"Trotsålder" en bra sak?

Jag har tråkigt. Lillsnuffsan har sovit sedan strax efter 15 och jag sitter och stirrar ut på regnet. Snacka om totalvändning av väder. Från 30 grader och stekande sol ena veckan till regn, åska och 10-15 grader nästa. Urtrist.

Idag har vi bara vart hemma. Under förmiddagen när Signe sov tre timmar i vagnen dammsög jag hela huset och dammade lite. Skönt att få det gjort. Kan ju säga att det inte var igår precis...

Efter att Signe vaknade fick hon äta lunch. Nu har hon ätit potatispuré i fem dagar så jag tog med lite morotspuré idag tillsammans med potatisen. Hon verkade gilla det! Fick ju inte så mycket morot eftersom jag ske ge smakportioner av det några dagar nu. Men hon åt ganska mycket potatis! Fick amma lite efteråt iaf, för jag ville se om hon var mätt. Och helt nöjd var hon inte. Hon verkar tröttna på att äta med sked efter ett tag. Som efterrätt fick hon smaka en tesked mangopuré. Det var inte lika uppskattat som moroten! :) Men hon gapade snällt fastän hon drog lite på mungipan när hon väl fick in det.

I övrigt så har vi lekt, läst, och sjungit idag. Jag försöker verkligen ta tillvara på att hon är så glad och lätt att ha att göra med nu, för jag vet att det står inte på förrän nästa utvecklingssprång står för dörren och då blir det jobbigt för henne igen. Nu kan hon ligga länge och leka och prata själv med leksakerna. Det är skönt! Nästa "gnällperiod" inför nästa språng kommer bla att innehålla rädsla för att lämnas ensam. Så jag är glad för att hon nu kan ligga själv en stund.
Jag tycker för övrigt att alla föräldrar borde läsa Växa och upptäcka världen. Jag tror faktiskt att man blir en bättre förälder av det. Man får en helt annan förstålse för barnet och vad hon går igenom.
Jag fick ett erbjudande från Vi Föräldrar, tre tidningar för 49:- plus en gåva. Gåvan var Trotsboken. Bläddra lite snabbt i den när jag fick den och där stod det också om utvecklingssprången. Men det stod även en annan bra sak. Att föräldrar ofta säger att deras barn är inne i en trotsperiod, eller "trotsåldern". Och man är så himla missnöjd över att ens unge är så besvärlig. Men då stod det att barnen behöver de här "trotsperioderna" för att kunna utvecklas! Tänk om alla föräldrar visste det! Att det är en nödvändighet för barnen att vara "jobbiga". Ja, det skulle nog underlätta många relationer mellan föräldrar och barn. Och att hela uppväxten är fylld av "trotsperioder", ända in i tonåren. Det stod till och med: "vad är inte 30- och 40-års krisen om inte en enda stor trotsperiod?!" :)

Signe har på sig en sverigebody idag. Det är ju match snart! Vi får se den själva för Per är ju och tävlar. Han låg fyra efter första varvet, det var bra! Hoppas det går bra det andra också så han får med sig lite pengar hem :)

Nu ska jag kika på goskruttan som sover. Dags att vakna snart nu...

Kommentarer
Postat av: Sara K

Blir på så bra humör av att läsa bloggen. Hoppas allt är bra med er! kramar

2008-06-15 @ 11:32:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback