Sista dagen i april

Idag är det sista april. Vad är det för en dag egentligen? Är den lika stor som förut eller håller den på att dö ut undrar jag? Mina barn är för små för att åka på kase. Båda sov när klockan var 20 ikväll och det är väl efter det som kasarna tänds? När jag var väldigt ung och gick på högstadiet var det här en festkväll! Det är ju märkligt. Den helgen då det gjordes flest alkoholdebuter minns jag att jag har läst i tidningen. Undrar om det är samma nu. Undrar vad Signe gör på sista april om 11-12 år... Får se till att det läggs nåt golfläger då eller så ;)

Idag har vi inte varit ute på nåt, förutom en cykeltur på kvällskvisten. Per har varit till Kilafors och hämtat massa vedklabbar som ska klyvas, sen har han snorat och nyst resten av dagen. Pollen är inte hans grej. Jag hoppas att tjejerna slipper allergier.

Jag och Signe tog som sagt en cykeltur till Acktjära ikväll. Den platsen är verkligen så vacker sommartid. Ja, en solig, iskall vintermorgon också för den delen. Jag förstår att kronprinsessan och prinsen har sitt sommarställe där och att de brukar ta promenader längs vägen vi cyklade. Det är svårt att fånga känslan på bild men det är så harmoniskt på nåt vis när man kommer fram dit.
Jag och Signe kikade på kasen som nu förmodligen står i lågor och så lekte vi lekplatsen på den gamla skolan. Där leks det nog inte mycket nu för tiden. Det måste vara många, många år sedan skolan stängde.


Finaste flickorna bland vitsipporna

Jag gick iväg med barnen och fotade dem bland vitsipporna idag. Det var lättare sagt än gjort. Nästa vår går det kanske lite lättare när Nora är stor nog att sitta bredvid Signe :) Något som dock gick lättare än väntat vad att få på Signe den fina pippitröjan! En tröja som hon tyvärr vägrar att bära annars... Men det är en annan historia!


Gungeligung!

Signe fick ett stort "påskpaket" av farmor och farfar, en gungställning som vi åkte och hämtade på Coop i Söderhamn. Det är superkul att ha en gunga hemma i trädgården tycker Signe! När mina föräldrar var här en kväll fick Nora premiärgunga på min mage. Hon gillar att sitta i babysittern och kika. Igår var jag och Elin till IKEA och shoppade loss och då varvade Nora att sitta i bilstolen med leksaker och att sitta på magen i selen. Hon sparkade av lycka när hon kom upp i selen och fick kika på alla fina saker :)


"Men när kommer glassbilen, mamma?!"

Vi har haft mycket för oss sedan sist jag lämnade en uppdatering så det finns många bilder jag vill dela med mig av. Signe har haft svårt att somna på kvällarna och det gör att kvällen blir så kort när hon väl sover.

På Annandag Påsk var Elin, Jonas och Valter hitbjudna på middag. Vi hörde glassbilen när vi var ute och hade tidigare lovat Signe att hon skulle få köpa glass nästa gång den kom. Jag vet att det brukar ta en 20 minuter från det att vi hör den första gången. Till slut ville Signe gå och ställa sig och vänta. Så vi gjorde det. Och vi väntade. Väntade. VÄNTADE! Till slut fick Per komma och byta av mig så att jag fick gå in och började med maten, om det skulle hinna bli nån mat. Den ska komma till oss vid 16,05. Vid 17 lyckades jag få tag i han som körde glassbilen och han skyllde på att det hade varit många kunder... Sen när han väl kom fram, 1 h och en kvart försenad ungefär visade det sig att det var hans första körning och att han hade kört lite fel också. Det blev stressigt och bökigt innan Signe till slut fick sina glassar och vi vår middag!


Smakportioner

Nora har börjat fått smaka potatis. Hon verkar gilla det bättre än gröten! Hpn blir arg efter en stund när hon käkar gröten. Vi har hoppat över den några gånger den senaste veckan då vi inte har varit hemma eller att det inte har passat. Får försöka att verkligen ge henne det en gång varje dag nu för att få upp intresset igen. Jag har fryst in potatis, palsternacka, morot och mangobitar som hon ska få smaka så småningom. Jag frös dem i iskubsformer igår och imorse tryckte jag ut samtliga och la in dem i förslutningsbara fryspåsar istället. Nu får hon bara potatis några dagar, för även det har vi hoppat några dagar, sedan kan jag enkelt ta fram två potatiskuber och en palsternacka och blanda tex.

De här bilderna är ifrån den 25/4 då hon åt potatis för andra gången. Signe hjälpte mig att mata :)


Syskonkärlek deluxe

Signe såg att Nora låg och lekte på sin lekmatta när hon kom in efter att ha vart ute med pappan. Genast satte hon sig med henne och busade lite, pussade på henne och sen tog hon upp en bok och började "läsa". Ser ni hur hon håller fingret under orden? Vi brukar göra det ibland när vi läser för henne, annars frågar hon hela tiden "vart står det tack mamma, vart står det bullar mamma, vart står det...." :)


Pappas flicka




Bilder säger mer än tusen ord. Jag älskar Noras hand mot Pers ansikte. Det ser så kärleksfullt ut. Jag älskar Pers arbetarhänder mot Noras oskyldiga små fötter. Jag älskar Noras lilla hårdrocksnäve. Jag älskar min familj!

Påskafton i shorts

Jag antar att alla tjatar om vädret, men guuuud vilket väder vi har! Trodde väl inte att Nora skulle få uppleva sommaren innan hon var fem månader. Idag fick hon till och med vara barbent en stund :)

Vi hade en härlig dag i Kilafors med lunch, promenad runt samhället och middag. Massa kurragömma och såpbubbelblås! Signe njöt i fulla drag. Nora har skrattat mer än någonsin tror jag. Hon skrattade som en toka så fort jag busade lite med henne, sötnöten!

Bubblor var spännande även för henne! Signe gillar att jaga och "fånga" dem.


Söta påskkycklingar

Mina söta påskklycklingar önskar alla där ute en fortsatt trevlig påskhelg!


Rosslig Nora

Jag har inte nämnt att Nora har fått Signes hosta och snor i näsan... Stackarn låter så rosslig nu. Troligen för att hon har hostat mindre idag och då ligger väl slemmet bara stilla i halsen på henne. Hon låter så ynklig när hon hostar, för små bebisar kan inte riktigt med det. Låter som atsmahosta. Och nu rosslar det även på in- och utandning.

Vi hoppas att det släpper snart.

Signes påskägg

Imorgon ska Signe få påskägg. Eftersom hon gillar att få paket så har jag slagit in hennes saker i presentpapper och lagt ner dem i påskägget. Hon får även två små påskägg med lite godis i, som hon ska få senare på dagen. Annars tycker hon nog att hon kan inleda påskafton med lite lördagsgodis... :) Hon är så himla go när det gäller godis. Vi är väldigt noga med att det är just LÖRDAGSgodis och inget annat och hon brukar få antingen en tablettask eller ett par pezförpackningar som hon kan stoppa i sin Hallo Kitty figur. Igår hade de haft skattjakt på förskolan och i det stora påskägget hade det funnits godis, "lördagsgodis" som Signe sa. I bilen påväg hem sa hon att hon bara hade ätit två, sen fick det räcka. För det var ju bara torsdag :)

Pipptights, såpbubblor och badskum!


Ljuvlig dag!

Idag har vi haft en underbar dag i det otroligt härliga sommarvädret! Så fort man brukar skriva eller prata om något som är bra så vänder det snabbare än ögat. Råkar man nämna att man sluppit magsjukan så knackar den på dörren dagen efter. Jag publicerade inlägget om hur jäkla jobbigt vi har det nu när Signe går igenom en tuff självständighetsperiod och idag har hon varit så himla glad och nöjd hela dagen! Vi har annars fått gå igenom minst ett sånt riktigt jobbigt utbrott per dag den sista tiden plus en del smågnabb såklart. Men idag har allt varit så himla trevligt, glatt och mysigt!

På förmiddagen var hon och Per ute och satte upp studsmattan, sen studsade vi på den. Nora skrattade när hon såg hur Signe hoppade upp och ner framför henne.

Sen åkte Per till Kilafors och fixade med ved och jag och tjejerna tog en skogspromenad. Det är något som både jag och Signe verkligen uppskattar. Strosa runt i skogen. Nora satt i babybjörnen och verkade också gilla att vara ute i skogen och på åkern där vi plockade vitsippor som vi satte i vatten när vi kom hem.

Mot eftermiddagen åkte vi till mina föräldrar och fick grillat. Mums! Signe och Nora fick påskpaket. Signe fick en fin pippihandväska och en påskpysselbok med klistermärken. Hon älskar pysselböcker med klistermärken, och den här var superfin! Nora fick en jättefin sommardress! När vi kom dit gick Signe efter en stund ut på den inglasade altanen och bad mig och mamma att gå därifrån, för hon ville leka själv "så att jag kan prata högt" så hon :) Så hon var där och lekte väldigt länge och efter maten gick hon in på "sitt" rum där och lekte på själv med alla leksakerna. Så härligt att se!

Imorgon skall vi till Pers föräldrar och äta, och förhoppningsvis tillbringa mycket tid ute i det härliga vädret.




Utvecklingsuppdatering - Signe

Signe är inne i sin värsta period hittills. Suck. Eller suck, vi suckar inte. Vi bryter nästan ihop. Japp, det är sanningen det. Jag tycker att det är okej att säga att man håller på att krackelera för att barnen äter upp ens energi. Jag tycker att det är okej att säga att man är sjukt trött på att barnen inte sover. Om det nu är så det är. Jag tycker att det är mer än okej faktiskt, jag tycker att det är bra! Alla som är föräldrar vet att det inte ändrar ens kärlek till sina barn. Att läsa om morsor som glatt berättar att deras barn är inne i en sådan tuff utvecklingsperiod (trotsålder) eller att de inte har fått sovit på en vecka, men att livet är på topp ändå känns liksom inte riktigt ärligt. Eller så finns det supermorsor där ute som aldrig bryter ihop, aldrig skiker för högt åt sitt barn, aldrig behöver be sitt barn om förlåtelse för att man blev onödigt arg... Vad vet jag. Jag är inte en av dem iaf.

Nå. Signe har det iaf jäkligt tufft just nu. När hon har det jobbigt får vi alla det jobbigt. Vissa dagar hanterar jag det bättre än andra. That´s life. Vissa dagar har jag mer ork och orkar vara lugn och pedagogisk rakt igenom en lång, utdragen, kaosartad, hysterisk skrikorgie. Vissa dagar har jag inte den där orken och så står vi där igen. Två treåringar (ibland tre, när Per rycker in) som inte har en chans i världen att lösa konflikten. Oftast så går det inte att lösa, för det finns inget som skall lösas. Signe blir arg, så vansinnigt arg så att vi alla till slut glömmer bort vad hon blev arg över.

En dag satt hon och försökte få in ett omslag i ett dvdfodral. Jag frågade om hon ville ha hjälp och fick argt till svar:
"JAG VILL GÖRA DET SJÄLV! JAG VILL GÖRA ALLLTING SJÄLV, MEN DET GÅÅÅR IIIIIIINTEEEEEEE!"
Det är precis så det är. Tre år, då vill man klara sig själv. Helt och hållet. Med mamma och pappa inom en armslängd om det behövs. Och när man väl behöver sin mamma och pappa är det ett bevis på misslyckande och då kommer brytet. Det behöver inte vara nåt som strular för att Signe ska gå i bitar.

Igår gjorde jag mellis efter att vi hade kommit hem från förskolan. Jag gjorde macka till henne och berättade glatt att jag minsann hade köpt blåbärssoppa! Hon som älskar blåbär. "JAG VILL INTE HA BLÅBÄRSSOPPA! JAG TYCKER INTE OM DET, JAG VILL HA NYPONSOPPAAAAAAAAAAAAA!" Och där var vi igång.

Vi har aldrig sett henne såhär förut. Kanske är det för att hon inte har varit tre år förut. Känns som att det inte var riktigt rätt läge att sluta med nappen ändå. Hade vi vetat vad som väntade runt hörnet hade vi förmodligen väntat. Hon pratar fortfarande om nappen ibland. Stackarn.

När hon blir arg så beter hon sig precis som Lotta på Bråkmakargatan. Undrar jag om Astrids filmer är så bra att se på i den här åldern... Hon stampar hårt med foten i marken och låter precis som Lotta när hon är arg. Hon kastar saker och försöker slåss. Puh. Hon var ju väldigt "arg" i höstas också, när hon hade en fin trotsperiod och så lugnade sig allt efter jul och hon blev så tillfreds. Det märktes att hon hade ett lugn i både knoppen och kroppen. Jag längtar för hennes skull, och vår, efter lugnet efter stormen. Och det är väl också lugnet före nästa storm också förmodligen.

Men allt är som vanligt inte bara jobbiga trotskonflikter utan livet är ju fullt av lycka, kärlek och skratt också.
I förrgår lärde sig Signe att uttala SJE-ljud.
Tidigare har hon sagt Focklad, Felé, Färnor, Förövare. Nu är det CHoklad, GElé, STJärnor, SJörövare. Hon säger det extra tydligt för att hon inte ska "ramla tillbaka" till det gamla. Och hon blev superstolt när hon såg min reaktion när hon plötsligt sa GELÉ klockrent. Nu är det R och TJE kvar :)

Hon leker mer självständigt än någonsin nu. Hon kan poa på hur länge som helst på egen hand och hennes fantasi har inga gränser. Man hör hur hon går runt och småviskar med ljus röst när hon leker med sina figurer. Oftast leker hon med fyra saker, då är det vår familj eller Emils familj. Jag sa till henne en dag när hon hade kläder med Pippi på att det var ju hennes favorit, men nej då. Emil är minsann hennes favorit svarade hon :)



Utvecklingsuppdatering - Nora

Tidigare har Nora stoppat in saker i munnen så fort hon har fått fatt på något, nu kan man se att hon ibland stannar upp och kikar på dem. Vrider lite grann på prylen innan de åker in i munnen. Allra helst de sakerna som hon inte kan dra till munnen, de som sitter fast i mobilen (insekterna) eller i babygymmet. De studerar hon noga.

Hon har också börjat jollra på ett annat sätt nu än tidigare. Hon satt vaken i bilen idag när jag hämtade Signe på förskolan. Hon "pratade" hela vägen dit och hela vägen hem. Bara satt där och var väldigt nöjd.

Sötfis!


Rörliga Nora

När Signe var liten var hon nöjd med att vara på samma ställe. Hon vände sig från mage till rygg och tvärtom, men hon rullade inte runt som vissa bebisar. Hon krälade eller åmade sig aldrig fram. Hon gick med gåvagn innan hon lärde sig att krypa. Hon var helt enkelt inte så intresserad i just den biten. Nora vänder sig åt alla möjliga håll och bökar så att hon helt plötsligt har huvudet där fötterna nyss var!



Hon började med att ligga under babygymmet, men hon bara vänder sig när hon ligger där på rygg så det blir bara stökigt för henne. Hon vill nämligen upp och äta på de sakerna som finns på sidan, så hon tar tag med armarna och lyfter överkropp och huvud när hon ligger på sidan.

Sedan lekte hon med leksakerna som syns uppe till höger. Innan det var färdigt hade hon hon medan hon låg på magen snurrat runt (fortfarande på mage) så att hon hade huvudet nere vid nallen som syns är ovan. Sen fick hon syn på några färgglada ringar så då vände hon sig över till rygg och slutligen till mage igen! Väldigt målmedveten med andra ord. Det syns verkligen hur hon arbetar för att ta sig dit hon vill, oavsett om det handlar om en meter i sidled eller om hon behöver flytta handen åt något håll för att nå det hon vill ha.

Kusinkalas

Signe och Noras kusin Mikaela har fyllt 1 år! Vi var där på 1-års kalas på hennes födelsedag, i lördags.


Finaste flickorna Forsman


Nora ville helst ligga och äta på den smaskiga (!) mattan så det var svårt att få henne att titta upp riktigt :)

Cykel och golfspel

Signe har slagit årets första golfslag. Hon slog dem före mamman. Vi var på banan och slog, men jag hade inte med mig mina klubbor och lånade inte ens Pers för ett slag. Illa. Men Signe var duktig! Hon är ivrig och svingade i början fram och tillbaka en tre, fyra gånger innan hon träffade bollen :)

Hon tröttnade efter en ganska kort stund och ville sen leka i sandlådan.

Signe har fått en ny cykel av mormor och morfar! En röd, som är hennes älsklingsfärg. Hon har lärt sig fort men fortfarande gäller det att man är bredvid henne, för hon kan gärna släppa en hand och vända sig om samtidigt som hon svänger...



I golf är alla stilar tillåtna! :)


Såg nån våren?

Att inte blogga på en vecka är som att inte städa en pinal i hemmet på en vecka. Det blir helt enkelt väldigt mycket att göra när man väl tar tag i det och det tar en jädra tid. Nu har jag suttit och fixat bilder i photoshop i en evighet och nu är det dags att publicera femtioelva inlägg. Förr i tiden. För länge sen, när jag startade den här bloggen kunde jag göra ett inlägg för att sammanfatta en vecka. Då hade jag EN kategori. Nu har jag en drös kategorier och ångrar att jag inte hade det upplägget från start. Otroligt att jag har bloggat i över 4 år. På just den här bloggen. 4 år av mitt liv finns alltså nerprintat här. Gud. Förmodligen finns det några läsare, utöver vår familj, som faktiskt har följt med hela tiden. Märkligt. Och häftigt så klart.

Det var verkligen ett sidospår som jag egentligen inte alls tänkte skriva om i det här inlägget. Det jag egentligen tänkte skriva om är det fantastiska samtalsämnet som alltid funkar när man inte har annat att prata om: Vädret!

Såg nån våren flyga förbi i ett par dagar? Sommarn har ju kommit! Jag och Signe satt på vår lilla altan på framsidan och åt mellis efter förskolan. Nora fick en kudde bakom ryggen så att hon kom upp lite i vagnen och fick se sig omkring.

Efter mellisen gick vi till lammen. Eller Signe cyklade såklart. Eftersom jag inte har uppdaterat på en vecka så har jag ju inte ens sagt det! Hon har fått en röd cykel av sin mormor och morfar. Röd är hennes älsklingsfärg, och helst vill hon ha allt i rött. Stackars barn som bara har grejer i rosa och grönt, som är mammans favoritfärger ;)

Hon har blivit duktig på att cykla men det är ett tag kvar innan hon har riktigt koll på grejerna. Hon ramlade i en liten nedförsbacke när vi gick hem så att hon skrapade upp ett hål i byxan. Hon gnällde över att det sved på såret hela kvällen. Det var ett väldigt litet märke så vi får hoppas att hon inte gör illa sig rejält någon gång. Då lär det låta ännnu värre.


Nora 4 månader

Det var ett tag sedan Nora blev 4 månader, 6/4, men det har ju varit lite smådött här på bloggen :)

Sömn.
Nora sover fortfarande väldigt bra. Dock inte lika länge innan hon får amma på natten tycker jag. Tidigare kunde hon sova till framåt 05, men nu vaknar hon tidigare. För någon vecka sedan kunde hon vakna till redan mellan 02-03 och ville inte ha nappen. Då gav jag upp och gav henne mat istället. Nu sov hon till strax efter 04 i veckan så jag hoppas att det kan hålla sig så. Hon somnar iofs lite tidigare nu. Mellan 19,30-20.
Signe har haft det lite bökigt med sömnen sedan hon slutade med nappen. Hon har vaknat till och har svårt att somna om. Det har resulterat i att Nora har vaknat och varit vaken hon med. Men hon är nöjd under den tiden iaf. Så länge inte Signe skriker, då blir hon rädd och börjar gråta hon med stackarn.
Fastän hon somnar före 20 sover hon länge på morgonen. När hon vaknar till vid 07 kan jag ibland mata henne så att hon fortsätter sova en timme till :) Vi har blivit väldigt bortskämda när Per har varit hemma och vart arbetslös.

På dagarna sover hon oftast tre gånger. Mellan 2-2,5 timme orkar hon vara vaken innan det är dags att sova igen. Hon kan somna nästan vart som helst, men oftast lägger vi henne i vagnen. Är hon jättetrött blir hon väldigt nöjd om man lägger henne i hennes säng eller i bilstolen om vi ska iväg. Då kan hon slappna av och somna direkt.

Hon har inte snuttefilten över huvudet längre, som hon ville ha tidigare :) Nu bökar hon upp sig på sidan när hon ska sova inför natten så att hon gosar med snutten mot ansiktet istället.

Mat.
Den 8/4 - två dagar efter Noras 4-månaders dag fick hon prova gröt. Det var smaskens och nu får hon gröt varje dag. Hon äter en smakportion än så länge, dvs 2 msk vatten. Annars ammar hon. Det blir väl dags att få prova lite potatis och grejer snart också, men jag har inte så bråttom den här gången känner jag ;)

Gillar.
Vid tre månader älskade hon fortfarande att prata "långa samtal" med oss, men nu är det inte lika intressant längre. Hon tycker att det är roligare om vi busar med henne. 
Hon tycker att det är roligt att bita i leksaker. Så fort hon ser något ligga framför henne sträcker hon händerna dit och för det till munnen. Händerna äter hon fortfarande på, i brist på annat.
Hon tycker att det är roligt att ligga under babygymmet, om hon är mätt och utvilad. Då greppar hon tag om sakerna och vrider lite på dem. Idag vände hon sig till sidan för att kika på sakerna som finns där och så höll hon i gymmet samtidigt som hon lyfte huvudet (när hon låg på sidan) för att kunna smaka på det! Det blev nog väldigt jobbigt för henne för hon blev arg rätt fort :)
Att ligga på skötbordet och snacka med fåglarna är fortfarande roligt också!

Det hon gillar allra mest, det som gör henne tokglad, är Signe. Nu när Signe har varit sjuk och sett så ynklig ut så har Nora ändå skrattat åt henne så fort hon har gått förbi. Om Signe är ledsen och säger något till mig när jag har Nora i knät tror Nora att Signe busar med henne och börjar skratta :) Oftast blir Signe på lite bättre humör då också, så det är roligt för oss alla.
När Signe leker tittut med henne genom att gömma sig bakom något blir Nora alltid superglad och skrattar snabbt högljutt. Att se när Signe hoppar upp och ner är också en höjdare. Allt som har med Signe att göra blir hon väldigt glad över helt enkelt.

Gillar inte.
Nora är en väldigt nöjd tjej, precis som hennes syster var som bebis, men något hon inte gillar är när mamman försöker peta på hennes näsa. "Låt bli mina snorkusar!".

Nappen.
Nappen ska man ha när man sover. Inte annars. Är Nora trött tar hon den, helst tillsammans med snutten. Men hon är inte ett barn som kan ha nappen inne hela dagarna. Inte än och förhoppningsvis aldrig ;)



Sällsynt pappamys

Signe myser mest med mamman och Nora. Ibland glänser hon till och vill mysa med sin pappa också. Och på morgnarna när jag och Nora har vaknat och Per och Signe kommer in till oss brukar hon säga att jag kan mysa med Nora så kan hon mysa med Pappa. Och så myser hon :) Hon gillar att mysa vår lilla böna. Då ska man kramas, nära och länge.


Badhusplask

I söndags var vi iväg och badade i Kilafors, på Haneborg. En mamma på Signes förskola som har ordnat ihop en form av babysim där hela familjen får vara med. Det är ingen regelrätt babysim, för det är ingen ledare med, men vi får bada och plaska lite tillsammans i extra varmt vatten. Supermysigt! Nora tyckte det var väldigt spännande och rörde inte en min under rätt lång stund. Hon bara tittade storögt :)

Signe älskar att bada på badhuset och simmar (som en hund...) helt själv med sina armpuffar. Man får inte hålla i och hjälpa henne, för hon kan minsann själv :) Och visst kan hon väl det, hon tar sig fram jättebra på egen hand!


Grötdebut för Nora

Nora har fått börja äta gröt! Hon gjorde grötdebut den 8/4 och sedan har hon fått smaka lite varje dag. Igår kväll fick hon äta en hel smakportion, dvs gjord på 2 matskedar vatten och ca 1,5 msk pulver. Lilltjejen våran blir så stor!

Hon mumsade på och det verkade som att hon gillade det på direkten. Signe fick vara med och hjälpa till vid premiären.


Innan vintern försvann

Jag har ju uppdaterat lite dåligt och de här bilderna tog jag förra veckan, innan vintern försvann.


Stackars Signe

Signe har gått och blivit sjuk. Vi var och badade i Kilafors i söndags, jag vet inte om det är efter det som hon blivit förkyld. I vattnet var det varmt och mysigt men hon springer ju en hel del ovanför vattnet också. Hon har iaf feber och en jobbig hosta. Hennes matlust, som inte är överdrivet bra i vanliga fall, är nu nere på 0. Hon orkar inte äta nåt och hon är inte sugen på nåt. Hon har legat på strax under 39 idag, imorse hade hon 39,2. Hon låter hes och ser väldigt hängig ut.

Jag var iväg till Veronica med lite bilder idag och då hade hon helt plötsligt blivit jätteledsen och längtat efter mig. Hon hade skrikit hysteriskt ett bra tag innan de kom på att de skulle ut. Sen var vi ute länge och lekte när jag hade kommit hem, trots hennes feber. Hon tyckte det var roligt, så då fick hon väl vara ute så länge hon ville.

De här hysteriska skriken är något som har kommit och gått sedan vi slutade med nappen... Inte pga att hon vill ha den (inte längre iaf) utan jag tror snarare det är för att hon inte lärt sig ännu hur hon ska varva ner och trösta sig själv utan nappen. Det är otroligt jobbigt för henne. Förr har hon alltid kunna satt sig i mitt knä och så har jag kunnat lugna henne, men sen hon slutade med nappen är det inte lika enkelt. Ibland har det inträffat på natten och då är det extra svårt, när hon är supertrött.

Nu när hon är sjuk är det inte heller så lätt.

Två dagar den här veckan har hon vaknat mellan 4-4,30 och inte lyckats somna om. Hon har låtit så att Nora har vaknat och så har vi varit vakna allesammans... Suck. Ja, vad gör man? Inatt vaknade hon till och kom in till oss men då hade hon inte så stora problem att somna om. Förmodligen för att hon hade rätt hög feber. Hon vaknade till ibland och drack vatten. Idag har hon i princip bara fått i sig en blodpuddingsbit och två glassar. Lite macka också. Jag hoppas verkligen att febern går ner imorgon så att hon får tillbaka matlusten.



Här somnade hon på soffan, en kväll förra veckan då hon hade ett litet utbrott vid läggning...
Hennes standardfras har varit "Jag kan inte somna", tre sekunder efter att vi har släkt lampan. Sedan har hon upprepat det tills ögonen går i kors och hon blir övertrött och börjar gråta. De senaste två kvällarna har hon somnat när hon druckit välling. Men det har nog enbart med febern att göra. Hon blir alldeles slut stackarn, och inget har hon kunnat sovit på dagen heller.

Amelia & Melker

Jag har fotat Veronica och Tomas fina barn, Amelia och Melker. Här kommer ett smakprov på några bilder!

Och skulle man vara sugen på att få sina barn fotade inomhus i naturligt ljus eller kanske ute bland vitsippor, skicka iväg ett mail till mig för mer information :)
[email protected]


Mycket att stå i

Oj vad mycket jag kommer att få uppdatera bloggen med. Över en veckas tystnad och så mycket som har hänt för lilla Nora.

Hon har:

- blivit 4 månader
- fått smakat gröt
- badat i badhus för första gången

Jag har haft fullt upp med att redigera bilder på Amelia och Melker på kvällarna och så har Signe strulat en del nätter så att jag har varit så sjukt trött. Jag har inte ens lagt över bilder ifrån kameran till datorn så nu ska jag ta mig en titt på mina egna juveler. Kanske att det kommer ett inlägg senare, eller imorgon :)

Håll ut ;)


Vattenlek

Det här måste vara den bästa årstiden för en 3-åring. När snön smälter och det blir pölar överallt! Signe sitter helst i vattenpölarna och leker. Det är tur det finns bra galonkläder.

Idag har vi varit ute väldigt mycket. Härligt! På förmiddagen gick vi till grannarna och tittade på lammen. Hela familjen (utom Nora som sov i vagnen) satt inne med dem. Mysigt! Signe fick en favorit idag. Ett litet, litet svart lamm. Lammet som delade mage med den lilla hade knyckt den mesta näringen så den här var verkligen som en plutt. Men den mådde bra och skuttade omkring. Signe fick sitta och ha den i knät. Hon blev förälskad och pratade mycket om det lilla lammet under eftermiddagen.

Sen kom grannen över till oss och tog ner fyra träd! Jippi! Vi har grymt mycket skog runt och så fort det försvinner ett par så blir det genast lite mer ljus. Två av dem var en önskan från mig. Det lät inte som att han ville ta ner dem först, men innan det var färdigt så låg de minsann på marken! Inte så svårflörtad med andra ord :) Jag blev så lycklig när jag såg det så jag och Signe började att dansa vid matbordet! Vår obefintliga kvällssol är förhoppningsvis ett minne blott nu. Jag längtar till sommaren!

På eftermiddagen var vi ute igen och Signe plaskade runt i vattenpölarna vi har på parkeringen. Sen lekte vi "gömma träbit". Istället för "gömma nyckel". Då får man sitta i vedboden, eller "snickarbon" som Signe säger, medan en gömmer biten utanför. Signe älskar leken så det är bara att leka med!

Tidigare i veckan har jag hunnit träna för först gången på hundra år (nåja, ett år iaf) och det känns kan jag säga. Jag var iväg på mamma/barn träning (som jag nämnde i förra inlägget). Supertrevligt! Både Elin och Helene har kört den träningen ett tag så jag kände mig bekväm med sällskapet :)
Jag har även tvättat våra täcken och kuddar samt torkat en hel del fönster. Resultatet av tvättning var häpnadsväckande! Jag vill helst inte gå in på hur många gånger de där täckena har blivit tvättade. Jag vet hur många det är och det är alldeles för få för att nämna här. Jag tänker inte ens yppa ett ord om siffran. Nu vet jag att jag borde göra det oftare, med tanke på hur rena de kändes efteråt. Det betyder ju att de måste ha varit rejält skitiga innan.

Samma sak med vardagsrumsfönstrena, vilken skillnad!


Från rygg till mage

I torsdags, den 31/3, vände sig Nora helt över på mage från rygg när vi var på Mamma och Barn träningen. Armen fastnade under henne men hon kom runt utan draghjälp. Vår lilla tjej växer och blir så stor!

Hon är så glad och härlig! Tokskrattar alltid åt Signe när hon gör något busigt. Om Signe gömmer sig bakom soffan och leker tittut med Nora skrattar hon så att vi alla blir fyllda av den fina syskonkärlek de här jäntorna kommer att ha med sig livet ut. Signe är nummer 1. Hon blir alltid superglad när hon får se sin underbara storasyster. Vi andra kan få henne att skratta om vi gör oss till vi med, men med Signe är det nåt speciellt :) Bebisskratt måste vara ett av de underbaraste ljud som finns! Så ljuvligt.


Lovefilm

Jag har genom Buzzador fått ett erbjudande om Lovefilm som jag tackat ja till. Vi får under en månad testa deras tjänst gratis. Vi får välja 4 filmer som kommer hem till oss (2 per gång) under en månad. Ordinarie pris för en månad är 99:-

Det som är så himla bra med den här tjänsten är att:
- Filmerna kommer direkt hem i brevlådan
- Du får ha filmerna hemma så länge du önskar (inga förseningsavgifter, perfekt när man lånar barnfilmer då barn gärna ser filmen om och om igen)
- Du skapar en filmlista (eller flera så att alla i hushållet får en varsin) och filmerna skickas ut ifrån listan du har gjort. Jag skapade en lista för Signe och en för oss, då får vi en film från varje lista i varje utskick.

Brukar du hyra film? Gå in på
Lovefilm och kika du med! Där finns det olika paket att välja emellan beroende vad som passar dig/din familj bäst. Från 49:- i månaden för 2 filmer. Betydligt billigare än att hyra i videobutik.

Om du också är intresserad av att bli en buzzador, klicka här! Det framgår då att det är jag som har tipsat dig. Mitt användarnamn är: fofroridodaf. 
De söker hela tiden fler som vill vara med och framförallt småbarnsföräldrar då det är mycket kampanjer som riktar sig emot oss just nu. Jag har även blivit uttagen till Natusans kampanj där jag kommer att få hem en stor flaska Natusan first touch baby oil samt Natusan first touch bath. Utöver dessa får man även hem små varuprover och rabattkuponger att dela ut bland vänner som man buzzar med.