Schlager Bäbis!

Jag är dålig på att uppdatera. Skulle vilja skriva ett kort inlägg varje dag, men så blir det sällan.

Per var ju borta i helgen så jag och Signe var ensamma. Det gick bra, även om vi saknade han oerhört mycket.
På lördagen var vi på stan med Elin och kikade. Jag skulle handla ett par jeans från Koola Anna på Pepes, men självklart hade de bara storleken under och över min. Fy. Och jag tänker inte köpa ett par som är på näppen till för tajta. Och de som var en storlek för stora var verkligen för stora. Det var en sån modell som är stora redan men jag vill ju ändå att de ska sitta bra.

På söndagen var jag till mormor och morfar för att äta middag. Mormor har fyllt 70 år tidigare i april så vi firade henne nu när Lasse var hemma. Per dök upp vid 22 tiden ungefär. Skönt!

Signe har börjat somna tidigt på kvällarna nu. Senast vid 21 lägger vi henne, men oftast är hon trött strax efter 20 tiden. Det är jätteskönt att få lite tid för sig själva på kvällen!

I måndags var vi på bvc och vägde och mätte. Hon växer som en tok lilla Signe! Var 63 cm lång och vägde 6025. Inte undra på att vissa saker i stl 62 börjar bli lite tajta. Framförallt bodys från Lindex känns lite mindre. Köpte en i stl 62 på HM och den är lite för stor för henne. Men då sitter den ju skönare på henne, för hon har verkligen börjat ogilla när man ska klä på henne. Framförallt momentet att dra över huvudet och in med armarna. Usch, det gillar hon inte.
Efter bvc for vi till Pers jobb med lite mat till han och så var jag in på Albert och Herbert och köpte canvasramar till tyget som jag köpte på Ikea. Det är verkligen en rolig och enkel grej för att göra egna tavlor! Köp lite kul tyg och canvasramar. Finns på A&H i olika storlekar för ca 20:- styck! Sen tar man en häftpistol och häftar fast! Klart! Häftpistolen gick på 60:-
Erika Persson kom och hälsade på när vi hade kommit hem! Mycket trevligt! Signe fick ett par rosa jeans och en rosa och gul randig piké. Jättesöta! Vi fick en rosa pelargon också, som jag lovade att försöka sköta så pass bra att den lever länge. Erika tyckte att när man bor på landet bör man ha en pelargon, och tanken med denna var att jag ska försöka ta skott från den så att den lever vidare så Signe får veta att hon fick den när hon var liten. Ja, jag lovar att jag ska försöka! Får ta hjälp av mamma kanske. Hon är duktig på blommor.
Helene och Klara var också förbi på eftermiddagen och hälsade på. Tror Klara tycker att det var lite roligare nu när hon kunde prata med Signe och Signe gurglade tillbaka.

Igår var vi med föräldragruppen hemma hos Magdalena och lagade smakportioner! Det var skoj. Signe fick dock inte prova nåt ännu, man bör vara runt 4 månader först. Men jag fick med mig hem som vi har fryst in, så det är bara att ta fram när det är dags!

Idag är det sista april. I maj fyller jag år! Man får väl tycka att det är roligt att fylla år fastän man har fått barn? När Signe väl har fyllt ett kanske jag inte tycker det är så kul med mina födelsedagar längre.
Ikväll ska vi till Segersta till Tomas, Veronica och Amelia. Elin och Jonas, Anna, Jörgen och deras två barn ska också dit. Det blir trevligt! Grilla lite och kolla på kase. Vi ska ta med Signes peltor utifall det är smällare, men hon gillar de ju inte riktigt så vi får väl se om de blir använda. De är fina iaf. Rosa :)


Åh vilken fin tavla mamma har gjort!
Signe gillar färger och mönster jättemycket!


Gott!


Det är ungefär 3 tsk i varje iskub, och de ska bara ha 1 tsk när de testar första gången...


Sötnos!


Schlager Bäbis dansar disco!


Signes nya tavlor


Ensamma hemma

Glömde skriva att jag har haft Signe ute i Babybjörnen. Hon gillade det jättemycket! Tittade på allt runt omkring och verkade trivas jättebra! Sedan gungas hon skönt till sömns i den också.

I onsdag var jag, Signe och mamma till Valbo. Jag handlade massa på IKEA. Mamma var gullig och betalade en del av grejerna. Hon handlade för 450:- varav kanske 25:- var till sig. Max :) Det är tur man har en snäll mamma!
Massa saker till Signe blev det! Kläder fick hon också. Jag handlade ett par jeans och ett par vårskor till mig. Kändes lagom. Det är så roligt att handla till Signe!
Signe tyckte nog att det var görkul i Valbo för hon ville inte sova länge. Bara några småsnuttar. Så jag och mamma fick gå och bära på henne istället. Skulle ta med bärselen, men glömde den såklart! Tur att det är en bit att åka så hon fick sova i bilen iaf. För där somnar hon in skönt.

På kvällen var hela släkten här känns det som! Pappa och Per skulle köra det sista riset till kasen. Blev ju riktigt mycket efter avverkning. Och mamma stannade kvar och hjälpte mig att kratta. Sen kom mormor, morfar och Lasse (min morbror som är hemma på besök från hans nya hemland Kambodja). Och även Pers föräldrar dök upp. Så de passade på att göra lite nytta de med. Kratta och hugga ner lite fler grenar.

Igår åkte Per till Finspång på träningsläger med golfjuniorerna. Han och två till från herrlaget fick följa med. Så nu är jag och Signe ensamma. Jäkligt trist faktiskt! Inte ett dugg skönt. Jag saknar han jättemycket redan. Det har gått jättebra med Signe, jag är ju ensam mycket med henne på vardagarna också, men det är så skönt när han kommer hem på eftermiddagen. Ja, usch. Jag längtar till söndagkväll.
Så igår gick jag och la mig vid 22. Signe hade somnat redan vid 20, så jag fick tid att duscha och dona lite. Det var skönt.

Idag har jag vart iväg till golfbanan och ätit med Pers föräldrar som bjöd mig på lunch. Sen stannade jag kvar och slog lite bollar med Elin. Kan säga att jag slog kanske 6 "tophats" på rad med en klubba. Ni som vet vad det är kan skratta er fördärvade, ni som inte vet vad det är kommer inte att få veta det heller. Fy fasiken! Helt sjukt. Lyckades avsluta med riktiga toppar innan jag gav upp. Fick väl vara nöjd med de halvsorkade topparna. Ingen socket iaf. Alltid nåt.

Signe pratar jättemycket nu! Så roligt att lyssna på henne. När hon ligger och pratar med leksakerna och blåser bubblor och donar. Sötnos! Hon fick fingerdjur av mamma från IKEA, de tycker hon om. Och så har hon börjat titta mycket på olika tryck och färger. Kan ligga och prata med kläderna på skötbordet och tycker det är jätteskoj!

Har ju glömt nämna vädret. UNDERBART!

Leker




Skogsvandring!


Nu ska jag sova. Godnatt.


Det vackraste vi har!

Vilket underbart väder!! Jag vill aldrig mer att det ska bli vinter. Det är ju helt underbart när det är sån här värme, bara att gå ut och mysa i solen. Eller arbeta som en tjur. Jag har arbetat hårt de här dagarna. Vi har ju tagit ner träd, så det har vart mycket att ta reda på. Mamma och pappa kommer strax med släpvagn, för nu ska allt ris till kasen innan sista april.
Nu har vi sol på hela tomten under dagen iaf! Härligt.

I söndags var Pers pappa här och hjälpte oss. Vi tog ner några mindre träd och röjde det som gick. Igår var även Pers farbror här och tog ner resten. Det medför mycket arbete med att ta ner träd. Tur att Signe vaknade lite tidigare igår så att hon hade sovit  klartsin förmiddagslur vid halv två. För då var hon trött och ville sova igen vid 15 tiden. Så hon passade på att sova tre timmar till då! Så jag kunde också hjälpa till att dra massa grenar igår.

Vi var på öppna förskolan på fm igår. Signe sov hela tiden ute i vagnen. Vi gick en sväng med vagnarna också innan vi for hem. Jag och tre mammor till från min föräldragrupp. Sen jobbade vi ute resten av eftermiddagen.

Idag har jag vart ute och krattat på vårt "hygge". Massa skräp blev det! Sen har jag även krattat en del av gräsmattan. Så skönt att vara ute och dona i det här vädret. Stackars er som bor i lägenhet. Usch och fy! Det vill jag inte göra nå mer.
Var inne två timmar mitt på dagen då Signe var vaken och lekte lite. Hon är så rolig nu! Så fort man tar fram hennes favoritskallra skiner hon upp och börjar prata med den. Hon har börjat blåsa bubblor med läpparna när hon ser den. Så söt! Har skickat efter tre böcker från
www.adlibris.se som har kommit nu. En av de heter Växa och upptäcka världen. Den handlar om barnets utveckling under det första året. Om utvecklingsperioder och sånt. Helt fantastisk bok!! Jag har bara hunnit läsa lite i den, men oj så jag önskar att jag hade den när jag var gravid och hade tid att läsa! Från det att barnet är nyfött och framåt får man lära sig om deras utvecklingsperioder som de har vid speciella veckor. Tex så infaller en period vid 8 veckors ålder. Då kan man läsa vad man ska göra för att stimulera barnet på bästa sätt, samt så förstår man helt plötsligt varför barnet är extra grinigt under några dagar eller längre och kanske har svårt att somna eller äta som det brukar och bara vill bli buren och ha närhet hela tden. Det beror på den stora omställningen som de genomgår.
Ja, helt klart en bok jag rekommenderar ALLA som är gravida eller som har en liten att köpa. Kostade 39:- tror jag på Adlibris. Och där är det ingen fraktavgift heller! Plus att man kan handla en bok för 39:- om man vill, inget minsta ordervärde alltså. Suveränt säger jag! Som att handla i butik, fast böckerna är mycket billigare!
Den ska jag läsa flitigt. Nästa stora period infaller vid 12 veckors ålder, och det är ju snart. Så jag ska förbereda mig :)

Lägger in lite bilder på skogsarbetet senare nåt tag. Nu blir det bilder på det vackraste vi har!


Fascinerad av björnarna som snurrar runt.


Mys med pappa.


Har börjat intressera sig väldigt för händerna! Lätt att kolla i kors när man ska titta så nära :)


Det blev en sen middag igår. Märkte helt plötsligt att Signe hade somnat!


Vilken häftig bok!


Promenix

Igår gick jag och Signe en promenad på 3,5 km. Vi klev upp vid halv nio, så vi gick ut redan vid tio. Hon brukar bli trött 1,5 timme efter att vi har stigit upp ungefär. Sen sov hon som vanligt i vagnen i några timmar.
Efter att vi hade ätit middag for vi till mina föräldrar i Röste. Per fick byta däck på min bil och jag och mamma gick en promenad på säkert 5 km minst. Så det vart mycket gått igår också. Var kvar där och kollade på Talang 2008 sen for vi hem. Missade tyvärr Berg flyttar in eftersom vi åkte hem precis då.

Idag har vi vart till golfbanan, rangen öppnade idag. Jag slog kanske fem bollar kanske. Var så kallt! Gick en sväng med vagnen istället medan Per slog. Första promenaden med vagnen på banan. Kände av träningsvärk i rumpan sedan igår! Mamma hade en riktig fart i sina korta ben, så jag hade fullt sjå att följa med! Sedan käkade vi lunch där innan vi for hem. Var bara att lyfta in Signe i babyskyddet från vagnen och sedan tillbaka till vagnen när vi kom hem. Hon rörde inte en min :)
Mamma och pappa var här en sväng ikväll också. Mamma har gjort en lång "korv" eller orm kanske man också kan säga, som ska ligga som ett skydd i liften till vagnen när jag tar ur åkpåsen. För den blir inte så mjuk och mysig mot kanterna när man tar bort den.

Har kollat på Körslaget ikväll. Team Cans är bäst. Helt klart! Synd att Marko åkte ut, han förygller ju faktiskt programmet med sina humoristiska inslag och kommentarer.

Någon dag till veckan ska jag och mamma åka till valbo och IKEA. Ska bli mycket trevligt! Jag har haft en inköpslista till IKEA klar länge. Vill köpa ett par vårskor också. Och en bikini. Och ett par jeans. Och... :) Ja, jag har ju inte handlat kläder på riktigt länge med tanke på tjockmagen. Så det skulle vara trevligt med något nytt. En bikini har jag då inte köpt en ny på flera år så det måste jag ha till den här sommaren! Ska ta med mitt presentkort på Pepes och kolla nån dag också.

Imorgon ska vi göra lite nytta här på gården. Ska bli skönt att vara ute och plocka lite! Hoppas på finväder som det har sett ut i tidningen. Sen ska Pers farbror komma och ta ner träd nån eftermiddag till veckan. Kul att röja undan!


 Håller ett stenhårt grepp om katten :)


Pappa är sååå rolig!



Gofisen

image516





Nu har det gått 5 timmar sedan hon somna och sover fortfarande!
Måste nog hämta in henne nu så att hon får äta...


Getingar och citronfjärilar = vår?

Kör en uppdatering i dagboksform tror jag. Har inte orkat skrivit tidigare i veckan.

Måndag

Var på bvc och vägde och mätte. 5700 gram och 61 cm. Så hon växer! Har så långa ben tycker jag! Och då sa Margit, bvc sköterskan, att hon troligen är lite längre ändå. För hon fick inte riktigt ut benen tyckte hon.

Var på Öppna Förskolan. Var mycket folk! Dock lugnade det ner sig efter lunch.

Signe har börjat blivit lite småsnuvig och täppt i näsan igen.


Tisdag

Gick en promenad på förmiddagen så sov Signe i vagnen tills vi skulle till hörcentralen vid tre tiden. Gjorde hörseltest på Signe. Äntligen. Brukar göras på BB redan, men det fanns troligen inga på plats när vi var där så det har dröjt ända till nu. Hörseln var iaf bra.

Signe är fortfarande täppt, dock mest på morgonen.


Onsdag

Var ner på Lidl och skulle kolla på deras barnsaker som de hade den här veckan. Dock hade de fortfarande inte fått fram hela leveransen. Köpte en träleksak som man kan sätta på vagnen eller på babyskyddet, två par strumpor och ett par strumpbyxor. Sista av både strumpbyxorna och strumporna. Tur att det var rätt storlek. Men typiskt att inte pyjamasarna hade kommit. Behöver ju nya sånna och hittar inga på stan! Dåligt utbud på pyjamas. Och så hade jag velat köpa ett hoppdjur som Signe kan ha när hon blir större. Ringde till Lidls kundtjänst idag, torsdag, och fick veta att de hade kört det lasset till en butik i sthlm och att grejerna inte skulle komma in. Trist.

Lämnade bilen och tog en promenad till mormor och morfar på Kilberg. Men det var bara morfar och Izzi som var hemma. Izzi går ju på dagis där :)

På eftermiddagen åkte vi till Pers farmor och hälsade på en sväng. Stackarn har så dålig syn så hon såg knappt om Signe tittade eller blundade. Hon är 90 år, men ändå väldigt pigg. Undrar om man blir 90 år. Pers farfar var 95 år när han dog tror jag. Det är bra att han har gamlingar på sin sida. Vill ju gärna att han ska bli riktigt gammal eftersom det skiljer 10 år mellan oss. På hemvägen svängde vi in till pers föräldrar. De ska göra om köket och ville ha lite smakråd. Jag vill också göra om vårt kök! Efter sommaren kanske. Sen kan vi omvärdera huset och förhoppningsvis lägga om lånen lite. Har ju gjort om badrummet också, och tapetserat om i de flesta rummen. Ja, vi får se.

Signe är bättre i näsan. Skönt att det inte blossade ut till någon riktig förkylning.

Signe ville inte alls somna igår. Sov bara korta stunder. Så vid midnatt tröttnade jag och tog över henne i vår säng så hon fick amma. Då somnade hon direkt. Är så olika från natt till natt. Längtar tills det blir lite rutiner i det hela. Undrar om hon någonsin kommer sluta äta på natten? Det brukar ju variera väldigt. De som har barn som helt sonika fortsätter sova hela natten utan att de behöver göra något ska vara glad. Vi ska också vara glad. Vi är glada! För Signe är så underbar, glad och snäll mest hela tiden! Även om det vore skönt att sova en hel natt ibland. Det kan man väl få önska utan att folk ska tro att man klagar? För det gör jag minsann inte! Nu har hon sovit i 4 timmar  och 15 minuter i vagnen tex! Det är inte alla barn som kan det heller. Så där har vi väldans tur :)

Hon låg i vaggan igår och smaskade så väldigt på händerna! Så söt hon är när hon gör det. Tar hjälp med den ena handen och puttar liksom in den andra så att den hålls kvar :)


Idag har vi vart på långpromenad i det fina vädret. Gick till golfbanan. 4,5 km enkel väg. Snackade lite lagkläder med Elin till i sommar. Var kvar i en timme ungefär sen gick jag hemåt. Såg massa citronfjärilar. Hoppas det är ett tecken på att snön inte kommer tillbaka förrän i november!

Glömde att dra upp soptunnan. Men chansade på att sopbilen skulle komma efter två iaf, det brukar den nästan alltid göra. Såklart inte idag. Piss. Så fick ringa och be de köra en extra tur, det kostade 96:- Jaja, hellre det än att ta soppåsarna själv och åka runt och kasta. Man får inte vara dumsnål.


Lägger in lite bilder senare. Antar att det är dags för att vakna och mata snart. Gäller att vara beredd för efter över fyra timmars sömn på dagen är det nån som har bråttom!


Tände ni ett ljus för Engla?

image515

Igår klockan 21 skulle man tända ett ljus i fönstret för Engla.
Jag tände i mitt hjärta.


http://www.expressen.se/nyheter/1.1123231/uppmanas-tanda-ljus

Världens sötaste

image512



Gapa stort och hugg in! Spelar ingen roll om det är en haka, allt som går att suga på funkar!


Mat från pappa

Då är det söndag, och snart är helgen slut. Per är på golfbanan på informationsträff och Signe sover i vagnen. Tog ingen promenad idag. Det regnar så jag spred ut lite skarvsladdar ute på altanen och gick på de så att det guppade. Fungerade utmärkt, men hon har gnällt till lite fler gånger än då jag har gått en promenad. Stod ju inte på altan och guppade så länge som jag brukar gå, så jag har vart ut och gungat på vagnen några gånger när hon har låtit.

Igår fick jag upp sommargardiner i allrummet. Passade på att torka fönstrena invändigt också. Det blev ljust och fint med de "nya" gardinerna. Hade de när vi bodde i lägenheten också. Mamma har köpt så mycket fina gardiner till mig där vi har bott tidigare, så jag behöver inte några nya till i år.
Pers föräldrar kom förbi igår. Per och Janne åkte till golfbanan och hämtade mat så vi åt lunch här.
Tog en kort promenad igår, bara så att jag skulle få röra på mig och så att Signe skulle få sova.
Igår kväll kollade vi på Körslaget. Brolles kör var grym! Likaså Team Cans. De två tycker jag nog bäst om, tycker de väljer bäst låtar. Men Marko är ju så rolig, så jag hoppas att han blir kvar länge också. Han förgyller programmet!

Natten till igår vaknade Signe redan kvart i ett och ville ha mat. Men nån måtta fick det vara tänkte jag som var trött som ett as. Så jag gav henne nappen. Vilket fungerade utmärkt. Så inte var hon speciellt hungrig och absolut var tvungen att äta, det är ju bara jag som tror det. Sen vaknade hon igen vid halv tre. Äh, jag provar med nappen tänkte jag. Nu hade hon lyckats vakna till mer än förra gången så nu tog det till 3 innan hon somnade, men hon gnällde inget. Så inte var hon speciellt vrålhungrig nu heller. Kvart i fem, 8 timmar sedan hon åt sist, gnällde hon. ville hon äta. Puckojag. Testade det i natt också, men det fungerade inte lika bra för hon hade vaknat till så pass mycket och jag orkade inte sitta i en halvtimme och vakta nappen så hon fick äta istället.

I fredags fick hon äta ur flaska för första gången! Det gick hur bra som helst. Hon började jämra sig när jag gav henne till Per. Hon tänkte väl att hon skulle bli utan mat eftersom han inte brukar vara den som matar. Men när hon märkte att det kom mat ur nappen som hon sög på blev hon genast nöjd :) Mängden som var i flaskan nöjde hon sig inte med, men det var kul att se att det gick så bra!

Imorgon är det vägning och mätning på bvc som gäller. Tänkte vara kvar på öppna förskolan också.


Smaskens! (stirrblick, ja jag vet! :)


Imorse klockan 06:40



Gofisen var pigg så det var bara att försöka underhålla henne!


Läckage i mjölkfabriken

Var ju in på efterkontroll igår. Det gick bra. Vägde mig, och ligger på samma vikt som vid inskrivningen. 60 kg. Men det har jag vägt ett tag. Verkar ha stannat där.
När det gällde preventivmedel så ska jag testa minipiller. Får ju inte äta p-piller när man ammar, och det har jag trivts med förr så vi testar med mini istället och ser hur det funkar.

Efter kontrollen var det babymassage. Signe var trött men ändå väldigt glad ganska länge ändå. Hon tyckte det var mysigt med babymassage och hade ögonkontakt med mig hela tiden. Mot slutet fick jag ta upp henne för då hade hon tröttnat. När jag hade klätt på henne och satt henne i babyskyddet räckte det med att jag lyfte upp den och tog ett steg så slockade hon.

Isabelle, som jag spelar golf med på somrarna, var hemma i Bollnäs på praktik så hon var här under gårdagskvällen. Signe fick en jättefin bamseklänning som hon kan ha i sommar och ett par söta tofflor!

Idag vaknade Signe vid 6. Hon åt och så klev vi upp vid 7. Jag var trött såklart, men ändå inte så dödstrött som jag brukar kunna vara. Signe lekte vid gymmet medan jag åt frukost. Hon har börjat hitta vänsterhanden. Igår såg jag det första gången när hon låg under gymmet. Hon slog till den vänstra leksaken med knuten näve och så kikade hon på den. Sen gjorde hon det igen, och igen och igen. Likadant idag. Men bara med vänster. Hon gör framsteg!
Sen la vi oss i soffan. Signe somnade på mitt bröst och sov i nästan 3,5 timme där! Jag passade på att sova också, men sov kanske i 1,5. Det var så himla mysigt. Om hon började röra sig och jämra sig lite la jag bara ner min kind mot hennes så blev hon genast lugn. Mystjejen!

Upptäckte när hon vaknade en fläck på hennes mage. Kunde ju inte vara dregel eftersom det var mitt över bröstet och magen. Insåg ganska snabbt att det hade varit läckage i mjölkfabriken! Hon hade ju legat på det ena bröstet, och hon är ju inte speciellt lätt längre, och trycket gjorde väl så att det blev översvämning... Ja jisses!

Gick ut med vagnen vid halv ett, för jag tyckte att hon skulle få lite frisk luft. Hon somnade bums, så jag behövde bara gå till postlådan och hämta posten och tillbaka. Ni ska veta att vår postlåda inte står 20 meter från huset precis. Sen skottade jag all blötsnö från gången.
Trodde bara att Signe skulle sova i kanske 1,5 timme eftersom hon sov så länge fram till 11. Men ack så fel. Hade sagt till Åsa som skulle komma och hälsa på att 14 var en bra tid, då brukar Signe vara vaken. Så Åsa kom till två. Signe sov till halv fem! Och då gick vi ut och hämtade henne, så hon vaknade när vi klädde av henne! Hon fick en jättefin body och mjukisjacka med dragkedja! Tänk vad mycket fina kläder vi har fått! Otroligt om man skulle räkna på hur mycket allt är värt. Tack alla ni snälla som har köpt saker till Signe. Vi uppskattar det verkligen!

Mamma och pappa kom hit sen. Pappa hade köpt en "sekatör" som man klipper grenar med till oss. En sån lång. Vi ska fixa äppelträden. Men nu du Johanna ska du få höra! Läste att ni hade beskurit era äppelträd. Och mamma sa att hon precis hade läst att man inte ska göra det förrän träden har fått blad och börjat blomma! Så vi ska minsann vänta till sommaren :) Annars bildades det nya skott mycket snabbare.

Grattis till Maria och Eko som har fått en liten Neo! Ni vet Maria som är med i min "tjejgrupp" från gymnasiet. De fick en liten pojke igår!

Nu ligger vår lilla prinsessa och sussar sött i vaggan. Ville inte ens ha nappen ikväll.

Leker med mormor och morfar


Fick tulpaner av Hanna. Vår inne, vinter ute...


Signe 2 månader




Puss på dig sötnos!
Signe inte lika nöjd som pappa :)


Vinterland...!

Då var det vinter igen. Kul. Eller inte!

Idag är Signe två månader! Det går så fort så man fattar inte.

Har glömt sagt att jag tror att hon drömmer lite. Finns det nån ålder de börjar med det? Har för mig att de inte drömmer från början. Men nu är hon ju så medveten så nu borde det kunna bearbetas saker på natten. Iaf så har hon vaknat två gånger med att verkligen gråta. Hon har aldrig låtit på det sättet någon annan gång. Bara just de här två gångerna. Som att hon verkligen är ledsen, eller rädd. Och så fort man tar i henne och säger nåt så blir hon lugn. Och hon blundar fortfarande när hon gråter på det här sättet. Lilla vän.

Skrev ju inte heller att mamma och pappa var här i söndags och hälsade på. De fick se när Signe badade! Ska bli mysigt att kunna bada tillsammans med henne sen. Men är nog bra om hon är riktigt stadig i nacken först. Och sen vet jag inte när de kan börja bada i varmare vatten. För inte badar jag i 36,37 grader inte! Burr!

Tänkte ju åka in tidigare till Bollnäs idag eftersom jag ska vara där vid 14. Ville ju att Signe skulle få sova länge som hon brukar göra mitt på dagen i vagnen. Men hon slockade på mig vid kvart över tio och har sovit sedan dess. Nu är klockan ett. Så jag får väl vänta tills hon vaknar och ge henne mat och åka sen istället.

Tänkte gå ner på stan med vagnen från Gärdet, men det blir inget av det den här gången.


Nu börjar hon nog vakna.

080409
image499


Sömn

Ja då är det vardag igen. Tisdag till och med. Har precis kommit in från en promenad så Signe sover i vagnen nu. Tror att hon har en sådan tillväxtperiod nu. Heter det så? När de äter lite oftare i någon dag. För hon sover inte alls lika bra på natten nu. Natten till söndag och till igår vaknade hon astidigt och ville upp. På söndagen redan vid halv fem tror jag. Och igår vid halv sex. Så jobbigt! Okej om hon vaknade första gången då, men så är ju inte läget. Hon har ju vaknat och ätit före det också.
Så igår var vi vaken mellan 5.20-7.30 ungefär. Sen åt hon och sov bara i en timme, och ville ha mat igen! Vid kvart över tio gick vi och la oss igen för då hade hon somnat på min axel. Då vaknar hon efter någon minut och vill äta... puh! Åt länge, men sen somnade hon och vi klev inte upp förrän halv ett. Det var behövligt kan jag säga! Jag hade kunnat sova ännu längre. Och då gick jag och la mig strax efter 22 på kvällen. Men det hjälper ju inte om hon vaknar och vill ha mat stup i kvarten.

Imorse sov hon till 7. Men då hade hon också vaknat och ätit två gånger innan det. Och så ligger hon och bökar och låter ett tag innan hon riktigt vaknar. Jag sover då bättre med henne i vaggan, det är bara att konstatera. Men vem orkar försöka få henne att somna i vaggan klockan tre på natten?! För det går inte att lyfta över henne, då bara vaknar hon direkt. Jag orkar då inte. Så jag fick sova med henne mellan halv nio och tio idag. Måste det när hon vaknar så många gånger på natten. Blev lite bortskämd tror jag när hon hade flera nätter i rad då hon sov länge innan första målet och så klev vi ju inte upp förrän nio eller ibland tio.
Hoppas att hon kan skippa nattmålet så småningom. Vore riktigt skönt!

Nog om sömn. Igår var Hanna Lind här och hälsade på! Kanske ska skriva Hannalind. Av någon anledning så säger jag alltid hennes för- och efternamn som att det satt ihop när jag pratar om henne. Blir så på en del människor. Och framförallt när man ses mer sällan. Om jag säger till Per att Hanna ska komma och hälsa på så tar det nog ett tag innan han hajar vem jag menar. Men säger jag Hanna Lind så vet han direkt. Jaja. Hon var här iaf :) Mycket trevligt! Vi ses som sagt väldigt sällan numer. Signe fick jättefina saker från Polarn och Pyret. En ursöt mössa och jättefin röd kofta. Det känns att det är bra grejer från POP. Kvaliten känns bra. Är väl därför de kostar lite mer än Lindex kanske.

Nu snöar det ute. Pissväder. Herregud alltså! Man blir lika upprörd varje år, fastän man vet att det är såhär april ser ut. Sommarvärme en dag och vinterväder en annan. Ändå blir man arg.

Imorgon blir Signe 2 månader! Herregud så fort det går. Under veckan som var började hon prata och flina till sina leksaker. Sitter man med en skallra framför henne så flinar och jollrar hon till den. Och hennes vokabulär har uttökat! Nu är det flera olika sorts ljud som hon pratar, och gärna i en följd. Som en mening liksom. Tidigare jollrade hon fram ett läte och så väntade hon nästan på att jag skulle säga något innan det var hennes tur :) Sötnosen! Det är så roligt att det händer grejer hela tiden. Och hon blir så glad när man pratar och sjunger för henne. 

Jag ska till MVC imorgon vid 14 tiden på efterkontroll som man gör ungefär 8 v efter förlossningen. Allt känns då bra, så det borde inte vara några problem. Och så pratar man preventivmedel. Kan ju vara bra, så att Signe inte får ett syskon allt för tidigt... Efter kollen är det babymassage med bvcgruppen. Det ska bli roligt! Hoppas att Signe är utvilad och mätt. Ska nog åka ner tidigare så att jag kan ut och gå med vagnen så hon får sova lite.

Vilket djurliv vi har här i skogen! Idag när jag gick med vagnen såg jag herr och fru Ekorre som lekte Följa John, Tittut eller någon sorts parningslek kanske. De missar inte ens den tunnaste av grenarna när de far fram. Så jag kikade på de en sväng och strax därefter fick jag se innehållet i paddans mage. Och då talar vi inte om Jonssons mage. Paddans liv hade slutat i ett roadkill. Usch.

Tänkte att det här inlägget skulle bli kort, men det vart ett långt med massa dravel bara. Som vanligt med andra ord. Nu ska jag äta lite tomtegröt, sen kanske Elin skulle titta förbi.

Kärlek

Inatt vaknade Signe kvart i fem första gången! Så det var nästan sju timmar sedan hon åt på kvällen. Jag la mig strax före tolv så det blev iaf nästan fem timmar sömn utan avbrott! Sedan åt hon vid halv åtta igen och sen sov vi till strax före tio! Härligt härligt! Per klev upp vid halv sju tiden... på en lördag!

Har gått en promenad idag. Valde dock en ny väg, som inte är en riktig väg. Det var ett dåligt beslut. Den var riktigt gropig, stenig och hoppig! Usch. Så Signe sov nog inte så hårt för hon vaknade när vi kom hem. Gick iväg igen, men hon ville inte sova mera. Då hade hon vart utan mat tillräckligt tyckte hon, så det var bara att plocka upp henne och gå in och äta istället.

Var till Alfta och kollade på innabandy. Det var innebandynsdag där, så deras herrlag mötte ett All star team med lite gamla spelare och återvändande spelare. Signe sov när vi kom dit. Sedan hade de stoppat en mikrofon i en viss högljudd persons hand, så jag fick sitta och hålla för öronen på Signe för hon hajade till så fort han tog till orda... Till slut sov hon så djupt i bilstolen att hon inte ryggade för varken det ena eller andra. Tur att vi har en sufflett som skyddade lite. Var lite bökigare när hon vaknade i sista perioden och ville ha mat. Fick ha ett öra mot kroppen och hålla en hand över det andra. För det räckte inte med att mikrofonmannen snackade mellan perioderna, nä han agerade kommentator och intervjuare under matchens gång också. Som om det inte räckte skulle en kvinna försöka få igång publiken genom att gapa i mikrofonen som en galning! Ja jesus. Vi kom hem levande iaf, och med hörseln i behåll. Hoppas jag. Signe har ju inte gjort sitt hörseltest ännu, så det lär väl visa sig om den här hemska upplevelsen satte sina spår. Det var nog mest jag som stönade och stånkade över ljudnivån. Hon verkade inte särskillt bekymrad.

Anledningen till att jag kan skriva varje dag nu för tiden är för att Signe somnar så bra i vaggan på egen hand. Och Per är ju inget att sällskapa med. Han somnar ju i soffan varje kväll.

Signe gör verkligen framsteg! Hon ligger långa stunder och tittar på en när man pratar till henne. Och hon flinar och tycker att livet är underbart när man gör det. Och så pratar hon massa tillbaka! Underbart!
Ibland när jag tittar ner på henne när hon ligger och äter så ligger och kikar på mig och flinar, utan att jag har gjort något. Då blir jag alldeles tårögd, för det ser verkligen ut som att hon tycker om sin mamma! Det är kärlek det!


Sötgrisen


Nu börjar det hända grejer!


På besök hos Tant Elin

Idag har jag och Signe vart på stan och fikat med Malin. Mycket trevligt eftersom det var längesen vi sågs. Hon bor ju i Stockholm numer. Åkte hem till hennes gamla lägenhet som hon höll på att städa ur och fick träffa Sixten. En långhårig chiuaua. Men vilken sötnos!
Åkte hem till mamma och pappa i röste och hämtade en persienn och sedan hem hit.
Det blev inget besök från Sala. Hannes hade fortfarande feber och Johanna kände sig inte riktigt pigg. Så vi får se om vi kan få in det i maj istället. Tråkigt, men det är så det kan vara.

Var och handlade mat på Ica i Kilafors. Handlade för drygt 500, så lite grejer blev det ju iaf. Ändå köpte jag med mig mat från Hambogrillen hem... Jaja, det går väl åt en annan dag. Pers föräldrar var här när jag kom hem. Signe hade fått en ny skallra.
Hon är så söt när hon ligger under gymmet. Tidigare kollade hon bara på färgerna, det märktes för hon kunde ligga och kolla åt sidan på de leksakerna där. Eller på filten som är gul. Men nu kollar hon mest i spegeln och flinar och pratar massa! Jättehärligt att se! Underbara tös.

Vi har vart hos Elin och Jonas ikväll. Jonas fyllde 35 tidigare i veckan. Så vi fick massa fika och kikade på tv. Tack tack!

Nu ligger Signe i vaggan och smackar på nappen och ska sova. Hoppas det blir en natt då hon bara äter och sover. Två nätter i rad har hon var rätt pigg mellan 5-6 och sedan somnat om till 9. Troligtvis för att hon har somnat ganska tidigt på kvällen. Men nu är ju klockan ändå efter elva.


Busfia


Åh så skönt!



Sömntutor är vi allihopa

Idag har Helene och Klara vart här. De kom vid halv elva precis när Signe slöt ögonen och somnade. Ingen bra tid att hälsa på oss faktiskt. Hon somnar ofta då om hon har vaknat runt nio och sedan sover hon i flera timmar om vi går med vagnen. Gick en promenad. Klara hade med sig sin cykel så hon fick cykla lite. Och sen så sov Signe som sagt var :) Enda till efter två.

Har inte gjort många mer knop idag. Nu ligger lillskruttan och trynar i vaggan. Så skönt att hon kan somna in i bra tid på kvällarna! Och nu tar det inte lång tid för henne att somna heller. Bara den förbaskade nappen som ställer till det ibland när den åker ur och hon bara halvsover. Då vaknar hon till. Men hon sover ju däremellan iaf!

Per ligger och sover på soffan...

Åkte till Ica i Kilafors ikväll för jag tänkte handla. Skönt att få det gjort när jag var själv, och jag valde Kilafors eftersom det går lite snabbare om det skulle bli nå problem här hemma. Jag trodde väl ändå att de stängde 20, men nejdå. Klockan 19! Jisses. Så det var bara att vända eftersom jag kom dit till kvart över. Till klockan 20 tycker jag ändå att de borde ha öppet, så pass stort är väl ändå samhället? Eller kanske inte...

Johanna och hennes familj kanske inte kan komma imorgon. Hon hade vart snuvig sedan i tisdags, dock på bättringsvägen, och så hade Hannes fått feber idag. Tråkigt! Men hon skulle avvakta till imorgon och kolla läget då. Vore kul om de kom och hälsade på! Hannes är ju snart fyra månader så det skulle vara skoj att se hur mycket de utvecklas på de två månaderna. Troligen enormt mycket!

Tänkte nog lägga mig och sova nu.

image493
Det gäller att vara med! Inte många sekunder hon lyckades hålla huvudet uppe. Kanske en :)

Guldklumpen

Idag har vi vart och vägt Signe. 5450 gram och 58,5 cm lång. Så på två veckor har hon gått upp 420 gram, vilket blir det lägsta veckosnittet hittills :)
Vi skulle till bvc vid 10 redan och Signe var vaken i drygt en timme mellan 5 och 6 sedan somnade vi om. Det resulterade i att jag fick väcka henne vid 9 för att vi skulle hinna dit. Stackarn. Då hade jag vart vaken sedan kvart över åtta så att jag hann göra mig i ordning och käka frukost.
Efter bvc åkte vi och hälsade på Magdalena och Alma och jag blev bjuden på lunch! Mycket trevligt. Signe var trött och sov mest medan Alma var pigg. Tvärtom när de var och hälsade på oss. Då var det Signe som var vaken och Alma som sov som en stock.

Det går bra att lägga Signe i vaggan på kvällarna när hon är vaken! Idag hade hon bara legat i 15 min kanske innan hon somnade! Och så halvsov hon i 15 minuter innan hon vaknade till... ska kolla nu om hon har somnat. Ja, nu sover hon igen :) Sötfisen. Den stora sötfisen ligger på soffan och sover. Han är trött han med stackarn. Ska borsta tänderna och gå och lägga mig jag med. Vore skönt att komma i säng före halv elva nån kväll.

Imorrn ska jag och Signe träffa Helene och Klara och på fredag ska vi träffa Malin som är på besök i Bollnäs en snabbis. Sen vid 14-tiden ungefär kommer Johanna, P-A och Hannes så det blir full rulle!
Ska bli roligt att träffa Hannes! Ni som har läst min blogg länge vet att jag och Johanna gick på gymnasiet i Stockholm tillsammans. Vi är fem tjejer som umgicks mycket och som försöker träffas fortfarande. Och tre av oss fem var gravid samtidigt! Johanna fick i december, jag i februari och Maria ska ha nu i april! Otroligt, ingen av oss hade pratat med varandra och sagt nåt om att vi skulle skaffa barn. Så Maria som ska ha sist var redan gravid när hon fick reda på att jag och Johanna skulle ha :) Lustigt!


Underbara sol

Blev två promenader idag. Var ju så fantastiskt väder så jag var tvungen att gå en sväng vid halv sex också. Helt vindstilla och solen värmde fortfarande. Per? Han tog en tur med fyrhjulingen... 1,8 km var det dit jag gick. Sen måste jag vända. Finns ju bara en runda här och den är 8 km kanske. Inte så lockande jämt. Så idag blev det 7,2 km totalt!
Förrut kunde jag inte gå utan musik, men en dag som denna borde det vara förbjudet att gå med hörlurar! Iaf när man bor i naturen som vi. Så härligt att njuta av solen och lyssna till tystnaden och fåglarnas kvitter. Underbart!

Hoopas fan inte att det blir mer snö nu.

Tänk att det har gått 7 veckor och 3 dagar redan!
De bästa 7 veckorna och 3 dagarna i mitt liv!
Puss på er mina godingar!

Finns det nåt mer fantastisk?

Nu så går det att blogga igen! Har vart problem så ingen som har blogg på blogg.se har kunnat blogga, därav min uteblivna rapportering om vår intressanta vardag.

Vill börja med att skriva att det är världens bästa väder ute! Jag och Signe har gått en promenad och solen värmer verkligen. Är lite rädd för att hon har det för varmt i vagnen... Åkpåsen är ju jättevarm! Så när jag har skrivit klart det här ska jag nog gå ut och sätta mig med en kopp te! Jag älskar att vara husägare, gud så underbart när det är sånt här fint väder. Oslagbart!

I helgen har vi inte gjort så mycket. Gick inget i lördags, utan vi ställde ut henne på altan och där sov hon i fyra timmar! Så skönt att hon sover så bra i vagnen. Då kan man hinna göra massa annat. Och även om man vill försöka göra nåt vettigt när hon sover är det skönt att bara sitta och läsa en tidning eller så också. För det hinner man liksom inte annars. Vi var till Tuppz på eftermiddagen för första gången i år och slog lite golf. Blir roligare när man kan vara ute.
Hon var helt bedårande på kvällen. Låg på rygg på min mage i soffan på kvällen och tittade. Utan napp stor del också! Annars får man ofta ge henne nappen på kvällen så att hon kan slappna av riktigt. Men i lördags var hon så lugn. Jag gick och la mig strax efter halv elva så Per hade Signe tills hon somnade. Kände att jag behövde sova lite för Signe vaknade så tidigt den morgonen.

På söndagen gick jag med vagnen till Acktjära och satt en stund i solen där innan jag gick tillbaka hem. Per åkte fyrhjuling istället... Kommer nog knappast få med honom på så många promenader nu när han har en sommarleksak också! Skotern har han ju inte fått så mycket användning av den här vintern.
Hon åt bara en gång på natten till söndag, vid 04.15. Sen åt hon igen vid halv åtta och efter det gick vi upp! Så skönt! Jag fick alltså sova riktigt länge eftersom jag gick och la mig rätt tidigt på lördagen. Nu kan det ta 5-6 timmar innan hon vill ha mat första gången på natten. Skönt!

Hon är för bedårande på morgonen! Igår morse låg jag och tittade på henne när hon höll på att vakna. Hon grejar med händerna upp mot ansiktet och verkligen kämpar för att få upp ögonen. Och så kikar hon med ena ögat på mig, så jag säger "heeeej!". Då skiner hela hon upp i ett leende innan hon blundar lite igen :) Finns det nåt mer fantastiskt?! Hon har börjat ge mycket svarsljud nu. Så när man pratar med henne är hon så fokuserad och flinar och låter massvis! Idag på skötbordet så härmade hon mig jättemycket. Jag gapade och pratade och då började hon gapa och låta. Sen höll jag på med tungan istället och då började Signe greja med sin tunga. Och hon flinade som bara den! Ska bli roligt att höra henne skratta för första gången.

Vi var på Öppna Förskolan igår. Första gången. Bestämde träff med de andra från föräldragruppen. Var mycket barn där. Våra är ju så små än så de har liksom inget utbyte av varandra, men vi mammor får ju prata lite iaf. På måndagar är det bara för barn mellan 0-12 månader, så det är inte lika stojigt då. Även fast de kan låta så är det ju inte så många som kan hålla låda och prata som en femåring iaf.
Mamma och Pappa kom förbi en sväng på eftermiddagen igår. Nu verkar inte Izzi vara lika avundsjuk på Signe som tidigare iaf. Izzi är mamma och pappas Jack Russel och hon har inte velat vart upp i Signe så mycket, så hon har mest legat på hallmattan när hon har vart här eller vänt bort blicken om hon var nära. Men nu tittade hon lite mer på henne.

Igår provade vi lägga Signe i vaggan när hon var vaken. Redan vid kvart över nio. I en kvart ungefär låg hon och tittade runt i rummet och var nöjd. Sen började hon låta så då fick hon nappen och så satte jag upp mobilen så hon kunde ligga och titta på nallarna. Då gnällde hon bara när hon tappade nappen annars gick det hur bra som helst! Hon somnade efter 50 minuter ungefär. Hon började småsomna lite tidigare men så fort hon höll på att tappa nappen så vaknade hon till. Men efter 50 minuter kunde hon fortsätta sova fastän hon tappade nappen! Så nu ska vi fortsätta prova det. Hon verkade nöjd med att ligga där, så det var ju skönt! Hon åt sista gången vid kvart i nio kanske och vaknade inte och ville ha mat förrän kvart över tre! Så över sex timmar utan mat! Och då ligger hon inte ens och kollar utan och blundar fortfarande när jag lyfter över henne. Men hon ligger däremot och vrider sig som en tok och gnäller.

På fredag kommer Johanna, P-A och Hannes från Sala och hälsar på! Ska bli jättetrevligt! De sover över till lördagen, så då får vi två bebisar i huset!

Nä, nu ska jag försöka hinna ut i solen en sväng medan hon sover. Städa kan jag göra en annan dag...


Efter fyra timmar i vagnen tyckte jag att det fick vara nog. Hon fick vakna inne istället.


Signe med kompisarna Maja och Alma.


Sover skönt hos pappa med händerna i kors :)