Agent gravid, med rätt att vila.

På jobbet säger de att jag har blivit såååå stor! Jag känner faktiskt att jag har blivit mycket större de sista veckorna. När jag kollar ner på min mage känns den som vanligt, men sedan hajar jag till om jag ser mig i profil. Det finns fortfarande de som säger att min mage är liten. Vilket den troligen är, men för de som har sett mig med platt mage i flera års tid är det såklart att jag ser stor ut. Ska till barnmorska imorgon, dock inte till min för hon är ledig. Får väl se hur det ser ut på kurvan då.
Ställde mig på vågen idag. Den registrerade 69,3 om jag inte minns fel. Det betyder en viktuppgång på 9 kg nu. Gjorde misstaget att väga mig härom kvällen också. Då var den över 70 kg! Ska bara väga mig innan frukost from nu. Känns konstigt att vågen som alltid tidigare har visat på under 60 helt plötsligt visar siffran nummer 7 först.
Inte ser mina fingrar och tår ut som prinskorvar heller. Har alltså ingen vätska i kroppen ännu. Lite i vaderna tror jag, för det syns vart strumporna har suttit. Som det såg ut när vi landade i Thailand. Så om jag de sista veckorna fylls med vatten är det väl ytterligare några kilo som läggs på. Men det gör mig inget. Det kommer ju faktiskt något väldigt fint av de där extrakilona till slut.

Började jobba kl 13 idag. Så det är långt kvar (Nu när jag är klar med inlägget är det inte lika långt kvar, började skriva det strax efter 13...). Slutar inte förrän 21.30. Ska kanske åka och kolla på när Per spelar rinkbandy efter jobbet. De gör det klockan 22. Är ju ledig imorgon. Och på fredag så jag behöver inte kliva upp så tidigt imorgon. Sen så är jag ledig ända från julafton till andra januari! Så skönt att få vara ledig så många dagar i rad. Bara mysa massa i huset och äta god julmat! Jobbar alltså i helgen nu innan jul. Men det är okej. Bra för mig att vara ledig två vardagar så att jag kan köpa julklappar. Har ju inte vart så aktiv med det nu i allt flyttande.

Igår städade vi ut alla kartonger som var kvar i det rum som ska vara bebisens. Bättre att ha ett sovrum helt belamrat med ouppackade grejer än två halvfulla. Satte även upp en taklampa. Det blev jättefint. Längtar tills vi kan inreda det helt och hållet så det verkligen ser ut som ett bebisrum.
Längtar så mycket efter lillfisen.
Pratade med mamma på förmiddagen. Hon hade tvättat lakan till vaggan. Ska bli så mysigt att få ställa in vaggan bredvid våran säng och bädda den.

Träffade en kille som Per känner på dopet vi var på för några veckor sedan. De skulle ha tre veckor efter oss. Nu hade de fått åkt in och föda! I vecka 30! Jag har iaf gått in i vecka 34 nu. Men tycker inte att bäsen får komma än. Man är så inriktad på att den inte kommer före den 4:e februari. Att vi har så många veckor på oss att införskaffa allt vi behöver och göra fint i huset. Men tjena att vi har. Men jag har ju verkligen inte kännt av några förvärkar eller så, bara sammandragningar och det är oftast när jag tar i och gör något. Ligger jag och lökar i soffan så går det bra.

Blir lite trött på de som säger att det är så mycket att fixa med nu när vi har flyttat till hus. Huvudsaken är väl att vi trivs där. Sen om det är kartonger i ett rum eller att inga tavlor har kommit upp så spelar det väl ingen roll. Inte om det inte gör oss något. För det är vi som bor där. Och jag är gravid och måste få vila ibland. Jag känner på kvällarna hur trött jag blir i kroppen om jag inte har suttit ner i soffan något. Och när jag kommer hem från jobbet innan vi har fått i oss middag skulle jag kunna somna bums.
Så Pappa, jag struntar i att mamma grävde i hallonbuskarna samma dag som hon födde Anton. När jag tycker att det är dags att föda kanske jag står och skottar snö också för att få igång det hela. Men än vill jag inte åka in på förlossningen. Därför kommer jag fortsätta se min rätt i att vila lite på kvällarna.

Kommentarer
Postat av: Chefen

Hallå tjockis :-)
Kom ihåg att det är en mammas förbannade skyldighet att må bra och att vila när hon (du) känner för det :-)

Sköt om er där ute i vildmarken...

2007-12-20 @ 11:20:32
Postat av: Lena

Man får vila Frida! Jag är hemma i Bollnäs nu. Hör av dig om du är ledig eller vill ha hjälp med något! Sköt om er. Hälsa gubben! Kramar

2007-12-20 @ 18:04:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback