Granbo anropar omvärlden.

Dålig info från mitt håll. Jag vet. Men vi har liksom inte kopplat in datorn ännu hemma. Känns inte som att det har vart prio ett. Ledsen läsare, men så är det.

Vi har bott i huset nu sedan den 23:e. På morgonen den 24:e när vi satt i sängen och kollade ut genom fönstret så såg vi rådjur i skogen nedanför! Jättemysigt. Vi har skog direkt på baksidan, så vi har faktiskt lingonris på vår tomt! Sen när jag blir vuxen på riktigt kan jag koka lingonsylt på lingon från min skog! Eller så köper jag en burk på Ica...

Allt som har med tapetetsering och målning är nu klart!! Eller det har vart klart sedan i söndags, så den delen har verkligen flytit på bra. Jag kan inte göra annat än att återigen tacka Tomas, undrar när det hade vart klart om vi skulle ha kladdat med tapetlim själv... Underbara du! 
Bara badrummet som är kvar. Eller det är ju klart det med, nya mattan är inlagd men rörmockaren har inte vart där ännu. Eftersom det var en vattenskada som gick på säljarens försäkring så ska badrummet återställas, vilket betyder att vi inte behöver betala något för att badkar, dusch och sånt ska installeras! Utan det går på hans försäkring. Utmärkt! Vi vet dock inte när de kommer ännu... de lovade att återkomma till Per igår vilket de inte gjorde! Jag hoppas att det helst blir imorgon så det är klart till helgen! För igår kväll fick jag duscha på jobbet... inte så fräscht!

Så fort vi har fått in datorn hemma ska jag lägga upp lite bilder så ni får se hur fint vi har det! Vi trivs så himla bra i vårt hus i skogen. Jättemysigt. Det kommer ju att ta lite tid att få i ordning allt, men det är inget jag känner panik över. Får försöka göra så mycket som möjligt de dagar man är ledig. Man måste få vila i soffan framför vår nya 42" LCD TV också! Och elda lite i brasan. Åh, det är så mysigt att elda!

Jag vill passa på att tacka mina underbara föräldrar och svärföräldrar som har hjälpt till massa med städning och allt möjligt annat i både vår gamla lägenhet och det nya huset! Allt hade tagit så mycket längre tid utan er. TACK! Tack även till farmor som torkade alla fönster i lägenheten, även fast det blev kallt, bäckmörkt och utan lampa...


Jag är lycklig. Per är lycklig. Vi är lyckliga!



Husfix

Bilderna på magen och mig är tagna när jag var i slutet av vecka 29. Nu är jag inne i vecka 30. 10 veckor kvar. Helt sjukt. Sen är jag och Per mamma och pappa på riktigt.

Vi håller på för fullt i huset nu. Har vart där tre kvällar i rad. Idag började det verkligen hända lite grejer. Tomas har fått upp lite tapeter och jag har vart duktig och målat i köket. Och Per, Pappa och Janne har lagt golvet i sovrummet. Från början tänkte vi göra om badrummet, tapetsera sovrum, allrum och vardagsrum samt måla hallen. Men sen när vi var där i måndags tyckte vi att det var lika bra att riva ner valvet som fanns in mot allrummet. Det fyllde liksom ingen funktion alls och valv är inte min personliga favorit... så då rök det.
Sedan så skulle julgardinerna inte alls passa till kökstapeten så det var liksom lika bra att måla den väggen också... :) Vi har ju tänkt göra om köket så småningom, så därför målar vi tapeten provisoriskt så länge. Finns ju liksom inte så mycket jag kan göra och eftersom jag ville ha en arbetsuppgift så skapade jag mig en! Så nu har jag grundmålat hela köket och imorgon ska jag förhoppningsvis bli klar!

Jag fotar massa bilder, men jag lämnade kameran i huset så jag kan inte få in några ännu. Men det kommer.

Jag är ledig från imorgon till på söndag så imorrn ska jag försöka att se till att allt är packat i lägenheten. Mamma kommer och hjälper mig. Sen när flyttfirman har vart här på fredag så behöver jag förhoppningsvis bara hit på måndagen för att städa! Vill ju helst lägga ner allt krut i helgen på huset.

Idag på morgonen var jag till Barnmorskan. Jag skulle göra en glukosbelastning. Det heter så. Man dricker en halv lite sockerlösning och sedan får man vänta i 2 timmar, sedan tas ett blodprov som visar om värdena är okej. Det är för att se om man har utvecklat graviddiabetes. Mina värden var bra iaf. Men inte så roligt att vara där i 2 timmar. Speciellt inte då man måste göra testet på fastande mage. Så man fick varken äta eller dricka något från kl 24 kvällen innan.
Vi mätte magen också. Den växer som den ska. Symfys-fundusmåttet var 28 cm. Sist jag var där, i vecka 25, var magen 23 cm. Jag följer min kurva alldeles perfekt sa barnmorskan. Jag har gått upp ytterligare 3 kg. Så min totala viktökning är nu 7 kg.
Jag fick med mig ett moderskapsintyg nu också, och papper som man ska ha med sig till förlossningen. Det känns lite skrämmande. Det blir så verkligt på nå vis. Jag ska verkligen föda ut den här bebisen!

Nu måste jag hoppa in i duschen, sen sova.

Agnes dop!

Pappa, ge mig nallen!


Magen och Jag. 071117



Snabb uppdatering om läget

Vill bara passa på att uppdatera och meddela att jag inte vet hur mycket bloggande det kommer att bli framöver. För idag får vi tillgång till huset!!!!! Åh så himla roligt det ska bli! Tufft också, men gud så underbart.
Vi var till Coop Bygg på E-center igår förmiddag, eller morgon skulle jag vilja säga för vi åkte klockan 9 redan! För jag jobbade sen mellan 13.30-21.30 så det var lika bra att åka så vi fick det gjort. Vi skulle inhandla golv till sovrummet. Klickgolv. Tycker att vårt som vi har haft i lägenheten är fint och det kostade bara 59:-/kvm, ekfärgat. Superbilligt och bra. Kom då att tänka på hur bra vi har det som inte behöver lägga ner så mycket tanke bakom beräknande av tapeter, tapetklister, färgburkar, penslar och allt vad man behöver. Tack Tomas, du är en ängel verkligen! Bara för oss att betala i slutändan.

Per har vart och beställt en duschblandare till duschen. Eller vad heter det? Själva duschslangen och det iaf... kommer att bli sååå skönt att duscha under den! Men under första helgen har vi ingen dusch, men det är något som inte är så farligt. Vi känner ju andra som har dusch så det löser sig.

Längtar tills i eftermiddag då vi ska ta med oss lite grejer och åka till vår nya adress i Granbo!

Köpte en overall till bebisen i fredags på Lindex. En brun som ser lite ut som en björn. Hade en sedan tidigare som vi har köpt på HM, en beige i stl 56 med öron och rumpa på men den såg lite väl stor ut för att vara 56 och jag vill inte att stackarn ska drunka påväg hem från BB. (Johan och Sara skrattade ihjäl sig när de såg den för de tyckte att den var gigantisk!) Så då köpte jag en i stl 50 också. I vilket fall som helst kan det vara bra med två. Och denna var så himla söt! Sen köpte jag tre trosor för 99:- till mig också. De trosorna som jag älskade förrut (innan min gravidkropp) gillar jag inte alls lika skarpt längre så nu körde jag på bomull i en stl större :) S K Ö N T och framförallt, inte så åtsittande!
Jag handlade iaf för 298:- och när jag kom hem såg jag ett erbjudande från Lindex... Handla för 400:- och får 100:- i rabatt! Så innan vi var på Agnes dop i lördags for vi ner på stan och valde ett par byxor, strumpor och en hjälmmössa till lillfisen. Vi fick ju de gratis!

Nu är min rast på jobbet slut. Berättar om dopet senare och lägger in lite bilder därifrån när det finns tid.



Höggravid!

Godmorgon.

Det är en tidig dag på jobbet idag. Krypet är också vaket. Fast det är ett stort kryp nu. Över 35 cm och väger ca 1300 gram! Det är ju helt otroligt. Jag har precis gått in i vecka 29 nu. Jag har 85 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum. 85 dagar, det är sjukt lite! När man har kommit in i den tredje trimestern (det kallas så, graviditeten är indelad i tre delar) räknas man som höggravid. Har ni hört... Frida är höggravid! Jag känner mig faktiskt inte så höggravid, och det är ju skönt.
Men igår när vi höll på och packa så fick jag en molande värk i ryggslutet och jag tror att jag kände av något som kan liknas med sammandragningar kanske... Det gjorde liksom lite ont i magen, och det har det inte gjort tidigare. Men det gick över. Är väl kroppen som förbereder sig inför den kommande förlossningen.

Vi har blivit kallade till föräldragrupp också! Det ska bli roligt att se vilka andra som ska ha barn i samma veva. Och så ska vi få lära oss om andning, avslappning, förlossningen och massa andra braiga saker! Per tycker också att det ska bli lika intressant som mig... hrm ;)
Han tycker att han har läst på så mycket att han redan kan massivs. Och han har läst mycket, men jag vill då verkligen lära mig att slappna av och andas rätt! Jag som började stortjuta när jag ramlade i trappen förra veckan! Men ni ska veta att det blev ett jädrans stort blåmärke som bara har växt sedan dess! Jag har aldrig haft ett sånt stort blåmärke förr... Per trodde att det var för att jag har mer blod i kroppen nu, för att jag är gravid. Se så duktig han är :)

Förutom allt som händer runt magen så väntar vi bara på att få flytta. Per var till huset igår med Zäta som ska hjälpa oss att tapetsera. Tur att man har snälla vänner! Det kommer att kännas skönt när vi väl är på plats. Jobbigt att packa på ett ställe och ha huvudet på ett annat. Det är så mycket som man ska tänka på! Allt från banklån till tapeter och torktumlare... Men det är roligt också!

Är så glad över att filuren kommer att kunna sova ute i vagnen och att vi kommer att ha en egen gräsmatta att mysa på!

Busfrö!

Jag har ett riktigt busfrö i magen! Den gillar att boxas och snurra runt mest hela dagen! Och när mamma ska försöka sova är det jätteroligt att buffla med huvudet mot madrassen.


Men mamma och pappa älskar sin lilla spratteldocka!


image309

 


Mamma och Pappa längtar så!


Idag har jag hör ditt lilla hjärta slå.

Som en liten sol skiner du för mig.

Jag känner att jag lever och finns,

en del av mig finns ju där hos dig.


Och jag skymtar för en stund,

ett litet leende hos dig.

Jag skymtar för en stund,

att jag står med dig i mina armar.

Du är min längtan.


Du färgar mig med det under av ljus

som du sprider här hos oss.

Säg var har du varit förrut?

Jag vet inte vad du kommer tycka nu,

om den värld du ska födas till.

Men du, jag vet att du är meningen.


Och jag skymtar för en stund,

ett litet leende hos dig.

Jag skymtar för en stund,

att jag står med dig i mina armar.

Du är min längtan.

Du är min längtan.


Du kommer snart att förstå

vilken märklig värld vi lever i,

att glädje och sorg går hand i hand,

och att vi en dag ska skiljas åt.

Du är så välkommen hit,

hem till vårt palats.

Till denna värld som är vår,

som jag ska försöka få dig att älska

så mycket som det går.


Och jag skymtar för en stund,

ett litet leende hos dig.

Jag skymtar för en stund,

att jag står med dig i mina armar.


Dagen, den kommer snart,

och jag längtar så efter dig nu!

Livet har sin gång,

i många, många år här till.

Du är min längtan.

Du är min längtan.


Idag har jag hör ditt lilla hjärta slå.

Som en liten sol skiner du för mig.



  


Den här låten har Uno Svenningsson gjort, men är fantastiskt fin när den framförs av Sara Isaksson. "Skymtar för en stund".

Packning och promenad.

Idag har jag och Per vart jätteduktiga. Våra vindar är näst intill helt tömda. Vi har staplat massvis med flyttlådor inne i gästrummet. Och det är två veckor kvar tills vi har beställt flyttfirma. Pappa vägrar att flytta en gång till då det alltid slutar med ryggskott för hans del. Pers föräldrar är inte riktigt fit for flyttfight, och jag kan inte bära speciellt tungt. Så det har resulterat i att vi får en flyttfirma istället :) Skönt! Men vi ska försöka köra lite kartongen och väskor med kläder och sånt så att det mest är möbler kvar till flyttfirman. Möbler och tunga lådor. Så det går fort. Ju fortare desto billigare för våra sponsorer (läs föräldrar :))

Efter det tyckte vi att vi var förtjänta av pizza. Fin lördagslunch. Men Per övertalade (tog ca 10 sek...) mig om att det var länge sen vi åt pizza. Efter pizzan åkte Per till Edsbyn för att spela innebandymatch och jag fick med mig Elin ut på en promenad. Var ju kanonfint väder ute! Sol och nollgradigt. Vi traskade runt hela Björktjära tror jag. Eftersom det inte finns en möjlighet för mig att få igen mina täckbyxor har jag fått låna av Helene! Eller det var inte Helenes heller, utan hon lånade ut ett par gamla efter Johan som är som gjorda för gravida! Med trekantsformade strechbitar på bägge sidor! Lysande. Men jag behöver nog hängslen då de satt lite väl löst... Men bra för en snabbt växande mage.

Ikväll är det seriepremiär för bandyn! Så vi ska dit och kolla. Vore ju kul om de kunde inleda med en vinst. Serien ser lite annorlunda ut i år. Tidigare har det vart en norrgrupp och en södergrupp, och sedan bildas en elitserie med de bästa lagen efter nyår. I år spelar alla lag i samma serie på en gång.

Igår var brorsan och Sara här. Vi bjöd på mat och så tittade vi på Idol. Det var väldigt trevligt! Länge sedan vi såg de nu. De (jag kan med 110% säga att det bara var Saras idé) hade med sig världens största bukett med jättefina blommor! Hon är fantastiskt pysslig och donar med paket till födelesedagar och grejer.

Nu ska jag hoppa in och ta en dusch.


Återblick, Sala. 26-28/10

Jag har ju fortfarande inte berättat om Sala ännu! Så jag tar och gör det lite snabbt först! Vi hade så himla trevligt iaf. En lugn och mysig helg. Vi spelade buzz, carcassonne (sällskapsspel), var på spökvandring i Sala Silvergruva, badade tunna och pratade massa gamla minnen. Mycket prat om framtiden också och om hur det kommer att bli nästa år när det är tre bebisar i sällskapet!

Silvergruvan var väldigt intressant. Kallt. Har ju vart ner i Faluns koppargruva och det är ju samma princip men det var ju så länge sedan så jag kommer inte ihåg hur det var. Och nu skulle man samtidigt hålla utkik efter spöken... Vi gick och fnissade som tonårsbrudar när vår guide (japp, vi fick en alldeles egen!) valde att gå sist i ledet. Det gjorde att de två längst gågna gravida fick gå som slagpåsar längst fram...! De andra tyckte att det var bra, med tanke på att vi var ju två i varje kropp. Otroligt så man kan skrämma upp varandra. Vi visste ju mycket väl att det skulle vara en utklädd person som skulle skrämma oss inte ett monster precis. Ändå är man så sjukt nervig!
Guiden och "spöket" som så småningom uppenbarade sig skrattade gott åt oss när vi gick hand i hand med kuvade ryggar som nervösa kärringar!

Vårt nya favvospel blev carcassonne! Vi spelade till två på natten och blev helt fast! Mimmi beställde ett så fort hon kom hem till stockholm och har nu invigt sambon Mattias i spelet.

 
Redo för att ta in silverhistoria och för att jaga spöken! Emi, jag, Mimmi, Maria och Johanna.

 
Badbrudar! Och Johannas sambo P-A hade sån tur att han också fick vara med!

 
Filmmys.

 
Mimmi funderar ut den bästa platsen för hennes bit i Carrcasonne.


Tack för ytterligare en oförglömlig helg sötnosar! Förresten, i flyttpackningen hittade jag min studentmössa :) Roligt att läsa det ni skrev! Nä, Emi... vi funkade inte som smabos det hade du rätt i ;)

Badrumsmöbel.

Den här badrumsmöbeln av märket Svedbergs funderar vi på att köpa till badrummet. Den är 105 cm bred. Totalpriset för möbeln inkl blandare skulle hamna på drygt 9000:- och det var ett bra pris jämfört med andra produkter med lika mycket förvaring. Helst skulle jag vilja ha lådor istället för skåp på underdelen (endast för att jag tycker det är snyggare), men som sagt det är ju en kostnadsfråga. Vad tror ni? Vi skulle ha den spegelvänd isf, alltså handfatet på vänster sida.


image303



Jag är nästan lika gammal som min mamma...

KUL! Jag gjorde vuxentestet på http://www.vuxenpoang.com/ som brorsan och Sara hade gjort. Resultat?

Namn:  Frida
Datum:  2007-11-06
Ålder:  23
Vuxenpoäng:  24.4
Uppskattad ålder :  47


47 jädra år?! Bara för att jag hellre skulle ta en husvagnssemester på Österlen istället för Hultsfredfestivalen eller Kos... Och om jag inte hade valt att jag hellre dricker saft än kaffe så hade jag väl vart uppe på 50 år. Mamma fyller 50 år nästa år.

Näe, jag tycker inte att det där testet stämde så bra. Det är många som är 23 som har sambo, fast jobb, hus, barn, prenumerar på dagstidning och har julgran... eller?

Inköp för miljoner... eller nästan iaf.

Jätteskönt att vara ledig i fredags. Jag och Per åkte och kikade på kyl, frys, torktumlare och tv efter jobbet... blir inte billigt precis. Sjukt vad det kostar, men det är väl så det är. Vi kollade på Miele kyl och frys för det ska tydligen vara det bästa märket. Enligt två olika återförsäljare så vi får väl lita på det då. Men nästan 16000:- för bara kyl och frys är mycket!! Men även vi märkte skillnad om man började kolla på de som kostade några tusenlappar mindre. Inte vid första anblicken kanske, men ändå så kändes Miele som de absolut stabilaste. Ja vi får se hur det blir, vi har ju räknat in den kostnaden i huslånet så det är ju ingen fara egentligen.

Jag längtar efter att få flytta in nu! Ska bli roligt att se när badrummet är klart, vill bara att vi ska få börja dona i vårt nya hem!

Idag har vi vart duktiga på förmiddagen innan jag började jobba. Vi har packat massa kläder. Otroligt vad kläder vi har! Gamla t-shirts som vi skulle kunna skänka till nåt fattigt land i Afrika. De skulle räcka till några fotbollslag... Man samlar på sig massa skit bara! Men vi har vart duktiga och rensat massvis och åkt till Erikshjälpen med flera kassar.
Hoppas Per har städarångan uppe och känner att han vill fortsätta att packa fastän att jag har åkt och jobbat...

Igår efter jobbet var vi hos Elin och Jonas och käkade mat. Veronica, Tomas och Amelia var också med. Elin är så duktig och laga mat! Fick förrätt och grejer... Inte illa! Kvällen slutade inte så roligt då Veronicas mamma var tvungen att åka in på akuten, men ändå skönt att läget blev under någon sorts kontroll innan vi for hem iaf. Stannade kvar framåt ett tiden inatt.
Vi får helt enkelt ses igen inom en snar framtid.

Per skulle ha spelat match igår, men det kom inga domare! Det hade blivit en dubbelbokning så de var och dömde någon annanstans... dåligt. Tur att bortalaget inte har åkt längre än från Söderhamn.

Har med mig min bok idag, känns som att det finns användning för den för det ringer väldigt lite... Och jag vill verkligen rekommendera den för ALLA som väntar barn. Mammor som pappor. Står massa bra information skrivet på ett lättläsligt och roligt sätt! På Smällen, från A till Bebis... Av Ann Söderlund och Hannah Rosander.


Bebisdrömmar

Inatt drömde jag att vi födde en flicka. Igen. Så nu tror jag ännu mer att det är en tjej i magen. Hon var så himla söt. Hade brunt hår som var lockigt. Per hade lockigt hår när han var liten och jag blev så glad när jag såg att våran flicka också hade det!
Helene och Johan fick också en bebis, samtidigt. Och som vanligt glömde vi bort att mata våran... Och så fort vi skulle byta blöja märkte vi att den hade läkt. Varje gång. Verkar vara en rädsla om att vi ska glömma bort vår bebis och göra massa fel. Eftersom jag har drömt två gånger att vi har glömt bort att mata den lilla filuren nu. Men det kommer vi inte att göra!

Jag är ledig idag. Per slutar vid 13.30. Skönt att få en lång eftermiddag och kväll tillsammans.

Liv och rörelse, som vanligt fast ändå inte.

Måste bara säga att det märks att filuren har vuxit på sig de sista dagarna bara. Nu är rörelserna inte bara knuffar och buffar utan nu känns det på ett helt annat sätt! Det känns som att den tar mycket större plats och att magen faktiskt börjar bli lite liten :)

Ja, svårt att förklara men det känns och ser annorlunda ut på magen!

Disco... i MAGEN!

Jättelugnt på jobbet nu efter lunch. Ganska skönt faktiskt. Sitter och läser massa gamla inlägg från tidigare i år, jäklar vad aktiv jag var och skrev inlägg nästan varje dag! otroligt. Nu blir det max ett i veckan. Och då blir det ofta långa summeringar om vad som hänt. Kanske ska försöka skriva lite mindre men lite oftare...?

Har ju lovat att skriva om Sala också. Men jag gör det hemifrån istället så jag kanske kan lägga upp lite fler bilder samtidigt.

Igår var jag och Per duktiga. Vi gick igenom en och en halv vind. Vi har tre kan man säga. Och bara på den biten är det två stora svarta säckar som ska kastas, två kartonger och tre pappkassar med kläder som ska bort och en massa elkablar och gamla telefonladdare som ska till tippen.
Skönt att få bort massa. Sist vi flyttade var vi bedrövliga. Vi märke kartonger med "in på vinden" för att vi visste att vi inte skulle använda det! Vilka puckon. Iväg med det bara. Så nu har jag slängt massa skolarbeten och sånt, men vad ska jag med det till... egentligen. Visst kan det vara kul att veta att jorden är ca 4,6 miljarder år för det hade jag ingen aning om nu. Hittade ett gamalt naturhistoriskt prov från gymnaiset. Tråkigt att man glömmer allt sånt.
Men nu har jag ju fullt sjå med att lagra allt jag behöver veta om blöjor, vagnar, barnsjukdommar och annat viktigt så det är klart att man måste avvara lite plats där uppe :)

Efter att vi hade plockat massa på vinden la jag mig i soffan en stund och jäklar vad filuren sparkades. Det var disco i magen! Roligt att ligga på rygg och se hur hela magen böljar. Kittlas gör det också! Per hostade jättehögt och direkt efter det ljudet så sparkades det i magen. Så den reagerade säkert på det höga ljudet. Otroligt att jag redan har gått in i vecka 27! 6 kg har jag gått upp verkar det som. 2 kg på drygt 2 veckor... fortsätter det så, ett kg i veckan så kommer jag att stanna på... 19 KG!! Okej, Helene jag vet att du gick upp över 20 men jag stannar helst runt 10-12 sådär :)

I tisdags var jag och Marie på vattengympa. Hade halsbränna när jag kom hem. Fick halsbränna igår när vi städade vinden också. Drygt. Får det när jag anstränger mig verkar det som. Idag ska vi också iväg på vattenaerobics. Så det blir två dagar den här veckan. När vi strechade så började bäsen i magen att ha egen vattengympa! Så roligt när den sparkar som en tok :)

I måndags var Helene, Johan och Klara och hälsade på. Vi tittade på bebisens kläder och Klara är jättefascinerad över allt som har med bebisen att göra. Hon tycker det är roligt att titta i massa tidningar och så pekar hon på olika babysitters och grejer som hon tycker att bebisen ska ha. Söt.

Åh vad vi längtar efter att få flytta in i VÅRT hus!!! Ska bli så himla underbart!

När jag började inlägget, skrev jag att det var jättelugnt... det började ringa i samma stund som jag började skriva. Så det tog sin lilla tid att knåpa ihop allt det här.