Utveckling 10 månader

Igår blev Signe som sagt 10 månader. Den här sista månaden har det hänt massvis i hennes utveckling så det känns verkligen att hon börjar bli stor nu, med en egen vilja.

Skrev när hon var 9 månader att hon hade fått ett väldigt humör, som skiftade snabbt. Det gör det fortfarande. Tex om man lägger henne på skötbordet när hon inte vill blir hon arg och skriker på det sättet hon gör när hon blir ilsken. Om man ställer henne vid badkarskanten istället, slutar hon tvärt och kan nästan börja skratta i samma andetag som hon skrek!

Hon har som jag skrev börjat prata. Hon kan säga flera ord. Det hon använder flitigast är pappa, titta och dää. Pappa säger hon numer med P, även om det blir Bappa ibland. Hon säger också baba, och jag tror att det kan vara lampa då det har kommit i sånna situationer. Mamma har hon slutat säga. Det var längesen hon sa mamma. Trist tycker såklart jag! Titta dä använder hon i följd och pekar ofta på det hon ser.
Några morgnar när Per har åkt till jobbet har det till och med låtit som att hon säger hej då. Nåt liknande ejd. Men det förekommer inte i samma omfattning som pappa, titta och dä.

Vid 9 månader förstod hon vad bollen, lampan, nalle puh, mamma och pappa var. Nu förstår hon det mesta. Säger vi att vi ska byta blöja när vi står och håller i hennes händer går hon till badrummet. Hon kan titta efter dockan, boken, hästen (hennes hopphäst),nappen, vagnen (lära-gåvagnen)... Ja, massa saker!

Frågar man henne om Signe kan dansa så kör hon sin juckdans :) Ibland lyfter hon tom med på fötterna när hon "dansar".

Kommentarer
Postat av: Emmy

ojoj ska dom prata också? haha känns lååångt bort.... men kanske inte dröjer så länge alltså..

Postat av: Lina

Theo har också slutat sagt mamma, frågar man han så säger han pappa :) Men han säger pappa åt lampan han också :)

2008-12-11 @ 08:59:50
URL: http://liinadahlof.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback