Heeeeej Heeeeeja Bollnäs!


HEJA TEAM HANNA!!!

Snart får jag åka hem och träffa min lilla böna! Jag längtar efter henne.

Dagen har vart rätt seg. Det har vart alldeles för lugnt på jobbet, så jag har spenderat massa tid att plöja igenom internet. Så det blir inge mer bloggat idag. Kommer inte att vilja sitta framför datorn när jag kommer hem.

Sen har Signe slängt över lite förkylningsbaciller på mig så jag känner mig allmänt trött. Eller så beror det till stor del på att jag vaknade inatt fastän jag inte behövde. Jag skulle sova med öronproppar, men valde att bara sova med en. Man känner sig så sjukt isolerad annars och jag har ändå sämre hörsel på ena örat har jag märkt. När jag vaknade före Per första gången då Signe verkligen grät tog jag ut den proppen också. Jag litar inte riktigt på Pers förmåga att vakna av barngråt.
Så jag var trött imorse. Som vanligt med andra ord. Man är ju van att sova skit nu för tiden.

Per har innebandymatch så Signe har vart med farmor och farfar i eftermiddag. När Per kommer hem ska vi äta pizza och sen titta på Körslaget! BOLLNÄS ÄR JU I FINAL! Jag hoppas ni röstar Lila ikväll! Jag brukar alltid rösta två gånger, men ikväll ska jag rösta många fler! Det kan jag lova. Tänk vad detta kan gynna vår lilla stad! Massvis.

HEJA KÖREN!

Täcket lever rövare!

Jag blir galet trött på Signes täcke. Det är för litet för påslakanseten vi har, vilket medför att det bara blir en massa rul!
Då tänkte jag att vi ska fixa ett nytt täcke till Signe, MEN nåt som man kan bli ännu mer trött på är ju att alla fabrikat har olika storlekar på täcken och påslakan till spjälsängar!!! Vad hände med standardmått?

Exempel:

IKEA 110x125 (täcken och påslakan)
JYSK 115x130 (täcken och påslakan)
MICKI 100x130
BABYLAND 100x130 (täcke och påslakan)

Vårt täcke är från IKEA men troligen av modell äldre, eller så har det krympt? Vi har fått ärva det av Pers kusinbarn och det är vi såklar tacksamma över :) Skulle gissa på att det har måttet 100x120 kanske.
Eftersom vi inte har lagt ner någon förmögenhet på påslakanset till Signe har det resulterat i att hon bara har några från Ikea. Om vi köper ett täcke som vi vill ska passa de påslakanset som hon redan har betyder det att om hon skulle få något riktigt fint påslakan från Micki eller Laban tex kommer täcket att vara för brett.

Drygt.

Täckena från Jysk är ju gigantiska! Mamma köpte ett sånt till Signe som hon kan ha när hon sover hos dom, och det finns ju inga påslakanset förrutom deras egna som passar till det. Mamma har ett påslakan för vuxenstorlek på, och det funkar ju när man bara sover en natt då och då. Men jag är trött på att Signes täcke lever rövare i påslakanet!

Nu ska jag äta lunch. Jag jobbar ju som ni vet...


Första 1-års presenten


Jobb i helgen

Idag har det vart väldigt fint vintervädet. Soligt men kallt. Nästan tio grader minus så vi har inte vart ute och lekt nåt idag. Signe sover ju ute så hon får frisk luft ändå.

Ikväll har vi inga planer mer än att vi ska sitta i soffan, kolla på Let´s Dance och käka godis. Troligtvis På Spåret i pauserna eftersom det är Pers favoritprogram. Det känns skönt!

I helgen ska jag jobba. 9-17 bägge dagarna. Jag vet att jag sa sist att jag inte tyckte att det var värt det. Men då var Signe nio månader, nu är hon ju snart 1 år. Det är skillnad. Och det är absolut värt det när man får de extra pengarna.
Per, eller vi eftersom vi har gemensam ekonomi nu, hade extra utgifter på 7000:- den här månaden. Plus att vi köpte en ny kamera. Plus att Per köpte en ny matta till skotern. Så ja, jag behöver nog jobba lite jag med.

Signe gjorde faktiskt några bra försök på att säga mormor igår. Mamma ringde och jag sa att det var mormor, då sa hon något som lät som mormor. Sedan när vi la på sa hon det igen. Morfar blir nog lite avundsjuk. Det lät nästan som vovvov, så kanske hon sa vovvov för att hon förknippade Izzi med mormor. Kan de verkligen plussa ihop sånt när de är så liten? Ja, kanske.
Hon härmade bilen idag med. Buuumbuuum. Typ. Roligt när det kommer nya ord! Inte kul med nya tonlägen. Signe har upptäckt att man kan gå upp i falsett. Oftast när hon inte får som hon vill. Busjänta!


Bus med pappa!


Det är väldans fint med vinter! Snön mot den blåa himlen. Härligt!

Läsa bok är kul!

Vi testar igen. Den förra filmen blev det nå knas med. Jag vet, det bara väller fram filmer i bloggen ikväll, men Signe har ju faktiskt släktingar på andra orter som inte kan träffa oss så ofta. Så, varsegod :)



Inblick i rytmiken



Båda filmerna har lösenord: Signe

Nu har jag inte frågat några av de som är med på rytmiken om de tycker att det är okej att dom och deras barn är med på min blogg. Så om man ser det här och inte vill att de ska vara med, säg då till så plockar jag bort filmerna och eventuella bilder såklart!

På den första filmen ser man välkomstsången, ni ser själva hur alla barnen är nästintill helt stilla! Så blir det varje gång :)

På den andra filmen är det andra sången, då sjunger man om alla som är där. Anledningen till att den är så lång är för att batteriet var så dåligt så om jag hade stoppat hade jag inte kunnat filma nå mer.

Skoträning

Den är lite mörk, jag vet. Så det är svårt att se hennes fina skor! Men ni ser vad duktig hon är att gå i dom iaf!


träna i skor from Frida Forsman on Vimeo.

Lite feber

Vi blev hemma idag. Signe hade 37,9 när jag tog tempen imorse och en timme senare när vi skulle åka hade den gått upp till 38,2. Så då stannade vi hemma. Hon är väldans snorig också. Det märks att hon är lite sjuk för nu har hon sovit i 2,5 timme. Det var längesen hon sov så länge. Nu för tiden sover hon oftast 1,5 eller 2 timmar. Jag struntar i att det blir tokigt tidsmässigt. Hon kommer ju troligen behöva sova en gång till, om hon inte sover i 4 timmar vill säga, och då blir det säkert sent i eftermiddag men det är bra att hon sover om hon är krasslig.

Själv har jag passat på att städa. Dammsugit hela huset. Nästan. Torkade golvet inne i badrummet också. Nu ska jag ta ur Pers otrevliga matchkläder ur tvättmaskinen, eller nu är de rätt trevliga när de är nytvättade, och stoppa in badrumsmattan i tvätten. Signe kissade på den i morse. Det är så roligt att se när hon kissar när hon står utan blöja! Hon blir så fundersam över vad det är som rinner ner för benen och bildar en pöl :)

Jag ska ladda upp en film också där ni kan se hur hon struttar runt i sina skor. Jätteduktig var hon att gå i dom idag. Men det syns att det är svårare med skor!

Förresten sov hon bättre inatt! Fast hon var snorig. Det började inge bra. Hann bara lägga mig i sängen och så fick jag gå upp två, tre gånger tror jag för hon var så snorig så hon hade svårt att komma till ro. Men sen sov hon till morgonen! Per vaknade vid efter fem nån gång och gick in och tittade till henne, sedan gav han henne välling vid 6 och då somnade hon om och sov till tjugo i åtta. Skönt för mig att slippa göra välling en gång! Jag vaknade inte ens. Tröttmössa!

Snorigt

Signe hade haft en bra dag hos mormor och morfar. Hon sov när jag kom, men vaknade innan jag hade hunnit tagit av mig jackan. Hon blev glad över att mamma var där.

Signe hade svårt att somna ikväll. Hon var väldigt väldigt trött men var ledsen när hon skulle försöka sova. Kan bero på att hon har blivit lite snorig. Det var ett tag sedan hon var förkyld så hon kanske inte minns hur bökigt det kan vara.

Nätterna är fortfarande inte bra. Jag får gå upp flera gånger per natt för att titta till henne. Inatt fick hon välling redan vid 1... Jag längtar tills hon kommer tillbaka till den rytmen hon hadeför ett tag sedan då hon drack vällingen runt fem, sex istället.

Imorgon är det tänkt att vi ska leka med Klara och Helene, vi får se hur Signes förkylning utvecklas under natten.

Lillskruttan ställer sig upp utan att hålla i nåt numer. Hon har lyckats ett tag men nu känns det som att hon kan göra det utan några större ansträngningar. När hon är hos mamma och pappa låter det också som att hon säger vovvov om Izzi. Hon har gjort det förrut också, men jag har inte hört det här hemma. Isf är det hennes första djurläte. Hon älskar böcker med djur men testar inte att härma de ljud vi gör.

Signe har fått fyra nya Kavat skor av mormor! Ett par vinterskor som passar nu, ett par vårskor och ett par vinterkängor och vinterstövlar som hon förhoppningsvis kan ha nästa vinter. Det är bra med rea. Det är bra med en mormor också.


Såhär busig var jag härom dagen...

Mums


Sista rytmikträffen



Igår var vi på rytmiken. Sista gången. Signe gick enda fram till läraren den här gången. Hon var väldigt intresserad av vad hon pysslade med. Hon klappade händerna när man ska i vissa av låtarna och vinkade i hejdå låten. Det märks att vi har lyssnat på skivan. Vi fick en skiva med alla låtar och ramsor som vi sjunger på rytmiken, och Signe älskar den skivan! Hon gillar när det låter från trumman.

Idag är Signe hos mormor och morfar. Jag har bakat lite till hennes 1-års dag. Nu ska jag blåsa håret och fara dit. Per ska på bandy ikväll, så han träffar inte Signe förrän imorgon.

Kanske ni får se bilder på baket senare.

Nya böcker

Hämtade ut ett paket igår från Adlibris.


Kalas är inte alltid så kul...



Kalas är inte alltid så kul när man är trött och mammig. Signe fick smaka tårta för första gången. Jag tror hon gillade hallonen ovanpå bäst. Snart är det dags för Signes egna kalas. 1 år liksom. Wow.

Länge sen sist

Blev dåligt med uppdatering i helgen. Men det var full rulle hela tiden kändes det som. Även på natten.

I fredagskväll var Elin och Jonas här och kikade på Let´s Dance. Vi käkade tacos och hade trevligt! Vi la Signe en sväng på eftermiddagen för hon började bli så himla trött, men somnade inte förrän tjugo över fem. Vid sex vaknade hon till och jag plockade upp henne. Allt blev fel. Hon blev nog förvånad över att Jonas och Elin var där, och hon var fortfarande väldigt trött så hon var väldigt ledsen ett tag innan det till slut släppte när hon fick leka. Hon åt inge vidare  under dagen så natten blev sådär.

I lördags åkte jag och Signe till Röste så att Signe fick träffa mormor och morfar lite. Vi var där tills vi skulle på middag till Sven och Anna och deras två barn Alva och Agnes. Vi tänkte kolla på körslaget och testa lägga Signe borta igen...

Som ni kanske minns så gick det inte så bra förra helgen. Det gick inge bra den här gången heller. Hon fick låna Agnes säng som skulle vara vaken och se körslaget, men Signe kunde inte alls somna fastän hon var riktigt trött! Hon är väl för medveten om att hon inte är hemma och allt som händer runt omkring, men för omedveten för att förstå att vi finns kvar och att hon bara ska sova en stund innan vi ska åka hem. Det går ju liksom inte att förklara för en 1-åring. Så återigen fick jag knappt se eller höra körslaget och vi åkte hem tjugo över nio, så vi fick inte se när kören gick vidare. Signe slocknade som en stock i bilen. Såklart.

Den natten gick jag upp fyra, fem gånger tror jag. Signe grät så fort hon tappade nappen, så nåt knas blir det när hon inte får komma i säng som vanligt. Man tycker ju att hon borde sova som en klubbad säl när hon somnade så sent, men inte då. Vid sex kunde hon inte somna om trots välling, och det är klar hon är trött vid sex om hon somnade vid halv tio, så jag försökte söva henne i vår säng. Jag satt upp och guppade så att sängen gungade och då slocknade hon och vi kunde sova vidare till tjugo över åtta.

Igår hade vi gemensamt 1-års kalas i föräldragruppen. När jag fixade pastasalladen på förmiddagen, som vi skulle ta med, kändes det som att jag skulle bryta ihop efter några nätter med massa spring fram och tillbaka in till Signes rum och alldeles för sena kvällar för mig. Den kombinationen blir ju inte så lyckad. Jag kommer inte i säng i tid och Signe sover oroligt...
Iaf så kom vi iväg på kalaset, som drog ut på tiden eftersom vi både skulle äta mat och fika tårta, och Signe blev trött och lite smågrinig. Vilket jag förstår. Hon hade vart vaken från 13 och vi åkte hem vid 18 då hon fick sova en stund i bilen. Hon åt inge vidare bra igår heller, vilket märks direkt på natten då hon inatt åt 220 ml både klockan ett och fem... Sen sov hon vidare till 9 då vi klev upp. Det behövde både mamman och dottern skulle jag tro.

Så ni kanke förstår att orken för att blogga inte riktigt har funnits... Signe åt inge bra med lunch idag heller, hon var nog för trött. Jag hoppas hon får i sig ordentligt med mellanmål och middag så att vi får tillbaka en normal natt. Det blir lite bökigt när hon vaknar rätt sent på morgonen. Såklart är det jätteskönt att hon sover! Men då ska hon bara sova en gång, och ska få i sig lunch innan. Ibland är hon väldigt trött och då blir det svårare att äta. Jaja, det är som det är.

Inte ett så muntert inlägg möjligen, men så är det ibland. Orkar inte fixa med nå bilder, så ni får vänta på det så länge.

Idag sov hon som sagt länge så vi var till öppna förskolan på förmiddagen. Signe har sovit i 1 timme och 45 minuter, och jag hoppas hon sover ett tag till!

Mitt nyårslöfte, nån som minns? går det sådär med... Men vem orkar egentligen bry sig?

Just det. Det har kommit helt sjukt mycket snö här. Jaha, nu vaknade Signe....

Pulkatur


Film på sötsnöret!



Lösenord: Signe

Jag bara måste lägga ut den här filmen också! Hon är så himla söt när hon promenerar omkring och pratar för sig själv!

Tips på presenter




Om man funderar på att köpa en present till Signe men inte vet riktigt vad, så har ni lite tips på vad man kan köpa till en 1-åring här. Behöver inte nödvändigtvis vara exakt de sakerna som visas, utan se det som inspiration! Och självklart är det roligt om ni hittar på nåt som inte finns med också :) Det finns massor att köpa till en 1-åring!

Bilderna är hämtade ifrån:
Kläder:
Lindex, Kapp Ahl och Polarn o. Pyret
Skor: Ellos
Sängkläder: Ikea
Fotölj: Ikea
ABC tavla: Isa Form
Servis: Syster Lycklig, Brigbys och Ikea
Nappbox: Cult Design
Nappflaska: BR leksaker
Leksaksmat i trä: Blå Elefant
Badleksaker: Bluebox

Klocka

Vad kul att ni kommenterar massor! Måste nog in med lite fler filmer :)

Idag tog Per sovmorgon. Har åkte till jobbet vid 10 för att komma hem en halvtimme senare... Han hade inte fått nå grejer och kunde därför inte jobba. Återstår att se hur resten av veckan blir. Så vi åkte till Barnens Hus och bytte en leksak Signe fick i julklapp. Den fungerade inte korrekt, det var några sånger som inte fanns med. Den leksaken var slutsåld så vi köpte en Learning Puppy istället. Med massa ljud, visor och annat kul! Signe fick också en jättestor boll som hon var helt salig över! Hon blev alldeles till sig när hon såg de stora bollarna på affären. Bollar är ju fortfarande en stor favorit.

Jag for och tränade step och samtidigt kom Signes farmor och farfar hit och lekte massa. Per berättade när jag kom hem att hon är annorlunda när jag inte är hemma. Inte lika ivrig liksom. När jag är hemma tittar hon ju alltid efter mig i tid och otid, men nu var hon så lugn och poade på med sitt.

Signe vet vart klockan i köket är, och försöker även säga ordet klocka. Hon lyckas rätt bra måste jag säga!


 

Rytmikreportage

Efter lunch idag for jag och Signe till Erikshjälpen. Vi är ju fortfarande på jakt efter pinnstolar i barnstorlek. Ingen där såklart. Sen var det dags för rytmik!

Signe tyckte det var väldans kul den här gången också. Tidningen Ljusnan var där och gjorde ett reportage. Får se om det dyker upp redan imorgon.

På eftermiddagen var mamma och pappa här och busade med Signe. Hon har jätteroligt åt Izzi, deras Jack Russel. Snart kommer hon att kunna springa efter henne!

Ikväll har hon gått mer än hon har krypit. Så nu är det nog gå som gäller för hela slanten snart! Vår duktiga lilla tjej.

Hon har blivit väldigt duktig på att plocka upp skräp och ge till oss. Tidigare så stoppade hon allt i munnen, ludd, stenar och annat krafs. Nu sträcker hon hande mot oss och säger Dä lite besvärat, som om det är nåt otrevligt :)


Hej! Här kommer jag!


Lösenord: Signe

Hej, här kommer jag!

Signes stora intressen

Igår var vi på öppna förskolan, som vanligt på måndagar. Det kom rätt mycket barn, så det var jätteskoj! Signe har backat lite när det gäller att gå. Hon har den senaste tiden krypit mera, men igår när hon såg att Nattis gick hela tiden så började Signe gå allt mer igen också! Per märkte stor skillnad på eftermiddagen när han kom hem. Kul att se att det har stor inverkan på dom att träffa andra barn.

Det är två pappor i vår grupp som har börjat vara föräldralediga nu, det jättekul att de fortsätter komma på öppna och träffa oss andra. Det märks så väl att barnen känner igen varandra och det vore synd om de inte fick fortsätta träffas. Så småningom ska de ju in på förskola och då blir det ju annorlunda såklart.

Idag är det rytmik som gäller på eftermiddagen. Signe hade så kul sist. Det är härligt att se när ledaren börjar spela på sin trumma och alla barnen tystnar, vänder sig mot henne och är helt fascinerade! Varje gång!

Signe utvecklas för varje dag. Hon har ett enormt intresse för att veta vad saker och ting heter. Pekar på allt möjligt och säger dä på ett frågande sätt. Då är det bara att säga vad det är hon pekar på. Efter 15 gånger kan det lätt bli enformigt.
Men det är roligt att se hennes intresse för saker och ord. Hon försöker sätta ord på vissa av de saker vi pekar på, men det blir lätt att hon fastnar på en bokstav. Tex när jag sa bord igår. Då klämde Signe fram ett B.
Napp säger hon nu. Oftast när hon har hittat sin snuttefilt. Först gosar hon in i sig i filten, spelar ingen roll om hon är trött eller inte och så säger hon bapp några gånger. Hon är så söt!

I morse läste jag säkert 10 böcker på sträck. Några får man läsa två gånger. Hon går till hyllan med böcker och hittar en hon vill ha, sedan sträcker hon den mot en. När man har tagit boken och förklarat att vi ska läsa den kommer hon gåendes eller krypandes och skyndar upp i knät :) Ibland låter hon lika exhalterad som när hon ska få välling på kvällen! Det är himla gulligt. Hon har som sagt ett stort intresse för ord. Kanske för att vi har läst och bläddrat i böcker enda sedan hon var liten bebis.

Snart fyller Signe ett år. Det är nog dags att börja planera lite. Igår var jag på stan och köpte den här vagnen från Micki som hon ska få. Köpte den på Lekstugan för 369:-, sedan gick jag in på Torgboden för att se om jag hade gjort ett bra köp. Det hade jag inte. Där kostade den 299:-. Det stod det på en låda iaf, på de andra 349:-. 20:- mer kunde jag gott och väl ha betalat för att handla på lekstugan men inte 70 spänn. Så jag gick tillbaka och berättade vad jag sett, det resulterade i att jag fick tillbaka 70:- av Lekstugan. Himla snällt!



Bild från
Micki

Heja Bollnäs!

Enda sen jag skrev att Signe sover himla bra om nätterna så sover hon inte alls lika bra. Hon har vaknat tidigt flera mornar och när hon vaknar på natten ställer hon sig upp direkt och det går inte att söva om henne utan välling. Hon bara gallskriker när jag går ut ur rummet så varje natt måste jag ha henne på höften medan jag blandar välling i mörkret...

Igår klev jag upp med henne vid sex och när Per vaknade vid halv åtta gick jag och la mig igen. Var jättetrött eftersom vi inte kom i säng förrän efter tolv. Efter att Signe hade sovit och ätit lunch for vi till Arbrå för att bada. Skulle vara 32 grader i vattnet men det vettetusan om det var. Både jag och Per frös.

Vid fem åkte vi till Helene, Johan och Klara och åt wraps. Himla gott! Helene hade vart så gullig och gjort två maträtter till Signe, utifall det var nån av dom som hon inte skulle gilla.

Vi tänkte titta på körslaget där och skulle alltså försöka lägga Signe i vagnen. Det var omöjligt. Hon vände sig och försökte resa sig upp, precis som hon gör i spjälsängen. Till slut klädde vi på henne och Per gick ut med henne i vagnen istället. Efter ett tag somnade hon, men sov inte alls bra utan grät till ibland. Så när körslaget var slut for vi hem. Trist att det inte funkade så bra, men det har ju varit lite upp och ner med läggningen hemma också på slutet.

Men det blev en trevlig kväll ändå! Joel och Hella kom också förbi medan vi kikade på Körslaget där Bollnäskören tog sig vidare igen! Nu när Team Wells åkte ut, tror jag faktiskt att vi har stor chans att vinna! Nästa gång åker Magnus. Rösta Lila!

Nu har Signe snart sovit i tre timmar. Hon vaknade tidigt imorse också, trots att hon somnade rätt sent igår. Så hon tar väl igen sig.



Det är inte alltid det är roligt att åka bil...

Tävling



Det var längesedan jag var med i någon tävling, men nu fyller ju Signe snart ett år!

Tävla du med! Sista dagen idag!

Kallast i Sverige



Busa är kul!

Idag har det vart riktigt vinterväder igen. -20 grader imorse. Signe tog sovmorgon till tjugo över åtta som tur var. Det innebär att hon bara sover en gång på dagen, så hela förmiddagen spenderade vi inne och lekte, läste och busade. En av hennes favoritlekar just nu är att man ska jaga ikapp henne och sen kittla henne. Hon visar att hon vill leka den när hon snabbt kryper upp i sin soffa och tittar på en med ett stort leende, eller när hon sätter fart mot sin myshörna. När man sen visar att man tänker komma efter henne försöker hon klättra upp på väggen samtidigt som hon är överlycklig! Hon är så söt när hon gör så!

Efter lunch var det dags för Signe att sova och då hade temperaturen stigit till -16. Hon sov från kvart över tolv till halv tre. Jag och Per åt pannkaka och jag dammsög lite. Även tvättat en tvätt har jag gjort. Den är i tumlaren nu.

Efter att Signe hade vaknat kom hennes farmor och farfar för att vara barnvakt medan vi åkte på Elgiganten. Vi tänkte köpa en tv till sovrummet plus att vi skulle köpa en del grejer till Pers föräldrar. Men vi kom hem utan tv. Per måste kolla så att det finns bra expanderingspluggar/skruvar att fästa vägganordningen med, då fästet var så stort att bara vissa skruvar kommer att kunna sitta i en regel. Vi har bara en gipsskiva, och vill inte gärna chansa och helt plötsligt så ligger tvn där på golvet... Kanske vi köper en imorrn, eller till veckan.

Nu ligger Signe och sover och jag ska göra i ordning grönsaker att dippa till Let´s Dance! Mums! Sen ska jag även vara lite mindre nyttig och proppa i min glass, grädde, banan, hallon, chokladsås och strössel! Vi har grädde kvar från pannkakorna, så jag lyxar till det rejält. Om inte Per ska äta? Han har match och kommer nog inte hem förrän efter halv elva...

Imorgon ska vi nog åka och bada med Signe i Arbrå, beror lite på hur hon sover! Vi ska inte gå nå mer på babysim, så vi får försöka komma iväg lite själv istället.


Trots kylan som har varit hänger en ros kvar på rosbusken. Kanske den finns kvar när busken börjar blomma om på nytt?

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Anna!



Antar att denna har smygit runt bland bloggarna ett tag och att många mammor redan har fått den, jag ger den vidare till två mammor vars bloggar jag gillar att läsa och följa!

Lina
Johanna

NORMAL

Jag tycker att jag har fått så pass många kommenterer att jag kan titulera mig som en normal strykare! Inte en enda som stryker lakan? Det trodde jag... Skönt. Vi är kanske den nya generationen strykare, som helt enkelt inte vet hur man ska använda en mangel eller bryr sig om några veck här och där. I like. KUL att ni var ett gäng som delade med er! Riktigt kul faktiskt.
Och Emi, jag skrattade nästan ihjäl mig! Hahaha

Idag har vart en rolig dag för mig och Signe! Vi har vart och hälsat på Anna och Sigrid och lekt en massa. Jag trodde att Signe kanske skulle ha kommit ikapp Sigrid lite i utvecklingen... Men tänk att det kan skilja så mycket på 4 månader! De kommer nog inte ikapp varandra förrän de är 2,5 år kanske. Det var väldigt trevligt, jag blev bjuden både på lunch och fika! Även Staffans syster
Erika kom dit med lilla Theodor som är 10 dagar. Vilken plutt! Helt ofattbart att Signe har vart så liten.

När vi hade kommit hem kom mamma hit och lagade lasagne. Det var lyxigt! Jonas Bengtsson var här och hjälpte Per med skotern i några timmar, så nu har den fått en ny matta.

Skruttan somnade lätt ikväll. Behövde inte gå in till henne nån gång. Skönt. Det är lite upp och ner med det där nu.

Imorgon är det fredag och sen helg. Härligt! Vi är bjudna på middag till Helene, Johan och Klara på lördag. Trevligt!

Förresten har jag klarat min första dag med mitt "nyårslöfte". Jag tvättade en tvätt imorse, hängde den och tog ner den när jag kom hem. Tvättade en till tvätt som ligger klar i torktumlaren nu. Jag ska ta och vika den snart...


1. Sigrid, Emma och Signe pysslar på
2. Söta Sigrid!
3. Signe trummar. Signe älskar att trumma på saker!


Upptäcksfärd



Som ni ser har Signe gått på upptäcksfärd i vårt gästrum. Eller blå rummet som vi säger. Det är det enda rum som vi inte har gjort något åt i huset. Vi får vänta med det tills Signe får ett syskon :) Undra vart man ska ställa alla de prylarna då? Sälja av lite kanske...

Signe klev upp rätt tidigt imorse med. Hon vaknade före sex men det lät som hon skulle somna om ett tag. Det vill säga, det var tyst. Vid tjugo över sex fick jag packa mig upp. Var riktigt trött i förmiddags idag igen. La mig 23 igår, men somnade inte riktigt förrän efter tolv. Drygt! Innan vi fick Signe somnade jag på två minuter. Jämt. Jag skojar inte. Sen jag fick barn så kan jag ligga vaken aslänge. Nån mer som har blivit så? Det är inte så att jag ligger och oroar mig för Signe, utan funderingarna kan vara det mest vardagliga. Sedan skenar tankarna iväg med mig och jag blir osäker på om jag är vaken och tänker eller håller på och somnar och drömmer. Riktigt drygt. För ett par dagar sedan somnade jag snabbt, men inte igår.

Så i förmiddags sov jag inte när Signe sov, även fast jag ville. Jag passade på att slänga in en tvätt och lägga in massa ren tvätt i skåpen. Varför gör man så? Eller är det bara vi kanske... Vi tvättar, men allt rent blir ändå kvar i tvättstugan! Så fem tvättar senare har man en enorm massa ren tvätt att ta reda på. Jag avlägger ett nyårslöfte här idag. Jag ska tvätta minst en tvätt varje dag, så länge vi har lorttvätt. Det har vi. Och när tvätten har torkat, ska den in i skåpen! Jag har en känsla av att det kommer att gå käpprätt... Men hur svårt kan det vara? Såhär är det att ha egen tvättstuga. Man tvättar knappast mer för det. Lorttvätten finns där endå.

Efter lunch for vi till Ica i Kilafors och passade på att hälsa på Per på hans jobb. Signe verkade uppskatta att träffa pappa mitt på dagen. Hon verkade lite fundersam över att han var på ett, för henne, helt okänt ställe.

Signe äter ofta samma mat som oss nu. Idag åt vi lax och potatis. Det är svårt att inse att hon faktiskt börjar bli en liten tjej och inte behöver äta bebismat. Om hon hade börjat på förskola nu vid ett års ålder så hade hon ju fått äta pannkaka och sylt tex. Imorgon ska vi äta ugnspankaka med bacon. Och Signe ska få smaka lite sylt.

Var och steppade med Elin ikväll. Det är riktigt kul nu när jag kan stegen! Blir helt slut och svetten bara rinner. Riktigt bra låtar ikväll. Dansstep är det, så man kör lite dansmoves. Kul, kan jag lova!

Jag vill ställa en fråga som ni väldigt gärna får svara på. Hur mycket stryker ni? Alltså tvätt. Vad stryker ni? Den enda jag stryker är gardiner, dukar och skjortor. Nån klänning kanske. Är det onormalt lite? Efter sammanställningen av era kommentarer om strykvanor hoppas jag kunna stämpla mig som normal och en viss tjej som är "ingift" i vår familj som ehhh... onormal? ;) Så du kvinna, som bor med min storebror på Larsbergs Parkväg, lista allt du stryker vettja!

Jag vill poängtera att det ligger liiiite ironi bakom det hela, det är lätt att bli missuppfattad... men jag vill ändå gärna veta!

Rytmik

Idag vaknade Signe före sex. Hon hade ätit välling vid halv fem och borde ha sovit längre. Hon verkade trött, men kunde inte somna om. Det skulle visa sig att hon var bajsnödig... Jag tycker att jag har fått min beskärda del av tidiga mornar och verkligen glatt mig åt att Signe sover till framåt 8 om morgonen. Jag var sjukt trött och var tvungen att sova när hon sov på förmiddagen. Får väl skylla mig själv som lägger mig sent. Borde åtminstonde kunna lägga mig vid halv elva. Men nej.

Efter att vi hade käkat lunch och lekt lite åkte vi ner på stan och hämtade minneskortet till kameran som hade kommit. Jag fick ju betala 229:- för det, men på varan satt en prislapp på 499 spänn!! Måste vart galet, för internetpriset hos dom är 179:- för det kortet. I och för sig riktigt billigt, men ändå! Antingen så tar de värsta överpriset eller så var det felmärkt. Spelar ju ingen roll för mig eftersom jag redan hade betalt 229:- för det.

Sen var det dags för babyrytmik. Signe hade jätteroligt! Hon tyckte nog allra bäst om när vi lekte vågor med ett stort lakan. Så vi får nog ta fram ett lakan och göra lite vågor jag och Per.

Hon somnade lätt ikväll. Skönt, för igår fick vi hålla på rätt länge innan hon kom till ro och kunde somna.


Sååå Stor!



Signe tycker att det är väldigt roligt att visa hur stor hon är. Oavsett om man frågar eller inte :)

Öppna Förskolan

Jag och Signe har redan kommit hem från Öppna. Hon sov till kvart över åtta imorse och då blir det bara en sovstund, annars kommer hon i säng så sent på kvällen, så vi åkte till föskolan efter gröten imorse. De två senaste kvällarna har Signe vaknat till vid 23 tiden. Igår kikade jag in när jag hörde henne och då stod hon upp och tittade. Hmm... Det går inte att försöka söva om henne genom att gunga henne i famnen, hon är för vaken. Men efter en slurp välling så somnar hon så snällt. Hon är ju knappast hungrig den tiden, hon dricker bara 100 ml kankse. Vet inte varför hon vaknar då. Det resulterade i att hon sov ända till kvart över åtta utan att jag behövde kliva upp en endaste gång inatt! Hon har blivit jätteduktig på natten. Himla skönt!

På förskolan var det väldigt lite folk, en mammagrupp med små bebisar som bara satt ute vid fikaborden, så jag och Signe fick vara ensamma i lekrummet större delen av tiden. Signe verkade inte bry sig om det, utan tyckte det var roligt ändå! Innan vi skulle käka lunch träffade jag en tjej som jag inte sett där förrut. Det visade sig att hennes dotter bara var en vecka yngre än Signe! Det var kul, så vi pratade ett tag och lärde känna varandra. Sen man fick barn har ju samtalsämnena bytts ut lite. Tur man snackar samma språk, mammaspråk.
De från vår föräldragrupp kom ju vid 12, och då hade Signe ätit lunch och det var dags för oss att åka hem för att sova. Hon somnade som en stock i bilen för snart två timmar sedan.

Det är nästan storm ute! 6,5 plusgrader. Det blåste till så mycket att det gav utslag på barnvakten! Men Signe verkar sova skönt. Eftersom vi har åkpåsen i vagnen nu, fick Signe vara lite lättare klädd. Man kommer knappt ihåg vad hon hade på sig när det var 6 plusgrader! Det var ett tag sedan... Lite kontrast mot för -23.

Helene och Klara tänkte ju komma idag, men Klara hade simskola som Helene hade glömt bort, så vi får träffas en annan dag. Alltså händer det nog inte speciellt mycket i Granbo ikväll.


Innebandy

Idag har jag och Signe vart på innebandy och tittat när pappan i huset har spelat. Han gjorde två mål men de förlorade ändå med 6-8. Det sista målet gjordes i tomt mål, då Hertsjö hade plockat ut målvakten i hopp om en reducering. Jag kan ju tycka att vissa i laget skulle behöva gå en kurs i aggressivitetsahantering. Det blev några onödiga utvisningar, det var nog framförallt det som laget föll på. Enligt min åsikt. Sen hade Hudik ett par tre stolpträffar också, men mest rättvist hade det nog vart med ett lika resultat.

Annars har vi inte gjort mycket idag. Vart trökigt väder, +4 grader och gråmulet. Ingen höjdare.

Imorgon ska jag och Signe på öppna förskolan och så kanske Helene och Klara skulle komma hit på eftermiddagen.

Signe har sagt Nalle puh idag. Eller rättare sagt, hon sa Bbuu. Hon gillar ju sin stora nalle puh björn väldigt mycket, och imorse var det nalle puh på tvn, så efter ett tags upprepande från min sida kom bbuu. Sen har jag frågat henne några gånger till idag om hon kan säga nalle puh, och hon har svarat bbuu samtliga gånger. Vår lilla pratkvarn!

Hon kan numera även göra High Five. Tuva var så duktig när hon var och hälsade på, så jag tränade Signe häromdagen.


Nu har den kommit!

Igår fick jag min kamera! En Canon EOS 450D. Gick till Expert och köpte filter till objektivet och ett minneskort. Sa till säljaren att filtret var mycket billigare på Elgiganten... så då fick jag det för 300:- istället för 395:-! Minneskortet behövde jag inte säga så mycket om, vi tittade på Experts hemsida och han såg att de var mycket billigare där så jag fick ett 4 GB kort för priset av ett på 2 GB :) Trevlig butik! Och det bästa var att de lånade ut ett 2 GB kort till mig, för att de inte hade något på 4 hemma. Så att jag skulle kunna fota under helgen. Annars hade jag ju köpt grejerna nån annanstans. Det är service det!

Annars gjorde vi inte så mycket igår. Signe tog sovmorgon så vi fick sova till 9! Inte Per då, han jobbar ju nu.

Efter att vi hade hämtat min kamera var mamma och pappa här och busade med Signe.

Idag har vi bara vart hemma, Signe och jag. Per har åkt skoter med ett gäng grabbar och Signe sov nästan tre timmar mitt under dagen. Jag läste lite om kameran, käkade lunch och fixade med bilder under tiden. Så hon fick vara vaken från tjugo över ett då hon vaknade tills hon la sig i kväll. Hon vart trött för hon slocknade som en stock vid kvart över sju. Somnade nog precis så som Per la ner henne.

Nu börjar snart körslaget! Självklart ska vi rösta även ikväll! Heja Hanna!



Izzi var väldigt sugen på Signes badfisk. Så sugen att hon försökte hoppa ner i badet!


Titta! Mammas nya kamera!


Signe försöker käka upp snuttefilten. Den är mysig!

Utveckling 11 månader

Igår blev Signe elva månader. Under den sista månaden har hon blivit stadigare och till slut släppte det och hon gick! Nu kan hon gå väldigt långt, men bäst går det om hon har någon leksak i munnen. Hon går också fortfarande väldigt gärna genom att hålla i sig i väggen, leksaker eller möbler. Vill hon någonstans fort, sätter hon sig ner och kryper istället.


Hon har varit väldigt glad den senaste tiden. Hon verkar vara väldigt nöjd med sig själv och det hon kan åstadkomma. Så hon skiftar inte lika i humör som hon gjorde när hon var 9 och 10 månader, nu är hon glad mest hela tiden.


Hennes ordförråd har växt lite sedan 10 månader och nu säger hon även Tat (tack). Dada är mamma och hon kämpade länge fram ett K framför något annat som vi inte förstod vad det var. Men troligtvis var det Kolla hon menade, för det varvar hon med Titta nu.

I hennes traktorsvagn finns det en gris, och Per har frågat henne mycket om grisen, och en dag sa hon Isss när vi tittade på grisen. Men det har inte dykt upp igen.

Allt det här varvar hon med sina egna läten som vi inte lyckats tyda ännu. 


Hon har fått börja äta lite av samma mat som oss. Det går jättebra, hon gillar mat. Mest gillar hon att få sitta och plocka småbitar själv. Så den här månaden har vart väldigt skön på matfronten, det är inte ofta vi har behövt kämpa vid matbordet.

Hon är väldigt mammig, är jag i närheten är det nästan alltid mamma som gäller.

Den här månaden har det vart svårare att lägga Signe vissa kvällar. Hon har svårt att komma till ro, troligen pga att det händer så mycket för henne på dagarna. Hon ställer sig ofta upp i sängen direkt när vi har lagt henne.

Fortfarande kan hon såklart bli arg för att nästa stund bli glad. De är bilderna är tagna under samma minut imorse.


Signe 11 månader


Imorrn

Idag blev Signe 11 månader! Om en månad fyller hon 1 år, och då kommer det inte bli nå fler månadsuppdateringar... Känns konstigt. Men det kommer jag att skriva om imorgon. Ville bara säga att min kamera kom idag! Jag var in på Expert och lyckades fixa en del rabatt på ett minneskort och ett skylight filter. Kanoners!

Men som sagt, mer om dagen imorgon. Har precis plockat ut ett nybakt bröd ur ugnen. Måste in i duschen en sväng först, sen ska jag äta kvällsfika. Gott ska det bli!


Hej då julen

Signe vaknade vid halv sju imorse, och det passade bra eftersom vi skulle till öppna förskolan efter lunch. Då fick hon sova en gång på förmiddagen och sedan en gång på eftermiddagen.

Det var jätteroligt att träffa mammorna och tjejerna. Eller en av mammorna har börjat jobba så Maja kom med pappa idag. Både jag och Signe har längtat efter dom under julledigheten så det var skoj att ses! Vi hade dock missat att de stängde tolv idag... Men eftersom vi är så skötsamma fick vi vara kvar till tre iaf :)

Signe gick massvis idag. På Öppna gick hon omkring och tuggade på en leksak och då gick hon jättelänge! Hon går bäst när hon har en leksak i handen, då tänker hon nog inte så mycket på vad hon gör, utan då bara går hon. Roligt att hon lärde sig gå innan hon blev elva månader! Det är helt otroligt vad mycket som har hänt de sista två månaderna i hennes utveckling. Det märks kanske väldigt väl just för att rörligheten och talet är två stora områden.

I eftermiddag käkade vi fiskgratäng hela familjen. Signe verkade gilla det, men tyckte mest om broccolin. Hon sa till och med vid ett tillfälle "mer!" och pekade på broccolin. Jag och Per skrattade men tror att det var en tillfällighet. Till och med "r" hördes tydligt. Vid tio månaders kontrollen sa iofs vår bvc sköterska att hon uppmärksammade att hon kunde säga R riktigt.

Signe älskar att kolla i sitt album. Framförallt gillar hon bilderna när Per är med. Då skrattar hon och pekar på sin pappa. Per har ju vart hemma några veckor under julen, så nu när han har gått tillbaka till jobbet är det roligt att se Signe när han kliver innanför dörren på eftermiddagen. Nog för att hon är mammig, men det syns att hon blir så glad av att pappa kommer hem.

Ikväll har jag vart hos Elin. Vi käkade VM tårta. Golfklubben ville uppmärksamma Pillans framgångar, med bland annat lagvm guldet, så delar av damlaget och en representant från klubben träffades och överlämnade en present och så fikade vi tårta. Pillan, Carro och Anna är ju nominerad till Årets Lag på Idrottsgalan så det får ni inte missa att titta på!

Jag kom hem vid 20 och sedan har jag äntligen lyckats städa bort julen och fått fram den vanliga fönsterbelysningen. Det enda stället i huset vi har gardiner på är i köket, allrummet och numera Signes rum. Så jag behövde bara byta gardiner i köket, men det tar sin tid att packa ner allt ändå.
Tänkte på en sak gällande julkorten. Vi skickade 20 julkort tror jag. Vi fick 13. Av de 13 var det bara 6 stycken från dom som vi hade skickat till. Dvs mer än hälften av dom vi hade fått julkort av, fick inget av oss... Kanske får tänka på det vid nästa års julkort.

Imorgon hoppas jag att min kamera kommer! Som jag längtar! Fick förresten min peruk som jag ska ha på Melodifestivalen idag! Jag visar en bild på den imorgon kanske. Riktigt snygg!



Det här var en populär leksak som alla fajtades om ett tag!
Signe gick segrande ur den här duellen med Maja.


Gardin i Signes rum

Äntligen lyckades jag ta mig samman och fixade gardinen i Signes rum. Det är egentligen en panelgardin som jag har klippt av och satt som en kappa istället. Det försvinner så mycket av fönstret och väggarna bredvid om jag hade använt dom som paneler. Jag har varken en symaskin eller fållband hemma så jag använde maskeringstejp istället för att fålla ena sidan. Funkar alldeles utmärkt!


Rockstjärna

Jag känner mig helt slut. Har vart iväg på mitt första träningspass på flera flera veckor. Rock-Step. Askul! Vi steppade med en låtsatgitarr i famnen till tunga hårdrockslåtar. Yea! Instruktören är riktigt bra, enorm inlevelse. Men jag har ont i huvudet nu...

Signe har gått massa idag också. Nu kan hon stå och kika lite och sedan sätta fart mot någon intressant hon ser! Jätteroligt att det har gått så fort de två sista dagarna. Men vill hon till någon snabbt, då sätter hon sig ner och kryper istället.

Skulle ju försöka få henne att bara sova en gång idag. Hon vaknade vid tjugo över åtta imorse, då hade jag bara vart upp en enda gång och det var vid sex och gav henne välling! Himla skönt. Sen höll jag henne vaken och gav henne lunch och vid 12 slockande hon. Tyvärr vakande hon redan efter 1,5 timme och då trodde att hon skulle vara trött vid halv sex igen. Men det hade gått bra och hon hade vart så pigg hela kvällen. Vid åtta hade hon somnat, och det är en okej tid. 

Vi får se när hon vaknar imorgon. Vi ska till Öppna Förskolan och träffa de andra mammorna och småtjejerna! En av flickorna blir 1 år redan i övermorgon! Jisses! Hon föddes nästan en månad för tidigt, så det tar nån vecka innan det är dags för nästa att bli 1. Signe fyller år som nummer fyra. Iaf så har alla barnen sovit på fm tidigare så att vi har åkt dit vid lunch. Men nu sover ju Signe längre på morgonen, och det vore ju himlans trist om hon skulle sova när vi ska träffas! Vi träffades veckan före jul sist, så det är möjligt att någon av de andra har ändrat rutiner nu också. Ska bli roligt att se allas utveckling under de här veckorna!

Jag sa ju att vi skulle ta bort adventsbelysningen. Det har inte hunnits med. Idag tog jag iaf fram nya gardiner till köket. De ligger på soffan nu...

Pigg som en mört

Imorse fick jag kliva upp med Signe. Per hade ställt klockan på 01.30 och gick upp och kollade på hockey. Final i JVM. '

Inte en endaste gång behövde vi gå in till Signe från det att hon somnade till klockan var 6 imorse! Härligt! Då fick hon välling och somnade om till 8. Skönt. Gillar hennes morgontider nu för tiden, men det ställer till det lite för övriga dagen. Idag somnade hon vid 10.30 och sov ända till 13.20. Men fastän det är många timmars sömn blir det lite för jobbigt för henne att vara vaken till efter 19. Så vid halv fem gick jag ut med henne och somnade bums.
Kvart i sex var jag tvungen att ta in henne för att det inte skulle bli för sent ikväll... Klockan 21 var hon fortfarande vaken och pigg (eller övertrött...) som en mört. Men hon somnade strax där efter. Alldeles för sent! Så jag hoppas hon sover länge imorgon så får jag helt enkelt försöka ha henne vaken så länge som möjligt på förmiddagen så att det bara blir en sovstund imorgon och förhoppningsvis en rätt tidig kväll. Skulle hon då bara sova en kort stund, ja, då är det pannkaka igen.
 
Problemet är att hon inte vill äta när hon är trött. Då vill hon bara sova. Och håller jag henne vaken till framåt halv tolv, vill jag ju gärna ge henne lunch innan hon ska sova, men är hon riktigt trött då kan det bli problem.

Idag har Per haft träning och jag och Signe gick ut med pulkan efter hon hade ätit lunch. Eftersom hon sov så länge så hade solen precis gått ner bakom skogen. Men det var ju mellan 0 och -1 idag, så det var ingen fara. Vi gick en vända ner till isen och sen kikade vi runt en stund ute på gården. Skönt att det blev en lagom temeperatur.

Som ni ser i klippet så går det fort framåt med gåtränandet nu! Ikväll släppte det rejält och Signe traskade på som hon aldrig hade gjort annat! Blir roligt att se om hon snart släpper för att gå mot saker. Nu har hon ju gått mot mig eller Per.



Bruden KAN ju gå!


Lösenord: Signe

Nu verkar det har släppt en hel del! Hon ser så självsäker ut där hon går! Inte alls lika nervöst som tidigare. Pang tjong bara. Hon gick de där 2,5-3 metrarna flera gånger fram och tillbaka! Imorgon ska vi träna massa!

Badtjejen


Kort promenad



Lösenord: Signe

Hallelulja, sommarn är här!

Nu är det rena rama sommarvärmen här! -7 grader. Det är konstigt, men helt plötsligt känns -13 som en helt okej temperatur efter att ha haft -20 i några dagar. Bara för en vecka sedan var -13 svinkallt.

Idag kom mamma och pappa hit. De köpte med sig pizza som vi käkade. Jag behöver gå upp nåt kilo så pizza är rätt mat för mig.

Signe har poat på som vanligt och hon är verkligen världens gladaste tös just nu! Så härligt när hon står och pillar på något och pratar alldeles för sig själv.

Jag var i väg och handlade mat på eftermiddagen. Signe hade precis vaknat när jag kom hem. Hon sken upp som en sol när jag kom in med kassarna, men jag var tvungen ut till bilen för att hämta det sista...
Så fort jag stängde dörren började hon tokgrina. När jag kom in rann tårarna ner för hennes kinder, men hon blev tyst så fort jag tog henne. Mammig är bara förnamnet. Jag brukar ju få sovmorgon när Per är hemma och hon har jätteroligt med honom på morgonen och har inte en tanke på mig, men så fort hon ser mig blir hon så glad och sedan tokledsen om jag bara försöker gå på toaletten. Det är en kort stund som är väldigt kritisk. När det blir sådär och hon får komma upp i min famn tittar hon alltid nöjt, pillemariskt flinande på Per. En riktig busjänta är hon.


Nyvaken gladfis!



Väldig fokuserad på sin uppgift...


PS. Den sista bilden har Per tagit. Han tog kameran efter att jag hade använt den, lade sig nästan ner på golvet och fotade! Jag är väldigt glad (och förvånad) över att han har surfat runt och jämfört priser, kollat på objektiv och engagerat sig i vår nya kamera. Kanske han kommer att börja dela mitt intresse för fotografering?


Iskallt

Det är så sjukt kallt ute. Urk. Imorse hade vi -23,4. Det är för kallt.
När det var dags för Signe att sova hade graderna gått upp till -19, så vi satte på henne både fleccetröjan och ulltröjan under overallen. Hon var inte kall när hon vaknade efter en och en halv timme, men det känns hemskt att låta henne sova ute i den kylan. Vi såg till att hennes snuttefilt täckte båda kinderna. Men hade det vart -23 så hade vi fått försöka få henne att sova inne, har för mig att jag har läst att om det är under -25 så bör man inte låta de sova ute.

Igår var vi en sväng till Pers föräldrar och fikade och då fick vi en inbjudan till middag till idag, så vi kom dit vid halv fem och stannade till halv åtta.
Annars har det inte hänt mycket. Signe gick drygt en halv meter igår morse. Det var 7 steg. Annars är hon rätt feg och sätter sig ner så fort hon ser att ingen håller i henne.

Igår lagade jag köttfärsbiffar. Tog bort den mesta löken ur en och stekte den lite försiktigare så Signe fick också biff och potatis. Är det fortfarande förbjudet att steka maten? Det blir ju så förbaskat drygt om man ska koka allt till henne. Kan man koka pannbiffar? Nu stekte jag den iaf. Och hon tyckte det var gott. Efter maten fick hon äta biffbitar och ärtor själv. Det kan hon sitta länge och pilla med.

Kollade såklart på Körslaget igår. Röstade två gånger på Team Hanna! Heja Bollnäs!

Idag har jag tagit ner julgranen och tomtarna. Imorgon åker adventsbelysningen. Även fast det är rätt mysigt...


100 gratisbilder på Fujidirekt

För att få 100 gratisbilder hos Fuji måste man logga in via den här sidan.


Ä N T L I G E N






Om en vecka sitter jag förhoppningsvis och photoshoppar bilder tagna med min nya kamera! Det är ju bedrövligt att jag som har fotoutbildning och jobbat som fotograf på Ljusnan inte har skaffat mig en digital systemkamera tidigare.
Men nu är den beställd. Lovely!

Härligt friska skogsluften

Jag kom precis på att jag inte har vart utanför dörren idag, så jag var tvungen att ställa mig på bron och andas in lite skogsluft i en minut. Då märkte jag att det snöade... Otroligt vad tyst det är här ute. Hörde någon som drog av en överbliven raket, eller så var det nån som tjuvjagade.

Som sagt, jag har inte gjort mycket idag. Gjort klart Signes första album, som visar hennes fem första månader. Så nu ska jag fortsätta sätta in i ett tjockare album, för det här var rätt tunt, och framkalla mer bilder. Såg att de hade 100 gratisbilder på Fuji nu igen så jag får satsa på att få iväg de innan månadens slut.

Signe tog sovmorgon till 8 idag. Hon har blivit duktig på att sova länge om morgnarna, men hon har kommit i säng senare också, så det blir väl lika många timmars sömn iaf. Hon har sovit lite halvdåligt de sista nätterna. Jag har fått vart upp flera gånger och hon har fått vällingen tidigt. Hon kan ju vara inne i en period då hon behöver mera mat, så att det är därför hon vill ha välling tidigare, eller så drömmer hon mycket. Det är skönt att Per är hemma, för han går upp på morgonen.

I och med att Signe sov länge så sov hon bara en gång idag. Då sov hon i nästan 3 timmar till klockan 14, sen visade hon inga tendenser på eftermiddagen att hon ville sova igen. Skönt.

Signe fick filmen Teletubbies i julklapp av Johan och Sara. Hon kikade en sväng på den för första gången idag. Hon satt faktiskt fokuserad rätt länge (för att vara så liten) och tittade på tvn. Och det märks att de tar in det som sägs även fast de är små. Signe klappade händerna när de sa "klappa händerna". Likaså när de sa "hej då" och vinkade. Då sa Signe ejd och vinkade hon med.

Hon har tagit dutt ännu längre idag. Hon satt och åt gurkbitar och när de var slut så konstaterade hon att de var dutt. Det är så roligt att lyssna på henne!


Pratkvarn

Signe har i några dagar sagt dutt när vi har läst klart en bok. Det betyder slut. Vi trodde att hon bara associerade det med boken, att hon kanske inte förstod vad slut egentligen betyder. Men hon säger dutt även när en melodier slutar spela på hennes leksaker, så nog vet hon vad det är allt.

Tat eller tat tat är tack och det kan hon ibland säga så fort vi räcker henne något eller säger varsegod och ger henne nåt. Det händer att hon säger tat även när hon jagar en boll och får tag på den. Sötsnöret vårat!

Per tror att Baba är Mamma. Hon brukar säga det när jag är borta och häromdagen när jag fyllde på fågelfrön stod de i fönstret och tittade och hon sa baba och dada. Mamma som hon sa så fint, försvann visst ur hennes ordförråd.



Välkommen 2009

Idag är det första januari 2009 och jag har skrivit blogg i två år snart.

Idag har jag vart ute och gått tre gånger. Tre gånger har jag bylsat på mig och Signe vinterkläder. Det är rätt skönt med sommar...

Hela familjen tog en promenad med pulkan ner på isen i kylan. Där hade familjen Ståhl fixat en plan där de spelade hockey. Signe blev alldeles röd om kinderna, men vi hade satt på henne ullbyxor, fleecetröja och ulltröja under overallen så hon höll sig varm.

Mycket annat har vi inte gjort idag, på första dagen på nya året.


Gott Nytt År!

Igår var det nyårsafton. Johan och Sara kom hit och vi åt gott, spelade spel och hade trevligt! Johan stod för förrätt och huvudrätt, det blev väldigt smaskiga toast skagen och den fantastiska huvudrätten bestående av oxfilé lindad i parmaskinka och ugnsgrillad potatispuré med västerbottenost. Jag stod för efterrätten och bjöd på pannacotta. Sara hade gjort jättegod sallad och Per fick diska. Vi fixade disken och Signe lekte med Johan och Sara.

Vi intog efterrätten i vardagsrummet och Signe fick äta majskrokar. Signes nyårsmiddag bestod av hemmagjord mat. Lax, potatismos med morötter och ärtor på sidan av. Ärtor är en favorit, liksom broccoli.

Signe somnade vid 21 och vi spelade Pictionary och åt godis fram till tolvslaget. Då gick vi ut och sköt raketer och skålade i alkoholfri cider!

Så det blev en lugn men mycket trevlig nyårsafton!



Efter påtryckningar från mina läsare har jag ändrat innehållet i texten lite :)