En ny tvåordsmening

Idag när vi cyklade killade Signe mig på ryggen och sa kill mamma! En tvåordsmening som hon har satt ihop alldeles själv!

I helgen när Pers kusinbarn har vart här var Signe väldigt gosig. Hon gav Elliot och Emma många kramar och pussar. Tidigare när hon har kramats har hon kommit och ställt sig vid en, men nu omfamnar hon en med armarna också! Mysigt!

Elliot lekte tittut med Signe bakom gradinen och sa kabooom varje gång Signe tittade fram. Hon tyckte det var vansinnigt roligt och skrattade så att hon fick hicka. När vi åt middag igår började Signe säga baboo om och om igen och tittade på Elliot medan hon flinade. Så sött! Idag har hon också sagt baboo några gånger och flinat.

Playa del prästnäset

Idag har jag och Signe vart på playan. Vi åkte till prästnäset och badade med Helene och Klara. Eller Signe badade såklart inte, hon satt vi vattenkanten och lekte med sanden. Hon hade jättemysigt! Efter lunch sov hon i över 2 timmar i vagnen i skuggan! Till slut var jag tvungen att väcka henne för vi skulle ner på polisstation och fixa pass till henne. Hon skulle nog kunnat sova länge till, för hon var svår att väcka! Skönt för mig att få tid till att ligga och slappa på stranden.

Ikväll har vi tagit en lång cykeltur. Först till golfbanan där vi lekte lite i sandlådan, sedan tog vi vägen över Acktjära hem. Det var mysigt och jag hade sjävklart på mig min cykelhjälm som jag fick när jag fyllde år. Signe var nöjd enda till vi kom till Acktjära, då ville hon ha nappen och självklart snuttefilten. Får hon det ena ska hon ha det andra med. Men nån snuttefilt hade vi inte med oss. Tur att det inte var långt kvar.

Efter att Signe hade somnat åkte jag och handlade mat. Vi åker ju bort på fredag så det behövdes inte handlas så mycket. Det var en hel del folk på affären fast klockan var över 21. Det blir nog så när det blir sommar och varmt.

Signe somnade själv ikväll! Vi har vart tvugna att sitta bredvid henne många nätter nu, så det var skönt att hon somnade utan ett ljud inatt.

Imorgon ska vi till Söderhamn och spela golf. Pappa ska spela DM där i helgen, så jag och Per ska följa med och spela imorgon. Vi ska ju spela RM till helgen, så det är bra för mig att träna på en annan bana också. Hoppas det inte blir så hett, det är skönast att spela golf i 20 grader och lite mulet.

Värmebölja

Det har vart nå otroligt varmt de här dagarna! Jag har vart helt slut på kvällarna och lagt mig tidigt. Därav inget bloggande.
I fredags åkte jag ut till Segersta på eftermiddagen och badade lite med Veronica och Amelia. Eller badade. Både jag och Signe nöjde oss med att doppa fötterna. Det var iskallt!

I helgen så har damlaget haft "träningsläger" så jag spelade en runda igår och en idag. Det var sjukt varmt! Eftermiddagarna har vi spenderat i Kilafors eftersom Pers kusin Lotta med familj har vart här i helgen. Vi har badat, på ett mycket varmare ställe än Segersta, där det var 24 grader i vattnet! Men även det var för kallt för Signe. Hon verkar vara en liten badkruka! Eller så är det läskigt att bada ute. Jag vet inte.

Hon är väldigt gnällig i min närhet nu. Kanske för att hon har vart utan mig en del de sista dagarna. Då blir hon väldigt mammig och vill vara i min famn mest hela tiden. Måste passa på att umgås mycket den här veckan för till helgen åker jag och Per till Karlstad och spelar Riksmästerskap för sambos/äkta makar!

Vi har bokat en resa idag! Lottas mans familj äger en "husvagn" på ett ställe i Frankrike. Det är som en inhägnad resort, och husvagnarna är väl egentligen baracker med 3 sovrum, kök, vardagsrum, badrum och toalett. De ska vara där tre veckor i sommar och en av veckorna ska vi få komma och hälsa på. Så den 21 juli åker vi! 
Hit ska vi. Härligt!!

Här kommer en bild från dagens badtur på en Signe som vill upp i mammas famn. Såklart. Ser ni den stooora stranden? :)


Varmt varmare varmast

Jag har suttit två kvällar i rad och fixat med en fotobok som jag var tvungen att skicka in idag. I början av april fick jag ett mail från Fujidirekt att jag var en sån bra kund och därför skulle jag få en fotobok gratis! Deras bästa modell med riktigt fotopapper som sidor. Inte ens frakt behövde jag betala. Kändes dumt att inte utnyttja det, men det är ju otroligt att man inte kan göra klart det tidigare! Tur man inte går i skolan längre...
Boken fick namnet, Signes Skrattbok! Jag tänkte göra en med speciella händelser under hennes första år, men tyckte det kändes roligare med en skrattbok. Dvs det är bara glada bilder där Signe ler och skrattar, från hennes första skratt strax innan tre månader fram till hennes 1 års dag!

Igår sov Signe två gånger. Hon vaknade kvart i sex och var supertrött redan vid 9. Hon sov i två timmar och sedan käkade vi lunch och åkte till golfbanan en sväng. Per tränade lite och jag och Signe gungade i värmen. Signe passade på att träna lite puttning också, när vi ändå var där.

När vi kom hem badade Signe i sin pool och till slut lyckades jag få henne att sova när klockan var kvart över fyra på eftermiddagen. Efter nästan en timme var jag tvungen att väcka henne för att kvällen inte skulle bli knasig. Men hon får nog sova en gång hädanefter oavsett hur trött hon verkar på morgonen. Det är bättre att gå ut och få lite frisk luft istället, för det tog tid innan hon somnade både på morgonen och på eftermiddagen. På kvällen verkade hon inte alls trött, tills vi tog in henne i badrummet vid halv nio för att byta till pyjamas. Då förstod hon att det var dags att sova och hon började gnugga sig i ögonen.

Idag åkte Per till Rättvik för seriespel. Jag och Signe har vart ute i värmen och efter mellisen vid två tiden åkte vi till mina föräldrar. Signe fick bada, gå på upptäcksfärd och leka med Izzi. Det finns mycket saker att upptäcka på deras tomt, och Signe gillar det! Jag passade på att ligga i solen och bara vara. En lyx såhär i mammavardagen.

Ikväll hade vi golfträning så mamma följde med hit och var med Signe under tiden. När jag kom hem hade hon badat och var redo för sängen, men när hon fick se mig och morfar blev hon lycklig och tokade sig en massa. Det resulterade i att det tog en stund innan hon kunde slappna av i sängen och somna.

Imorgon vet jag inte vad vi ska göra. Det ska bli ännu varmare än idag! Är det nån som har vägarna förbi så kika in vettja!


Veckans mat

Veckans mat. Lite sent kanske...

Måndag: Lasagnette
Tisdag: Grillat med färskpotatis och sallad
Onsdag: Ugnsstekt falukorv med potatismos
Torsdag: Per borta, jag bakad potatis
Fredag: Per borta
Lördag: Per borta
Söndag: Kyckling, ris och cyrrysås

Måndag nästa vecka: Torsk, potatis och äggsås

Eftersom Per är borta så lämnar jag två dagar tomma, men vi har ju mat både till söndag och måndag som vi kan göra lite tidigare om det skulle behövas.

Man slutar aldrig förvånas

När Signe äter får vi nästan alltid sätta på kameran och visa filmsnuttar på henne. Hon älskar det! Nänä säger hon och pekar på kameran. Hon har lärt sig flera ord genom att titta på filmerna, så kanske vi ska filma lite på mormor, morfar, farmor och morbröderna också så att hon lär sig att säga deras "namn".

I en av filmerna sitter hon på öppna förskolan och "lagar mat" med Alma. Så fort den filmen sätter igång säger hon numer ma och flinar. När Tuva var här och hälsade på sist filmade jag en snutt på dom, och Signe började med att säga buua, men kan nu säga Tuua när det blir den filmen. Tuua Nänä (Tuva Signe) säger hon och flinar :)

Bada är nytt ord som hon har börjat använda.
Bajsa kan hon också säga.

Och en dag när jag började knäppa upp skärpet på mina byxor sa hon kissa direkt. Hon kopplade alltså ihop det med att jag skulle gå och kissa!

När hon var hos farmor och farfar i helgen hade hon och farfar vart ute i friggeboden och kikat. Signe hittade en kasse med skor och letade fram en rosa klacksko. Farfar tyckte att hon skulle ge den till farmor, så Signe tågade in och gav det till Christina. Då frågade Janne om hon inte skulle hämta den andra också. Så Signe gick ut till friggeboden, började gräva i påsen tills hon hittar den andra rosa skon! Hon nöjde sig inte med vilken som helst, utan hon visste att de hörde ihop! Och den rosa skon hade inte legat överst i påsen, utan hon hade verkligen letat! Man kan inte sluta förvånas över hur intelligenta barn är!

Brödbak

Sommarvärmen fortsätter! Idag har det vart jättevarmt ute. Jag, Per och pappa var och spelade golf några timmar mitt på dagen, då det var som varmast, så mamma var här och lekte med Signe.

I eftermiddag har vi grillat och Per har vart på både golfträning och innebandymöte. Så jag och Signe har kikat på fåren och hästarna. Eller en häst iaf. Grannen höll på att duscha av honom så vi stod och kikade en stund. Han passade på att bajsa på deras gräsmatta och Signe pekade flera gånger på det och flinade. Hon går fortfarande och vinkar till toaletten ibland!

Signe fick ta sig en bad innan det var dags för läggning. Kommer nog bli många bad eller iaf att hon får ducsha nu framöver om det fortsätter vara varmt. Inge mysigt att lägga sig klibbig av solkräm.

Jag håller på att baka ett nytt sirapsbröd ur Lailas receptbok. Men jag vet inte om det bli nå bra... Under första jäsningen hände inte speciellt mycket. Det blev då ingen "dubbel storlek" fast jag jäste i en timme! Och nu har de snart jäst i 40 minuter på plåten, sen ska limporna in i ugnen i 30-40 minuter. Det tar tid med sånt bröd! Inte undra på att jag bakar enkelt filbröd utan jäsning annars. Men har bakat det så många gånger nu, så det kändes att det var dags med nåt nytt. Vi köper faktiskt nästan aldrig bröd numera!


Signes egna bebis. Hon heter Lala och är gul!

Signe sitter på sitt favoritställe framför tvn. En låda som är i perfekt höjd för henne. På sig har hon t-shirten som hon fick av morbror Johan och Sara och i handen har hon sin alldeles egna Lala!

Hon blev jätteglad när hon fick den! Och hon verkade rätt stolt över att ha en egen Lala. Hon såg direkt vem det var, även om hon var lite blyg att säga det inför Johan och Sara först.

Lala är Signes egna lilla bebis. Hon håller i henne hela dagarna, matar henne, ger henne vatten, borstar hennes tänder, pussar och kramar henne och skjutsar henne i vagnen! När Signe får mat, matar hon Lala samtidigt. Och så sätter hon Lala mot pipmuggen så att hon ska få vatten. När jag borstar Signes tänder, borstar hon på Lala. Hon är väldigt söt med henne och ger henne massa  spontana pussar och kramar! Hon sov till och med i Signes säng inatt! Även denna natten ligger hon med henne i sängen. Det är troligen hennes bästa present någonsin. Hon har iaf inte uppskattat en present så mycket som hon har gjort med denna.

Idag hittade hon en prick på handen som jag skulle blåsa på. Efter att jag hade blåst, sträcker hon handen till Lala och så gör Signe blåsljud! Det var otroligt gulligt!

Tack morbror och Sara, jag gillar min Lala!

Bilden går att klicka upp till större storlek.

Smaskens

När vi var på bröllop sov Signe hemma hos farmor och farfar. Det hade gått jättebra och sjävklart hade hon vart världens snällaste unge!

Vi åkte dit och käkade en sen lunch igår innan vi åkte på Alvas fyra års kalas. När Per gick in och skulle fixa mellis till Signe passade hon på att äta lite sås från hans tallrik! Mums, det  var gott! Hon ville inte ha av laxen, såsen fick hon aldrig smaka av, men den gillade hon väldigt mycket.

På eftermiddagen kom brorsan och Sara förbi en sväng och Signe fick två saker, varav en var en snygg Iron Maiden t-shirt! Vad det andra var får ni läsa om i ett separat inlägg...

Idag vaknade Signe redan kvart i sex. Hon drack upp en hel flaska välling, ca 220 ml, och sedan gick jag ut ur rummet som vanligt. I hopp om att hon skulle somna om. Det gjorde hon inte. När jag gick in igen pekade hon på flaskan och sa lellell, så jag gick och värmde 150 ml till och av det drack hon upp 100! Hon har aldrig tidigare bett om mer.
Men hon somnade inte om. Eftersom hon fortfarande är snorig blev hon trött tidigigt och fick sova redan vid kvart över nio. Hon sov i nästan 2 timmar, och sen käkade vi lunch och åkte till röste. Enda sedan Signe fick en lite boll i Segersta på midsommarafton har hon velat ge den till Izzi. Hon har stått vid dörren och sagt tzzza om och om igen. Efter att jag hade sagt att vi skulle åka dit stod hon och sträckte bollen mot dörren och sa tack flera flera gånger. Hon säger tack även när hon ger bort saker :)

Hon sov inget mer på eftermiddagen så det var en väldigt trött tjej som somnade före halv åtta ikväll.

Kul med finväder förresten. Även om det har varit väldigt blandat idag.


Anna och Staffans bröllop

I förrgår, 20/6, var vi på bröllop. Det var Anna och Staffan som gifte sig i Rengsjö kyrka! Det var jättefint, och i kyrkan kändes det väldigt högtidligt. Med tanke på vilken känsla det förmedlar är det konstigt att så många äktenskap spricker. För i den stunden är ju alla par så oerhört lyckliga!

De hade väldigt tur med vädret! När vi åkte till kyrkan ösregnade det i Bollnäs, och även under vigseln föll regnet. Men brudparet hann inte vara ute på trappan lång stund innan molnen skingrades och solen sken! Resten av eftermiddagen blev kanonfin och festen var hur kul som helst!

Jag hoppas att Anna och Staffan inte misstycker när jag lägger ut några bilder på det otroligt snygga brudparet!


Midsommar 2009

Signe blev väldigt snorig natten mot midsommar och hela familjen sov dåligt. Vi skippade därför midsommarfirandet med dans runt stången. Signe var tvungen att få sova lite för att orka med resten av dagen. Men hon var fortfarande rätt hängig och låg på gränsen till feber så strax före sju fick vi ge upp och jag åkte hem och la henne. När hon hade somnat kom svärföräldrarna hit så att jag kunde åka tillbaka till firandet. De tyckte inte att det spelade någon roll om de kollade på tv i sin eller vår soffa. Snällt!

Vi blev inte kvar så sent eftersom någon av oss (jag) var tvungen att kliva upp med Signe morgonen efter, så vid tjugo över elva åkte vi hem.

Vi hade iaf väldans tur med vädret! Det regnade på förmiddagen för att efter lunch spricka upp och resten av eftermiddagen var det sol. Även om det var småkallt i luften. Signe var fin i klänning och strumpyxor men eftersom vi var ute och lekte fick vi dra på ett par mjukisar och jacka. Så det blev ingen fin midsommarbild med krans det här året heller. Men nästa år kanske!


Snorig midsommar

Lägger upp den här bilden från midsommar sålänge. Signe blev förkyld och snorade massa och var rätt hängig. Så den här bilden representerar dagen rätt bra. Jacka och mössa var det som gällde mest hela dagen.

Signe nös precis och snoret hänger.



Jag vill bajsa på pottan mamma



På midsommarafton hände något smått otroligt! Vi har inte alls börjat med någon potträning för Signe, utan mest haft den framme så att hon har kunnat sitta på den när hon vill. Vi har berättat att man kissar och bajsar i den istället för blöjan. Eftersom hon visade ett visst missnöje när jag provade sätta henne på den för ett tag sedan när hon skulle till att bajsa har vi inte provat igen. Men så hade vi ätit mellis på midsommarafton och jag tyckte det var dags för henne att bajsa, så jag frågade om hon inte skulle göra det. Då tågade hon iväg till badrummet och kommer ut med pottan!
Jag frågar om hon vill sitta på pottan och då nickar hon.

Vi läser lite i Luddeboken och under tiden bajsar Signe! Sedan ställer hon sig upp och tittar på bajset, tänker först ta i det men ångrar sig och viftar avvärjande med händerna och säger tzzzza som betyder Izzi! Mamma och pappas hund. Signe har nämligen hittat bajs efter Izzi på deras gräsmatta som hon fick på händerna, och det blev hon väldigt besvärad över och gillade det inte! Och nu såg hon antagligen likheten, eftersom hon direkt nämnde Izzis namn. Och det hände för 2 veckor sedan!

Iaf, jag och Per berömmer henne såklart sedan ska vi spola ner det i toan. Signe vinkar hejdå till bajsen och sedan dess har hon gått in många gånger till toaletter och vinkat :) Och varje gång hon ser bottan säger hon dutt (slut/borta) och sträcker ut med händerna.
 
Hon har inte bajsat någon mer gång på pottan, men däremot kissat. Vi kände att det är väl lika bra att haka på litegrann iaf nu när hon visade sitt eget intresse så tydligt.

Myggbiten

Signe vaknade vid sex idag. Såklart. Hon hade inte ätit något under natten, så hon drack välling då istället och det lät som att hon somnade om. Det vill säga, det blev tyst. I 20 minuter iaf. Sen tog jag in henne till mig. Per sov ju i Sala inatt, så sängen var stor. Fast den blir farlig då också, eftersom det inte finns någon på andra sidan av Signe. Hon gör snabba rörelser och mamman var väldigt trött. Hon ville ner från sängen och passade på att bajsa i den redan tunga kissblöjan. Sedan ville hon upp igen. Hon satte sig på Pers kudde! Det tyckte jag var lite skoj faktiskt!

Sen klev vi upp och skulle byta blöjan. Den hängde på halva rumpan, så tung var den! Stackars barn.

Signe har lärt sig klappa på foten och dra i tårna när jag läser ramsan "sko sko liten häst...". Hon tycker det är jättekul och vill att jag ska säga den om och om igen när hon ligger på skötbordet. Hon börjar klappa på fotsulan och säger "mamma!".

Förmiddagen spenderade vi som bestämt på öppna förskolan. Vi blev bjudna på jordgubbstårta! Det var mycket färre barn där idag än i tisdags, och det var skön. I tisdags var det massa barn där. Nu var det i princip vår föräldragrupp och några till.

Efter lunchen åkte vi till mina föräldrar. Jag var tvungen att fixa lite grejer inför bröllopet i helgen och midsommar, så Signe fick sova hos mormor och morfar under tiden. Jag har lyckats hitta en klänning till mig och en slips till Per för totalt under 200:-! Helt otroligt. Och jag hade verkligen gått igenom varenda butik i staden innan jag till slut gick till butik fränt och hittade den här. Så jag tog inte första bästa precis. Jag tog den enda bästa! Förhoppningsvis är vi fina nog att hamna på bild på bröllopet så ni får se oss uppklädda!

På eftermiddagen åkte jag och Signe hem och åt lax och potatis, sen kom mamma och var barnvakt igen medan jag och pappa åkte till golfbanan. Vi hade golfträning, och det var tur jag åkte på den. För nu slår jag bra igen! Skönt.

Per har fortfarande inte kommit hem. De satt fast i bilkö på E4an... Att det bildas bilköer på motorvägen är för mig obegripligt! Jag fattar det inte. Om alla åker tex 90 km i timmen, borde det inte flyta på i den farten då? Oavsett hur många bilar det är som åker på vägen.

Imorgon är det midsommar, och vi ska fira den i Segersta. Som vi brukar. Troligen kommer vi åka dit på eftermiddan. Signe sover ju iaf när det är dans runt stången, och det känns som att det är bättre att hon får sova riktigt för att vara pigg och glad resten av dagen än att allt ska bli pannkaka. Enligt väderprognosen ska det nu bara regna på förmiddagen. Vi får hoppas det stämmer... 14 grader varmt som maxtemperatur låter inte så lockande dock.

Signe har förresten blivit nå hemskt myggbiten. På ena handen har hon sju myggbett! Sju stycken på den lilla handen. Plus nåt i ansiktet och ett på halsen. Tror att det måste ha varit en hungrig mygga i hennes rum inatt, för jag såg inget alls igår och de har blivit större och rödare under dagen. I år är det verkligen mycket mygg dessutom!

Signe tog sovmorgon

Idag vaknade Signe kvart i sex, hon fick välling och somnade om på stört. Till kvart över nio! Åh, tänker ni. Lyckos oss som fick sovmorgon. Men inte då! Jag och Per hade bestämt oss för att spela golf och bokat en starttid 8.08, för att jag skulle vara hos frissan kl 13. Så Pers föräldrar var här halv åtta på morgonen och fick sitta och vänta på att Signe skulle vakna i nästa 2 timmar!

Jag spelade urusel golf, så när jag fick höra att Signe hade sovit till kvart över nio var det nära att jag la mig ner och började böla. På riktigt alltså. Jag kan sätta en femhundring på att det var enda gången den här sommaren. Bara för att vi skulle spela golf. Vem vill mig något så illa? Ni kanske tycker att jag överdriver lite, men har man klivit upp flera gånger i princip varenda natt i 1,5 år så kanske ni kan känna lite förståelse. Sovmorgon = guld.

Ikväll har Per åkt till Sala. Han ska tävla där imorgon, så jag lovar att Signe tycker det är dags att börja leka klockan sex.

Efter det bedrövliga golfvarvet käkade vi lunch här hemma och sedan åkte jag till frisören för att få hårget färgat. Jag blonderade det i augusti förra året, och ni som läste bloggen då minns vilket helvete det var innan håret såg okej ut. Utväxten sedan dess var ungefär en dm. En dm med råttfärg. Inte snyggt. För att slippa den extrema utväxten bestämdes det att jag skulle få ett mer askblont hår med lite ljusa slingor. Jag vågade mig inte riktigt på att köra på brunt direkt, mitt i sommaren dessutom. Jag har aldrig varit mörk, så det här var ett lagomt steg. Jag är kanonnöjd!

Jag hade kunnat lägga ut en bild, men batterierna ligger på laddning till båda kamerorna.

Imorgon har öppna förskolan öppet sista dagen innan sommaruppehållet. Sen i höst börjar Signe på riktig förskola och då kommer vi troligen inte att vara där alls. Så imorgon ska vi dit och leka lite på förmiddagen.

Före- och efterbilder på furuskänken

Eftersom det troligen kommer att ta ett tag innan jag hittar några knoppar till skänken, så får ni se före- och efterbilder nu!


Veckans mat

Måndag: Korvstroganoff med ris
Tisdag: Spagetti och baconsås med röd paprika och cocktailtomater. Såsen gjorde jag enligt vit sås recept.
Onsdag: Fyllda kycklingfiléer i ugn med bandpasta
Torsdag: Per i Sala, och jag Signe äter färskpotatis, lax ochgräddfil med gräslök
Fredag: Midsommarafton. Hemmagjord potatissallad och grillad fläskfilé
Lördag: Signe sover hos farmor och farfar, vi är på bröllop!
Söndag:

Öppna förskolan och veckohandling

Idag har jag och Signe vart till öppna förskolan. Vi hade som vanligt en rolig och trevlig stund där, innan vi handlade veckans mat på Ica.

Jag har klippt mig idag. Kortade av det rejält. Det behövdes! Jag ska göra slingor imorgon. Det behövs ännu mer! Så jag väntar med en utläggning hurvida jag är nöjd tills färgen är där.

Ikväll har Per vart och spelat golf och jag och Signe har lekt med play-do lera som jag gjorde. Hon smakade flera gånger! Konstigt, för det gör hon inte på öppna förskolan. Kanske för att den leran är grön och jag gjorde våran gul. Hon gillade det inte, fräste ut det hon kunde, sa tack och gav till mig.

På eftermiddan var hon ute och lekte med Per medan jag gjorde mat. Idag har solen tittat fram, men det blåste riktigt kallt tidigare under dagen. I eftermiddag var det däremot rätt skönt ute. För att vara maj. Inte för att vara midsommarveckan!

Play-do lera

Play-do lera är kul!

5 dl mjöl
2 dl salt
2 msk alun (finns i kryddhyllan)
2 msk olja
5 dl kokande vatten
karamellfärg


Det stod egentligen 4 msk olja på det här receptet, men på de flesta andra som jag hittade var det mellan 1 1/2-2, så jag tog 2.



Signe fick erfara att det inte smakade så gott. Flera gånger.


Släcka lampor och öppna dörrar

Signe växer på längden. Den senaste veckan har hon roat sig med att ställa sig på tå och knäppa av taklampornas strömbrytare. Hon når precis upp för att kunna släcka, och självklart måste vi vara där och tända så att hon kan släcka igen.

Strömbrytarna sitter på ungefär samma höjd som dörrhandtagen... Imorse lyckades hon öppna ytterdörren! Så nu läre vi väl låsa den, eller se till att alltid ha grinden för trappen på bron.

Ett ord som jag har glömt att nämna som Signe använder är knyta. Hon säger det ofta när vi sätter på hennes skor, och idag sa hon det när jag satte på henne jeansen som har knytning i midjan. Så hon har greppat att man kan knyta andra saker än skorna.

Signes kompis Tuva på besök

Idag har det vart bättre väder, även fast det har vart kallt och mulet. Så Signe har vart ute i tre omgångar. Före lunch, före middag och efter middag. Jag passade på att göra rent två av de tre seten med utemöbler från pollen. Efter dom här regnvädrena så måste det väl vara omöjligt att få mer pollen på prylarna?! Jag körde även av altanen på framsidan med högtryckstvätten.
Per jobbade sista dagen i fredags på sitt jobb. Den här veckan tar han föräldraledigt sedan blir det arbetsförmedlingen på måndag. Vi får ju ut mer pengar om han stämplar, om vi inte tar ut 7 föräldrardagar i veckan vill säga, men det känns som slöseri.

Vi har haft finbesök av Lina och Tuva som var här och lekte en stund! Signe blev glad och ville gärna visa Tuva sitt rum. De var oerhört söta när de satt och lekte med Signes matgrejer. De drack ur glasen, rörde om med skedarna och matade varandra! Jättegulligt att två så små personer kan leka på det sättet.

På kvällen kom mamma och pappa, så jag, Per och pappa åkte och tränade lite på golfbanan medan mamma och Signe var ute på äventyr här hemma.


Tuva och Signe leker så snällt


Småbönorna


Signe tyckte Ida var en riktig cooling med uppvikta jeans, snygg kofta och röda skor! Dessutom verkar hon gilla den härligt lockiga kaluffsen!

Kusiner, tremänningar och fyrmänningar!

Vad är det för väder?! Helt sinnessjukt. Stackars Signe har knappt vart ute på tre dagar. TRE dagar. Regnar det imorgon får vi sätta på oss regnställ och gå ut ändå. Så är det bara. Igår grät hon, ropade kaka och pekade på sandlådan när jag bar in henne från bilen. Stackarn.

Idag har det var sämre än sämst. Det har vräkt ner hela dagen. Plus att det har blåst rejält.

Signe har avverkat ytterligare en natt utan att vakna. Hon hade inte gett ifrån sig ett pip på kvällen heller. Jag for ju till Fias stuga och umgicks igår. Var supermysigt! Verkligen en urhärlig stuga, och självklart fantastiska tjejer att umgås med! Jag är glad att Fia ringde. Per hade som väntat sovit mesta tiden på soffan.

När jag åkte hem vid tolvtiden på natten satt jag och tänkte att jag borde ha skickat ett meddelande till Per om att jag var påväg hem. Tänk om det skulle ske en olycka, han kanske provar ringa men jag svarar inte och så tror han att jag inte har hört telefonen och låter mig ha trevligt och går och lägger sig... Och där ligger jag i diket med bilen. Två sekunder efter att jag hade tänkt det så kom det troligvis en uggla flygandes framför bilen. Jag kände hur jag spände mig jättemycket för det kändes efteråt i ryggslutet! Som tur var flög den mot lamporna och inte mot rutan. Hemskt. Tänk på de små ugglebebisarna som kanske inte får någon mat nu. Jag har bara kört på en ekorre förrut, inget mer. Nu har jag två roadkill. Förrutom det antalet grodor som jag troligen brassade över igår, för shit vad grodor det var ute!

Idag har vi vart på pappas kusinträff i Undersvik. Vi var på bygdegården som tur var, förra kusinträffen (som var för 18 år sedan) var vi hemma hos en av pappas mostrar i Undersvik. Då var vi iofs färre personer. Det har tillkommit både barn och barnbarn. Nu var vi drygt 50 personer och Signe fick träffa tremänningar och även fyrmänningar!

Signe hade roligt med sockersöta Ida som är drygt 4 månader äldre. Ni som har hängt med på bloggen ett tag har sett Ida på bild
förrut när hon var här och hälsade på och busade med Signe i november. Hon hade blivit jätteduktig på att prata, och kunde säga långa meningar! Hon ska dessutom bli storasyster i augusti! Stina var jättefin med magen, jag längtar lite efter en gravidmage också. Inte efter ett syskon till Signe, just nu, utan mer efter magen. Jag älskade att vara gravid.

Ikväll fick jag se Rallybrudar! Den var absolut sevärd. En trevlig må-bra-film!



Badhusbad och femårs kalas

Lala. Lala! Lala!!!!! Så låter det ofta här hemma numera. Just nu sitter Signe och kikar på sin Lala och de andra i Teletubbies. Per är påväg hem från Älvkarleby efter att ha tävlat. Det hade vart riktigt dåligt väder, jag vet inte vad han kom på för plats än för alla var inte inne.

Igår åkte jag och Signe och badade på förmiddagen. Det var första gången vi åkte till badhuset i Bollnäs. Inne i rummet med barnpoolen möttes vi av myror! Vidrigt att det ska vara myror i ett badhus. I Sverige! Det är sprickor överallt, det ser verkligen inte fräscht ut. Det har talats i flera år om att badhuset ska byggas om, men vem vet när det blir. Det var rätt kallt i poolen, men Signe tyckte det var roligt ändå. Vi varvade den med att bada i en bebispool där det var varmt. Signe verkade gilla att komma i barnpoolens kalla vatten efter att vart i bebispoolen. Vattnet upplevdes ju ännu kallare då, och det tyckte Signe var roligt.

På eftermiddagen for vi till Kilafors och fick i oss mat och direkt efter det till Klaras 5-års kalas. Det blev nog mycket för Signe som var väldigt trött på kvällen. Hon grät till några gånger på kvällen, när jag kikade in så satt hon upp med nappen i munnen, så hon drömde nog. Sen under natten var det knäpptyst. Vid tjugo över åtta vaknade jag! Halv nio började Signe prata. Det första hon brukar säga på morgonen är prupp pappa, så även idag :)
Det var skönt att få sova hela natten, och så länge dessutom! Jag vaknade till när Per klev upp, strax efter fem. Usch, stackarn.

Jag och Signe åkte till mamma och pappa före lunch idag. Jag och Pappa tog ett varv på Bollebanan. Jag slår väldigt bra slag nu! Men vi filmade våra svingar och det ser lika illa ut som vanligt... Märkligt.

Ikväll har jag och Signe ätit en riktig lördagsmiddag. Fiskbullar med potatis och kokta grönsaker.

Fia ringde precis och undrade om jag ville umgås med henne och de andra tjejerna i hennes stuga ikväll. Jag hade längtat efter att se Rallybrudar som har premiär på canal+ ikväll, men det här lät roligare! Det är inte säkert att det blir så många fler myskvällar i Fias stuga! Jag är rätt säker på att Per ändå kommer att somna på soffan ikväll med tanke på hans tidiga morgon och två varv i benen, så han märker nog ens om jag är borta.


Studenten

Idag har vi inte vart hemma många timmar. Vid nio åkte vi ner till öppna förskolan, och så var vi där och busade till 12. Jag spenderade tiden fram tills studenterna skulle komma ut vid 14 på stan. Signe sov bara 45 minuter i vagnen, hon vaknade när jag beställde korv... Typiskt.
Vid två tiden kom studenterna ut, och min lillebror tog ju studenten idag. Efter att vi hade vart uppe på skolan gick vi ner på stan och upp på Onbacken där alla studenter samlas. Sen bar det iväg till mina föräldrar där vi åt mat och fikade.

Jag trodde Signe skulle slockna i bilen när vi åkte vid sju tiden, men hon höll sig vaken hela vägen hem! Vi bytte om direkt och gjorde kväller och Signe sover nu skönt. Per har åkt till golfbanan för att träna lite.

Det är fortfarande riktigt pissigt väder. Regn. När alla studenter kom ut regnade det rätt mycket. Trist. Kallt och hemskt för tjejerna som bara hade korta klänningar! Man får hoppas att de hade druckit lite alkohol som höll dem varma.

Signe har fått för sig att man ska sova i vagnen utan filt. Den sparkas av direkt. Jag blir alldeles klen på det! Det är helt omöjligt att bädda ner henne! Igår skrek jag sluta till henne, så högt att jag skämdes. Hon skrattade högt och jag kände mig dum.
Idag var det samma visa. Fast idag regnade det och vi var på stan. Jag ville ju verkligen inte att hon skulle ligga och bli blöt. Jag blev arg. Hon skrattade. Jag längtar tills det blir varmare, då det inte behövs nå filtar.

Jag fotade inte så många bilder idag, det är svårt med en liten böna som helst vill springa omkring. Men det här kan jag bjuda på.


Regn regn regn

Igår var Per med och tävlade på golfbanan. Jag och Signe åkte ut och tittade på några hål. Det var inte så lätt att ha henne med på banan, hon vill helst springa runt, busa och skratta. Och tyvärr ska man helst stå still (för att minska risken att bli träffad av en boll) och vara tyst när man tittar på golf... Så vi gick in och sprang runt uppe vid klubbhuset och parkeringen istället.

Jag tappade en hundralapp ute på banan någonstans. Okej om det har vart 20 kronor, men 100? Man har ju inte pengar i överflöd precis.

 När vi skulle åka hem gjorde jag en rejäl tabbe. Klockan hann bli fem i elva innan vi satte oss i bilen, Signe och jag. Signe hade vart vaken sen klockan sex och hade kutat runt som en toka på banan, det fanns alltså en överhängade risk att hon skulle vara väldigt trött och kunna somna innan vi hann hem för att käka lunch. Jag hade mat till henne med mig, men bestämde mig ändå för att åka hem... Hon blev såklart dödstrött så fort hon slappnade av. Jag lyckades hålla henne vaken tills sista uppförsbacken innan huset, då blundade hon. Och fastän hon bara blundat i 10 sekunder så hade hon ingen ork till att vakna. Hon tappade snuttefilten när jag lyfte ut henne från bilen, så då sa hon tittit, sen när hon fick den somnade hon om mot min axel. Jag klädde av henne och tog av skorna, men hon kisade bara lite. Så jag hade inget annat val än att lägga henne i sängen, där sov hon i en timme.

När Per sen försökte få henne att somna på eftermiddagen var det lönlöst. I 40 minuter var han ute med vagnen, men hon somnade inte. Både jag och Per hade golfträning igår, men eftersom Per tävlade på dagen var det han som fick ansvara för Signe. Vid halv sju åkte dom hem, och hon grät av trötthet innan vi satte henne i bilen. Hon hade lyckats somna till lite i bilen nu också, men hon hade vaknat när de kom hem. Vid sju somnade hon helt däckad.

Jag har planterat klart blommorna som jag köpte. Nu ser det fint ut framför bron. Per ska klippa gräset idag, så jag får ta en bild efter det kanske.

Per monterade ihop hyllan igår som vi köpte på Ikea i söndags. Vi hade helt enkelt ingen plats för matberedaren jag fick när jag fyllde år, så vi ställde den här hyllan precis innanför dörren till tvättstugan. Dörren till tvättstugan är bredvid diskbänken, så det blev kanon! Fick plats med massa hushållsmaskiner där!

Före lunch idag har det regnat. Verkligen regnat, så det har inte vart nåt väder att gå ut i. Jag och Signe har alltså tillbringat förmiddagen inne. Det märks att hon blir trött tidigare än när vi är ute och och får frisk luft, så jag fick försöka hålla igång henne så gott det gick.
Hoppas det blir bättre väder imorgon, då min lillebror tar studenten.

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och göra nåt vettigt här hemma. Usch, vad slapp man är ibland!

Såg förresten att skattepengarna har kommit nu! Härligt! Plus att jag har semester nu, så förhoppnings blir det mycket mer pengar i slutet av juni än vad jag är van som föräldraledg!

Och jag har helt glömt bort att nämna EU-valet. Vi svängde in och röstade i vår röstlokal innan vi for till Stockholm i söndags. Det är trist att inte fler röstar. Om man inte vet vad man ska rösta på, tycker jag ändå att man kan masa sig iväg och rösta blankt.


Veckans mat

Måndag: Spagetti och köttfärssås
Tisdag: Makaronpudding
Onsdag: Fiskgratäng med champinjoner och räkor, serveras med potatis. Tänkte göra vitsås och ha i dill, räkor och champinjoner. Sedan på med det på torskblocken, och in i ugnen.
Torsdag: Anton tar studenten. Mat hemma hos mamma och pappa
Fredag: Grillat möjligen, kalas hos Klara 17.30
Lördag:
Söndag: Pappa har kusinträff i Simeå, vi äter där.


Signes tolkningar

Signe har under en rätt lång tid lekt tittut på det här sättet! Men jag har inte hunnit fånga det på bild tidigare. Hon kan ställa sig sådär och säga tittut pappa! Fast tittut och pappa kommer med en stunds mellanrum.

Signe har några ord där hennes "översättning" är helt obegriplig för en utomstående att förstå.

Några ex:

Snuttefilt - tittitt. Måste vara för att det är filt på slutet, titt och så är det ett lite längre ord, så då säger hon det två gånger. Hon gör det när hon ska säga pappaanka (hon har en hel ankfamilj i badet) också. Istället för kaka, som är anka, blir det kakaka.

Gunga - Dlllla



Mat - Dat
. Fast hon säger det alltid genom att sätta ut tungan! Prova säga det med tungan ute, så hör ni exakt hur det låter :)

Hon skakar också på huvudet om man gissar fel på det hon säger.

Blingo party

Signe hade haft det jättebra hos mormor och morfar. Hon har tittat på hästar och grisar, gått promenad i skogen, badat och busat med hunden och katten.

Det hade gått bra att sova, hon hade vaknat en gång och fått nappen sen hade hon sovit till klockan 6. Hoppas hon inte behöver välling inatt heller. Fast det är på två sätt. Får hon välling vid halv fem så är det större chans att hon sover till sju. Men, klart jag vill att hon ska sova hela nätter.

Idag åkte jag dit till halv elva. Det var härligt att träffa henne igen, och mysigt när hon kom fram och gav mig en kram.
Hon fick sova middag där, så passade jag på att åka ner på stan och köpa blommor som jag ska försöka plantera imorrn.

Ikväll har jag vart på klädparty.
Blingo. Det var rea och Signe fick ett par svarta pantalonger och en tröja som var superfin med hus och grejer på! Beställde även ett par gula pantalonger som kommer senare.

Nu är jag så trött så jag håller på att tuppa av. Sängen. Nu.

Bruce Springsteen - Stockholms Stadion 2009-06-07

Igår förmiddag åkte jag och Per ner till Stockholm för att se Bruce Springsteen. Vi stannade till i Uppsala på vägen ner för att köpa en hylla på IKEA och för att köpa hörselproppar på apoteket, sen fortsatte vi till min bror och hans sambo på Lidingö.

Vi åkte in till Hard Rock Café, där vi hade bord, och käkade tillsammans med två till killar. Jäklar vilka burgare! Efter att ha suttit där och lyssnat på Springsteenlåtar i närmare tre timmar gick vi till stadion.
Sara, som är nyopererad kunde inte följa med på konserten, vilket var riktigt tråkigt. Kul för mig iaf att hon orkade följa med till Hard Rock. 

Vi valde att inte följa Linas tips om att stå längre bak, trots att jag propsade på det. Johan skulle stå så långt fram det bara gick, vilket vill säga strax framför mitten... Jag såg halva tvbilden och inget av scen, om jag inte ställde mig på tå och riskerade sendrag i foten eller hoppade. Men så, efter en timme kanske, kommer grabbarna framför mig på en genialisk idé!! De ställer sig på tomma ölflaskor. De är av rätt hård plast och eftersom jag inte är världens tyngsta person höll dem uppe mig rätt bra! Rättare sagt 4-5 cm! Sjukt bra med andra ord! Jag såg helt plötsligt kanonbra! Till och med skorna på Bruce! Så länge inte nån framför mig började förflytta sig vill säga. Men jag blev iaf helt lyrisk och stod och flinade för mig själv bra länge. Det gjorde dock ohyggligt ont i fötterna efter att ha stått så i 1,5 timme, så det var rätt skönt att sätta ner fötterna på marken igen.

Spelningen var bra! Men jag hade hoppats på lite fler "kända" låtar. Det vill säga, låtar som sånna som jag, som lyssnar på samlingskivor känner igen. Han hade plockat bort några sånna från fredagens spelning. Men det mest otroliga, var att han spelade MIN favoritlåt. Den som jag tror var min allra första låt som jag hörde med Bruce. Johan och jag hade den på repeat påväg till nån golftävling för många år sedan. The River. Jag vågade inte ens hoppas på att han skulle spela den, för den spelas aldrig. Man hörde hur alla var förvånad runt om också, jublet var riktigt högt när låten var slut. Det var för övrigt den enda låt som jag kunde hela texten på. Det var nog samma för snubben bredvid mig... Kul att den kom. Väldigt kul.

Vi lämnade stadion när de började spela Twist and shout och La bamba. Enligt Aftonbladet var det helt sjukt, 60000 händer i luften, så vi borde kanske ha stannat fem minuter till. 

På vägen hem sov jag näst intill hela vägen. Vaknade upp två gånger men somnade om direkt igen. Tur att Per är en bra och van bilförare. Vi kom hem vid fem över två på natten och åkte från Stockholm vid tjugo i tolv ungefär, så det gick fort att åka. Ännu fortare för mig såklart som låg som en däckad säl i passagerarsätet.

 

Sveriges nationaldag?

Idag är det Sveriges nationaldag, och det har jag firat med att sälja min cykel!! Jag satte ut en annons som var med i tidningen igår, och idag på förmiddagen kom det ett par och kikade på den. De prutade inget heller, så 800:- fick jag för den! Kanon! Först tänke vi ta 600, sen putsade jag upp den så den blev jättefin, då tyckte Per att jag kunde ta 700, men det var ju tur att jag satte ut den för 800:-!

Torsdagen regnade bort, så då gjorde vi inget vettigt alls.

Igår var jag och Signe på stan. Lämnade tillbaka böcker på biblioteket, köpte en necessär till Signe och kikade i lite affärer. Första gången någonsin faktiskt som jag provade ett klädesplagg med en vaken Signe! Sist var hon nog liten bebis och sov i vagnen. Behöver jag säga att jag provade det riktigt fort?

På eftermiddagen var Per och spelade golf, så jag och Signe var ute och lekte. Det var inte speciellt varmt, men just när vi hade trotsat blåsten och den grå himlen och gått ut, sken solen igenom! Signe ville vattna blommor, trots gårdagens skyfall, och hälsa på fåren. Så då gjorde vi det. Vi cyklade även till ett ställe där jag har sett kor, men de hade gått och gömt sig. Vi fick se två hästar istället. Tur det, för det är några riktigt jobbiga backar där.

På kvällen var jag på Highlander och åt med Helene och fem andra tjejer. Maten smakade jättebra, men efterrätten... På menyn stod det att det skulle vara blandade frukter. Det stod först, så jag föreställde mig en liten hög med massa bär. Det skulle också vara yoghurt och chokladsås till, plus något mer som jag inte minns.
Det kom in ett glas med bara yoghurt. Typ. Det smakade som naturell yoghurt på tetra som man köper i butik! Och så hade de delat en jordgubbe på fyra bitar och lagt i! 45 spänn. Jisses.
Sen gick vi på Sport Inn, före 23 så att det var gratis. Tur var väl det. Utelivet i Bollnäs är inget att skryta med. Utelivet på fredagar i Bollnäs är verkligen inget att skryta med. Vid tolv sved det nå otroligt i mina ögon, jag var sjukt trött. Så då åkte jag och Helene hem. Jag körde till och med. Bor man i skogen blir det ett jäkla projekt om man ska dricka. Då är det lämpligare att vara nykter. Och för en som har vart nykter nästan helt och hållet i två år, så spelar det mindre roll faktiskt.

Idag har jag som sagt sålt min cykel! Skönt att få in lite extra pengar. Jag och Signe har som vanligt cyklat till fåren och hälsat på, vattnat redan dyngblöta blommor och gjort sandkakor.

På eftermiddagen for vi till Kilafors och fikade en sväng. Jag glömde både snuttefilten och nappen hemma. För att få en så harmonisk bilkörning som möjligt är det lämpligt att ha med de två sakerna. Signe grät högljutt på vägen hem när hon insåg att det varken fanns bapp eller tittit. Tur att det inte tar allt för lång tid att åka.

Imorgon åker vi till Stockholm för att se Bruce Springsteen på Stadion! Det ska bli grymt roligt! Det är häftigt att han inte har något förband, utan kör 30 låtar själv! Signe ska sova hos mormor och morfar, men vi kommer hem på natten. Per har inga problem att köra på natten, själv sover jag som en gris bredvid och litar fullkomligt på honom. Per ska ju jobba på måndagen, så han tyckte det kändes lämpligast att åka hem.

Som sagt, det är Sveriges nationaldag idag. Finns det ens nån som kalasar av den anledningen?


Signe älskar Ikea

Igår kväll kom mamma och pappa och hälsade på en stund. Min bil började bete sig märkligt igår, så dom kom hit med pinalen som pappade hade köpt. Per har bytt ut det idag och är ute på en provtur nu, får se om det blir bättre.

De hade köpt en katt till Signe på Lenninge Paviljongen. Det ser verkligen ut som en riktig kattunge som ligger och sover. Känns som en riktig katt också! Jättesöt är den iaf, och Signe är en stolt kattägare. 

Mamma tyckte att vi kunde åka till Valbo någon dag, så idag har vi vart där och handlat lite. På Ikea köpte jag två tavellister som ska upp i köket och lite småprylar. På Kapp Ahl hittade jag en klänning och Signe fick en klänning och två tröjor av mormor. Sen på HM köpte jag två pikéer och fingervantar till Signe. Som vanligt är det hon som får mest saker :)

Vi hade med den bärbara dvdspelaren i bilen. Bilsemestrar i barnfamiljer måste ha blivit bra mycket trevligare sedan den prylen kom! Hur överlevde man annars?

Signe sov lite halvtaskigt inatt och vaknade rätt tidigt imorse, så hon var väldigt trött efter lunch. Hon somnade i vagnen och sov närmare 1 timme och 40 minuter, så vi kunde ostört gå igenom köpcentrumet. På Ikea, före lunch, sprang hon runt som en liten galning! Hon skrek gläjdetjut så att folk som gick omkring skrattade för att hon var så glad! Det tog lite tid att ta sig runt med andra ord.

När vi hade kommit hem och skulle äta middag var Signe mest grinig och fruktansvärt mammig. Hon verkade väldigt trött och vi gjorde henne klar för natten redan vid halv sju. Men det tog ett tag innan hon somnade. De första 15 minutrarna låg och hon pratade för sig själv, men sen gick jag in när hon ställde sig upp och grät. Jag satt där inne i 20 minuter innan hon somnade. Fick sitta där igår med, i 20 minuter. Det räcker med att man är där, då blir hon lugn och försöker somna. Det brukar kunna komma några sånna där kvällar titt som tätt. Visst är det lite drygt, men hon somnar så bra de flesta kvällarna så det är ingen fara egentligen.

Vi är fortfarande snoriga. Signes snor börjar bli tjockt, så jag hoppas det är ett tecken på att det är påväg att gå över.

På torsdagar brukar vi åka till öppna förskolan, vi får se hur natten blir och hur vi känner oss imorgon bitti.

Nu måste jag ut och vattna, om det ska bli nå av fröna som jag har planterat.

Veckans mat

Måndag: Stuvade makaroner och stekt falukorv
Tisdag: Lasagne
Onsdag: Panerad fisk och potatis
Torsdag: Köttbullar och mos. (Köpta köttbullar och hemlagad mos...)
Fredag: Jag äta borta på kvällen
Lördag: Tacogratäng
Söndag: HARD ROCK CAFÈ, Stockholm. Innan BRUCE SPRINGSTEEN konserten 

Prupp Pappa



vi gömde den bärbara dvdspelaren, och fodralen till teletubbiesskivorna imorse. Hon letade förgäves där de brukar ligga, och pekade oförstående på tvn. Efter frukosten regnade det ute, och hon är ju ändå snorig, så jag gav med mig. Hon blev såklart överlycklig. Och det är rätt skönt måste jag erkänna. Jag kan helt plötsligt sitta och slösurfa eller göra annat som faller mig in. Hon sitter så snällt och kikar på de färgglada figurerna som har stora språksvårigheter. På det sätter gillar jag inte teletubbies, de pratar ju verkligen bebisspråk! Eller ja, jag gillar dom väl inte på något sätt egentligen. Men Signe gör det, så då får hon titta ibland.
När regnet hade slutat stängde vi av och gick ut istället. Vi matade hästarna med lite gräs, byggde kakor i sandlådan och käkade gräslök.

Per slutade tidigt idag, så jag har hunnit iväg och handlat. Orkade inte det igår. Signe sover fortfarande. Hon har sovit i över två timmar. Hon sover så mycket bättre när det inte är så varmt ute, när man kan bädda om henne med en filt.

Hon säger två stycken olika tvåordsmeningar. Titta där, som egentligen var det allra första hon började säga efter mamma och pappa, och nu säger hon även prupp pappa! Haha, jag tycker att det är väldans roligt.

Nya ord

Några nya ord som Signe använder:

Izzi = zzzza (mormor och morfars hund)
Snälla
Sitta
Hatt = datt

Snälla säger hon bara när vi frågar om hon kan det. Izzi, sitta och hatt använder hon däremot flitigt.

Igår när Signe sprang naken på gräsmattan ställde hon sig på stenarna vid husväggen och kissade. Hon stod och kikade lite förvånat en stund innan hon vänder sig om mot mig. Tzzzza, säger hon. Vart då, frågar jag. Då vänder hon sig om, pekar och säger Däää. Haha, det var så gulligt!

Värmebölja

Nu är det en ny vecka. Jag är förkyld och känner mig helt färdig. Slut som människa. Finito. Ja, riktigt så illa är det såklart inte, även om jag faktiskt känner mig väldigt hängig. Signe snorar också, hon har legat runt 38 i tempen så hon har ju lite högre än vanligt. Hon var toktrött ikväll och när jag frågade om hon ville sova började hon flina och så gick hon och ställde sig vid sängen. När hon verkligen vill något så gör hon något nöjt otålighets ljud. Det är svårt att förklara. Men hon låter så ibland när vi tex ska läsa en bok som hon verkligen vill läsa :) Så lät hon när jag frågade om hon ville sova.
Så vid tio över sju slocknade hon utan ett ljud.

Jag förstår henne. Jag la mig före halv tio igår. Det händer sällan. Måste lägga mig så tidigt ikväll också, om inte tidigare. Jag blev alldeles svettig när jag gick en jättekort promenad när Signe skulle sova. Man kan nog inte ens kalla det för en promenad. Jag kollade tempen när jag kom in, 37,6. Jag blir alldeles klen så fort min temp går över 37 grader.

I lördags var vi ner på vårmarknaden. Som vanligt var det inget att hänga i julgran! Lite knallar och dåligt med karuseller. Signe var för liten för de två barn karuseller som fanns. Hade varit perfekt med en sån gammeldags karusell som bara går runt runt med hästar och sånt. Då hade vi kunnat stå bredvid henne på karusellen. Det fanns en sån, men den körde på i en jäkla fart.
Så vi var inte där speciellt länge. Jag köpte en lott och fick en slajmboll. Signe har tittat på dom varenda gång vi har vart på Barnens Hus, så hon drog länge och väl i alla spröt nu när hon fick en egen.

På eftermiddagen kom mina föräldrar, mina bröder + en respektive, Pers föräldrar, min mormor, morfar och farmor hit på kalas. Vi åt mat och avslutade sedan med fika. Det var väldigt trevligt, och vi fick alla plats på vår altan som ligger i skuggan. Där var det skönt!
På en av bilderna ser ni byrån som jag har målat om. Jag fick väldigt många positiva kommentarer om den, det var kul! Den har fortfarande inga knoppar, men det kommer väl.

Igår var det otroligt varmt. Vid ett tillfälle hade vi 30 grader i skuggan! När Signe hade somnat i vagnen drog jag in den i vardagsrummet. Jag tyckte det var alldeles för kvavt ute, även i skuggan. På förmiddagen var vi ute och badade i poolen som Signe fick av mormor förra sommaren. Hon tyckte det var jättemysigt, och gick i och ur som hon ville. Jag var som vanligt en riktig hönsmamma, som sprang efter med solskyddsfaktor i högsta hugg så fort hon kommit upp ifrån ett dopp i poolen! Jag tycker inte det är det minsta charmigt med solbränna på en ett-åring. Bara farligt.

Var det mors dag igår? Hmm, vad märkligt. Jag är ju en mamma nu. Men jag märkte inte av det nämnvärt. Någon gång måste jag ju inse. Det är som det är.

Hoppas ni andra mammor uppmärksammades igår och visades lite uppskattning!

Idag har jag som sagt kännt mig helt nere. Vi tog ändå en cykeltur till fåren och hästarna på förmiddagen, och lekte lite i sandlådan. Men Signe var också knöven och när vi var inne ville hon helst sitta och titta på Teletubbies. Jag orkade inte med att hon skulle gråta över att hon inte fick titta, så jag lät henne göra det. Många gånger. Så kan det vara ibland.

Min lillebror fyller år idag. 20 år! Stort grattis Anton! Hoppas din dag inte var lika stressig som min var, för drygt 5 år sedan. Jag jobbade som fotograf på Ljusnan då, och åkte in lite tidigare för att i lugn och ro kunna botanisera på systemet när jag hade slutat, innan jag skulle hem och bli firad. När man jobbar på en tidning kan vad som helst hända och det gjorde det. Jag fick jobba över och fick springa in på systemet, grabba tag i två cider, för att hinna hem och fixa fika innan alla skulle komma!