde sova till närmare tio. Det var skönt för oss båda.

Efter frukost hade tempen gått ner till 38,5, även om jag tyckte hon kändes varmare, men hon var hur pigg som helst och det är kanonväder ute så vi gick ut. Hela familjen var ute i 1,5 timme, kanske att det blev för länge för henne, när vi kom in hade tempen stigit till 39,6 igen. I och för sig hade alvedonen från morgonen gått ur, så kanske berodde på det. Det syns på hennes ögon att hon är febrig, de är alldeles blanka. Men hon var ändå pigg och åt lunchen jättebra. Så kräkan igår har nog inget med magsjuka att göra iaf.

Nu ligger hon och sover ute. Vi har 12 grader på baksidan i skuggan! Och 27 i solen :) Signes temp gick ner rätt fort till 39 efter att hon fått en alvedon. Men 39 känns ändå som rätt hög feber. Kanske inte på så små barn.

Tänderna har verkligen passat på att växa fram under nattens höga kroppstemperatur. Det syns stor skillnad mot för igår tycker jag.

Nu ska vi käka lite korv med bröd och sedan ska jag ut i solen! Får passa på medan Signe sover.

Kanske hon har 3 dagars feber? Hon har inte haft det ännu. Eller så är det helt enkelt tänderna. Även fast läkare inte har kunnat fastställa att de två sakerna har med varandra att göra. Men det är mycket som läkare inte kan fastställa... Vi får väl se om det dyker upp några utslag imorgon eller på måndag, det gör ju det vid tredagars feber.

Kommentarer
Postat av: Lina

Åhh, stackars liten!!

Det är ju för typiskt! Hoppas verkligen det snart går över och att ni får en lugnare natt i natt. Kan ju säkert ha med tänderna att göra. Tre-dagarsfebern är ju också ett hett argument...=)



Är trött trött, Tuva vägrar sova nu och går runt och gnäller och gnäller pga övertröttheten...puh!



Trevlig helg!

Kram

Postat av: Anonym

Låter som tredagarsfebern om hon inte brukar ha så hög, Neo hadej u det i Januari. Utslagen kom efter två dagar tror jag det var. Sen försvann dom. Konstig sjuka :)

2009-04-04 @ 20:05:56
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback