Nora tränar nacken

Vi har kommit på att Nora kanske behöver ligga på magen lite för att träna nackmusklerna :) Hon får mest hänga med i babysittern under dagarna när Signe är vaken, det blir lätt så med andra barnet vad det verkar. Men eftersom hon är vaken mycket på kvällarna när Signe har somnat så får hon mycket uppmärksamhet då istället.

Iaf så har hon fått ligga på magen lite och de första gångerna så ville hon knappt ens försöka få upp nacken, men så vips ikväll kunde hon ligga väldigt upp med huvudet, utan att gnälla dessutom! När hon låg så höll hon på att nysa och då lyckades hon rulla över på rygg! Inte alls med mening så klart, men det såg lite roligt ut.

Hon har ganska säkert gått in i sitt andra utvecklingssprång nu och då kan det ju hända en hel del. Igår när hon skulle sova så somnade hon lugn vid kvart i elva och sedan vaknade hon efter en halvtimme och nästan grät. Vilket hon inte brukar göra. Hon ville inte alls ligga kvar i vaggan. Jag tog över henne till mig och så somnade hon om direkt. Utan mat. Hon ville bara ligga i närheten. Idag har hon som sagt mest sovit för att vakna och vilja ligga vid tutten. Där har hon gärna somnat om igen.

Nu är det dags att ge mat sedan ska vi sova!


Skotertur

Idag var vi ute på förmiddagen. Per och Signe gick ner till åkern här nedanför och åkte snowracer och jag och Nora kom efter med vagnen efter en stund. Det är perfekt att skoterspåren har frysit på lite för det går jättebra att ta med vagnen ut på åkern.

Per gick hem och hämtade skotern efter ett tag och Signe fick åka ett varv på åkern. Hon har tidigare vintrar varit lite rädd för den, eller för att den låter så högt snarare, men nu ville hon åka. Nora sov så skönt i vagnen hela tiden, väldigt lämpligt! Hon har sovit mest hela dagen tycker jag! Vilket såklart gör att hon är vaken fortfarande :) Hon är kvällspigg vad det verkar.

Per var iväg och spelade innebandymatch ikväll och den här gången gick det betydligt bättre än när Signe somnade på soffan :) Hon har börjat ha svårt för att somna själv igen, efter att ha somnat själv i sitt rum under en längre tid. Hon pratar om att hon är rädd för monster... Hon har ju lyssnat på sagor på cd tidigare, men nu vill hon läsa bok medan hon dricker välling istället. Sedan släcker vi lampan och så får vi (jag, bara jag) sitta där tills hon somnar. Vilket går fortare och fortare. Ikväll ville Nora äta ungefär samtidigt men jag lyckades få henne att hålla ut tills vi läst klart boken, sen satt jag och ammade i Signes säng medan hon somnade. Nora äter väldigt fort men Signe hann somna innan hon hade ätit klart, så det var skönt.

När det gäller Signes läggningar så har vi ju försökt med att få henne att somna själv, eftersom hon har gjort det tidigare, men hon kommer uppspringandes och skrattar och vill att man ska dra med henne tillbaka så att hon får kliva upp igen... Hon skulle kunna göra så tills midnatt känns det som, så det funkar inte. Vi får se när det vänder helt enkelt. Somnar hon på fem minuter gör det mig inget att vara där inne, men börjar det ta 30 så är det ju inte lika roligt.


Signe har börjat göra massa miner när det ska fotas :)

Noras näsa och sömn

Nora har vart rätt täppt i näsan ett tag nu. Hon fick sig en släng av förkylningen som vi alla hade. Hon har låtit mest slemmig i halsen och det har varit lite bökigt för henne när hon håller på att vakna till. Då andas hon hårdare när hon känner att det är jobbigt och då blir det bara värre. Men det verkar vara påväg bort nu iaf. Tycker det har hållit i sig väldigt länge, så det är på tiden! Det känns som att hon ibland kan vakna till bara pga det. Men på nätterna sover hon jättebra! På dagarna med måste jag väl erkänna.

Idag tex, då somnade hon vid 12, eller strax före. Jag la henne i vagnen och hon sov nog i vagnen till 14. Då började hon skrika till och söka efter mat. Så jag tog in henne, klädde av henne och gav henne mat. Hon fortsatte att sova. Då la jag ner henne i bilstolen, hon trivs väldigt bra där och vi lägger en tjock fleecefilt under så att det blir mjukt att sitta, och så sov hon vidare. Hon vaknar vid 16 kanske och äter igen för att sedan fortsätta sova! 17.15 vaknar hon till på riktigt :) Så hon är en riktig tröttmössa fortfarande.

På kvällarna somnar hon i vaggan. Vi lägger ner henne när hon är riktigt trött eller när hon håller på att somna. Sedan sover hon i den tills det är dags att äta. Vilket sker väldigt olika. Men hon klarar sig utan mat i bra många timmar tycker jag! Igår åt hon kanske sista målet vid 20 och hon vaknade efter 02 inatt och ville äta. Jag vaknar av att hon ligger och smackar och smaskar. Då är jag oftast så trött att jag somnar efter nån minut... jag försöker hålla mig vaken för att kunna lägga upp henne på kudden, men ibland är det lönlöst.

En natt sov hon till halv fem på morgonen! Då hade hon såklart somnat lite senare inför natten men det gjorde iaf att jag fick 5,5 timmars oavbruten sömn! Så hon brukar sova minst 5 timmar innan hon vill ha mat när hon har lagt sig. Sen får hon sova vidare i vår säng, för jag orkar inte riskera att hon ska vakna till och det blir massa bök om jag lägger över henne i vaggan. Hon har inga problem att somna om när hon äter. Som ni såg så gör hon gärna det på dagarna också. Att äta medan man sover är liksom hennes grej :) Imorse steg vi upp vid halv nio. Då hade Signe vart vaken ett tag och tittat på barntv själv. Hon tycker det är rätt mysigt att sitta i soffan själv på morgonen, så det är ju skönt iaf! Jag går upp och gör i ordning henne och fixar välling, sen kan jag lägga mig en stund igen.

Signes mormor var här idag på förmiddagen. De tog en promenad med Izzi, och var borta i över en timme! Jag trodde att mamma skulle komma bärandes på Signe tillbaka men hon hade gått hela tiden själv! Och långt gick dem! Jag blev imponerad för hon gnäller i tid och otid om att hon inte orkar gå själv... men det var kanske lättare när man gick på hundpromenad.

Teskedar kan visst vara pingviner

Signe är inne i en väldigt härlig ålder nu, samtidigt som det kan bli oerhört jäkla jobbigt stundvis. Som jag har nämnt tidigare tycker jag att hon trotsar lite på ett annat sätt nu än tidigare. Då kunde hon bli skogstokig och gråta högljutt. Nu trotsar hon med ett leende på läpparna och skrattar åt oss. Oavsett hur arga vi blir. Jag vet inte vad som är att föredra... Men när hon inte är på viset, utan bara är sig själv (ja, jo, hennes "trots" är ju också hon såklart) så är hon helt ljuvlig! Hon har en otrolig fantasi och leker så himla bra själv. Hon kan leka väldigt långa stunder genom att hitta på massa saker, som att Pingu och Pinga är två teskedar... :) Sen leker hon att hela deras familj ska åka på utflykt och så kryper hon runt med alla de där teskedarna.

Saker ur kökslådorna är stora favoriter att hitta på saker med nu. De kan vara precis vad hon vill att de ska vara, och hon lever sig verkligen in i det. Oftast består Pingus familj av påsklämmor, men nu har de även som jag skrev fått vara teskedar. Det är så himla mysigt att lyssna på henne när hon leker på det sättet.


Blandade bilder

Här kommer lite blandade bilder från de senaste dagarna på våra två gofisar!




Nora Nakenfis

Fina lilla Nora! De här bilderna är ifrån 2011-01-19 då Nora fick vara modell för en stund.


Små söta grodlår



Noras små söta grodfötter. Bild ifrån 2011-01-19.

Snorigt värre

Här har det varit snorigt värre i veckan. Signe var hemma från förskolan på tisdagen för att kurera sig riktigt och sedan har resten fått sig en släng av förkylningen. Även Nora. Stackarn. Det är jobbigt att vara snorig och täppt i näsan när man är så liten. Hon är väldigt slemmig i halsen, det märks även i blöjan att hon sväljer det. Inge kul alls. Men hon har fortsatt sovit väldigt bra trots att det har varit lite bökigt. Det är mest när hon håller på att vakna som det blir som jobbigast för henne. Då andas hon ännu häftigare och då blir det ännu jobbigare.

Både jag och Per är mycket bättre nu iaf men jag har istället fått lite torrhosta... Det brukar avsluta mina förkylningar så det är väl på sluttampen nu. Inleder alltid med halsont och avslutar med hosta.

Nu ska jag lägga mig. Jag har tagit massa fina bilder på Nora, men jag har inte ens haft tid att lägga in dem på datorn. Jag tog dem i onsdags redan. Så småningom får ni se dem iaf!
Ikväll har Per vart och spelat match. Vi hade det inte så lätt här hemma. Nora blev övertrött då jag var tvungen att göra i ordning Signe för kvällen så hon skrek om hon inte fick ligga och amma där hon kunde slappna av och somna. Under tiden kom Signe upp femtioelva gånger, vilket hon gör varje kväll nu för tiden. Hon kommer springandes med ett leende på läpparna och tycker att hon är superskoj. Jag försökte förklara att hon fick ligga i sin säng själv ett tag tills Nora hade somnat in riktigt. Hon ville sitta i soffan. Det slutade med att jag fick henne att ligga ner iaf, och så masserade jag hennes rygg som hon ville. Då somnade hon på soffan och Nora sov på min axel...

Imorgon ska Signe till mormor och morfar och sova. Mamma jobbar varannan helg så några av de helger då hon är ledig brukar Signe vilja sova där. Skönt för oss med, även om hon kan glänsa till och sova länge på morgonen ibland. Som idag, då hon sov till kvart över åtta! Men då fick jag vara inne hos henne några minuter vid halv sju för att hon höll på att vakna till. Men hon lyckades somna om! Dock var Nora vaken från sju ungefär istället :)

Nä just det, sängen var det ja.

Nora 6 veckor, 1 dag

Nora har varit iväg på 6 veckors kontroll på BVC med läkarbesök. I tisdags. Allt såg bra ut. Vi har även gjort hörselkontroll då det inte gjordes på BB och även där var det inga problem.

Att hon inte har vuxit något på längden stämmer förmodligen inte. Det är lätt med felmätningar där då de inte alltid kanske lyckas sträcka ut benen. Vi får se vad nästa mätning visar.

Jag uppdaterar därför denna kategori med Noras siffror. Inte så intressant för er kanske, men lämpligt för mig :)


Signe fyller snart 3 år!

Vi har knappt hunnit leka med alla julklappar och snart fyller Signe 3 år! Om man funderar vad man ska köpa så kommer lite tips här.

Sen kan jag lägga till att hon älskar allt som har med Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump att göra.
Jag vet att det på Junibacken i Stockholm säljs en riktig "bysse" i trä som är Emils. Den skulle hon förmodligen bli oerhört glad över, istället för den pinne hon använder idag :)

Tuschpennor la jag inte upp någon bild på. Sedan tror jag hon skulle bli glad över en mikrofon att kunna sjunga i och spela in för att sedan lyssna. Om det nu kan tänkas finnas någon sådan mackaper. Hon tycker mycket om att sjunga! 




Febrigt i solskenet

Det behövdes bara tre dagar på förskolan för Signe innan hon blev förkyld. På lördagskvällen var vi hemma hos Veronica och Tomas i Segersta och käkade mat. Signe hade vaknat till på natten vid halv tre tiden och hade svårt att somna om, så hon var väldigt trött på kvällen. När jag klädde på henne ytterkläderna och vi skulle hem efter halv nio höll hon på att somna ståendes.

Vid tolv tiden på natten mot söndagen vaknade hon och ville inte ha täcket, hon ville gå upp och kolla på barntv (!) och verkade mest yra. Jag la ner henne och kände till slut på hennes panna som var tokhet! Vi tog tempen som visade 39,8. 40 grader från ingenstans! Förmodligen hade febern redan börjat när vi åkte från Segersta så det var nog inte så underligt att hon var alldeles slut.

Lika fort som febern blev så hög gick den ned. Hon låg på runt 38 igår och fick bara en alvedon på morgonen. Hon har låtit lite hes men hon har inte klagat på att hon ska ha haft ont i halsen och hon har ätit som vanligt. Det innebär dock inga jättelass i hennes fall...

Idag hade hon 37,5 när hon vaknade men vid 10 när hon hade skuttat runt lite och vi skulle ut och leka hade den gått upp till 38, så då fick hon en alvedon i och med att vi skulle ut och hon skulle röra lite på sig. Vi gick och matade hästarna med morötter och hon försedde fåren med mat :) Sedan gick vi ut på åkern och åkte snowracer. Grannen har höbalar i en liten lada som ligger en bit ut på åkern så han har åkt med traktorn och plogat upp en väg, där hade det blivit lite is och vi kunde åka med en väldans fart! Superkul tyckte Signe! Nora sov skönt i vagnen under tiden och när vi kom hem fortsatte hon att sova. Skönt att hon sov bra där, då hon inte varit ute i vagnen så mycket pga den kalla vintern! Men idag var det ljuvligt väder! Vindarna kändes till och med ljumma i den tre grader varma luften och det var härligt att se lite sol! Regnet igår har gjort att all snö har smält bort ifrån träden och det kändes som en vårdag i mars ungefär när vi var ute på. Härligt!

När vi la Signe ikväll så hade tempen stigit till 38,7 så hon blir hemma imorgon. Hade febern gått ner hade hon fått stanna hemma iaf. Hon har varit snorig och som sagt låtit lite hes. Imorgon måste vi dock iväg för Nora ska till bvc-läkaren kl 13 och så har vi tid för hörselkontroll kl 14.

Jag börjar känna mig knöven också! Typiskt... Har ont i halsen, är snorig och det känns som att febern har börjat krypa sig på. Lite iaf. Jag har feber om jag har 37,2. Typ. Även Per har börjat känna sig snorig. Jag hoppas att amningen gör att Nora slipper bli klen iaf.


Muffinssmet!

Signe tycker mycket om att käka kaksmet. Idag bakade vi chokladmuffins, det är liksom lagom, och hon tycker om chokladsmeten. Väldigt mycket :)

Veckan på förskolan har gått bra. Hon har vart glad när jag har hämtat henne coh det var bara en morgon som hon var ledsen när jag lämnade. Men då hade vi haft det väldigt kaotiskt på morgonen så det var kanske inte så konstigt. Ett tag stod vi bägge två i badrummet, skrek på varandra och grät :) En härlig start på dagen och helt plötsligt två 3-åringar i huset... Jag längtade efter att få hämta henne hela dagen. Men så kan det vara. Ibland orkar man verkligen inte locka, avleda, leka och muta gällande varje lite grej. Men jag ångrar mig varje gång, för jag vinner inget på att bryta ihop. Hon ger liksom inte upp för det... Vi blir bara mer osams. Det funkar mycket bättre att avleda och distrahera, men man måste ha ork och tid till det också.

Idag har vi bara vart inne. Det var -20 när vi klev upp imorse. Why? Signe fick bada på förmiddagen och mamma kom hit och byggde lite duplo med henne. Hon tycker ju mycket om sina pippifigurer och hon älskar Emil i Lönneberga, men det finns dessvärre inte sånna figurer så hon har skapat sig egna. Duplogubbarna hon har är helt enkelt Emil och alla som finns med i de filmerna :) Hon leker alltid det när vi leker med duplot, och så bygger vi upp huset i Katthult. Det är väldigt viktigt att Emil får sin "Snickerboa" också. Och lilla Ida brukar få en lekstuga.
Har jag nämnt att hon har en egen snickarbod? Bakom soffan, mot fönstrena. Där har hon sin bysse (en träpinne som ska sitta i en kavel), sin kniv (en smörkniv av trä) och sina trägubbar (en tomte som är gjord av en träbit och en trä-ängel). Dit brukar hon gå och tälja sina trägubbar. Det har faktiskt hänt att hon går och sätter sig där när vi har blivit arga på henne också :)
Och när hon letar efter bössan säger hon alltid: "var är min bysse?".


Liten men tuff

Nora i sparkbyxor efter pappsen, från 1974. Att ligga och kika på de här filurerna är rätt skoj! Men det gäller att fokusera och ha tungan rätt i mun!


BVC-siffror

Jag har varit lite dålig på att skriva upp Noras viktökningar. Här kan man se både Signes och Noras siffror.


Vardag igen

Då var vi tillbaka till vardagen igen. På ett sätt tycker jag att det är skönt. Jag har verkligen haft det superbra i två veckor med tanke på att jag har fått sovmorgon varje dag. Nora kan ju ibland ligga och sova till 10 förmiddagen, efter ett antal nattmål då såklart... Men nätterna går bra. Hon somnar om under tiden som hon äter, vilket även jag gör. Hon bajsar oftast inte förrän på morgonkvisten heller, och hon kan somna om efter att hon har fått nappen och snutten, liggandes bredvid mig. Så det flyter på!

Iaf, nu är vi tillbaka till vardagen och idag var det Signes första dag på förskolan på tre veckor. Hon grät imorse och sa att hon ville vara hemma. Hon var nog väldigt trött också för jag fick väcka henne vid halv åtta, och då ville hon sova vidare i vår säng sa hon. "Jag är ledsen, mamma" sa hon medan tårarna rann. Stackars liten. Hon ville vara hemma med mig och Nora. Väl på förskolan gick det jättebra. Hon lämnade till och med nappen i nappburken och la sin snuttefilt på sin hylla, och så vinkade hon när jag åkte.
Hon hade haft en liten dipp efter vilan annars hade det gått jättebra, men det är synd att hon ska vara så ledsen innan. Hon tog till ett fulknep imorse också, i hopp om att få vara hemma. Hon sa att både barnen och fröknarna är dumma. Så jag frågade varför fröknarna var dumma. Hon svarade att de slår henne! Haha, lilla gumman! Vi har ju reagerat när hon säger att en del barn slåss.. Jag har även kollat det med fröknarna för att få höra så att hon inte bara hittar på. Så här hoppades nog hon på att få lite sympati så att hon skulle slippa gå :)

Jag och Nora var hemma och fick besök av Elin och Valter en sväng. Mycket trevlig, som vanligt! Valter är en sån gladskit! Supernöjd och skrattar hela tiden!

Jag tror att Nora har haft lite ont i magen de två sista dagarna. Hon har vaknat och skrikit i högan sky, vilket inte hör till vanligheterna. Hon blir nöjd när hon får amma, då slappnar hon av och pruppar massvis! Det låter som att hon bajsar rejält, men när jag ska byta blöjan är det bara väldigt lite. Så det är mycket gaser =/ Hon älskar att ligga på skötbordet och prata med sina fåglar! Där kan hon ligga länge, och när jag har tagit upp henne har hon börjat gråta då också! Jag ska till bvc imorgon så jag ska kolla med sköterskan om hon tror att det kan vara magen som spökar. Jag har försökt skrivit upp vad jag har ätit sedan fredags för att se om hon tror att det kan vara nåt i min mat som ställt till det. Jag tycker att Nora har fått några utslag vid tinningarna också, som små knottror och jag har för mig att de kan få det om de reagerar på nåt som mamman har ätit?

Något hemskt hände i förrgår. Jag satt och ammade Nora och Signe låg bredvid i soffan. Sedan drar Signe tillbaka sin fot och sparkar ut mot Noras huvud! Jag blev så rädd så jag hade svårt att skälla riktigt på henne. Per hörde att jag blev arg så han kom och fick höra vad som hade hänt, då fick han bli arg istället. Jag blev så rädd att jag började gråta. Stackars liten. Hon sa inte ett ljud iaf, men otäckt var det. Hennes fot träffade alltså huvudet, men det är svårt att säga hur hårt det var.
Det såg ut som att Signe tänkte efter innan hon gjorde det. Ungefär som "undrar vad som händer om jag gör såhär...". Samma sak gjorde hon häromdagen vid lunchen. Hon tittade på sitt mjölkglas en stund, tog tag om det och vände helt sonika det upp och ned! Det kändes som att hon funderade vad som skulle hända med mjölken om hon vände på glaset, som att hon funderade på det först.

Annars tycker jag att hennes trots har blivit bättre. Hon är oftare gladare kan jag tycka. Och säger ofta "okej då" eller "jahapp då" när vi säger att vi inte ska göra som hon vill, istället för att få ett utbrott. Per håller inte riktigt med, men jag tycker det.
Igår när vi var själva hemma var hon kanonduktig hela dagen! Hon poade på mycket själv och lekte medan jag fick byta 15 blöjor på stackars Nora som inte riktigt kunde komma till ro och sova några längre stunder. Jag fick försöka så gått det gick att bygga pyssel och leka med duplo och allt vad det var under tiden som Nora sov eller satt nöjd i babysittern. För där sitter hon nöjd när hon har fått pruppa ur sig lite. Sen kan hon somna skönt när hon är trött, utan att man behöver gunga henne.

Jag sa till Signe på eftermiddagen att hon hade vart så duktig hela dagen och lekt massa själv! Vet ni vad hon säger då sötnosen? "Ja, tänk om jag skulle åka på semester då mamma! Hur skulle du klara dig utan mig då?!" Haha, ja det kan man undra!

Hon har sådan fantasi Signe att det är helt otroligt! Hon hittar på och berättar om allt möjligt! Och det är så roligt att se hur hon flackar med blicken över rummet samtidigt som hon berättar för att hitta nya saker att väva in i sin historia.

Oj, vilket spretigt inlägg det blev! Nu är jag igång iaf :)


All in

Sedan jag blev tvåbarnsmorsa kör jag all in i diskmaskinen! Idag var det nog bara fyra tallrikar i den när jag satte igång den. Jag har helt enkelt fått bättre saker för mig än att stå och handdiska massa kastruller! Så det så. Och till dagens maträtt använde jag fyra kastruller och en stekpanna. Stekpannan vågar jag dock inte stoppa in...


Rosa i tvättstugan

Såhär ser det ut i vår tvättstuga. Japp, vi är tre tjejer i den här familjen :)


Nora 1 månad

Idag har Nora hunnit bli 1 månad! Tänk vad fort tiden går! Det är ju helt otroligt! Jag får lite ont i magen när jag tänker på det, att hon snart inte är en liten bebis längre.

Hon är alldeles underbar, vår minsta tjej och här kommer en liten sammanfattning om hennes fyra första veckor.

Sömn.
De första två veckorna ungefär sov Nora mer eller mindre 20 timmar om dygnet. Det var väldigt "lämpligt" då jag kunde få mycket tid till Signe fastän vi hade fått vår efterlängtade bebis. Hon kunde sova väldigt långa stunder och sov väldigt bra i både babysittern och vagnen inne. Ofta sov hon 3-4 timmar för att sedan "vakna" (dvs grymta efter mat, men egentligen inte lyfta på ögonlocken) fortsätta sova! På nätterna vaknade hon till och åt och somnade i samma veva om. Det blir en del blöjbyten på natten, men den senaste tiden har hon lyckats sovit hela nätter utan att bajsa.
Det längsta hon har sovit utan mat på natten var i fem timmar då hon sov från 00-05 i vaggan. Vi har börjat lägga henne i vaggan om kvällarna. Hon somnar med oss vid tvn och sedan bär vi in och lägger henne i vaggan. Ibland vaknar hon till efter en stund och ibland sover hon en bit in på natten.
När hon började vara lite mer vaken började hon också vara lite piggare på kvällen. Det var svårt att få henne att komma till ro och hon kunde somna mellan 23,30-00,30 ungefär. Per har ju varit ledig sedan jul nu och då har det funkat, men det är skönt att hon somnar tidigare nu när vi snart återgår till vardagen.
Om hon vaknar till efter en kort stund på dagen beror det oftast på att hon behöver rapa eller bajsa. Hon är lättläst vår lilla tjej i och med att hon är så nöjd, så börjar hon grimasera är det oftast en rap som behöver upp.

Mat.
Hon helammas och äter när hon känner för det. Sover hon mellan oss i sängen äter hon oftare än om jag lyckas få henne att sova i vaggan. Hon känner förmodligen att maten ligger alldeles bredvid och så fort hon börjar grymta är jag där och ger henne mat. Då somnar vi båda om och det är ju lämpligt så klart... Hon äter bra och går upp bra i vikt! Jag älskar att amma och tycker att det är tokmysigt!


Gillar.
Nora älskar att ligga på skötbordet och titta på mobilen med färgglada fåglar. Hon försöker till och med "prata" med dem och följer de med blicken. Första gången Signe skrattade var till de där fåglarna, så de har varit populära tidigare :)
Hon är väldigt med och tycker nu om att "konversera" med oss. En kväll låg hon på amningskudden i mitt knä efter att ha ätit. Jag tittade på datorn som stod bredvid och Nora lät till som att hon sökte kontakt med mig. Jag tittade på henne och sa något samtidigt som jag log. Det såg ut som att hon blev toknöjd över att lyckats fånga min uppmärksamhet helt på egen hand! Hon flinade stort och lät sådär härligt som de gör när de precis börjar ge små ljud ifrån sig.
Nora har redan från start kunnat sitta i babysittern ganska långa stunder utan att bli uttråkad. Hon har varit helt ljuvlig på det viset och det har verkligen underlättat för mig när jag varit ensam med Signe. Nu börjar hon såklart bli mer medveten och vi får se hur länge det håller i sig.  

Stark.
Hon är väldigt stark, Nora! Lika som Signe var. Hon har varit starkt i både ben och nacke redan från att vi kom hem från BB. Hon låg redan då och stretade med huvudet när vi la henne på bröstet.

Hon började småle redan när hon var tre veckor, knappt det. Nu kan man locka fram leenden ifrån henne om hon är mätt, utvilad och nöjd. Och det är ju så härligt att se!

De gånger hon skriker till är hon hungrig eller trött. Att klä på sig ytterkläderna är heller inte så roligt. Vi har vart inne väldigt mycket under ledigheten så hon är väl inte riktigt van det heller... Sen brukar det ju inte vara en hit bland barn.

Hon tar napp ibland. Hon somnar lika bra utan den och är oftast så himla nöjd så hon behöver inte ha den så ofta, vilket gör att hon säkert inte har vant sig vid den riktigt än. Stundvis tycker hon dock att den är mysig och har hon svårt att komma till ro kan den hjälpa till. Annars har det funkat att ge henne lillfingret när vi ska hjälpa henne att slappna av, det är lite mindre än nappen och hon verkar gilla det.

Här är tre bilder från hennes 1-månaders dag! Minerna på de två första bilderna får man i princip bara se när hon har sovit länge och håller på att vakna. Hon vill ha mat på stört och orkar inte vänta på att ögonen ska öppnas. Jag var tvungen att vara lite elak och lägga ner henne för att ta de bilderna, då hon är så himla söt när hon blir så arg över att inte få maten serverad direkt :) På första bilden låter hon väldigt ledsen och laddar inför skriket och sedan på andra bilden vrålar den stackaren rakt ut!
Men på den tredje bilden visar hon hur glad och nöjd hon är mest hela tiden, när hon inte sover då som hon faktiskt gör väldigt mycket nu med!
Hon har en härlig smilgrop på höger kind :)



Tröttis

Jag har varit lite dålig på att skriva om hur vi har det om dagarna och hur Nora mår och utvecklas! Jag ska slänga ihop en sammanfattning snart. Hon blir ju en månad imorgon (!) så jag tänkte skriva ett inlägg om hur hon är då.

Nu är hon nog inne i sitt första utvecklingssprång iaf! Jag har en bok (Växa och upptäcka världen) som är guld värd, som jag prisade mycket här i bloggen när Signe var liten. Jag tycker att den borde delas ut till alla föräldrar på BB. Så bra är den! Den går igenom alla utvecklingssprång som barnen gör under de 12 första månaderna. Det första inträffar när barnet är 5 veckor eller strax innan. Under några dagar (det är väldigt kort just det första språnget) behöver barnet i korthet mer närhet och trygghet. Det kan börja gråta "utan anledning" och gråta högljutt tills dess att det får komma till mamma eller pappa och får känna närhet. Nora vill mest ligga och amma hela tiden känns det som och hon vill gärna ligga nära, nära. Så nog är hon där allt! Hade vi inte haft den boken hade vi förmodligen trott att hon hade ont i magen eller nåt annat tok när det tar en liten stund för henne att komma till ro.

Vi försöker lägga henne i vaggan om kvällarna nu, men ikväll fick Per hämta henne efter ett tag. Hon somnade om mot hans bröst och sedan fick hon ligga där och sova skönt ett tag.


Smycken

Jag har länge velat ha ett namnsmycke, men ville vänta tills jag hittade det som kändes rätt både till utseende och pris och sedan jag blev gravid ville jag vänta tills vi fått vår bebis. Nu har jag äntligen fått beställa ett och det kom i veckan! Något som var lite tokigt var att amuletten hamnade snett när kedjan satt som den skulle, så jag gjorde en egen lösning för att få amuletten rättvänd. Den vill man ju ha liggandes, inte på "högkant".
Jag valde att ta både amuletten och brickorna i äkta silver och fick betala 600:- för halsbandet. Jättebra pris om man kikar på vad andra sidor tar. De finns även i silverplätering men jag vill kunna använda det här halsbandet under många år och då kändes det bättre att ta i äkta silver för att inte riskera att det skulle bli fult. Det och många andra fina varianter finns att beställa på
Änglasmycken!

Änglarna som är överst på bilden fick jag av Gunilla Lindberg när hon och Pillan var här en snabbis före jul. Hon har gjort dem själv och jag och flickorna fick en varsin! Jag tycker att de är helt underbara!


Gosigt med napp och snuttefilt

Nu är det inte bara Signe i den här familjen som tycker om napp och snuttfilt, Nora tycker att det är rätt mysigt hon med :)


Nyårsafton 2010-2011

Gott nytt år! Då är vi inne i 2011 helt plötsligt! Vart tar åren vägen? Hur gammal börjar man inte bli?! Det är tur att Per är så många år äldre än mig att jag alltid kommer att känna mig "ung" ;)

Igår var det nyårsafton och häromdagen bjöd vi hem oss till Elin, Jonas och lilla Valter. Signe skulle sova hos farmor och farfar enda tills det var dags för henne att åka... då skulle hon verkligen inte det och farmor och farfar fick åka hem utan Signe. Då var det bara att börja stressa istället för att få med henne till Elin och Jonas.
Det slutade med att hon minsann ville till farmor och farfar iaf och efter att hon hade ätit sin nyårsmiddag bestående av korv och makaroner samt glass och chokladsås skjutsade Per henne till Kilafors vid halv sju tiden. Ja, det är inte lätt att vara liten.

Så det blev väldigt bra ändå till slut. Signe fick "fira" lite nyår med oss och vi kunde njuta av kvällen med en sovande bebis. Nora sov större delen av kvällen i sin bilstol, hon vaknade till efter 23 och somnade igen före 01. Så hon fick vara med om tolvslaget på sin första nyårsafton! När vi åkte hem strax före 02 var det bara att spänna fast henne, på med mössa och bädda på med filtar. Ju mindre de är desto lämpligare!

Valter hängde med fram till åttatiden sen sov han gott resten av kvällen. Och det är klart det är roligt att vara med på fest!