Innebandytjej?

Efter Signes eftermiddagslur for vi och kikade på innebandy. Tyckte det kunde vara skönt att komma ut på något. Signe tyckte det var skoj och försökte hänga med i vad som hände på planen. Under periodvilan fick Signe vara ute på planen och jaga boll. Hon hade självklart med sig sin golfklubba på matchen! Innebandytjejer tjänar inga pengar, men det gör golfbrudar!

Vi köpte med oss pizza och kebabtallrik hem, och Per fick äta kebabtallrik a la garagegolv :) Han tappade maten när vi steg ur bilen, men som tur var låg det mesta kvar i lådan.


Adventsbelysning



Igår satte jag upp adventsbelysningen i huset. Ljusbollarna i allrummet är egentligen två, men den ena lyser inte alls...
Ni ser också ljusslingan som Signe har fått av mormor och morfar, lite annorlunda adventsbelysning, men väldigt fin!

I vårt sovrum har det inte kommit upp något ännu och ljusstaken i gästrummet är en vanlig variant, så det var inte lika roligt att visa.

Synd bara att snön försvann. Det skulle känts mysigare med snö. Ska försöka få upp julgardiner i köket också, och senare i december får tomtarna komma fram. Känns liiite tidigt för det än.

Hur ser era adventsfönster ut?

Fredagar = egen tid

Äntligen fick Johan Palm lämna Idol. Något annat hade vart helt ofattbart. Hans fans kan också lämna studion nu. Kommer nog bli rätt skönt för Anders Bagge nästa fredag...
Den där bruden var ju bara föör mycket. Om tio år lär hon inte vara så nöjd över att hon skrek som en galning över att ha kommit nära Johan Palm! En person som kom fyra i svenska Idol. Jisses. Vad kan man säga? Kommer nån ens ihåg vem som har blivit fyra de tidigare åren? Nä, tänkte väl det...

Igår var jag ner på stan efter att Per hade kommit hem från jobbet. Det är så himla skönt att han alltid slutar runt 12 på fredagar. Då får jag en chans att få lite tid för mig själv, och det är faktiskt himla härligt! Så jag köpte två par jeans och en kofta till mig. Bra med medlemsringen på Såfin, så att man får en massa pengar att handla för på en gång. Nu för tiden måste man ju tänka efter inför varje inköp man gör.
Köpte en julklänning till Signe, men gick på bekvämlighet före utseende. Även om denna också var himlans söt. En pepparkaksklänning i velour med tillhörande tomteluva. Är nog skönast att krypa omkring i tror jag.

Igår till Idol käkade vi det som var kvar från förra helgen, dvs ost och kex! Och så drack vi två glas vin. Himlans trevligt och gott var det!

Idag fick jag sova till halv elva. Då kom Per och väckte mig, så jag hade nog kunnat sova bort hela dagen. Skönt att sova ut!

Signe har börjat sluta med nattmål. Det är sällan hon äter före sex nu. Ofta blir det vid sex, halv sju. Och har vi tur som i morse, så somnar hon om! Det gör hon oftast inte, men idag sov hon till kvart över sju då Per gick upo med henne.

Nu ska vi sätta upp gardinstång i hennes rum. Hoppas hon fortsätter sova ett tag till...

Signes tremänning på besök



Som ni ser så har Ida vart här idag. Stina, Idas mamma och min kusin, var också med. Fast det syns tyvärr inte.
Signe sov bara 50 minuter på förmiddagen och vi lekte bort Idas trötthet så tjejerna fick några timmar tillsammans! Som ni ser på den sista bilden så hade de rätt roligt...

Jag hade också väldigt trevligt. Det är alltid roligt att umgås, prata och utbyta erfarenheter! Det är synd att de bor i Ljusdal, annars hade vi kunnat träffas oftare. Men det var jätteroligt att de kom och lekte med oss!

Signe blev så trött på eftermiddagen att hon somnade i min famn när vi fikade. Det är så mysigt! Hon gosade in sig i sin snuttefilt mot min hals och sen sov hon. La över henne i hennes säng efter en stund men hon sov nog bara 45 minuter kanske. Så det blev inte så mycket sömn idag. Men hon var ändå glad större delen av kvällen.

Lagade spagetti och köttfärssås idag. Kokade köttfärsen i krossade tomater så att Signe skulle få äta samma som oss, men lyckades knappast med kryddningen för det smakade bara tomat. Signe åt lite grann av det iaf, men åt nog mest fruktpuré.
Får nog kolla upp ett riktigt recept istället.

Ikväll ska jag försöka lägga mig direkt efter "Himlen kan vänta". Nu ska jag nog göra mig lite glass. Tror att jag kan gå upp ett kilo eller två efter dagarna med bara soppa :)

Pulkarace

Idag har jag och Signe bara vart hemma. När Signe sov på förmiddagen passade jag på att sova en stund med. Jag tänkte börja dammsuga lite, men hann inte för Signe vaknade. Som tur är så gillar hon när mamma dammsuger så jag kunde dammsuga köket, hallen och vardagsrummet utan problem medan hon kröp omkring och kikade.

Vi har vart ute och åkt pulka idag också. Jag drog henne på åkern här nedanför. Ägarna har plöjt flera åkrar men har lämnat en, så det var tur! Signe tyckte det var skoj att åka fort, men så fort jag stannade för att fota så började hon gnälla... Så jag fick ta i farten.

På eftermiddagen torkade jag lite fönster på insidan med min nya supertrasa! Bara att spruta vatten på fönstret och torka med den fuktiga trasan! Har bara kunnat se resultatet på badrumsspegeln och där blev det kanon! Och fort gick det! Hoppas att solen visar sig imorrn och att resultatet blir så bra som jag hoppas. 30:- på Dollar. Perfekt.

Mamma och pappa var här en stund i eftermiddag och de hade köpt en ljusslinga med änglar till Signes rum. Jättesöt! Får ta en bild när vi fått upp den. Först måste vi upp med gardinstång...

Jag var på step med Elin ikväll. Gick mycket bättre den här gången, skönt! Men fortfarande är det några snurrar som jag har noll koll på. Men jag blev riktigt svettig, jag kunde fokusera mer på att ta i än att fokusera på vad jag skulle göra, som sist.

Imorgon kommer min kusin Stina hit med hennes dotter Ida. Det ska bli kul! Jag hoppas bara att de inte sover om varandra, för Ida sover en gång per dag och det verkar vara ungefär de timmarna som Signe är vaken :)

Jag kan äta! Vi käkade lax och pressad potatis idag! Mums! Signe fick potatismos med palsternacka och morot. Hon fick torsk till det. Gick i bra, men hon ville helst äta med händerna eller att vi skulle ge henne maten med våra fingrar... Jaja, huvudsaken att hon äter :)

Sen firade jag med ett stort lass glass, varma hallon och chokladsås ikväll!


Härlig ålder!

Rytmiken var trevlig. Signe flinade och skrattade till ibland när vi dansade runt. Det var mest sång och så fick barnen hålla på med instrumenten under tiden om de ville. Signe hittade en grönskimrande boll (!) med en skallra i. Den var uppskattad!

Käkade riktig mat i eftermiddag. Det gick bra, även om det kanske inte var den bästa maten att äta om man har blåsor. Fläsk. Salt och rätt vassa kanter på vissa ställen. Det tog sin tid eftersom jag var tvungen att ta små små tuggor, men det var skönt att få i sig vanlig mat.

Signe är verkligen inne i en underbar ålder! Även om hon kan bli riktigt grinig och nästan aldrig vill ligga på skötbordet numer, så kan hon också vara så himla glad och go! Ikväll lekte vi kurragömma. Jag kröp förbi henne och så gömde jag mig. Signe kröp glatt efter och när jag kikade fram lite från mitt gömställe tjöt hon av glädje och kröp ännu fortare. När hon kom fram ville hon upp i knä för att gosa två sekunder, sen ner igen.
När hon pussas, vilket hon ofta gör, så passar hon nu också på att bita till med sina två små gaddar. Inte lika uppskattat från vår sida då det kan göra jäkligt ont! Men hon vill ju bara visa sin kärlek så det är bara att bita ihop.
Hon pratar massvis nu! Hon pratar och tjattrar hela tiden till sina leksaker när hon poar på. Det är så skönt att hon kan krypa, hon är så nöjd när hon kan ta sig runt som hon vill! Och hon är ju sååå söt när hon tar sig fram :)
I söndags kröp hon från sitt rum till hallen när hon hörde att jag kom. Det var mysigt att bli mött av lillskruttan!

Innan vi for till rytmiken testkörde vi Signes pulka som hon fått av farmor och farfar. Signe tyckte den var rolig. Hon fick åka i den när vi hämtade posten, perfekt med vinterväg!



Snöskottning

Shit vad snö det är ute alltså! Jag spenderade en dryg halvtimme till att skotta på gården. Valde att göra det istället för att sova.

Imorse kröp Signe runt i hennes rum och jagade bollar och då låg jag i myshörnan och halvsov. Kikade upp med ett öga då och då, men jag låg nog och drömde vakendrömmar kändes det som. Men efter lite frisk luft kände jag mig piggare.

Vi var iväg till babysimmet igår. Jag badade inte, var väl ingen fara pga blåsorna men tänkte att det kanske kunde göra ont om jag fick in klor i munnen. Plus att jag inte orkade stressa och raka benen innan vi skulle iväg. Så jag satt bredvid och filmade lite istället.

Signe dansade jättemycket till Kate Perry och In Flames igår! Såg så gullig ut! Men det ser mer ut som att hon står och juckar än dansar kanske ;)
Vi filmade det med den riktiga filmkameran, får se om hon kan dansa lite mer idag så kan jag filma med den vanliga kameran och lägga ut en snutt.

Idag ska vi på babyrytmik för första gången. Det är en grupp som har hållt på i några veckor men de var så få personer så vi ska haka på de restrerande gångerna.

Blåsorna känns bättre, ser ut som att de håller på och lägger sig. Men fortfarande känns det inte som att jag kan tugga. Man blir ju inte riktigt mätt av att bara äta soppa och yoghurt så jag hoppas på att kunna tugga imorrn kanske.


Några av bilderna från fotograferingen. Jag har fotat av dom med min kamera, så färgerna stämmer inte. Ni får fokusera på söta Signe istället!

Signes ordföråd

Signe har blivit väldigt mammig. Är hon ledsen är det bara mamma som gäller. Idag efter att Per hade gett henne middag och tänkte gå och leka med henne började hon tokgråta och tittade efter mig och försökte gråtandes krypa in mot köket. Hon har lyckats säga Mamma riktigt, men det kan lika gärna bli Mamamam, Mmmmum eller nåt i den stilen.

På kvällen stod hon vid datorn och höll i sig i Per och sa bpabpa och baba väldigt många gånger.

Efter att Hannes har vart här som sa titta hela tiden, låter det faktiskt som att Signe också sa titta vid flera gånger idag. Även dää används flitigt.

Hon har några gånger sagt baa efter att vi har tittat på lampan eller pratat om den idag. Kanske det kan vara lampa.

Helgen

I helgen har vi som sagt haft besök av mitt tjejgäng från gymnasiet.
Johanna och Hannes kom bilandes från Sala strax efter fyra tiden. Tjejerna från Stockholm skulle komma med tåget vid sju tiden. Det blev försenat pga av att någon hade hoppat framför tåget vid Tierp. Så tjejerna och lille Neo kom fram kvart i tio på kvällen. Det var synd att det försvann så många timmar där.

Under tiden vi väntade på dom badade Signe och Hannes och jag och Johanna kollade på Idol medan de små sov.


Per hämtade tjejerna på tåget efter hans innebandymatch och så käkade vi tacos och drack vin. Jag käkade väldigt lite tacos och drack två klunkar vin pga de jäkla blåsorna... Snackade massa viktiga ämnen som tjejer i regel alltid gör, och som alltid när vi ses så kändes det som att vi umgås varje vecka.

Vi gick och la oss närmare halv två och vid tre tiden vaknade Signe och ville ha välling. Hon sov inne hos oss i helgen så att Maria och Johanna kunde få ett eget rum med sina barn. Efter vällingen sov hon stötvis fram till kvart över fyra. Sen var det kört. Hon ville inte sova mera. Så vi var vaken fram till tio i sex. Då slocknade Signe och jag i sängen och sov till halv nio. Skönt!

Signe var väldigt glad efter sovstunden på morgonen.



På lördagen for vi in till stan och gick och kikade i lite affärer. Emi köpte tre plagg till Signe på Lindex. Väldigt snällt, tack!
Sen så käkade vi lite lunch på Krokanen och snackade skit. Eller vi utbytte tankar.
Resten av eftermiddagen och kvällen spenderade vi i Granbo och tog det lugnt framför tvn och Dansbanskampen. Signe somnade skönt i vanlig tid men både Neo och Hannes ville helst vara vaken och umgås. Trots att de grät en del sov Signe som en stock, och det är skönt att veta att hon kan sova trots hög ljudnivå! Så det var bra träning :)

På söndagen hade jag riktigt ont i munnen och när Per gick ut med Signe i vagnen vid kvart över åtta gick jag och la mig och sov till halv elva! Signe hon vaknade inte förrän kvart i tolv (!). Dåligt av mig kanske som är värdinna men tjejerna satt och åt frukost i godan ro och jag var helt slut, så det var nog ingen fara.


Vid två tiden åkte dom hem och nu har vi redan bestämt datum till nästa gång! Andra helgen i maj i Stockholm, utan barn. Vi ska försöka ses en gång med barn och en gång utan barn per år framöver.

Tack för en trevlig och mysig helg!

Smärtlindring mot blåsorna



Dessa grejer pryder numer vårt handfat i badrummet.

Den snabbaste lindringen ger sönderhackad alvedon eller Reliv (därav morteln) som läggs direkt på blåsorna. Trist bara att det smakar riktigt illa!

Det som är ännu tristare är att jag tycker att smärtan är tillbaka efter 1 timme igen. Helst hade jag velat haft ett bedövningsmedel som gjorde att jag tappade all känsel i munnen. Det hade vart skönt!

I´m back

Som ni ser så har jag haft ett litet uppbehåll med bloggandet. Vi har ju haft fullt hus hela helgen och då sitter man inte gärna framför datorn och hänger. Dagarna innan då jag heller inte uppdaterade hade jag fullt sjå med att städa hela huset och torka alla golven. Vill ju inte att krypbarnen skulle bli smutsiga om knäna.

Själv har jag åkt på något som troligen är höstblåsor. De där små grejerna på tungan sväller upp och gör ont som blåsor och sen har jag massa blåsor långt bak i gommen. Det gör skitont verkligen och jag kan inte äta någonting om jag inte precis har proppat i mig alvedon och ipren. Då lyckas jag få i mig soppa. Fick nog första blåsan i onsdags, så jag hoppas de är påväg bort, även om det inte känns så. Så helgen var väl mindre kul på det sättet. Jag kunde varken äta tacos, dricka vin, äta pizza, äta ost och kex eller dippa grönsaker. Fy fan. Kunde jag inte fått det en annan helg? Hoppas just nu innerligt att Signe inte kommer få några blåsor. För jag skulle hellre gå med denna helvetessmärta i munnen i två veckor till än att hon får dom. Eftersom det kommer från ett virus så går det inte att bota med antibiotika heller. Bara att stå ut och käka smärtstillande alltså.

Signe kryper fram snabbt nu! Igår kväll började det verkligen gå undan! Tror hon lärde sig lite av Hannes i helgen.

Vi kommer att stanna inne idag iaf. Det har snöat och blåst massvis! Som i större delen av Sverige... Så inget Öppna för oss idag. Får se om det blir bättre mot eftermiddagen, annars kanske vi måste skippa babysimmet också. Signe fick sova inne i vagnen i förmiddags och jag sov på soffan bredvid. Skönt att slippa gå ut i snålblåsten!

Nu ska Signe få lite lunch. Jag uppdaterar lite mer vid ett senare tillfälle. Jag ska få alvedon och ipren och så småningom lite soppa när de väl börjar hjälpa.


Såhär tar jag mig fram






Lösenord är som vanligt: Signe

Signes första biobesök

Det var jättekul att gå på bio! Både mamma och dotter gillade det. Vi från min mammagrupp kom först och valde därför att sitta längst fram så att tjejerna kunde leka på golvet framför våra stolar. Perfekt! Det var Signe och Maja som höll igång under första halvan av filmen, de andra tjejerna och Wilmer däckade i mammornas famnar. Även Signe var trött, men kom inte riktigt till ro i min famn. Så efter lite majskrokar var det full fart på golvet igen. 
Vid elva när det var dags för paus och lunch var Signe fortfarande jätteglad. Hon tog en sovmorgon imorse och hade vart vaken sen tjugo över sju. Men efter lunchen och blöjbytet så somnade hon skönt mot min axel. Hon måste vara väldigt trött för att kunna somna på mig, men det är skönt att veta att hon fortfarande kan det. Och det var så himla mysigt!! Det händer ju som sagt var aldrig nu för tiden, men åh så härligt det var!

Signe vaknade när det var en kort stund kvar av filmen och blev på toppenhumör. Stod i mitt knä och klappade händerna för glatta livet.

Filmen var kanonbra! Perfekt film att ha på en barnvagnsbio. Och Länsförsäkringar som fixade tillställningen hade verkligen gjort det bra. Fixat fram micros och filtar med handdukar där man kunde byta blöjor.
Tyckte att ljudet var liiiite högt ibland, men vi satt ju längst fram också. Och Signe kunde ju sova, så det var väl ingen fara.

Efter bion kollade vi om bilderna på expert hade kommit. De hade de inte. Så förhoppningsvis imorgon. En i mammagruppen hade också tagit bilder där och de var jättenöjda med resultatet, så det kändes skönt att höra.

Jag gick in på Team Sportia för att prata med Sara och då skulle hon och Fia iväg och käka lunch så jag och Signe hängde på. Det var jättetrevligt att äntligen få träffas lite!

I eftermiddag var Helene och Klara här och lekte med Signe, alltid lika kul! Så det har verkligen vart full rulle hela dagen för Signe. Men hon gillar att umgås och leka med framförallt andra barn.

Jag for och tränade step med Elin ikväll så Per fick fixa läggningen själv. Vilket aldrig är några problem, bara byte till pyjamas som brukar bli lite jobbigt...
Step var iaf sjukt svårt och jag stod som ett pucko många gånger. Trodde det var lite upp och ner på lådan, men det var ju värsta koreografin!

Kanske att Signe är med i tidningen imorrn, för Ola var där och fotade på oss. Håll utkik!

Fullspäckad vecka

Signes gammelfarmor har vart här idag. Hon hade med sig en syster till sig också, och Signe tyckte som vanligt att det var kul med besök.

Efter middagen for vi till Segersta och hälsade på Tomas, Veronica och Amelia! Det var kul att umgås lite, vi gör det alldeles för sällan. Signe blev bjuden på majskrokar och åt som en galning! Vet inte hur många hon proppade in, men många var det. Det var längesen hon fick krokar, hon blir så himla kladdig av det så hon brukar få kex istället.

Signe har krypit massa idag! Helt plötsligt tycker hon att det är roligt att vara på golvet ensam igen, för nu kan hon röra sig och ta de saker hon själv vill ha. Skönt för mig med! Och hon är så söt när hon tar sig fram på alla fyra.

Imorgon ska vi på barnvagnsvbio! Länsförsäkringar delade ut gratisbiljetter till Mamma Mia. Det ska bli kul att se hur det går. Bion börjar klockan 10 och vår mammagrupp ska ses vid halv tio. Då Signe brukar sova som skönast. Sånna här gånger vore det skönt att ha gångavstånd till stan, så att man bara kunde ta vagnen när Signe sov i den. Får se när hon vaknar imorrn bitti. Kanske får åka ner tidigare så att hon får sova ett tag iaf. Men inge kul att promenera runt nere på stan klockan halv nio om det regnar precis...
Efter halva bion är det en paus på en halvtimme, får väl se om man kan vara kvar på hela. Det verkar bli mycket folk!  Vi har biljettnummer runt 130 och vi pratade med en tjej på öppna förskolan som hade nummer 1...

På eftermiddagen kommer Helene och Klara hit och hälsar på oss och på torsdag kommer mamma och pappa med en säng till vårt extrarum. Skönt att kanske ha det som ett riktigt rum istället för ett förråd... Sen är det fredag och då kommer tjejerna! Så det är en fullspäckad vecka minsann!

Nu ska jag se till att väskan till bion imorrn är packad och klar. Man vet aldrig hur morgonen kommer att se ut. Sen ska jag försöka sova.


Käkar krokar för glatta livet!


 

Gåträning!

Välstädat?

Hur kan en liten tjej på 9 månader fixa den här röran?




Tur det bara tar två minuter att plocka ihop.

Trött

Jag är så trött, sååå trött. Men det funkar ju inte att sova när Signe sover varje dag. Då får man ju verkligen ingenting gjort här hemma. Och vi får ju besök i helgen, så jag måste plocka i ordning i det rum som i inte använder... Men helst skulle jag vilja sova.

Signe har fått för sig att det är dags att kliva upp före sex varje dag. Igen. Det går i vågor det där. Men jag gillar inte att kliva upp när första siffran på klockan är en femma. Urk.


Träffat massa små kompisar

Idag har Signe haft en rolig dag! Hon vaknade alldeles för tidigt imorse, före halv sex... Men det är så det är ibland.
Jag passade på att sova en stund när hon sov i vagnen på förmiddagen. Eller ja, hon somnade ju redan vid kvart över åtta...

Sen har vi som vanligt på måndagar vart på Öppna Förskolan. Det var rätt mycket folk idag med barn i ungefär samma ålder som Signe, så det var skoj! Signe ville inte ens klä av sig overallen när vi kom in, hon hade så bråttom till lekrummet!
Väl där kröp hon omkring massa! Det är så roligt att se, gullunge! Hon tjattrade och gick med gåvagnen och träffade en tjej som heter Selma som var på BB samtidigt som oss. Signe blev jätteglad och pratade massa med henne och firade med att ge henne en puss! Hon tyckte nog att den tjejen var söt. Hon är så gullig när hon ska pussa på allt :)

Sen har vi vart på babysim. Kul eftersom vi har missat två av fem gånger. Men det känns inte som att det går framåt alls! Vi gör samma sak som på första träffen! Måste säga till nästa gång om vi inte testar nåt nytt då heller... Signe gillar att vara i vattnet så jag hoppas verkligen att hon håller sig frisk så att vi kan gå de sista tre gångerna.


Älskade vänner!

Det här är tjejerna som vi får besök av nästa helg! Plus lilla Hannes och Neo!

PUSS på er kära vänner!


Utsövd mamma

Idag har vi som ni ser tränat på att krypa. Vi har också haft besök av min storebror Johan och hans sambo Sara. De brukar försöka svänga förbi när de är påväg tillbaka till Stockholm efter ett besök i Hälsingland.
Alltid kul att få besök och Signe gillar att leka med andra än mamma och pappa jämt...

Annars har vi inte gjort speciellt mycket idag. Enda friskluften jag har fått var när jag tog Signe på eftermiddagspromenaden inför sovstunden. Vi gick till postlådorna sen somnade hon... Nog för att vi säkert har längre än de flesta till vår postlåda, men ändå. Inte mycket till frisk luft. Signe sover ju ute i flera timmar varje dag iaf, och det är väl tur för henne det.

Jag fick rejäl sovmorgon idag! Sååå skönt! Signe vaknade kvart över sex. Det var FÖRSTA gången jag klev upp. Jag hade alltså inte behövt upp och ge henne nappen på heeela natten! Men jisses så skönt! Det har aldrig hänt tidigare. Duktigt av den lilla donnan. Hon var nog helt slut efter dagen hos mormor och morfar där hon hade fått gått och gått och gått... De hade gått flera mil med henne lät det som. Allt för att hon skulle vara nöjd.
Jag gick upp och bytte blöja och kläder så att Per skulle få sova lite till och sedan gick vi in och väckte pappan. Jag fick sova vidare och vaknade vid tjugo över tio! Då hade Signe precis vaknat också efter 2 timmar ute i vagnen.

Nu har jag filbröd i ugnen. Det är supergott och hur enkelt som helst att göra! Lägger upp ett inlägg senare med recept på det.

Signe kan krypa!

Idag lyckades Signe att ta sig framåt, och som hon har tränat. Heeela dagen har bestått av kämpande för att ta sig framåt och när det inte lyckats har det varit till att hålla i henne och gå...
Hon tar sig oftast fram genom att hasa sig på det benet som inte kommer upp i krypställning. Men i filmen så står hon på alla fyra. Hasningen är nog mer en nödlösning när hon inte hinner komma upp :)



Lösenord: Signe

Tvättstugan klar

Idag har jag och Per vart ensamma stor del av dagen. Signe har vart hos sin mormor och morfar. Vi ville göra klart i tvättstugan som vi påbörjade för jag vet inte ens hur länge sedan! Jag vet att jag tog bilder för att kunna visa före och efter bilder, men jag hittar inte igen dom...

Vi har inte gjort om tvättstugan så drastiskt, utan vi har satt upp hyllplan, tagit ut ett torkskåp, satt upp tvättlinor, satt torktumlaren där torkskåpet stod och satt upp en hatthylla och skohylla där torkskåpet stod. Ja, ni som vet hur det ser ut hemma hos oss kan ju föreställa er iaf.

Sen passad vi på att sätta fast några kablar längs listerna vid golvet eftersom vi får storfrämmande nästa helg och då kommer det vara tre små barn här hela helgen, så det gäller väl att barnsäkra lite kanske... Vi har ju inte behövt gjort nåt sånt eftersom Signe inte tar sig nånvart ännu. Men hon är på god väg, så det är lika bra att göra det nu.
Angående besöket så skriver jag mer om det i ett annat inlägg. Men vi längtar!

Vi skjutsade Signe till mamma och pappa rätt tidigt imorse så jag fick ingen sovmorgon som jag bukar få på helgen, så jag är sååå trött. Jag ska lägga mig strax.

Röstade på Dansbandskampen ikväll. Tyckte verkligen att CC & Lee skulle fått gått vidare. De gjorde sista låten riktigt bra!

Och Idol igår - Det var synd att inte Johan åkte ut, för de andra är verkligen duktiga på att sjunga! Jag hoppas nog att Kevin och Alice går till final. Anna var riktigt bra igår hon med.

Godnatt!

Grattis farfar!

Signe fortsatte vara rätt arg igår efter att hon sovit på förmiddagen. Det verkar som att hon har blivit väldigt medveten om att jag kan gå vart jag vill och där ligger hon kvar utan att komma nån vart. Hon kämpar verkligen med att försöka lära sig krypa! Upp på alla fyra hela tiden. Jag som inte trodde att hon skulle bli någon krypbebis. Jag tror nog att det kan ske när som helst nu faktiskt. Det har gått jättefort de sista dagarna med utvecklingen i hennes rörelsemönster.

Idag har krypit omkring för att visa henne hur det ska gå till och det verkar har gett resultat för ikväll tog hon sig framåt med händerna genom att lyfta dom, med knäna och benen förblev kvar på samma ställe. Men snart så!

Idag har hennes humör inte heller vart på topp. Vid lunch trodde jag nästan att hon hade fruktansvärt ont någonstans för hon bara grät och knep ihop munnen och vevade ner alla saker hon fick i en jäkla fart. Då var det fyra timmar sedan hon hade ätit gröt så jag tyckte hon borde vart hungrig. Fem skedar fick jag i henne kanske innan hon började bete sig sådär. Så jag bytte mat, men det var kört!
Jag tog fram leksakstidningen, men hon knep. När jag däremot började peka på bilderna och förklarade vad det var för nåt började hon gapa som aldrig förr. Det var bara att skyffla in. Sååå energikrävande när hon är på det sättet!

Efter lunch kom Elin och hälsade på! Det var trevligt och Signe blev på liiite bättre humör. Men det gäller att göra som hon vill, annars är det kört.

Signes farfar fyller år idag så vi var där och fikade. Signe käkade sin middag där och den gick ner i ett nafs! Skönt! Det går lätt om man distraherar henne med nåt, läser eller visar henne saker. Då gapar hon av bara farten.

Inatt klev jag upp första gången vid kvart i fem! Härligt härligt!

Nu är det snart Idol! Per är på innebandymatch i Söderhamn... Så han kommer hem senare. Så det är jag, en sovandes Signe och fantastiska Kevin som umgås ikväll.


Jag bakade scones igår kväll. Jag har faktiskt aldrig bakat scones! Gjorde fyra stooora och de bev goda.

