Ensam

Snart är det helg. Har vart lite dålig aktivitet här tycker jag. Men har liksom inge vettigt att skriva. Har jag väl aldrig kanske men det har inte hänt så mycket den här veckan. Per är i Göteborg. Han har tävling i Mark som ligger en bit utanför. Den börjar imorgon, så det är bara att hålla tummarna för att det går bra.

Det onda i ryggen har äntligen släppt! Käkade hos mamma och pappa idag och sedan åkte jag och pappa till Bolle och slog. Elin kom också dit. Och det funkade bra. Slog inte så vidare, men har ju inte tränat på ett tag nu så får hoppas att det går bättre i helgen när våra tränare kommer upp.
Kommer en tjej som ska sova hos mig i helgen när Per är borta. Anna Haglind. Hon spelar på Collage i USA och ska spela i vårt serielag i sommar. Det kan ju inte bli annat än bra! Kan vara skönt för Pillan att få lite backup. Vi andra är inte så mycket att lita på... Så det blir golf hela helgen.

Nu har Stieg Larssons tredje och sista bok kommit! Hem till mig. Har läst 100 sidor. Idag har jag inte läst nåt. Har snackat med Hanna på MSN. Så länge sen vi sågs nu. Hanna gillar jag skarpt.

Min semester är inte långt borta. Det känns väldigt skönt. Jobbigt att komma tillbaka mitt i sommarn bara...


Nu måste jag hoppa in i duschen och sedan sova.

Godnatt!

image187
Två år sedan.


 


Är det en vanlig dag?

Vad är det för dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Fridas födelsedag, HURRA HURRA HURRA! :)

Det är min favoritfödelelsedagssång. Jag har fikat hundra gånger idag känns det som. Tre iaf. Och åt riktig mat först nu klockan åtta. Per stekte hamburgare för jag kunde inte göra så mycket annat än att ligga i soffan. Så ont i svanken. Mycket ondare än tidigare. Usch. Har fått orangefärgade piller av Pappa. Måste ju bara vara bra grejer.

Har fått massa rosa presenter. Har faktiskt inte fått nåt som inte var rosa... Jo golfklubban jag fick av Per var inte rosa. Synd. Och sedan fick jag ju pengar av mamma och pappa tidigare i maj till mitt golfset.

Annars har jag fått:
En rosa Lyle and Scott piké
En rosa ljuslykta
En till rosa ljuslykta
En rosa groda till balkongen
Rosa (och gröna) servetthållare
Ett rosa uppläggningsfat
Rosa servetter
Ett presentkort på Mobackes som det var rosa på
En rosa skål med stenar och rosa sjöstjärnor och rosa ljus
Vita strumpor med rosa på
Rosa rosor

Plus två vävda handdukar av farmor. Men det var inget rosa på dem.

Helene och Klara var här på förmiddagen, sen kom Marie och Erik förbi en snabbis och lämnade ett paket. Det var gulligt gjort. Sen var mormor och morfar här. Och när de hade åkt var vi ensamma en stund, sen kom Christina och Janne och Veronica, Tomas och Amelia. Och Farmor. Och Anton och Jessica. Och mamma, pappa och Izzi.


   

Agnes och Alva

Ännu en arbetsvecka är över. Skönt. Skönt med helg. Jag fyller år i helgen. På söndag. Så imorgon ska jag städa och baka. Förhoppningsvis så kommer det kanske nån på fika på söndag.

Om jag hinner ska jag åka iväg och köpa jord och plantera frön i min grönsakslåda.

Ikväll har vi vart hemma hos Sven och Anna och deras barn Alva och Agnes. Agnes är en alldeles nyfödd bebis. Hon föddes den 15:e maj. Så söt hon är. Och Alva är alldeles bedårande. Hon fyller två i juni. Tjatrar som satan.





1. Alva, Agnes och jag i soffan.
2. Liten är trött.
3. Större är trött.





Skåne i Bilder

image136



Här spelade vi två varv. Ljunghusens GK och Falsterbo GK.


Johan är nöjd över att vara i Skåne.



Johan ute i Ljungen på Ljunghusen.



Djur var det gott om. Ljudlig fasantupp.



Per letar boll...



Pappa letar boll...



...den fick han droppa för ospelbar.



Den som fick sämst poäng på första hålet fick skriva...
Johan var tveklöst sämst.



Pappa och Per är missnöjd över första nio hålen på Ljunghusen.
De låg delad sist. (Jag ledde)



Ännu mera djur vid bana...



Pappa utforskar havet lite närmare.



Påväg till Krisianstad GK. Sveriges största hembränningsmaskin.
V&S. Absolut Spirits.



Det var skitväder i Kristianstad.



Pappa i Norrlandsguld mössa. Observera att det är ett scorekort
som han stoppar ned i bakfickan...



Trött.



Typiskt Skånskt landskap. Vindkraftverk och raps.



På eftermiddagen blev det kanonvänder.
Vi spelade Kävlinge GK, dagens andra varv.



Familjen Fisk kollar efter Karp.



Grisfarmen var med.



Till och med Frida var med!



Det är noga med poängen. Även detta varv fick pappa skriva...



Sista dagen. Falsterbo GK. I balgrunden syns klubbhuset.
Vi är påväg ner till havet.



Stranden i Falsterbo. Det är som att horisonten hånglar med havet.



Familjen.



Kärlek.



Strandhjärta.



Gunde Svan. Hans kompis blev arg och var påväg att gå till attack.



Fint hål. Grodorna ekade i vassen.



Fyren i Falsterbo.



Det är otroligt fint runt banan i Falsterbo.



Per fick slå en boll från stranden (!)som gömmer sig bakom kullen.



Johan hämtade upp Pers försprång på 8 poäng inför sista varvet och vann 2007 års SKÅNE TOUR.
Han var nöjd. Vi hade mycket packning i baksätet...

Jag vann första dagens etapp men sedan rasade jag långt ner på listan efter dag nummer två. Men Pappa var den som kammade hem sista plasten i alla fall! :)




Skåne.

Skåne. Det kommer ett inlägg snart. Men jag tänkte visa med bilder istället för med text och det tar lite tid att fixa till alla bilder.

Men det kommer.

Mina fönster

Är det något som jag verkligen gillar i lägenheten är det mina gardiner (som min mamma är otroligt duktig på att välja ut) och fönstrena de sitter i. Jag gillar krukorna, lamporna och blommorna.





Köksfönster / Matsalsfönster
Hallfönster / Vardagsrumsfönster


Förberedelser

Imorgon far vi! Klockan tio åker jag och pappa till Arlanda. Där möter vi upp med Johan och sedan går flyget 14.15. Hoppas på fint väder i Skåne. Enligt SMHI så kommer det att vara helt okej värmemässigt men det kommer att blåsa. Vilket inte är ovanligt såklart när det gäller de södra delarna av Sverige. Och vi ska ju faktiskt spela golf på Sveriges nästan sydligaste punkt, i Falsterbo och i Ljunghusen.

Idag slutade jag vid lunchtid. Käkade lunch med Helene och Åsa på Mr Bean. Sen åkte jag hem och börjde packa. Har nu gjort klart alla punkter på min lista inför morgondagen, bara någon grej kvar som ska packas ner. Har även tvättat en tvätt och torkat fönstrena och bytt gardiner i vardagsrummet. Så nu blev det ljust och fint.

Har också vart väldigt duktig och kollat oljan, kylarvätska och diverse andra behållare i motorn + att jag har kollat däckluft och tvättat fönstrena både på insidan och utsidan. Utan att någon har sagt åt mig att göra det! Duktiga jag.

Pappa förstår verkligen inte att jag är duktig på att fixa med saker. Han undrade hur det skulle bli med hyrbilen, vad vi måste betala när vi är i Skåne, om jag verkligen inte hade spenderat pengarna som jag fått av alla till hans resa... Han får ju detta i 50-års present så han behöver liksom inte betala nåt. Mat på sin höjd. Jag har räknat säkert 10 gånger på allt och det borde räcka till alla utgifter. Möjligen att det saknas till alla bensinpengar i Skåne. Men jag har till och med kollat de avstånd som vi kommer att åka med hyrbilen så det borde räcka. Jag har en hel sida i ett A4 block med uträkningar och uppspaltningar angående den här resan. Jag har skrivit ut vägbeskrivningar både till Lunds GK och till Scandic från flygplatsen, beroende på vart Per är då vi kommer. Jag har koll!!

Ska käka nåt nu sen ska jag läsa lite. Vill verkligen läsa min nya bok hela tiden.

image128

Det var en orm!

Det var en orm! Det är jag helt säker på. I Ljusnan idag stod det: Huggormen gillar god tillgång på gangare, gärna högt gräs och lite buskage. Helt svarta exemplar är inte ovanliga. Allt det stämmer in på "min" orm. För den var alldeles för tjock och lång för att vara en snok. Usch.

Idag har jag vart på golfbanan och tränat med damlaget. Vi hann bara köra halva träningen för sen blev det storm och regn. Det vart till och med strömavbrott. Fast jag hörde inge åska eller såg några blixtar...

Imorgon jobbar jag bara halvdag! Så skönt ska det bli.

Nu ska jag börja packa lite. På torsdag far vi ju :) Hoppas bara på fint väder. Per är ju redan i Lund och han sa att det blåser väldigt mycket. Det är väl så det ska vara när man ska spela golf i Skåne, men för min egen del får det gärna vara fin väder. Ska bli intressant att se vad stegräknaren står på när jag är färdig med den här helgen.



Jag har ju klippt håret och färgat slingor. Ser ut ungefär som på bilderna nedan. De är tagna i höstas, när jag precis hade vart hos Sussi :)






Jag är förälskad

Jag har blivit förälskad. I en sak. Nu har jag inte sett saken så pass mycket i verkligheten, men det jag har sett gillar jag skarpt.

Jag har klippt och färgat slingor i håret idag. Blev mycket nöjd. Sussi gör mig alltid nöjd. Tog tre timmar. Helt sjukt lång tid, men hon är väldigt noga. Skulle aldrig låta mig gå därifrån utan att hon tyckte att det var okej. En stackars farbror som hon skulle klippa vid 18 tiden fick vänta i en halvtimme... Men det verkade som att hon kände honom väl och hon kanske tog honom utanför ordinarie arbetspass. Får hoppas på det iaf.
Så nu känner jag mig sommarfräsch.

Käkade spagetti och tomatsås när jag kom hem. Mycket god tomatsås. Per är lite less på den maträtten. Men det må så vara. Nu är jag hemma själv och då kan jag laga vad jag vill.

Sen cyklade jag en sväng och tittade lite närmare på saken. Fint.


Har pratat med Veronica och grattat henne eftersom hon fyller år idag. Ska förhoppningsvis träffas en sväng på onsdag. Trevligt. Träffa söta, glada Amelia.


Nu ska jag ta reda på tvätt sen tänker jag krypa till sängs. Lika bra det när sängen ändå är tom...

Snart får man göra i ordning balkongen också!



image125




Bedrövligt i Helsinki

Så var den här helgen över. Imorgon är det jobb igen. Känns helt okej. Är ju faktiskt inspirerad av min nya tjänst så det känns roligt att gå till jobbet. Men visst är det skönt med helg. Och så ska jag klippa mig och färga håret imorgon. Något som jag verkligen inte har råd med denna månad... Fan. Men det ser för taskigt ut så jag måste. Får väl se det som en invenstering...

Jag och Per var till Axmarbrygga med Pers föräldrar i lördags och käkade lunch. Svindyr lunch. Men vi blev bjudna. Egentligen borde väl vi bjuda med tanke på att det var deras bröllopsdag som firades. Men då hade vi väl fått nöjt oss med korv på Grillen i Kilafors. Och det kanske inte skulle vara så trevligt. Var väldigt mysigt att sitta vid vattnet och käka, det var stora fönster från golv till tak där man åt. Som ett jättestort inglasat rum.

Kollade på Melodifestivalen på kvällen. Fy fan säger jag bara. De borde ta bort publiken från röstandet och sätta in en stor jury med folk från varje land istället. Det är bedrövligt som det är nu. Flest grannar vinner. Typ. Förutom Sverige och Finland gillade jag Moldaviens bidrag. Synd bara på klädseln... Tippade att Serbien skulle komma högt, även om jag inte hoppades på det. Men låten var helt okej. Det stora skämtet är att Ukraina kom tvåa. Helt skandalöst.

Idag har vi vart på banan och spelat lite. Men det började regna så vi gav upp efter 11 hål. Har ju vart förkyld i helgen, men det börjar arta sig lite nu. Är fortfarande täppt och lite rasslig i halsen, men känner mig inte alls så klimakteriesvettig som jag gjorde igår. Tur det.


Har dammsugit lägenheten idag. Tvättat lite. Läst. Har läst ut Stieg Larssons första bok Män som hatar kvinnor och är inne på hans andra nu. Flickan som lekte med elden. Mycket bra må jag säga. Det är intressant att läsa böcker där man lär känna personerna och får chansen att fortsätta följa de i andra bäcker. Har läst flera av Anne Holts kriminalromaner också. De tycker jag är bra.

Per har packat väskan. Han åker imorgon bitti och blir i Skåne resten av veckan. Men på torsdag åker ju även jag, pappa och Johan ner. Ska bli skoj. Hoppas bara att man kan få spela lite bra golf också.

Satte på nytt puttergrepp idag! Åh så fint. Rosa självklart. Och skitskönt att hålla i. Mitt var helt slut. Alldeles glattigt. Per tyckte också att det var ett jättbra grej.

Skåne - Here I come!


Hängig

Jag är sjuk. Eller förkyld heter det väl. Sveriges vanligaste sjukdom måste det vara. Eller bakterie. För det är väl en bakterie och inte ett virus...? Men jag blir verkligen som en kille när jag blir förkyld. Känner mig skithänging och orkar inte ett piss. Känns som att hela världen håller på att gå under. Jag har väldigt låg toleransnivå när det gäller sånna där saker. Tex så känner jag mig helt slut om jag har 37,5 i feber. Medans en del fortfarande känner sig superkry då. Men det där är ju olika.
Idag var en skitjobbig dag. Det vart stressigt på jobbet och jag var tvungen att jobba över lite. Så jag kom inte från jobbet förrän drygt en timme senare än jag skulle. Åkte till Röste och åt. Per har kick-off på sitt jobb, så jag är ensam. Han sa att han skulle komma hem snart när jag pratade med honom innan 17.... Njae, snart och snart kan ju betyda olika. Så jag tror att det kan dröja minsann.

Jag har vart och hyrt Happy Feet. Äntligen ska jag få se den. Per hatar tecknad film och ville inte hyra den de två sista gångerna vi har hyrt film. Men nu får han skylla sig själv om han kommer hem tidigt för nu ska titta på den. Ligga och soffan och äta halstablett. Har så jävla ont i halsen.

Hoppas bara att det blir en snabb förkylning då vi åker till Skåne på torsdag...

Johans sambo Sara hade skrivit med en rolig länk i sin blogg,
http://www.sinner.se/pornalizer/ Där man kan se vad man skulle ha heta om man var porrskådis, välj male eller female. Fiona Fineass är mitt namn. Så ser ni Fiona Fineass och Ricky Lovenuts namn nånstans kanske det betyder att ni har fått fatt i en trevlig film tillverkad på Abrahamsvägen. Det där sista är bara skoj Christina, du kan vara lugn. Pers mamma läser ju här så i vissa fall är det bra att vara övertydlig :)


image124


Sopor i mängder

Idag har vi vart på Borab med innebandyn. Det är en sponsorgrej, så vi som bryr oss om föreningen åker dit och gräver i gamla sopor. Och intresset för Hertsjö innebandy är inte överdrivet om jag säger så. Tur att Alftas innebandylag också är där, annars hade vi fått hållt på hela natten.

Det är vidrigt ska ni veta. Vi brudar fick ta en jättestor kulle där solen låg på. Och där gillade massa kryp också att vara. Och jag har faktiskt fobiska känslor för kryp och äckel. Det kryper i hela mig. Usch. Och det är fullt med råtthål så man bara väntar på att kliva på bamseråttan. Det värsta som hände idag, och det var nog det värsta på hela soptippen, hände självklart mig. Jag sträckte mig in i ett busksnår högt uppe på kullen. Som tur var hade jag en sådan städnypa så jag var inte nere med huvuden vid marken. En meter åt sidan ser jag något svart stort. Ser ut som en kanelbulle i formen. Det tar två sekunder innan jag fattar vad det är. En ORM!!!!!! Jag skrek, och skrek och ryste och började gråta. Ja, ni som känner mig vet att mina tårkanaler inte fungerar på samma sätt som för alla andra. Jag blev så chockad och rädd när den snabbt slingrade sig ur "bullpositionen" att tårarna bara kom. Jag grät inte, utan de bara rann mest. Tror att det var en reaktion av rädslan. Inte rädslan för att den kunde ha bitit mig, utan för att jag tycker det är så obehagligt bara. Åsa som också såg ormen, eller okej det var en svart snok men den var riktigt jäkla stor därför kallar jag det för en orm. Ja iaf, Åsa såg också ormen och hon sa att det var den största snok hon någonsin hade sett. Den var riktigt fet på magen och lång. Så det var ju roligt. Eller inte. Jag fick en tröstkram av Roos som verkligen har en fobi för ormar. Den äter väl bamseråttorna så det var säkert därför den var så stor.

Sen gick jag inge mer på kullen. Jag rensade skräp på andra sidan diket istället.

Vi fick fika lite iaf. Bulle och påskmust.

Per kunde inte följa med för antingen har han blivit så förkyld eller så är det ett riktigt tillslag av pollen. Men det kändes som att han hade feber när jag kom hem. Så han fick stanna hemma. Lyckos.

Jag kommer inte på nåt mer att skriva. Ormen tog liksom upp alla mina tankespår.


image123

Dagen

Mycket på jobbet nu. Hela tiden. Men då går dagarna fort, för fort ibland. Har blivit så glömsk också så jag måste hela tiden anteckna vad jag ska göra för att komma ihåg det, annars går det åt pipan.

Åkte och hanlade mat på Prix efter jobbet. Eller först åkte jag hem och gjorde en lista sen åkte jag och handlade. Vi åt klyftpotatis och så hade jag i morot, paprika och squash. Käkade kassler till, kall kassler är så gott. Och pressade ner lite vitlök i creme fraiche. Eller lite och lite, lite väl mycket kanske vore mer rätt.

Hade lite ångest över att det var så länge jag var ute och gick och så kom jag på att gick 3,5 mil i helgen. Fast det blir ju inte lika intensivt att gå på en golfbana som en entimmes powerwalk. Men men, gått har jag ju faktiskt gjort. Så nu kan jag sätta mig i soffan utan dåligt samvete.

Imorgon är det golfträning på Bolle och på Onsdag är det städa soptippen med innebandyn som gäller. Se forumet på  
www.hertsjo.se. Jag har postat ett inlägg både hos herrarna och damerna. Duktiga jag.

Golf, golf, golf... och så ännu mera golf

Ja så har min helg sett ut. Det har vart golf sedan i fredags. Jag var ledig från jobbet i fredags för att jag skulle följa med Per till Örebro. Vi drog vid åtta tiden på morgonen för att komma fram i tid. Jag hade ju tänkt shoppa massa för köpcentrumet i området vi skulle till är jättestort. Bland annat har de IKEA där. När vi kom ner gick vi direkt in på IKEA för att handla två stycken runda rosa mattor till hallen. Vi tänkte också käka där. Men då de höll på med en ombyggnad struntade vi i det vilket resulterade i ett besök på ca 7 min. Kanske ett par till minuter för köandet. Men jag ljuger inte om jag säger att det enda stället som vi stannade på var på mattavdelningen. Och det var enbart för att hinna ta med mattorna.
Jag bör kanske redan nu säga att Per hatar affärer. Och nu överdriver jag inte. Han tycker att det är det absolut tråkigaste sättet att bedriva tiden på. Förutom när det kommer till golfaffärer. Jag hade tid för en costume fitting vid halv ett på Dormy, Sveriges största golfvaruhus. Då kollar en expert på vilka sorts klubbor jag ska ha för att de ska passa mig bäst, när det kommer till svinghastighet, bollträff och liknande. Resultatet av det blev att jag köpte det par som jag hade tänkt köpa men som inte alls var de som passade mig bäst enligt testresultatet... Men de klubborna skulle jag få vänta i 4 veckor på samt att de skulle kosta 1500:- mer och setet skulle ha en klubba mindre. Så jag valde att köpa damklubborna istället.

Vi spelade in på Mosjö GK under fredagseftermiddagen. Jag spelade inge vidare alls och det skapade bara massa huvudbry, har jag valt rätt? Skulle jag ha väntat ist? 5000:- kastade i sjön? Jobbigt. Vi var klar vid strax efter sex, och köpcentret hade öppet till 20. Men när jag sa till Per att vi kanske kunde svänga in lite snabbt på Skopunkten, vi var ju liksom redan där, då fick jag en min som jag kan tyda vid det här laget. Så den enda affär som jag var in i (förutom att springa igenom IKEA som jag inte tycker räknas) var Dormy. Jippi. Eller inte. Jaja, jag slösade ju inte så mycket pengar då iaf. Även om jag kastade ut 5000 på klubborna. Men det är ju snarare en invenstering i min golfkarriär.

När vi kom till hotellet blev det duschen och sedan hotellrestaurangen. Jag har alltid trott att scandic ska vara ett familjehotell, men inte när det gäller utbudet på mat iaf. Fy i helvete vad dyrt. En hamburgertallrik för 120:-. Och då var det på barmenyn så egentligen fick man inte beställa det i restaurangen. Men jag frågade om de inte hade lite lättare mat och bad om en sådan meny istället. Och det var inte bara för att jag tyckte att det var hutlöst dyrt, jag var inte så hungrig. Faktiskt.
Jag var verkligen trött som ett as när vi kom tillbaka till rummet. Klockan 21,15 slocknade jag som en gris.

På lördagen spelade Per 36 hål, två varv. Det är helt sjukt jobbigt ska ni veta. Under fredagen och lördagen gick jag 43000 steg. 43000!!! Bara på golfbaneområdet bör tilläggas. 3,4 mil golfterräng. Eller terräng och terräng. Banan är helt platt men det blåste riktigt mycket så det var jobbigt att gå i motvinden. Det sägs ju att man bör gå 10000 steg om dagen. Jag gick alltså 43000 på en och en halv. 7 timmar och 40 minuter gick jag. Det är tiden som jag var aktiv. Det är en jädra massa tid.


IDAG
Idag har vi vart på banan mellan klockan 9-17.30. Har haft träning med Fredrik och Staffan hela dagen. Trökigt att greenerna är så dåliga annars var det roligt. Men jag är riktigt slut nu. Har inte legat och tagit det lugnt nånting i helgen. Inte en endaste sovmorgon. Det är ju min höjdpunkt. Att få sova ut.

Per var jätteduktig på en av övningarna idag. Man skulle putta på en grej som såg ut som en lång linjal. Världsrekordet är 37 puttar på raken där bollen inte ramlar åt sidan. Per klarade 27. Jag klarade 6. Så det var riktigt svårt! Okej, det låter kanske inte så svårt, men det är det.

Idag har Pers föräldrar vart gifta i 40 år. 40 år! Jag som tycker att jag och Per har kommit långt, 5 år i sommar... Man har ett antal år kvar. Men tänk så mycket lycka man får uppleva under dessa 40 åren!



1. Pertan.
2. Fridan.
3. 5000 kronors klubborna.
4. Synd att jag syns, men jag var lite jäktad.
5. Caddien.


Trimmarn

Jag är ingen riktigt frisör. Det kan Per intyga. Jag skulle klippa honom med en hårtrimmer nu för en stund sedan. När jag egentligen var klar med trimmern, hade bara lite finputs kvar tappade jag den i golvet. Jag ojjade mig lite och plockade sedan upp den för att i god tro fortsätta trimma. Tyckte att den tog väldigt mycket med tanke på att jag faktiskt hade kört igenom hela håret. Körde två gånger uppe på hjässan innan jag tittade på hur många millimeter den stod på. I fallet hade den ändrats från 15 till 9. Ajdå. Så då var det bara att köra nio över hela huvudet. Men det växer ju snart ut. Det lilla som finns kvar...

Har jobbat min första hela dag som Team Manager idag. Satt på kontoret mest hela dagen. Mitt och Kattis kontor. Vill ju vara ute och röra på mig men idag hann jag verkligen inte det. Shit vad grejer att fixa med. Kanske blir bättre imorrn...?

Efter jobbet var jag på Bolle och tränade med damlaget. Det var jag och ingen mer där. Pappa var där och Elin kom efter en halvtimme. Så det vart ju mycket till damlagsträning.

En dag kvar på jobbet denna veckan. Två dagars arbete, mycket slitsamt. På fredag åker vi till Örebro. Per ska tävla på lördagen så vi åker ner på fredag för att testa klubbor till mig på förmiddagen och shoppa lite kanske. De har ett jätte stort köpcentrum precis vid banan. Marieberg heter området. Sedan ska vi spela in på eftermiddagen, och jag ska förhoppningsvis spela med nya järnklubbor! Och så ska vi sova på scandic :) Godaste frukosten.

Nu ska jag sätta mig vid tv:n en sväng sen är det sängen som gäller.


image117
Damlaget och Pappa i ja var tror ni... ehh... Piteå på förra årets seriespel.



Per sov i soffan

I söndags var vi ju till Gävle och spelade golf. Det gick sådär. Slog bra slag de första nio hålen men missade lite kortputtar. Har inte hållt i puttern nå i år så det var väl kanske inte så konstigt. Blev väl trött och tappade slagen lite på inrundan.


Gjorde varma mackor på kvällen och kikade på tv.


Igår var både jag och Per ledig så vi åkte till Glössbo och handlade en bänk/byrå. Den kostade 1950:- men vi hade kvar 1400:- från ett presentkort så det var ju perfekt. Den blev jättefin i hallen. Sen var Pers föräldrar förbi en sväng och jag fick två fina rosa rosplantor som vi ska ha på balkongen när det blir lite varmare. 

Resten av dagen såg ut som följer för familjen Forsman/Larsson:
Frida åkte till Jysk och handlade träolja till ekbyrån - Per sov i soffan.
Frida bylsade upp 27 kilo tunga byrån på hallmattan och skjutsade den till matrummet - Per sov i sofffan.
Frida oljade in byrån - Per sov i soffan.
Frida tog ut tvätten ur tvättmaskin och hängde den - Per sov i soffan.
Frida torkade fönstrena i datarummet - Per sov i soffan.
Frida började stryka gardiner - Per vaknade till i soffan. Per fortsatte vila i soffan.

Frida och Per åkte till Röste och fick äta grillad kycklingfilé och fläskfilé. Johan och Sara var också där och käkade. Sedan spelade vi Buzz som jag och Per hade tagit med. Pappa satt i mitten av soffan och var inte med i spelet men förmedlade svaren på var och varannan fråga på ett eller annat sätt... Jag vet inte om det var snapsens fel eller vad det var. Käkade ostkaka och tittade på tv sedan åkte vi hem och sov. Ingen kase alltså.

Idag var det städdag på golfbanan. Det var sagt att elitlagena skulle göra streck på rangen (ingen idé att förklara varför eftersom många som läser den här bloggen inte har en aning om hur golf fungerar, okej Erik jag vet att du vet). I vanliga fall ska man kratta löv och ta reda på kvistar och skit efter banan. Och när vi var färdiga brukar man få tillbaka sin "städavgift" som man betalar i början på året. För om man är där och städar så får man tillbaka den. Men ordförande ansåg inte att vi hade bidragit något gällande städandet så vi blev utan. Hur snål får man vara...?

Så vi åkte till Kilafors och åt fläskfilé och potatisgratäng, sedan tillbaka till Hårga för att träna lite.

Nu på eftermiddagen har vi inte gjort så mycket. Jag har betsat en spegel och Per har... ja ni vet. Sovit på soffan. Eller dörna av som han säger att han gör. Och så har jag använd en ansiktsmask. Så skönt! Och så fin jag var...

  

1. Shreek? Mycket fin.
2. Vår nya byrå. Mycket fin.
3. Per framför datorn. Mycket fin.