Himlen är oskyldigt blå

Vi lever i något som kallas livet. Under den här resan får man vara med om de mest vackraste saker, som att se sitt barn födas, och de mest orättvisa, som att se någon tyna bort alldeles för tidigt.

Idag slocknade fina L´s låga och mina tårar faller för dig och din familj. Det finns få som var så livsglad som du och att ditt liv skulle bli så kort kan ingen kalla något annat än grymt och orättvist.

Sedan jag blev mamma har jag förstått att ens barn bär man med sig hela livet, oavsett hur gamla de blir. Jag kommer alltid att vara Signes mamma. Att planera sitt barns begravning är helt enkelt så fel. Så orättvist. Så fruktansvärt. Så grymt.

Kramar till dig, vackra du.


Imorgon är det min dag

Imorgon är det min dag, för jag fyller nämligen år! Jag har önskat mig en sak i år. Ett halsband. Jag har hittat ett som jag tycker är jättefint, på nätet. Men det är inte i äkta silver, utan i silverplätering. Jag skulle gärna vilja ha ett i äkta silver när jag ändå skall få det i present. Så att jag vet att det alltid kommer att hålla sig fint. Det här är iaf superbilligt, 279:- och jag skulle kunna tänka mig att lägga ut några hundralappar till. Som sagt, det är ju ändå min present. Jag och Per har ju gemensamt lönekonto, så tro inte att jag är ute efter att länsa honom :)

Mamma och pappa var här ikväll och fikade. Jag fick en jättefin, vit pelargon med några hängväxter runtom i en stor, fin korg plus en hel del pengar. Perfekt, för vi ska åka till Stockholm över helgen och bo på hotell och mysa ute på Djurgården på Junibacken, Skansen och eventuellt Grönan. Kommer att bli jättemysigt!

Såhär ser det ut. Det här fina halsbandet kommer ifrån
LenaK.




Vitsippor

De här bilderna har legat i kameran sedan mitten av maj. Jag vill ju ha mycket bilder i min blogg. Jag älskar ju bilder! Och förhoppningsvis är det några av er som läser som också tycker att det blir lite roligare då.
Så här får ni lite vitsippebilder!


Hård brud

Ikväll när vi hade släkt lampan och Signe skulle sova sa hon helt plötsligt: "Iron Maiden" och så visade hon mig att hon gjorde hårdrockstecken! Vi har en tuff liten brud :)

Ny säng till Signe

Idag har Signe fått en stor säng! Vi har bytt ut spjälsängen mot en juniorsäng på 70x160. Hon har ju kunnat klivit i och ur spjälisen själv under en längre tid, eftersom vi tog bort en långsidan, men den började kännas lite trång.
Den här känns gigantisk! Allra helst då hon kurade ihop sig längst upp emot huvudändan innan hon somnade. Det tog en stund att komma till ro, men hon hade inga invändingar alls iaf, tyckte bara att det var roligt med den stora sängen.

Det har vart riktigt uselt väder idag så vi åkte helt enkelt till Ikea och shoppade loss på sänggrejer för 2700 spänn. Blev lite annat också, men mest saker till Signes säng och annat till henne. Sängen är inte lätt att köpa måste jag säga. Vi köpte en Gulliver Juniorsäng, den finns inte med på hemsidan och den fanns inte uppställd i butiken. Så hade jag inte vetat om att den hade funnits hade jag aldrig kunnat köpa den! Märkligt. Jag såg den på en blogg där bloggägaren hade fotat en liten bild ur ett Ikea Familymagasin. Sängen började säljas i april och tjejen på varuhuset sa att varorna brukar komma upp på hemsidan innan de kommer till butiken. Sängen är jättefin och skulle säkert bli en storsäljare, om de bara ser till att visa för folk att den faktiskt går att köpa!

Jag hann dessvärre inte fota den innan vi la Signe ikväll, men jag ska försöka få till det imorgon. Kanske. Jag vågar inte lova något som har med bloggen att göra längre. Men det ska bli bättre, förhoppningsvis.

Igår var det finväder och vi var ute och donade mest hela dagen.

Jag tänkte lägga ut massa bilder i och med att jag inte har uppdaterar så frekvent på slutet, men nånting gör att överföringen från kameran inte fungerar och jag håller på att få en psykbryt. Nu har jag hållt på i en timme och jag har hunnit bli ohyggligt trött, så nu tappade jag all lust gällande skrivandet också. Typiskt. Jag får försöka en annan dag helt enkelt. Nu tänker jag lägga mig innan jag hinner bli ännu mer irriterad.

God natt.

Utvecklingssamtal, Signe 2 år 3 månader

Jag har verkligen tappat stinget. Trist. Tänkte jag skulle skriva lite om Signes första utvecklingssamtal innan jag helt glömmer bort vad som sades. Kan ju vara kul för vår egen del om inte annat.

I fredags var jag iväg på utvecklingssamtal. Signe har inte alltid uttryckt sin lycka inför att åka till förskolan utan hon säger snarare "nej!" varje gång man påpekar att det är dagis som gäller. Det verkar som att hon har sagt så ibland av bara farten medan hon vissa morgnar verkligen inte alls har velat åka. Vi pratade om det och fröken sa att hon alltid verkar ha så roligt när hon väl är där iaf och att de gånger hon blir lite ledsen vid lämning snabbt blir glad igen.

De beskrev henne som en väldigt självständig tjej. Hon gillar att leka själv samtidigt som hon tycker om att leka med andra också. Men det som hon tyckte var så fascinerade just med att hon kan sitta själv och leka är att Signe kan sitta i en evighet och pilla med pärlor på ett halsband eller med målarfärger, eller vad det är för pyssel de donar med. Hon hade en otroligt utvecklad finmotorik, vilket de har sett länge.

När det gällde maten vill hon alltid prova allting som det bjuds på, och hon älskar grönsaker. Det är samma hemma och har väl alltid varit. Vi kan oftast inte ta fram broccoli, ärtor eller gurka förän hon har ätit upp sin mat för då väljer hon grönsaker framför maten.
Hon hade också väldigt ro att sitta kvar och äta sin mat fastän en del barn hade fått gå ifrån bordet för att tvätta händerna.

När det kom till talet hade de knappt sett något liknande. Det som de tyckte var mest imponerade är hennes sätt att böja ord. Många barn kan mycket ord, men Signe använder oftast rätt böjningsform på ordet i sina meningar. Hon kan räkna till 20 och kan nästan alla bokstäver. Hon räknar ju som sagt även på engelska vilken de även hade hört på förskolan.

De tyckte att hon var en väldigt ödmjuk och sympatisk tjej som har lätt att sätta sig in i de andra barnens känslor. De sa tex att hon aldrig skulle slå ett annat barn eller vara elak, vilket känns bra eftersom hon ibland passar på att slå oss när vi är hemma.

De hade en massa fina saker att säga om Signe och det var roligt att höra att hon leker bra i gruppen. Ofta när vi kommer iväg där det finns större barngrupper så brukar hon hålla sig lite åt sidan och poa på med sina saker eller hålla sig till mig eller Per. Så vi tycker att det är viktigt att hon kommer in och trivs i att leka i grupp. De på förskolan hade också märkt att hon tar en liten mer passiv position när de andra barnen är högljudda, men de tyckte att det visade på hennes känsla för andra och hennes ödmjukhet.

Roliga konversationer

Arbetsveckan har varit lagom jobbigt, eller nu lurades jag lite, den har varit bra nog jobbig! Så det var skönt att få lite helg. Idag har vi varit ute och poat på, hälsat på lite djur, fixat på tomten och hälsat på Signes kusin Mikaela.
Igår var jag och Signe hem och hälsade på hos hennes mormor. Morfar har varit i fjällen och fiskat. När hon sov passade jag på och åka ner på stan en sväng. Jag har inget för att ta med Signe ner på stan för att ranta runt i affärer. Inte ensam iaf, och inte när jag är ute efter att handla något.

Jag köpte bland annat en cykelsits som man har till dockor. Signe har med sig sin räv Bert till förskolan varje dag och hon frågar alltid vart Berts bilbarnstol är. Det fanns sådana bilbarnstolar för dockor, som kostade 179:-, men så hittade jag en sån som man sätter bak på cykeln för 39 spänn! Lysande och Signe blev jätteglad!

Det tog en stund innan Signe slappnade av och var sig själv, men sen blev det fart på henne. Vi hade tagit med en babysitter till Mikaela som hon ska få låna och Signe tyckte det var mysigt att gunga henne i den. Men som två-åring är det svårt att hålla koll på vad som är lagom och vad som är lite för fort, så det gäller att vara med.

Signe är så himla rolig nu för tiden! Hon pratar massa skoj! Igår morse, efter att hon hade legat i vår säng en stund, sa hon till att hon var bajsnödig. Så Per gick upp med henne och in på badrummet. Hon har sådana härliga funderingar vår tjej!

S - Vad är det där?
P - Mina kalsonger.
S - Där bor snoppen!
S - Kalsongen kanske är snoppens hus!

S- Vad är det där?
P - Mitt knä.
S- Vad är det där?
P - Mitt ben.
S - Vad är det där?
P - Min vad.
S - Din vad... Den är lite tjock!

Imorse kom Per och kröp ner hos mig sedan han och Signe hade varit uppe i 1,5 timme. Hon kan ju leka på ett tag själv utan att börja skrika nu för tiden, vilket är himla skönt. Vi ligger och lyssnar på henne medan hon leker på sitt rum, hon sjunger. Hon gillar att sjunga, allra helst när hon är ensam.
Tre elefanter balanserade, på en liten liten spindeltrååÅåd, det tyckte dom var så intressant så de gick och hämtade en annan elefant. Fyra elefanter... Hon vet precis hur melodierna går i alla sånger, vet vart man ska dra ut på tonerna och hur man ska sjunga exempelvis "spindeltråd" i den här sången. Det är roligt att lyssna på och man blir full i skratt.

Hon satt och klädde av sin pippidocka (som är efter mig, sen jag var liten) när jag hade klivit upp och gått in till henne. Då pratade hon hela tiden med Pippi. "Nu ska jag ta av dig skorna. Upp med benet! Och så ska vi ta av strumpbyxorna, och sedan byxan. Nu ska vi knäppa upp tröjan, ligg där." :)


Mikaela, Signes lilla kusin