Dagisplats?

Tänkte kolla om det är någon/några som läser min blogg som har barn på dagis i Kilafors eller i Bollnäs? Vilket dagis? Är ni nöjda? Bra pedagogisk personal som hinner med barnen? Någon som kanske till och med har sitt barn hos dagmamman Eva i Granbo?

Är väl dags att börja tänka på dagisplats, men det känns så fel att behöva åka till Kilafors och lämna Signe när vi jobbar i Bollnäs. Blir ju tidigare morgnar och senare eftermiddagar för henne än om vi har henne i Bollnäs eftersom det blir åt fel håll. Nu vill jag helst inte skola in henne förrän nästa höst, men det kanske är dags att kolla runt lite iaf. Och i dagsläget vet vi inte vart Per jobbar då, men in det här scenariot så låtsas vi att det är i Bollnäs. Känns som att det är mest troligt.

Det finns alltså en dagmamma i Granbo, vilket ju vore kanon. Men... Jag har hört av en tjej här i byn som har sitt barn där att det är väldigt mycket barn. Hon tar alltså in väldigt många. Plus att hon har fritidsverksamhet och det innebär ju att det blir mycket äldre barn också.

Jag vill att Signe ska hamna på ett ställe där personalen har en pedagogisk utbildning. Signe ska ju inte ha en plats att bara "vara på" när mamma och pappa jobbar. Hon ska ju lära sig nåt också. Leka och lära sig. Det känns viktigt för mig.

Nån som har ett bra tips? Åker såklart hellre till ett riktigt bra dagis i Kilafors än till ett dåligt i Bollnäs.

Alla åsikter mottages tacksamt!


Kommentarer
Postat av: Sara

Funderat på Montessori? Fast de kanske inte är dagis där?... men nog är dom pedagogiska där minst sagt. Fast jag är inte så inne på dessa vägar än. Men de va bara en tanke från mig.

Postat av: Sara

De kanske de är, jag har som sagt ingen aning. Men de skadar väl inte att ringa och kolla? Sök lite på nätet om Montessori.

2008-09-15 @ 18:22:34
URL: http://boddanslilla.blogg.se/
Postat av: Frida

Hej hej!!

Såg att nån hade skrivit om Montessori. Det finns en förskola på Granberg som är Montessoriinriktad. Jag själv pluggar till förskollärare och en tjej jag läser med jobbar lite där på Granberg. På det jag har hör från henne så verkar det vara jätte bra där och personalen verkar bra. Själv jobbar jag lite ibland på föräldrakooperativet Killivipen i Hå. Det kanske blir väldigt åt fel håll för er, men det är verkligen att rekommendera. Dom jobbar Reggio Emilia inspirerat, vilket bla. går ut på att barn ska få lust till att skapa. Det är även en ganska liten förskola, vilket är väldigt skönt. Måste säga att det är mitt drömställe att jobba på den dagen jag är färdig förskollärare

Blev väldigt långt det här men hoppas att det blev till lite hjälp i alla fall:)

2008-09-15 @ 18:40:39
URL: http://fridaforsblom.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag borde vara expert på Montessori eftersom mitt specialarbete på gymnasiet handlade om det. Jag hade dessutom praktik på en Montessoriförskola då... Men som tur är kan jag skylla på att det var väldigt väldigt länge sedan för jag minns inte allt för mkt:) He he... Närå, men här kan du läsa lite kortfattat vad det går ut på:

http://www.luth.se/depts/lib/skolsidan/montessori/nutshell.html

2008-09-15 @ 20:33:16
Postat av: Cissi

Vi har Thea på Julibackensförskola i Kilafors som är privat, Thea trivs kanon bra där å det är lagomnt stort tycker jag. Deras inriktning är barns utveckling genom rörelse blandannat. här är deras hemsida om du vill titta å läsa http://www.kilafors.nu/julibacken/index.asp?id=1



2008-09-15 @ 21:05:00
URL: http://cillaz.blogg.se/
Postat av: Anna Brolin

Hej Kära granne =)



Jag har flyttat Isak därifrån (eva) och har honom på klockargårdens förskola i Bollnäs nu. Trivs mycket bättre där bra personal bra lokaler och stor utegård med gungor och andra lekplatser.. Isak trivs jätte bra där.. Är du intresserad får du gärna komma upp och hälsa på på en fika och prata lite mer =)



Ha en trevlig kväll!!

2008-09-16 @ 20:53:49
URL: http://bhugulliver.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback