Utveckling 9 månader

Jag tänkte skriva ett inlägg om Signes utveckling, mest för att vi själva ska kunna gå tillbaka och kika på den kategorin och minnas vad hon kunde och var hon tyckte var roligt vid olika åldrar. Utifall ni tycker att det här är ett onödigt inlägg eller om ni tycker jag upprepar mig i flera inlägg så vet ni varför. Så det kanske dyker upp lite fler korta inlägg där det mest är minneskommentarer för vår egen skull.

Signe älskar när man läser böcker för henne. Står väldigt gärna vid hennes bokhylla och kastar ner böcker innan det är dags att läsa.
Vi har en bok där man ser massa djur på en bondgård som egentligen är för lite äldre barn, men vi läser inte det som står utan pekar på djuren och låter som dom istället. Och Signe pekar numer också på djuren och säger "ehhh!" eller "dää".

När jag sjunger Imse Vimse Spindel som vi har gjort ända sen hon var liten så höjer hon nu händer och flaxar lite, som att hon förknippar den sången med rörelserna man gör till.

Hon pratar allt mer. Även om det är väldigt svårt att förstå vad hon vill säga :)

Hon har fått en väldigt bestämd vilja. Byta blöja hör inte till favoritsysslorna. Hon kan skifta väldigt lätt från att vara glad till att bli arg och virce versa.

Att äta är heller inte så kul. Om det beror på att hon har vart förkyld så länge eller om det är för att hon är inne i sådan period vet jag inte. Men det gäller att hitta nya saker varje dag som hon kan få pyssla med under tiden. Då går det ganska bra.

Signe tar sig nu upp på alla fyra, men där är det stopp. Oftast lägger hon sig ner och det slutar med att hon blir arg eller så sätter hon sig på rumpan. Stå och gå är ändå roligast.

Hon har börjat göra små tendenser till att vinka, men bara lite. Hon tränar gärna själv genom att först klappa händerna och sedan stanna upp och vinka med båda händerna, men när vi säger "vinka vinka" och vinkar då sitter hon bara och kikar på oss och klappar oftast händerna istället.

Klappa händerna är för övrigt något hon gör så fort man säger bravo, klappa händerna eller vad duktig du är Signe! Hon kan avbryta en lek bara för att klappa händerna om man berömmer henne. Sötnos!

Roligaste leken just nu är att stå i soffan och titta ner bakom kanten på mamma eller pappa som leker tittut! Såå roligt! Hon vet precis vad som ska komma så fort hon ser att någon av oss gömmer oss bakom soffan eller om man ställer upp henne mot ryggstödet. Hon blir alldeles ivrig och ögonen lyser!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback