Ny kvällsrutin

8145 gram. Vår stadiga tjej! 68 cm, så hon hade bara växt en cm. Vi var på Öppna förskolan en stund före och en stund efter bvc besöket. Signe kommer nog att bli en tjej som sitter i mammas eller pappas knä och läser in situationen innan hon kommer våga ge sig in i matchen. Hon blir alldeles knäpptyst när vi kommer till nya ställen eller träffar nya människor. Sitter bara och tittar på allt och alla och tar in vad de gör. Efter att vi hade vart på vägningen låg hon en stund på golvet i lekrummet sen började hon snacka! En liten observatör.

Efter den trevliga träffen med mammorna och deras småtjejer svängde vi in på Kvantum och handlade lite. Jag hade tänkt försöka mig på att bleka håret hemma men trodde att det fanns hos riktiga frisörer, men ack så fel. De säljer bara toning. Färg är tydligen så starka grejer att de vill göra det själva. Kände en stund att jag inte orkade åka till Hemköp och kolla efter färg då jag hade byllsat ut med en sovandes Signe i bilstolen tre gånger redan... Men när jag var påväg hem tyckte jag att det var lika bra att få det gjort så jag fortsatte mot Kilafors istället. Idiot. Förstod redan på vägen dit att deras sortiment på färg troligen skulle vara näst intill obefintlig, men eftersom Signe sov så tyckte jag det var lika bra att passa på... EN blond färg hade dom. Möjligen två. Så jag blev så arg så jag sket i det. Får handla imorrn istället.
Det kostar ju skjortan att få det gjort hos frissan så jag tänkte åtminstonde prova en gång. Blir det dåligt så får jag väl ta det hos frisören ändå.
Och till Sussi lär jag aldrig mer kunna gå. Såg på Donnas hemsida att en klippning hos henne nu kostar 500 spänn. Kommer ihåg när hon var ny där och det gick på 350 kanske. Och färgning för långt hår över 1100. Kanske 1200 till och med. Vet inte om det var inkl klippningen. Man kan ju hoppas det, men man kan verkligen inte vara säker. Troligen inte. Så nej tack. Det är det inte värt.

Vi ska börja med en ny kvällsrutin. Bvc sköterskan gav tips om att vi kan flytta grötmålet från kvällen till middag och sen lägga in en flaska välling till läggningen istället. Då får hon ytterligare ett till mål och borde bli så pass mätt att hon inte behöver äta på natten. Blandade hälften hälften med ersättning och välling ikväll eftersom hon har druckit ersättning tidigare. Och det gick så bra så. Nästan hela flaskan med 200 ml gick i. Nu gäller det att vara iskall inatt. Jag ska inte plocka upp henne och ge henne mat förrän hon grinar. Vilket aldrig sker annars eftersom jag alltid är där så fort hon grymtar till. Typ. 
Vaknar hon kan hon få ligga och filosofera själv tills hon lyckas somna om. För somna själv kan hon ju faktiskt. Det är bara den där jädra nappen som ställer till det... Bvc sköterskan tyckte inte att jag skulle stoppa in nappen när hon börjar gny på natten heller, utan låta henne försöka somna om själv. Vi får väl se hur det går... Jag har en känning av att det kommer sluta med amning innan det är färdigt. Kanske för vågat att tro att det lyckas första natten liksom.
Har inget inplanerat imorrn så jag kan väl vara trött och sova på dagen om det vill sig riktigt illa inatt :)

Janne, min svärfar, var här idag och klyvde upp resten av veden. Han hade sagt till Per att han nog skulle tycka det var roligt. Klart han måste få prova klyven! Det var väldigt snällt! Både pappa, Janne och Per har nu stått otaliga timmar och klyvt ved... men nu har vi så det räcker i många många år.

Ikväll kom Elin förbi en sväng. Det var väldigt trevligt! Visade upp sin nya fina Nikon D80. Så jag passade på att ta några bilder. Här kommer en på vår goa dotter och hennes underbara blåa ögon!




Nu ska jag göra toast och kolla om det finns nåt på tvn.

Kommentarer
Postat av: Sara

Har Donnas en hemsida?? Vad är adressen?? Har suttit hos Sussi i 4 timmar idag ja. Och det är tur att hon inte tar betalt per timme.

Postat av: Sara

Men de passa ju bra. Jätte fint! Jag har suttit och klurat på vad vårat barn skulle heta om de blev en pojk (andranamn alltså). Och ja tänkte mig en kombination på min pappas namn (Ingemar) och Krilles pappa (Lennart) Tänkte ta de första bokstäverna... MEN!! Då blev de Lenin. Inte så bra kanske. Men man kommer säkert på de när de är på tapeten.

2008-08-12 @ 12:40:27
URL: http://boddanslilla.blogg.se/
Postat av: Katrin

Hej. Har skrivit till dig förr både här och på familjeliv :-) Tycker du har en bra blogg och det är bra att kunna läsa om Signes utveckling eftersom min son Teddy är 3 v yngre så vet jag vad som väntar i hans utveckling :-) Tänkte höra om era matrutiner, när och vad ger du Signe? Jag har precis börjat byta ut Teddys mat... Mvh Katrin

2008-08-12 @ 19:52:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback