Signe "bulan" Forsman

Vilken skillnad på bara några dagar! Signe försöker resa sig upp mot allt hon kan hitta. Sen går hon vidare från en sak till en annan för att ta sig runt. Roligt att det går så fort när det väl händer, men farligt också. Idag har Signe slagit huvudet rätt rejält tre gånger. Det blev en del gråt, men det gick över fort. Nu har hon några bulor att stoltsera med.

Igår var vi hemma under förmiddagen och tog det lugnt. Åkte lite pulka och så fick Signe tulta runt i snön. Vid halv tre lämnade vi henne i Kilafors och så åkte jag och Per och käkade julbord på golfrestaurangen. Det var jättegott! Jag älskar som sagt lax och sill, och de smakade kanon! Däremot smakade köttbullarna inte alls bra. Men det var ju ingen tvång att käka dom. Efterrättsbordet var gigantiskt! Har aldrig sett ett liknande. Men jag förstår inte varför jag tycker att det är så himla roligt med ett bra efterrättsbord, man orkar ju knappt nåt därifrån iaf. Jag hade halvätna godisar och kladdkaka på mitt fat när jag var klar... Det var jättetrevligt och gott iaf! Tack Janne och Christina!

När vi kom tillbaka till Kilafors och Signe hörde att vi kom innanför dörren började hon nästa gråta. Det var som att hon kom på att hon hade saknat oss jättemycket. Och då hade hon sovit mest hela tiden, så hon hade bara vart vaken i en kvart. Men det räcker för att börja sakna mamma! När jag gav henne till Per för att ta av mig jackan började hon gråta jättehögt och ville tillbaka till mig direkt. Mammas lilla tjej!

Idag har vi som vanligt vart på Öppna Förskolan. Först var vi på bvc och gjorde tio månaders kontrollen. Signe vägde 9660 gram och var 75 cm lång. Huvudet hade inte växt något alls.

Imorgon bli Signe 10 månader! Helt otroligt. Hon säger flera ord nu, men jag skriver om det imorrn i hennes 10 månaders inlägg istället. Annars blir det nog tjatigt med flera inlägg om samma. Men det är himla kul att se allt hon förstår och höra henne säga samma saker. Duktiga tjejen!

Efter Öppna for vi hem så att Signe skulle hinna sova lite innan simningen. Per har DM match i Ljusdal idag, så jag och Signe fick åka själv. Kändes inge kul eftersom Signe inte alls gillar att åka bil i mörker, och det tar drygt 25 min att åka. Men det gick jättebra! På ditvägen gnällde hon en del och var irriterad, men det var helt okej. På hemvägen var hon så trött så hon bara satt helt tyst innan hon tillslut somnade med några minuter kvar hem.

Simningen gick jättebra! Det verkar som att Signe tror att hon kan simma utan mamma eller pappas hjälp... Hon såg leksakslådan och satte full fart mot den! Roliga tösen.

Har sett att båda tänderna fram på överkäken är påväg ut! Såg en vit prick för nån dag sedan och helt plötsligt när jag såg de idag så var det två vita kanter! Inte undra på att hon äter så dåligt. Troligen har hon ont i munnen. När de förra tänderna ploppade upp så åt hon heller inge bra.
Vår bvcsköterska sa att om vi bara kan få i Signe lasagne, som är hennes favvorätt och funkar typ jämt, under den här tiden så är det ingen fara. Då ska vi ge henne det. Det viktiga är att hon äter, inte att kosten är så allsidig. Det var himla skönt att höra! Och sen har hon lite att ta av också, men jag vill ju inte att hon ska vara hungrig.


Det här var innan den tredje smällen kom och det andra ögonbrynet fick sig ett märke. Märket på pannan är lite upphöjt, så en liten bula där.

Kommentarer
Postat av: Sara

Utmanad!

Postat av: Lina

Det går sjukt snabbt när dom kommer på allt dom kan :)

2008-12-09 @ 11:24:05
URL: http://liinadahlof.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback