Sova sova sova

Signe vaknade sprudlande glad vid halv sju i morse. Tog över henne till vår säng och så gjorde Per välling. Sen låg vi och mös en stund innan det var dags för blöjbyte och lek.

I och med att hon kräktes massa åt hon en full vällingflaska redan vid 23 tiden igår kväll, så då är det lämpligt att börja dagen med välling. Annars brukar Signe äta gröt till frukost eftersom hon ofta äter välling vid fyra, fem tiden.

Var ut med vagnen strax efter nio och sen sov hon från 9.20-13.05. 3 timmar och 45 minuter. Sååå skönt för henne att få sova bort lite virus! Febern gick iaf ner lite av sovstunden. Jag passade på att sova en stund i soffan.

Vid tre hade vi tid på bvc. Vägde och mätte Signe. Hon väger nu 9410 och är 73 cm lång. Huvudet var 45,2. Så det hade växt 2 mm bara :) Men mellan 7-8 månader växte hennes huvud 2 cm! Men det händer mycket i barnens utveckling runt 8-9 månader så det är väl därför. Längdmässigt hade hon bara vuxit 0,4 cm och vikten var +310 gram. När Signe var 12 dagar hade hon gått upp 491 gram på 10 dagar :)

Eftersom hon sov så länge på förmiddagen blev det inget mera sova för Signe, så jag kan lova att hon var riktigt trött nu vid 19 tiden. Det är då himla skönt att hon somnar lätt på kvällarna i hennes säng!

Gick inge vidare med penicillinet ikväll heller. Inte till en början då jag höll i henne och Per försökte spruta in lite försiktigt. Hon bara gråter och då börjar hon hosta och då får hon inte i sig nåt! Så vi satte henne i matstolen istället och lirkade med en sked. Tar lång tid, men det verkar inte alls vara lika obehagligt för henne så vi får köra på det. Tror att det är själva grejen att hon blir fasthållen som gör att hon får panik.
Pratade med Helene ikväll och tydligen är det många barn som kräks av kåvepenin för att det smakar så jädra illa! Men herregud, ska det vara så?! VARFÖR fixar man inte stolpiller istället? Alvedon finns ju som supp, så varför inte fixa penicillin på det sättet också? Tänk så mycket lättare det skulle vara.

Blir mycket sjukstugesnack nu, men det är så våra dagar ser ut... Ni är jättegulliga som skriver massa bra kommentarer till oss! TACK!

Ikväll är Per hemma från innebandyn eftersom han också är förkyld. Så ikväll har han också sån himlans tur att han får se DH ;)

Kommentarer
Postat av: Emi

Shit, Signe är ju snart lika lång som jag.... ;) Verkar som dom flesta är sjuka nu. Jag får rapporter från hela landet. Själv är jag också sjuk. Hoppas lillstumpan mår bättre snart. Kram

2008-11-12 @ 13:55:11
Postat av: Sara

Ja de gjorde den som tur var!

Vi åker hem i helgen så om Signe piggnar på sig och orkar med ett kort besök på Söndagen så kommer vi gärna förbi och snuffsar lite på lillskruttan innan vi åker tillbaks till sthlm. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback