Kan man läsa sig till all kunskap?

Kan bara konstatera att jag ljög i förra inlägget. Efter att vi såg förlossningsfilmen igår tänker jag på förlossningen igen. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att det känns obehagligt. Troligen vetskapen om att det är något alldeles nytt för mig. Jag har ett behov som innebär att jag måste läsa mig till all information som går att få om saker. Vare sig det gäller ett resemål (tänker närmast på thailand... då jag gick igenom hela internets alla reseguider om Hua Hin eller då jag satt och läste om alla golfbanor som existerade i skåne), eller barnuppfostran. I detta fall är det då förlossningen. Men hur mycket jag än läser så kommer jag till insikt, det går inte att läsa sig till det. Det blir som det blir. Det är väl det som är skrämmande. Förlossningen är inte ett examensprov (även om det känns så ibland) som det går att plugga till. Det är väl bara att inse.
Så jag kände en halvstressande tryckande känsla i kroppen under filmens förlopp fram till att bebisen kom ut. Då blev jag istället rörd och tårögd. Precis som en hormonstinn gravid kvinna kan bli. Eller som en vanlig ogravid Frida är. Jämt.

Skönt att Per tycker att han har lite koll på läget. Eller åtminstonde inte känner oro inför det hela. Bara oro inför att det ska hända något hemskt. Men det gör väl alla?
Jag har fortfarande fyra veckor på mig att bearbeta denna situation. Det kanske känns som världens enklaste grej innan det är färdigt.

Sen verkar det som att alla bara brölar igenom sig förlossningen. Är det ingen sate som gråter?! Gråter för att man är helt färdig eller gråter för att man har ont och inte kan hantera det? Jag kommer att gråta. Det kan jag säga redan nu. Även fast jag inte vet hur det kommer att kännas. Tårar är något jag har blivit tilldelad av i överflöd.

Kommentarer
Postat av: Ida

Men lilla vän, det kommer gå jättebra! När det väl är dags kommer dina krafter som från ovan och du kommer känna som om du inte gjort annat i livet =) Man är verkligen duktig när man kommer till the moment liksom!Å vet du en sak, tårarna gör dig stark!Det e ju det som e det fantastiska! Jag hade inte ens övat andning innan, inte funderat över hur jag skulle krysta, inte ett smack jag förberett mig faktiskt! Å tänk vad allt gick bra! På några timmar var ju allt klart å där låg en underbar liten pojke! Å tänk att nu vill jag göra det igen =)

2008-01-08 @ 19:19:53
Postat av: Sara

Åh men Frida va söt du är! Kan inte låta bli att le mig igenom hela inlägget :) Klart du är nervös, vem hade inte vart det. Vi ska skicka så många bra tankar till dig när det är dags så det kommer gå så bra :)

2008-01-08 @ 20:51:23
Postat av: Frida

Vad gulliga ni är! Tack för omtanken :) Ni gör mig starkare!

Postat av: Johan

Haha, ja det är ju bra att iaf han har läget under kontroll :D
Det kommer nog gå alldeles jättebra lillasyster :) Och känner du före att det kan bli jobbigt med tårar så satsa på en tyst scientologförlossning. . . Konstiga människor dom där!

Kram

2008-01-09 @ 11:40:15
Postat av: Chefen

Men du... Kom igen nu. Den Frida jag känner kommer att fixa det här på ren tjurighet och vilja!!

Själv grät jag efteråt :-). Snacka om att man är en tvåa när man står bredvid. Det är nog värre för papporna än mammorna under förlossningen :-)) Ha ha.

2008-01-09 @ 13:14:48
Postat av: Helen

mm, nyförälskelseperioder är verkligen underbara. Gud så mys nu när du och Per blir tre i familjen. Ni kommer få det fantastiskt!
Lycka till vid BF! Ser fram emot att se bilder på den lilla sen :)

2008-01-09 @ 13:49:00
URL: http://helenm.blogg.se
Postat av: Frida

Chefen, jag tvivlar inte en sekund på att du grät... ;) Nädå. Riktiga karlar ska gråta vid en förlossning. Det är ju det största man kan vara med om! Men det här om att det är värre... hmm. Värre på ett annat sätt möjligtvis. Började förresten bli orolig över att du slutat läsa eftersom dina kommentarer har uteblivit ett tag :)

Jag får väl se det som det första tunga träningspasset på mitt nya liv! För ut ska den lille iaf!

2008-01-09 @ 16:57:31
URL: http://fofroridoda.blogg.se
Postat av: Anonym

Va go du är...! Kommer gå bra det där vännen. Tänk va spännande då Fisen kommer till Granbo =)

2008-01-09 @ 21:44:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback