Kristaller

-14 grader och sol.



Motorpulka

Pers frusna leksak ville också vara med på bild.


Vänner

Då var det några dagar med dålig uppdatering från min sida. Kan lätt bli så när Per inte är och tränar tre kvällar i veckan som han brukar.

I lördags var vi iväg på fest! Jag hade jättekul! Det var trubadur en del av kvällen, så vi dansade styrdans. Riktigt skoj!

På söndagen skulle vi till farmor på middag. Vi brukar ha en årlig middag efter jul då min faster med familj också kommer ner från Färila. I år var det bara en av mina kusiner med, Anna. Det var synd att Stina jobbade så att Signe inte fick träffa Ida.
Jag kände mig rätt seg och mådde lite halvdåligt innan vi fick i oss mat. Men det kanske är okej eftersom det egentligen var första gången jag drack alkohol på riktigt efter att jag blev gravid. Dvs på över 1,5 år. I somras var vi också på fest, men då tog jag nog bara två glas vin.

Igår var
Lina, Tuva och Elin här på besök! Signe och Tuva busade på och var så söta tillsammans. Det var trevligt med besök och roligt för Signe att få någon att leka med. Signe pekade på Tuva och skrattade. Hon tyckte nog att hon var väldigt söt! De var kvar i ett par timmar och vi passade på att slänga i oss en fika medan barnen stökade på runt våra fötter.



På kvällen for jag till Fia och käkade tacos och annat gott med henne, Sara, Frida, Jossan x 2 och Karin. Sara ska ju till Alperna i 3 månader så vi passade på att träffas. De tjejerna brukar väl ses oftare men det var roligt för mamman att få lämna hemmamiljön och träffas och skratta lite också! Det tackar jag för!

Idag har graderna pendlat mellan -12 och -15. Det är för kallt! Vi har inte gjort mycket, bara vart hemma. Signe har vart på toppenhumör i eftermiddag och skrattat och poat på för sig själv. Hon gick 5,6 steg också! Små små söta steg! Mamman och pappan är så stolta! Per tog fram filmkameran, men då blev det stiltje. När han stängde av den gick hon några steg igen. Men jag måste locka henne med nåt, så att hon går mot mig. Men snart kanske det bär av!

Imorgon är det nyårsafton. Brorsan och Sara kommer hit och käkar med oss och skålar in det nya året. Det blir roligt! Johan ska stå för maten. Han ska tydligen vara rätt bra på att laga mat, så då kan han få fixa det. Själv ska jag försöka hitta på någon god efterrätt. Förra året åt vi chokladpudding! Haha Gott men inte så avancerat kanske.

Festfin

Ikväll ska jag och Per på fest. Vi har inte gått ut något under julhelgen, men ikväll då de flesta ligger utslagna i soffan passar  vi på! Innebandylaget har föreningsfest med mat och trubadur och grejer. Det ska bli roligt att träffa tjejerna eftersom jag inte spelat nåt i år. Bara vart in och sagt hej på ett fåtal träningar.
Signe har jag vart och lämnat hos mamma och pappa, så hon ska sova där inatt.

Jag visar vår jul i bilder som ni ser. Vi firade hos Pers föräldrar i Kilafors på onsdagen och det var så skönt att inte åka runt massa, utan bara vara på ett ställe.
Signe fick massa kläder, leksaker, instrument och pengar innan julhelgen var över. Jag och Per fick också pengar. Mycket pengar!

Nu ska jag ta och göra mig i ordning och skicka in Per i duschen. Trevlig kväll!

Signes första steg!

Signe har tagit sina första steg utan stöd idag!

Vi ställde gåvagnen så att hon inte kunde nå den, då tog en steg fram och sedan greppade hon den. Vi prövade flera gånger och som mest blev det två små ministeg! Jag och Per berömde och klappade händerna och Signe var lika stolt som en tupp och klappade händerna åt sig själv varje gång hon lyckades nå vagnen fastän den var en bit bort. Gotjejen.

Signes jul


Körslaget

Ni kollar väl på Körslaget? HEJA BOLLNÄS, HEJA TEAM HANNA!


God jul önskar familjen i Granbo

http://elfyourself.jibjab.com/view/KbVV94uGPqqHpFwvDd3f
 

Hoppas ni alla har en härlig jul!

Julafton 081222

Igår firade vi jul hos mina föräldrar i Röste. Mamma jobbar på julafton så vi passade på att fira julen fullt ut igår istället. Jag har bara firat jul på julafton förrut, så jag vet inte om det är det här som kallas för Lilla Julafton? Den kändes inte liten iaf, den kändes precis som den riktiga julafton! Vi var elva vuxna och lilla Signe, så det var full fart!

Signe fick massa fina leksaker och kläder, det tackar vi verkligen för! Jag och Per tackar också för våra klappar såklart!

Vi kom hem vid strax efter åtta så Signe somnade i bilen. Vi hade satt på henne pyjamas, för hon var jättetrött när vi åkte. När vi kom hem la vi henne och så fick hon välling, sen somnade hon om igen. Skönt.

Idag har jag och Signe vart hos Helene och Klara och bytt lite klappar. Jag glömde mina hemma... Så Per fick åka in till Bollnäs. Signe fick en jättefin adidasoverall! Det är bra att Helene jobbar extra på Intersport på sidan av högskolestudierna :)

Nu är det Bingolottos uppestittarkväll och Per och jag har lotter att spela på! Det hade vi även förra året. Så man kan kanske säga att vi spelar bingolotto en gång per år.

Jag ska fixa fram lite glögg och ost och kex som Per fick i sin låda med massa gott från sitt jobb. På mitt jobb verkar de varken haft julbord eller julklappar...



Den här bilden kom som julkort från oss i år! Fast utan text.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Julstämning


Klätt granen

Nu är helgen över. Men den här söndagen känns inte som en söndag, Per ska ju vara hemma till 7:e januari!

Jag och Signe har verkligen inte vart ut på nå äventyr i helgen. Vi har inte ens åkt bil. Per var och spelade match i Ljusdal igår. Det blev en jämn match som de vann. Det var kul, nu leder de serien.
Idag har vi vart hemma hela familjen. Vi har satt upp julgranen. Signe ville såklart vara med och riva. Men efter att hon fick sitta där en stund så blev hon nöjd och lät bli den resten av dagen.

Ikväll när vi var i hennes rum läste jag Mamma Mu, eller hon bläddrar rätt snabbt så jag hinner bara peka på bilderna. Man märker när hon har tröttnat på en bok, så jag sa att hon skulle hämta Molly boken. En av hennes favoritböcker är Mollys ordbok. Det är massa flikar i den som hon älskar att vända på. Hon har kastat ner alla böcker från hyllan så de ligger i lite olika högar, och hon kryper fram till den högen där molly boken ligger, och fastän det är två mindre böcker ovanpå den så att man bara ser halva boken så lyckas hon ta fram den och släpar den mot mig! Jag och Per bara stirrade. Jag fick be henne hämta boken tre gånger innan hon kröp iväg, men det är ju fantastiskt vad de lär sig!

Igår sov Signe 4,5 timme totalt på dagen och sedan somnade hon in lätt på kvällen... Så det gäller nog att hon inte blir övertrött. Idag har hon iofs sovit lite mindre, men vaknade ändå rätt sent på eftermiddagen och somnade jättebra ikväll. Skönt om det har gått tillbaka till det normala igen. Framförallt skönt för Signe att bara kunna lägga sig ner och slappna av, som förrut.

Signe hade lite feber igår kväll och imorse. 38,2. Det är kanske bra, det sägs ju att feber är kroppens sätt att ta hand om virus. Och hon är inte så snorig längre.

Imorgon ska vi fira jul! Jag tycker det ska bli jätteskoj, och det känns verkligen som att det är julafton imorgon! Så god jul!

Titta så fint alla tomtar, grisar, bockar och snögubbar står på den första bilden...


Signe har fått provsmaka på julklappar

Idag fick vi lite sovmorgon. Signe vaknade kvart i åtta. Det var skönt. Nog för att jag hade vart upp några gånger tidigare, men det är ju mer en regel än undantag.

Jag for till frissan och sedan till tippen med massa barnmatsburkar bland annat. Hos frisören gick det bra. Hon var duktig tjejen som klippte mig! Nu valde jag inget avancerat, för som småbarnsmamma blir det lätt att håret åker upp i en tofs, och då kan det inte vara för uppklippt eller lugg... Iaf så är det så för mig. Nu när Signe kan resa sig och ta sig överallt är det omöjligt att duscha när hon är vaken, så det sker oftast på kvällen när hon sover. Vilket resulterar i att håret inte ofta blir fönat precis. Men det känns skönt att ha fått det genomklippt.

Signe är väldigt mammig nu. När jag hade åkt så hade hon vart ledsen ett tag. Sen glömde hon bort att jag var borta trodde Per, men när hon väl kom på det så hade hon sett ledsen ut och krypit snabbt ut i hallen för att kolla om jag var där. Och det var jag såklart inte... Det är ju underbart att någon älskar mig så gränslöst som hon gör, men det blir lite jobbigt ibland också när det bara är jag som duger. Hon blir superglad av att se Per när han kommer hem från jobbet eller om han har vart i ett annat rum ett tag. Men bara en kort stund, sen måste hon kolla vart jag är nånstans. Det går väl över tänker jag.

Eftersom Signe vaknade rätt sent tänkte vi försöka få henne att bara sova en gång på dagen, hon har ju vart så pigg de senaste kvällarna. Men hon hade vart dödstrött vid kvart i tio, så då la Per henne i vagnen.
Jag väckte henne tjugo över 12, tänkte att hon måste ju sova en gång till när hon somnade så tidigt... Det var dumt. Hon sov inge mer och var superspeedad även ikväll. Hon slocknade vid halv nio efter att ha stått och snackat ett bra tag i sin säng.

Pillan var på besök på eftermiddagen och Signe fick så söta julklappar! Men som väntat så gillade hon snöret bäst :) Så jag har nog gjort rätt i att inte använda snöre på hennes klappar.


All snö töar bort...

Imorse fick Signe sin välling tjugo över sex. Det är ju jättebra! Men det kan däremot resultera i att hon inte somnar om... Så blev det imorse. Hon låg kvar i sin säng till tio i sju, då gick jag upp.

Per jobbade sista dagen igår, så nu är han ledig i tre veckor! Himla skönt! Idag var han in och städade undan lite på jobbet bara, sen åkte vi in till stan och kikade på julklappar till varandra. Haha, tråkigt, jag vet. Men vi delar ju ekonomin nu, så vi kanske köper något gemensamt som vi behöver istället. För vi hittade inget på stan. Signe däremot fick som vanligt något nytt. En täckjacka från Lindex. En kanonjacka som är vattentät, vindtät och med uttagbar fleecejacka som innerjacka. Fleecejackan kan man använda separat också, så det var två i en kan man säga. Den kostade 599:- men jag hade fått halva priset på en vara så det blev ju bra!

Efter stan var vi och handlade på Kvantum. Per åkte på statoil med min bil så att den fick sig en tvätt medan jag och Signe handlade. Stackars bilen har inte blivit tvättad sedan i somras, och då tvättade jag den här hemma på gården. Så det behövdes. Men nu är den så fin och ren! Ett tag kanske... Vi har ju plusgrader här så nu håller all snö på att töa bort. Så himla trist!

Per föräldrar var förbi en snabbis på eftermiddagen. De hade vart till Barnens Hus och köpt en bilbarnstol till Signe. Blir perfekt när hon går på förskolan i Kilafors och farmor och farfar kan hämta henne ibland. Jag har kanske glömt att säga det, vi har fått en plats reserverad på
Julibacken i Kilafors till augusti. Så nu behöver vi inte fundera över det nå mer.

Ikväll har Signe vart precis som de senaste kvällarna. Riktigt i gasen! Jisses vilken energi alltså. Det skulle vara intressant att se vad hon har för puls när hon flänger runt.
Lite svårt att komma till ro och somna ikväll med. Det är iaf skönt att hon inte är ledsen. Hon ställer sig upp och står och pratar massa... Funderade på om vi måste göra om kvällsrutinen kanske. Ikväll hade jag bara nattlampan på när hon fick välling och så vaggade jag henne och sjöng samtidigt. Men det hjälpte föga :)

Signe har hela dagen gått och sagt ett hårt "K". Inte "kå" utan mer avhugget, bara k i kå liksom :) Roligt när hon hittar nya ljud.

Imorgon ska jag klippa mig! Så himla härligt. Jag vill ju göra slingor också, men det är alldeles för dyrt så jag får helt enkelt avstå. Jag bokade tid hos en ny frisör hos Salong Donna. Det kostade bara 370:- istället för Sussis 500:- eller vad det är. Inget jag skäms över. Som föräldraledigt har man helt enkelt inte möjlighet att unna sig det man kunde göra förrut. Och eftersom hon jobbar på Donna så tror jag ändå att hon är duktig!

Världens goaste Pillan ska komma förbi imorrn också! Hon hade köpt några små julklappar till Signe sa hon, gullig som alltid! Det ska bli jätteroligt att ses, annars blir det bara på sommaren eftersom hon tillbringar resten av året på collage i USA.


Signe sätter sig säkert

Signe sov hela natten inatt. Vaknade vid tjugo över fem och ville ha välling. Så innan dess hade jag inte vart upp endaste gång för att ge henne nappen. Skönt. Men däremot hade hon hittat den själv och stoppat in den i munnen! Duktiga tjejen. Så bara hon lär sig hitta nappen fort nog behöver jag nog inte upp på nätterna.

Vi fick sova till sju imorse, så det var absolut godkänt med tanke på att jag bara vart upp vid tjugo över fem.

Efter att Signe hade sovit två timmar på förmiddagen käkade vi lunch och for till mina föräldrar för att kolla på Signes rum. Jodå, de har målat om ett rum som numer är Signes lekrum. Mamma köpte vid ett tidigare tillfälle en tjockare madrass till resesängen, så att Signe ska sova skönt när hon är där. Rummet blev fint och Signe verkade gilla att det fanns massa leksaker! Tur att de har sparat massa efter oss sen vi var liten.

Signe var lika vild ikväll som igår. Fram och tillbaka, upp och ner, överallt är hon! Hon var så söt när vi åt middag. Hon satt och lekte med några plastburkar i köket och pratade på och så helt plötsligt kryper hon ut i hallen, fortfarande pratandes för sig själv. Där stod gåvagnen. Hon tar sig upp mot vagnen och börjar gå mot sitt rum. Vänder sig om mot oss och vinkar! Sen stannar hon när hon kommer till sitt rum, tar sig ner försiktigt och kryper in i rummet! Haha Vi satt och skrattade och smög efter och kikade försiktigt på henne. Då hade hon ställt sig vid böckerna och tog ner några, sedan satte hon sig och bläddra lite i den ena. Hela tiden så pratade hon för sig själv! Vilken sötnos! Efter en kort stund kommer hon utkrypandes till oss och flinar så stort! Hon kändes så självständig på nåt vis, hon har aldrig gjort på det sättet förr.

Hon har blivit väldigt duktig på att sätta sig ner från stående. Hon böjer sig fram och tar emot med en hand och sedan sjunker hon ner mot rumpan och släpper den hand hon håller i med. Jätteförsiktig är hon.

Hade svårt att somna ikväll med. Vi försökte varva ner med att läsa flera böcker eftersom hon verkligen var speedad och nästan andfådd efter att krypa, ställa sig och sätta sig i hundrafemtio knyck. Men det är som att hon numera vet hur roligt hon kan ha det när hon är vaken, och därför vill hon inte somna.

Jag är rädd för att hon har fått nåt åt öronen igen. Hon pillar där väldigt mycket och när trycker på dom ser det ut att göra ont... Men hon är så glad, så vi avvaktar och her nezeril istället. Hoppas det lägger sig.

Jag badade ikväll. Det händer inte ofta, men åh så skönt och avslappnande det var att ligga där i mörket med tända ljus! Himla härligt.




Mitt rum hos mormor och morfar!

Rota i hallen


Lösenord: Signe

Det är skoj att rota bland alla mössor, vantar och annat roligt i min korg i hallen. Och se så glad jag blir när morfar kommer!

Julafton x 2

Imorse klev vi inte upp förrän halv åtta. Det är skönt när vi får sova till efter sju. Även om jag var riktigt trött ändå. Nu när hon har vart lite snorig så har jag fått gått upp flera gånger på natten, och man märker verkligen hur trött kroppen blir av det. Längtar tills hon kan hitta sina nappar själv varje gång. För oftast vill hon ju inte ha välling förrän efter fem iaf.

Per åkte till jobbet strax före tio, det var mysigt att vara hemma på morgonen tillsammans. Signe är så sprudlande glad på morgonen, ja egentligen nästan jämt, men på morgonen är det full fart!

När hon sov passade jag på att slå in lite julklappar. Roligt att slå in Signes klappar, även fastän hon säkert inte kommer förstå att de ska öppnas. Ska nog skippa att sätta snören på dom, annars får nog snöret all fokus kan jag tänka mig.

Innan rytmiken gick vi på stan en sväng, köpte sista julklappen till Signe. Som hon ska få på morgonen. Vi ska fira två julaftnar i år. Mamma jobbar på julafton så vi firar med min familj i Röste på måndag redan. Sedan är vi hos Pers föräldrar på julafton. På riktiga julafton kanske Signe har fattat galoppen med att öppna paket eftersom hon får "träna" redan på måndagen.

Det låter faktiskt som att Signe säger "tack tack" ibland. Eller tata. Vi brukar säga tack tack när hon håller i något, och då ger hon det till oss. Idag på rytmiken tog Alma en sak av Signe och så ville Signe ha tillbaka den så hon sa tata. Det kan ju såklart vara ett sammanträffande, men det har hänt fler gånger att hon säger tata. Är det det hon menar så lär det väl bli tydligare med tiden. Men språket verkar intressera Signe. Hon säger hela tiden Dä  eller edä med en frågande röst och pekar på olika saker. Som att hon vill att man ska berätta för henne vad det är för något. För det hörs skillnad mot för när hon säger i syfte att visa oss.
Min lillebror pratade flytande när han var 1,5 år. Så hon kanske har det i generna.

Ikväll hade Signe svårt att komma till ro. Hon ställde sig upp i sängen hela tiden och skrattade när jag kom in. Jag tog ut henne till soffan eftersom hon verkade så pigg men då började hon gnussa ansiktet mot snuttefilten. Till slut gav jag henne lite mer välling och det gjorde susen, då lyckades hon kura ihop sig och somna.



Signe skakar med ägget på rytmiken


Det är roligt att stöka till i hallen!

Det blev bad ändå, och som hon simmade!

Signe vaknade vid tio över ett, sprudlande glad! Då hade hon sovit i 3 timmar och 40 minuter. Det märks direkt när hon vaknar om hon är utsövd. Jag vet att om hon bara sover 30 minuter så är hon oftast inte färdigsoven. Framförallt inte om hon vaknar med gråt. Då brukar det hjälpa med att man gungar vagnen, oftast somnar hon om.

Efter lunchen var vi ut och åkte lite pulka tills Per kom hem vid tre tiden. Efter lite lek och gröt så packade jag och Signe oss iväg på babysim. Hon var bara snorig och jag kände mig mycket piggare än igår, så jag tyckte det skulle vara synd om hon skulle missa avslutningen. Per stannade hemma och sov istället, han kände sig lite klen.
Eftersom vi åker bil i 30 minuter ungefär är det bara bylsigt och varmt att ha en overall på Signe i bilen, så idag fick hon ha på sig ullbyxor och tröja som min mormor stickade till Johan när han var liten. Perfekt för en längre biltur!

Det var roligt att vi åkte för Signe fick använda flytkuddar idag. Vi missade den gången och sedan har det inte kört det nå mer, så jag hämtade flytkuddar själv till Signe. Men det visade sig att vi skulle köra med dom idag, så Signe fick simma massa! Och som hon simmade! Det var synd att inte Per var med och filmade, hon såg ut som en lycklig hundvalp där hon försökte ta sig fram i vattnet! Hon var jätteduktig, sparkade med benen och kämpade med armarna. Ja, verkligen duktig. Så vi måste nog köpa sånna och fortsätta simma själv med henne. För vi ska inte fortsätta gå nästa kurs. Det skulle troligen bli samma, 5-10 månader, för de vill att man gärna går den 2 gånger. Och det är inge vidare väg att åka i mörkret på vintern, så vi får försöka åka och simma själv med henne. Hon tycker ju att det är såå roligt!

Hon somnade i bilen påväg hem och hann sova i 20 minuter innan vi var hemma vid halv sju. Det var bra eftersom hon hade vart vaken sedan ett. Då fick hon nya krafter och var som ett speedad kanin tills det var dags att lägga henne.


Pinnstolar köpes!

Jag har lagt ut en annons på Lotus via Ljusnan. Den kommer att vara i tidningen på fredag. Jag valde en snikmodell, för 0:- Vem vet, kanske någon läser den och nappar direkt? Den finns även med på webben i 60 dagar.

Så jag tänkte också kolla med mina läsare. Någon som har pinnstolar för barn att sälja? Skicket spelar mindre roll.

Det ska gärna vara i samma modell som gungstolen som Signe har.



Nu har Signe sovit i 3,5 timme snart. Och jag låter henne sova tills hon vaknar. Tror jag. Hon är ju ändå förkyld så kroppen behöver nog sova. Eller hur?

Julstämning på bloggen

Som ni förstår så sover Signe fortfarande. Så jag passade på att göra lite julstämning här på bloggen. Det enda jag kan (orkat lärt mig) ändra på bloggen, är att ändra färger, ändra typsnitt och lägga in en egen header. Så därför kommer jag nog att köra säsongsbetonat framöver. Originellt...

Bilden som vi har använt på julkorten finns inte med på headern nu, jag lägger upp den när alla har fått julkorten så det blir lite överraskning.

Gillar ni det?

Mat

Signe har ju som jag skrivit vart bökig att få i maten ett tag. Men det verkar ha släppt ganska bra. I förrgår så åt hon kanonbra! Det resulterade i att hon inte behövde ha någon välling på natten utan åt vid sex. Sen somnade hon inte om... Det var ju mindre roligt.

Igår fick hon prova ettårs lasagne till lunch. Det är i en större burk än de vanliga och hon lämnade bara lite. Till eftermiddagen tänkte jag att hon skulle få äta lax tillsammans med oss, men hon var så hungrig när hon vaknade att det fick bli lax på burk istället. När vi åt fick hon några laxbitar som hon stoppade in i munnen omedelbart! Hon tyckte det var smaskens. Så idag blir det lax och potatismos med morot till lunch för Signe.

Vi struntar i öppna förskolan. Tråkigt, men både jag och Signe är ju snuviga. Inge kul att smitta de andra till jul. Per åkte till jobbet idag iaf, han kände sig lite bättre.

Idag får vi se om det är några som får julkort från oss med posten... eller imorrn kanske de dimper ner. Då ska jag lägga ut bilden på Signe här på bloggen sen. Ska göra om min header, är ju riktigt gamla bilder på den. Kanske ska börja med att byta färg också, har tröttnat på den här rosa. Vi får se. Beror lite på hur länge Signe sover.

Vinka!

Igår så vinkade Signe några gånger när vi sa vinka och vinkade till henne! Tänkte vänta med att skriva om det eftersom jag inte visste om hon skulle komma ihåg det till idag, men jodå! Iaf en gång så stannade hon gåvagnen och vinkade när jag vinkade till henne. Sötnos!

Sömngångare?

Jag gick mycket i sömnen när jag var yngre. Det avtog med åren, men fortfarande kan det hända att jag sitter upp i sängen och donar med nåt i sömnen, även om det är sällan. Signe verkar ha ärvt den genen. Ikväll så satt hon upp i sängen när jag kom in och när jag la ner henne på kudden såg jag att hon blundade och letade nappen i sömnen.
Sötsnöret. Tur vi har spjälor...

Att gå i sömnen kunde en gång ha blivit en rätt pinsam upplevelse för mig. Första året på gymnasiet bodde jag tillsammans med min dåvarande kille i en studentkorridor på Bosön på Lidingö. Jag var påväg ut ur vårt rum, näck, med en handduk i handen. Som tur var vaknade min kille och frågade vad fan jag höll på med. Han blev lite irriterad. Jag vaknade till och var till en början väldigt fundersam över vad jag gjorde och mumlade mest. Jag stod ju helt plötsligt upp, vid dörren dessutom! Troligen skulle jag till det gemensamma duschrummet... :)


Snoriga

Jag svettas och Per fryser. Det är lite sjukstuga här. Signe sover men är förkyld. Hon har iaf vart pigg idag, men snorat på massa och haft en temp strax under 38. Men den verkade sjunka lite inför kvällen, och det var ju bra eftersom den brukar vara högre på kvällen.

Vi har bara vart hemma idag. Städat och tagit fram tomtar. Så nu är det lite mer julstämning. Signe var förtjust i änglaspelet som plingade fint.

Igår var jag och Signe till mamma och pappa och hälsade på. Sen åkte vi och kikade på Pers innebandymatch som de vann med 23-3... Signe satt på plan under pauserna med sin golfklubba och försökte träffa innebandybollen som jag rullade fram till henne. Sötfisen var jättedukig, och hon tyckte det var väldigt skoj!

Shit. Jag vet inte om jag har nåt mer att skriva. Signe reser sig blixtsnabbt upp nu, mot allt möjligt. Det är otroligt vad snabbt det går när de väl lär sig något nytt. Tycker jag hör många som säger att deras barn förstår innebörden av "nej" och "ajaj". Signe förstår det inte alls. Eller så struntar hon i det. Hon bara skrattar och tycker det blir ännu roligare när vi säger "ajaj". Bustjej!

Som det ser ut nu blir det nog varken Öppna förskolan eller simning imorgon. Trist. Per har ont i magen och mår illa också så hann kanske måste vara hemma från jobbet om det inte blir bättre... Hoppas att det inte är magsjuka och att vi alla blir friska till jul!

Signes tänder där uppe har börjat ploppa ut på riktigt. Nu går hon och gnisslar tänderna mot varandra. Uvva!


Hallåååå?


Signe var väldigt fokuserad på att dra upp alla koftor, mössor och tröjor ur kartongen hos mormor och morfar :)

Tröttmössa

Det har vart två jobbiga nätter här hemma. Igår natt slutade med att hon fick sova mellan mig och Per. Hon låg och jämrade sig och tappade nappen och grät flera gånger så jag tänkte att hon kanske skulle sova bättre nära oss. Jag vet inte det, men det blev ju lättare för mig att stryka henne över ryggen och stoppa i nappen... Men jag sov desto sämre!

Inatt var jag upp två gånger i timmen fram till strax före tre då hon fick välling. Sen bökade hon och gnällde så jag var upp en gång var femte minut ungefär. Så mellan tre och fyra blev det inte många minuters sömn... Efter att jag hade tagit upp och vaggat henne för andra gången lyckades hon komma till ro och somna om iaf.

Så jag har inte gjort mycket alls här hemma de här dagarna. När hon har sovit på förmiddagen har jag också sovit. Det måste man. Så är det bara.

Igår for vi och köpte en penna på Ebbes, och då passade vi på att åka in till min mormor och morfar som bor ute på Ren. Men Signe är ju så mammig så det är knappt nån annan får hålla i henne när jag är i närheten.

Idag åkte Per och skulle testa skotern som han har kört till Kilafors. Han tog med sig Signe så åkte jag ner på stan och shoppade lite. Har lämnat tillbaka ett par av jeansen som jag köpte tidigare så jag hade fortfarande pengar kvar på presentkortet på Såfin. Där köpte jag en klänning och en bolero. Per trodde det var en kofta till Signe när jag kom hem!

På lindex handlade jag lite kläder till Signe och strumpor och en bh som jag kan ha under klänningen till mig. Jag hade 25% på ett helt köp så då passade jag på att köpa lite grejer till Signe i nästa storlek.

Signes framtänder uppe håller ju som bäst på att spricka igenom, jag vet inte om det gör ont så att det är därför hon sover sämre. Hon har haft 38,0 två kvällar nu så ikväll fick hon en alvedon utifall hon har ont. Hon verkar lite hård i magen också.

Jag köpte en rosa boll med piggar till Signe på stan idag. När hon fick se den hemma så satt hon och pekade och sa "tiittaaa!" i falsett hur många gånger som helst! Haha sötsnöret blev alldeles till sig av den fina bollen.
Igår efter att hon hade sovit på förmiddagen stod hon i soffan och kikade ut genom fönstret. Då sa hon "titta dÄÄÄ!" och pekade på blommorna och ljusstakarna om och om igen. Även det i falsett :) Hon är så go när hon blir till sig!

Hon har under ett par veckor anammat ge och ta väldigt mycket. Så fort hon får chansen försöker hon stoppa in nappen i min mun. Och säger man "tack tack" så får man det som hon sitter och håller i.
När vi var på babysimmet i måndags så tog hon en tjejs napp när de stod på alla fyra mitt emot varandra. Sen försökte Signe stoppa tillbaka den i tjejens mun, men hon tyckte nog att det gick långsamt för snabbt som attan röck hon Signes napp ur hennes mun istället! Haha Så kan det gå.

Det har verkligen blivit vinter här. Snöar och snöar och snöar. Hoppas bara att det är kvar till jul.

Snart är Idol slut för säsongen. Alice var riktigt bra ikväll, men Kevin har vart så fantastisk under hela säsongen så han fick min röst.

10 månaders film



Lösenord: Signe

Slappardag

Igår var min mamma här vid lunch och hälsade på. Signe fick två Ludde böcker som vi har läst idag!

Sen var det dags för oss att åka på rytmiken. Det var som vanligt skoj och som alltid är alla barnen som förstelnade när ledaren börjar sjunga och spela på trumman i första låten. Signe stod upp utan stöd då så det resulterade i att hon stod jättelänge! Säkert en minut innan hon tappade balansen lite. Och så fortsatte hon rätt länge. Duktiga tjejen våran!

Idag har vi bara vart hemma. Jag passade på att sova lite på förmiddagen när Signe sov. Det är skönt att göra det ibland.
Eftersom Signe reser sig upp mot allt nu så gäller det att vara med. Det resulterar i att jag inte kan lämna henne på samma sätt som tidigare. Kan inte låta henne vara i sitt rum själv om jag sitter utanför vid datorn tex. Kan inte gå och stoppa i en tvätt. Kan faktiskt inte ens gå och kissa! För helt plötsligt så står hon upp och vips kan hon tappa balansen. Om hon då skulle ramla illa, tex slå i tinningen i en vass kant på en trälåda, så slutar det inte bra... Så nu gäller det att vara med överallt. Blir lite långa timmar att vara hemma hela dagen då.

I eftermiddag fick Signe hemlagad mat. Hon verkar ju ha tröttnat lite på burkmaten så hon fick potatismos med palsternacka och morot och fisk med broccoli. Hon verkade tycka om det. Och så kunde hon sitta och peta i sig små bitar själv under tiden jag matade henne, vilket hon gillar. Det kan hon ju inte med sörjan i burkarna... Så jag måste kanske försöka få lite inspiration och laga nåt mer åt henne.


Vi har fått låna en karmsax så Signe fick prova hoppgungan som vi har fått av Pers kusiner. Kanske lite sent att ta fram den nu eftersom hon helst går eller kryper omkring. Men det blev ett perfekt sätt att öva på svingen iaf!



Signe vet var locket hör hemma.

Utveckling 10 månader

Igår blev Signe som sagt 10 månader. Den här sista månaden har det hänt massvis i hennes utveckling så det känns verkligen att hon börjar bli stor nu, med en egen vilja.

Skrev när hon var 9 månader att hon hade fått ett väldigt humör, som skiftade snabbt. Det gör det fortfarande. Tex om man lägger henne på skötbordet när hon inte vill blir hon arg och skriker på det sättet hon gör när hon blir ilsken. Om man ställer henne vid badkarskanten istället, slutar hon tvärt och kan nästan börja skratta i samma andetag som hon skrek!

Hon har som jag skrev börjat prata. Hon kan säga flera ord. Det hon använder flitigast är pappa, titta och dää. Pappa säger hon numer med P, även om det blir Bappa ibland. Hon säger också baba, och jag tror att det kan vara lampa då det har kommit i sånna situationer. Mamma har hon slutat säga. Det var längesen hon sa mamma. Trist tycker såklart jag! Titta dä använder hon i följd och pekar ofta på det hon ser.
Några morgnar när Per har åkt till jobbet har det till och med låtit som att hon säger hej då. Nåt liknande ejd. Men det förekommer inte i samma omfattning som pappa, titta och dä.

Vid 9 månader förstod hon vad bollen, lampan, nalle puh, mamma och pappa var. Nu förstår hon det mesta. Säger vi att vi ska byta blöja när vi står och håller i hennes händer går hon till badrummet. Hon kan titta efter dockan, boken, hästen (hennes hopphäst),nappen, vagnen (lära-gåvagnen)... Ja, massa saker!

Frågar man henne om Signe kan dansa så kör hon sin juckdans :) Ibland lyfter hon tom med på fötterna när hon "dansar".

Signe 10 månader!


Signe "bulan" Forsman

Vilken skillnad på bara några dagar! Signe försöker resa sig upp mot allt hon kan hitta. Sen går hon vidare från en sak till en annan för att ta sig runt. Roligt att det går så fort när det väl händer, men farligt också. Idag har Signe slagit huvudet rätt rejält tre gånger. Det blev en del gråt, men det gick över fort. Nu har hon några bulor att stoltsera med.

Igår var vi hemma under förmiddagen och tog det lugnt. Åkte lite pulka och så fick Signe tulta runt i snön. Vid halv tre lämnade vi henne i Kilafors och så åkte jag och Per och käkade julbord på golfrestaurangen. Det var jättegott! Jag älskar som sagt lax och sill, och de smakade kanon! Däremot smakade köttbullarna inte alls bra. Men det var ju ingen tvång att käka dom. Efterrättsbordet var gigantiskt! Har aldrig sett ett liknande. Men jag förstår inte varför jag tycker att det är så himla roligt med ett bra efterrättsbord, man orkar ju knappt nåt därifrån iaf. Jag hade halvätna godisar och kladdkaka på mitt fat när jag var klar... Det var jättetrevligt och gott iaf! Tack Janne och Christina!

När vi kom tillbaka till Kilafors och Signe hörde att vi kom innanför dörren började hon nästa gråta. Det var som att hon kom på att hon hade saknat oss jättemycket. Och då hade hon sovit mest hela tiden, så hon hade bara vart vaken i en kvart. Men det räcker för att börja sakna mamma! När jag gav henne till Per för att ta av mig jackan började hon gråta jättehögt och ville tillbaka till mig direkt. Mammas lilla tjej!

Idag har vi som vanligt vart på Öppna Förskolan. Först var vi på bvc och gjorde tio månaders kontrollen. Signe vägde 9660 gram och var 75 cm lång. Huvudet hade inte växt något alls.

Imorgon bli Signe 10 månader! Helt otroligt. Hon säger flera ord nu, men jag skriver om det imorrn i hennes 10 månaders inlägg istället. Annars blir det nog tjatigt med flera inlägg om samma. Men det är himla kul att se allt hon förstår och höra henne säga samma saker. Duktiga tjejen!

Efter Öppna for vi hem så att Signe skulle hinna sova lite innan simningen. Per har DM match i Ljusdal idag, så jag och Signe fick åka själv. Kändes inge kul eftersom Signe inte alls gillar att åka bil i mörker, och det tar drygt 25 min att åka. Men det gick jättebra! På ditvägen gnällde hon en del och var irriterad, men det var helt okej. På hemvägen var hon så trött så hon bara satt helt tyst innan hon tillslut somnade med några minuter kvar hem.

Simningen gick jättebra! Det verkar som att Signe tror att hon kan simma utan mamma eller pappas hjälp... Hon såg leksakslådan och satte full fart mot den! Roliga tösen.

Har sett att båda tänderna fram på överkäken är påväg ut! Såg en vit prick för nån dag sedan och helt plötsligt när jag såg de idag så var det två vita kanter! Inte undra på att hon äter så dåligt. Troligen har hon ont i munnen. När de förra tänderna ploppade upp så åt hon heller inge bra.
Vår bvcsköterska sa att om vi bara kan få i Signe lasagne, som är hennes favvorätt och funkar typ jämt, under den här tiden så är det ingen fara. Då ska vi ge henne det. Det viktiga är att hon äter, inte att kosten är så allsidig. Det var himla skönt att höra! Och sen har hon lite att ta av också, men jag vill ju inte att hon ska vara hungrig.


Det här var innan den tredje smällen kom och det andra ögonbrynet fick sig ett märke. Märket på pannan är lite upphöjt, så en liten bula där.

Signe kan ställa sig upp!

Som ni har sett på filmen så har Signe lärt sig klättra idag. Men innan kvällen var över kunde hon också resa sig riktigt. Vi kikade in på henne när hon skulle sova för det var sånt liv. Då möttes vi av en skrattandes liten tös som stod upp vid fotändan på sängen :)
Hon har också släppt taget om både oss och saker många gånger idag. Vi distraherade henne några gånger genom att fråga vart boken och nalle puh var, det resulterade i att hon stod själv ganska länge! Det är när hon kommer på att hon inte håller i något som hon sätter sig.
Hon ser så stolt ut när hon kan stå utan att hålla i sig. Är nog för att vi berömmer henne så mycket kanske. Det är gulligt att se att hon förstår när hon är duktig.

Vi for iväg på innebandy. Men matchen var flyttad så den hade börjat klockan 13 istället för 14. Så när vi kom var det drygt 10 minuter kvar. Riktigt irriterande med tanke på att det inte är bara att åka iväg vintertid med en liten tjej. Det är mat som ska packas, blöjor som ska ned, vatten, banan, majskrokar, välling ifall hon vägrar äta, ombyte... Ja, ni mammar förstår. Jag slapp klä på Signe iaf för hon vaknade tjugo över två och då gick vi direkt till bilen. Eftersom hon hade sovit i vagnen var hon ju redan klädd. Men, trist att de inte kunnat uppdatera hemsidan med den nya tiden.

Per var i Hudik och och spelade match. De vann med 7-9. Per gjorde två mål.

Ikväll har vi kollat på dansbandskampen och käkat tacogratäng. Tycker det är riktigt trist att det är samma två band som går vidare från varje omgång. Det fanns faktiskt bättre band ikväll.

Signe pruttar en hel del fortfarande. Men det är väl som Per sa, att det är bra att hon pruttar så att hon inte får ont i magen.

Imorgon ska vi få äta julbord, jag och Per! Pers föräldrar har ätit julbordet på golfrestaurangen och tyckte att vi också skulle göra det för att det var så bra. Så de är snälla och bjuder oss! Ibland måste man betala för att få vara barnvakt ;) Härligt med julbord. Jag älskar verkligen framförallt sillen och laxen! Förra året kunde jag inte äta fullt ut eftersom jag var gravid, men det kan jag minsann nu! Och tydligen skulle de ha ett fantastiskt efterrättsbord. Mums!

Klättra upp för minisoffan



Lösenord: Signe

Signe försöker komma upp för sin soffa. Jag har lagt dockan och bollen som "lockbete" på ryggstödet. Jag vet, det låter som att jag pratar med en hund när jag säger åt henne att hämta bollen... Haha
Lyssna så nöjd hon låter när hon lyckas.

Snart ska vi bege oss och kika på damernas derbymatch mot Alfta i innebandyn som börjar nu klockan 14. Men Signe tog sovmorgon till tjugo över åtta i morse, så hon ska bara få sova en gång idag. Hon somnade tolv och jag vill därför låta henne sova så länge som möjligt. Men 2,5 timme får räcka, så har hon inte vaknat vid halv tre så får jag lyfta över henne till bilen. Helst skulle hon ju såklart få sova så länge som hon ville, men jag har duschat, blåst håret och sminkat mig! Det händer inte varje dag i en mammaledigs liv. Inte när man bara ska vara hemma iaf.

Det är sånna här gånger det hade vart skönt att bara kunna ta vagnen och gå istället för att behöva ta bilen...

Bökiga magar

Snart börjar Idol. Så jag får passa på att skriva i reklampauserna vad det lider.

Per har ingen innebandyträning ikväll, han är däremot och jobbar med innebandylaget på
Julshowen. Han kommer sluta vid 22 tiden, vissa får jobba sena passet till 02. Skönt att han slapp det iaf. Så det blir som vanligt, en ensam kväll i soffan.

Signe har precis somnat, men det känns skönt att ha henne med mig i huset iaf. Sötnosen våran.

Idag har vi vart på banken och ordnat upp med massa saker. Så det som kändes som ett problem tidigare är nu löst. Vi får hoppas att vi blir nöjda med det här. Det kommer underlätta massa för mig iaf. Vi har skaffat ett gemensamt lönekonto. Det är jag som sköter alla betalningar och nu kommer jag lättare kunna få en överblick av vad vi faktiskt har att röra oss med. Det kommer att bli bättre med sparande och allt. Vi har även fixat ett konto till Signe där vi ska föra in pengar varje månad. Många bäckar små... Vi har även tecknat en försäkring, som innebär att om jag eller Per går bort så får den kvarlevande ett belopp. Tidigare har försäkringen gjort så att halva huslånet försvinner, men nu får man ett bestämt belopp istället som man kan använda till vad man vill. Som en extra livförsäkring kan man säga.

Under tiden vi var på banken var Signe med farmor och farfar som var här och passade henne. Hon hade vart go och glad som vanligt, men väldigt dålig på att äta... Men jag är rätt säker på att vi har haft samma sorts magbakterie, hoppas vi inte har smittat någon bara. Jag tror inte att det var matförgiftning, även fast det var efter lunch som jag började känna mig dålig. Mamma åt samma som mig och var inte dålig, däremot hade pappa, som var hemma, haft ont i magen och mått lite illa. Så kanske nåt som går... Och som sagt, Signe har släppt sånna brakskitar (!) så man tror inte att det är sant för en sån liten kropp! Men hon har ändå vart på strålande humör.

Imorse kände jag mig klen och trött, fruktansvärd huvudvärk dessutom. Men jag passade på att sova medan Signe sov, dvs 2 timmar, så efter det kände jag mig bättre.

Vi var ut och åkte lite pulka idag. Signe tycker det är roligt att åka fort! Det är så himla fint ute med all snö på träden nu. Hoppas det får vara kvar december ut.

Signe skulle kunna sitta hela dagarna vid badrumsdörren om hon fick. Just nu tycker hon det är såå roligt att öppna och stänga dörrar. Sitter där och pratar för sig själv. Hon säger väldigt tydligt "dää" och pekar som vi brukar göra. Idag sa hon gack eller ka till dockan flera gånger. Det går så himla fort! Kan inte förstå att hon har lärt sig allt hon kan på bara 10 månader! Fantastiskt.


Hmm vad är det här?

Idol - This competition is over. Så sant.

Helt färdig.

Jag känner mig inte så bra. Mår alltså inte så bra. Känner mig klen och väldigt trött. Hade ont i magen och kände mig lite illamående nyss, men det försvann efter ett toalettbesök... Ursäkta.

Tror att Signe är lite halvdålig i magen också för hon har pruttat en hel del i kväll, och hon har ätit väldigt dåligt idag. När hon skulle sova så låg hon och småjämrade sig en stund innan hon somnade. Jag var in och lyfte upp henne en gång, för jag tänkte att hon kanske hade en rap som ville upp. Då pruttade hon ljudligt istället... lillmagen.

Jag ska nog lyssna på min kropp den här gången och gå och sova snart. Hade svårt att somna igår, så det blev sent. Trodde att en sak var löst, men så var det inte. Och det känns jobbigt, för jag mådde mycket bättre sedan vi bestämt hur vi skulle göra. Nu känns det som ett problem igen. Fast det inte borde vara så.

Igår var jag och Signe bara hemma. Efter att hon hade ätit välling vid kvart över sex somnade hon om (!) och sov till åtta. Skönt att hon vill sova lite längre än tidigare. Kanske behöver mer sömn med tanke på all energi som måste gå åt till att krypa fort.
Hon fick bara sova en gång igår, eftersom hon sov i nästan tre timmar. När klockan närmade sig fem var hon trött, men lyckades hålla sig vaken till strax efter sju. Istället för att göra nåt vettigt alls under den tiden låg jag i soffan och läste boken
Högt spel - en spelmissbrukares memoarer. Jonas, som boken handlar om, bodde i Bollnäs ett par år och spelade med Pers innebandylag.

Innan kvällen kom så hann jag iaf dammsuga och byta sängkläder. Alltid nåt. Sen var jag och tränade Step. Det var en gästinstruktör där som körde en annan sorts step, och herregud så jobbigt det var! Jag var helt slut.

Idag har jag, Signe och mamma vart till Barnens Hus i Söderhamn. Vi har handlat lite julklappar till Signe. Kommer att bli en mysig jul. Hoppas jag.

Jag har lyckats fått upp grangirlangen på bron så att det lyser fint. Fixade även en ljusstake i friggeboden och fick upp julgardinerna i köket. Men julduken måste vi nog snart byta ut. Den hänger ner en bit på kortsidan och så fort Signe har lärt sig resa sig upp på egen hand, vilket är snart för hon tränar väldigt mycket, kommer allt rasa ner på golvet...

På eftermiddagen kom Pers föräldrar förbi en sväng och lekte lite med Signe. Hon blev jätteglad över att få besök och stod vid vardagsrumsbordet och dansade massa!

Nä usch, jag måste nog verkligen sova nu.


Fort ska det gå!


Lösenord: Signe


Vid två tillfällen stannar Signe upp och släpper försiktigt vagnen. Hon gör så ofta nu för tiden, som för att testa vad hon kan.

Nya sovrutiner, eller bara tillfälligt?

Imorse fick vi sovmorgon igen. Signe vaknade strax före sex och fick välling, sen verkade hon inte kunna somna om så jag tog över henne till oss. Efter ett tag sov hon skönt igen och vi vaknade vid halv nio! Härligt härligt!

Sovtiderna under dagen blir ju lite knasiga när hon sover så länge, så om det skulle vara så att hon faktiskt lyckas sova länge imorrn också då kanske jag ska försöka hålla henne vaken till efter lunch så att hon bara sover en gång på dagen. Vi får se. Idag sov hon en gång mellan 11.20-13 och sedan från 17.10-18.30... Så ikväll somnade hon strax före nio. Blir nog bättre med en lång sovstund istället.

Imorgon ska vi bara vara hemma och ta det lugnt, skulle iofs behöva handla så kanske vi måste iväg på det. Annars känns det skönt att ta det lugnt efter en måndag och tisdag med aktiviteter. Jag ska träna imorrn kväll, men då behöver jag inte bylsa med Signes kläder iaf.

Per hade lite att göra på jobbet idag så han kom hem vid halv ett redan. Skönt för honom att vi skulle på rytmiken, då kunde han passa på att sova i soffan.
Signe var glad under sångstunden och gillar när vi hoppar runt fort och spelar med maracas. Eller hon gillar nog bäst att äta på dom. Framförallt nu när det verkar klia nå väldigt i överkäken. Vi har sett en vit prick på vänster sida, så det dyker nog upp en tand snart. Hon sitter ofta och biter och gnuggar på ena handleden, så först trodde jag att det kliade där. Men troligen är det i munnen det kliar.

Signe har gått och sagt ga, gack och gacka hela dagen. Tror att hon gillar G ljudet... Eller så är det för att hon gillar sina dockor så mycket. När vi frågar vart dockan är, sätter hon genast fart och kryper och letar. Såå söt!

Jag tänkte lägga upp en film när hon rusar fram med gåvagnen, men det tar en massa tid för den att bli klar, så jag lägger ut en bild sålänge.



Instängd...

Igår morse sov jag till elva. Jag älskar helgerna! Jag har tur som har en rätt morgonpigg sambo och Signe har tur som får spendera lite tid på tu man hand med sin pappa.

Per hade innebandymatch igår. De vann med 29-2... Kul. Jag och Signe var hos mamma och pappa under tiden. Vi anade att matchen inte skulle bli så spännande så Signe fick leka och träffa mormor och morfar istället.

Imorse bad jag Per stänga dörren till Signes rum när han gick upp och åt frukost för hon sov fortfarande vid 7. Och eftersom det inte händer ofta, så kändes det som att hon kanske bara slumrade lite och skulle var lättväckt. Nästa gång jag tittade på klockan var den 8.30! Jag hörde ett ljud långt borta, och det första jag tänkte var att Per inte hade öppnat dörren! Nä, den var stängd. Jag tyckte jättesynd om Signe eftersom hon kanske hade vart vaken länge (hon sover ju aldrig längre än till tjugo över sju numer) och gråtit utan att jag hade hört henne. Hon hade inte ätit nåt på natten heller, så hennes mage måste vart jättetom! Men hon hade inga tårar på kinderna och hon bara jämrade sig lite... Det jobbiga var att jag inte visste. Jag visste inte om hon hade sovit ända till halv nio eller om hon hade legat vaken sedan halv åtta.
I vilket fall så slukade hon vällingflaskan i ett nafs och sedan var hon på topphumör och sa bapa hela morgonen. Så hon verkade inte känna någon ilska mot sin pappa för att han stängde in henne iaf... Eller så menade hon lampa då hon såg all adventsbelysning. Det är en tolkningsfråga :)

Signe blev inte trött förrän framåt elva, så troligen sov hon rätt länge iaf. Då for vi ner på Öppna Förskolan så att hon fick sova i vagnen där. Hon vaknade vid halv ett när de andra ur vår grupp kom så då blev det full rulle! Det är så roligt att se dom tillsammans, nu när de kan ta sig fram. När Maja kröp ut ur lekrummet följde Signe efter och sedan satt de en stund utanför och snackade med varandra! Mysungar!

Vi har vart på babysim idag också. Signe sov bara tio minuter i bilen påvägen dit. Hon var dödstrött men kunde inte slappna av utan bara skrek samtidigt som hon blundade. Så jag fick luta mig till framsätet där hon sitter och humma i hennes öra. När hon tystnade sov hon redan.
Hon var ändå jätteglad på simmet! Tyckte nog att det var roligt att bada både med mamma och pappa den här veckan.

Ikväll har jag satt in massa bilder i Signes album. Måste försöka göra det oftare så att det blir gjort någon gång.

Imorgon är det rytmik! Det ska bli skoj!

Nu ska jag snart sova. God natt!