Surkart

Igår kväll hade jag också svårt att sova, fastän jag var riktigt trött. Har det med fullmånen att göra? Drygt är det iaf. Tur jag la mig i sängen tidigare igår än i förrgår. Signe skippade nattmålet i natt och åt välling före halv sju imorse när hon vaknde. Men inte så att hon vill somna om inte. Nej då.

Synd bara att jag ändå måste upp och ge henne nappen någon gång. Det är såklart oftare nu när hon är täppt, för då är det ju jobbigt för henne, men jag längtar till den dagen då jag inte behöver kliva upp förrän just halv sju.

Hennes humör har idag än så länge vart på minus. Riktigt gnällig och arg har hon vart. Gråtit så fort jag har lämnat hennes rum eller om hon inte fick stå upp och pilla på sakerna och böckerna i hennes hylla. Hoppas att hon sover bort det mesta av det dåliga humöret. Hon har just nu sovit i 2,5 timme. Så jag har hunnit dammsugit hallen, köket, vardagsrummet och badrummet. Sen kände jag att jag behövde en paus... Skulle vara skönt att sova lite också, men då hinner man ju inte med nåt!

Nu ska jag ta reda på tvätten.

Glömde berätta att vår bvcsköterska frågade om hur läkaren hade tagit bort vaxet i örat. På barn under 4 år suger man ut vaxet eftersom det är sådan stor risk att skada trumhinnan då framförallt små barn rör på huvudet så snabbt. Det går ju inte att säga åt de att sitta still precis. Jag blir galen! Det gjorde han ju inte, utan använde en tops som man ska undvika in i det sista!
Nu har jag fått ett papper som jag ska fylla i så att vi kan byta HC till Bollnäs. Där får man förhoppningsvis träffa en läkare som har lite erfarenhet av barn när man söker vård av just barn! Skulle han mot förmodan ha skadad Signes hörsel... Ja, jag finner inte ens ord för vad jag skulle känna för den mannen då.

Utveckling 9 månader

Jag tänkte skriva ett inlägg om Signes utveckling, mest för att vi själva ska kunna gå tillbaka och kika på den kategorin och minnas vad hon kunde och var hon tyckte var roligt vid olika åldrar. Utifall ni tycker att det här är ett onödigt inlägg eller om ni tycker jag upprepar mig i flera inlägg så vet ni varför. Så det kanske dyker upp lite fler korta inlägg där det mest är minneskommentarer för vår egen skull.

Signe älskar när man läser böcker för henne. Står väldigt gärna vid hennes bokhylla och kastar ner böcker innan det är dags att läsa.
Vi har en bok där man ser massa djur på en bondgård som egentligen är för lite äldre barn, men vi läser inte det som står utan pekar på djuren och låter som dom istället. Och Signe pekar numer också på djuren och säger "ehhh!" eller "dää".

När jag sjunger Imse Vimse Spindel som vi har gjort ända sen hon var liten så höjer hon nu händer och flaxar lite, som att hon förknippar den sången med rörelserna man gör till.

Hon pratar allt mer. Även om det är väldigt svårt att förstå vad hon vill säga :)

Hon har fått en väldigt bestämd vilja. Byta blöja hör inte till favoritsysslorna. Hon kan skifta väldigt lätt från att vara glad till att bli arg och virce versa.

Att äta är heller inte så kul. Om det beror på att hon har vart förkyld så länge eller om det är för att hon är inne i sådan period vet jag inte. Men det gäller att hitta nya saker varje dag som hon kan få pyssla med under tiden. Då går det ganska bra.

Signe tar sig nu upp på alla fyra, men där är det stopp. Oftast lägger hon sig ner och det slutar med att hon blir arg eller så sätter hon sig på rumpan. Stå och gå är ändå roligast.

Hon har börjat göra små tendenser till att vinka, men bara lite. Hon tränar gärna själv genom att först klappa händerna och sedan stanna upp och vinka med båda händerna, men när vi säger "vinka vinka" och vinkar då sitter hon bara och kikar på oss och klappar oftast händerna istället.

Klappa händerna är för övrigt något hon gör så fort man säger bravo, klappa händerna eller vad duktig du är Signe! Hon kan avbryta en lek bara för att klappa händerna om man berömmer henne. Sötnos!

Roligaste leken just nu är att stå i soffan och titta ner bakom kanten på mamma eller pappa som leker tittut! Såå roligt! Hon vet precis vad som ska komma så fort hon ser att någon av oss gömmer oss bakom soffan eller om man ställer upp henne mot ryggstödet. Hon blir alldeles ivrig och ögonen lyser!


Glass, men inte i stora lass

Igår natt sov jag ungefär 2,5-3 timmar... Hade makalöst svårt att somna och när jag väl började slumra till vaknade Signe. Hon var väldigt snorig igår natt och bökade runt massa så det lång tid innan hon kom till ro. När jag väl somnade runt 2 tiden vaknade jag sen vid halv fem av att jag drömde att hon hade kräkts och vad konstig på kinden (?). Så jag måsta gå in till henne och kika så allt var okej. Då hade hon inte täcket på sig så jag drog på det och då vaknade hon... gaah! Sen somnade hon inte om mer.

Som tur var somnade hon inne igår. Tänkte att jag måste ge det en chans till för jag var dödstrött. Jag låg och sjöng vaggvisor och hummade (hmmmm - det gjorde henne lugn när hon var mindre) och till slut sov hon! Tog en kvart och hon rullade bara runt lite fram och tillbaka, inget gnällande. Så vi sov i 2,5 timme. Det behövdes verkligen. Både för henne och mig.

Det kändes som att både jag och Signe behövde få komma ut och träffa folk eftersom det har vart mycket tid hemma pga förkylningen. Så vi for till öppna förskolan där vår mammagrupp var. Signe vart jätteglad över att få leka med andra barn och det var skönt även för mig att få träffa lite vuxna. De är så söta småtjejerna, för det märks så väl att de blir glada av att vara med varandra!

På eftermiddagen sov Signe 2 timmar, så hon tog verkligen igen sig för den dåliga natten.

Per var och kollade på bandy på kvällen och jag och Signe lekte och läste böcker. Hon älskar verkligen böcker! Fick hon bestämma skulle hon nog stå hela dagarna vid bokhyllan och dra ut böcker. Efter ett tag sätter hon ner sig på rumpan och då vill hon att man ska läsa. Sötnos.

För att få i henne de sista skedarna med penicillin igår kväll lockade jag med vaniljglass. Signe har inte ätit glass förut och kommer nog inte att få göra det på länge. Men jag var tvungen att prova med nåt nytt så att hon av nyfikenhet skulle öppna munnen, och det lyckades! Hon ville helst hålla i glassen, men då blev det nog kallt för hon blev ledsen. Det var ett lager med isglass utanpå som jag skar bort högst upp, men det gjorde nog att det blev ännu kallare åt hennes små händer!
Hon var inte överförtjust i glassen utan smakade bara lite försiktigt, men det räckte för att få in medicinen! Nu får vi hoppas att öroninflammationen är borta!


Nattis, Alma och Signe har kul ihop!


Vad är det här för konstigt kallt?

Sova sova sova

Signe vaknade sprudlande glad vid halv sju i morse. Tog över henne till vår säng och så gjorde Per välling. Sen låg vi och mös en stund innan det var dags för blöjbyte och lek.

I och med att hon kräktes massa åt hon en full vällingflaska redan vid 23 tiden igår kväll, så då är det lämpligt att börja dagen med välling. Annars brukar Signe äta gröt till frukost eftersom hon ofta äter välling vid fyra, fem tiden.

Var ut med vagnen strax efter nio och sen sov hon från 9.20-13.05. 3 timmar och 45 minuter. Sååå skönt för henne att få sova bort lite virus! Febern gick iaf ner lite av sovstunden. Jag passade på att sova en stund i soffan.

Vid tre hade vi tid på bvc. Vägde och mätte Signe. Hon väger nu 9410 och är 73 cm lång. Huvudet var 45,2. Så det hade växt 2 mm bara :) Men mellan 7-8 månader växte hennes huvud 2 cm! Men det händer mycket i barnens utveckling runt 8-9 månader så det är väl därför. Längdmässigt hade hon bara vuxit 0,4 cm och vikten var +310 gram. När Signe var 12 dagar hade hon gått upp 491 gram på 10 dagar :)

Eftersom hon sov så länge på förmiddagen blev det inget mera sova för Signe, så jag kan lova att hon var riktigt trött nu vid 19 tiden. Det är då himla skönt att hon somnar lätt på kvällarna i hennes säng!

Gick inge vidare med penicillinet ikväll heller. Inte till en början då jag höll i henne och Per försökte spruta in lite försiktigt. Hon bara gråter och då börjar hon hosta och då får hon inte i sig nåt! Så vi satte henne i matstolen istället och lirkade med en sked. Tar lång tid, men det verkar inte alls vara lika obehagligt för henne så vi får köra på det. Tror att det är själva grejen att hon blir fasthållen som gör att hon får panik.
Pratade med Helene ikväll och tydligen är det många barn som kräks av kåvepenin för att det smakar så jädra illa! Men herregud, ska det vara så?! VARFÖR fixar man inte stolpiller istället? Alvedon finns ju som supp, så varför inte fixa penicillin på det sättet också? Tänk så mycket lättare det skulle vara.

Blir mycket sjukstugesnack nu, men det är så våra dagar ser ut... Ni är jättegulliga som skriver massa bra kommentarer till oss! TACK!

Ikväll är Per hemma från innebandyn eftersom han också är förkyld. Så ikväll har han också sån himlans tur att han får se DH ;)

Jävla skit förkylningshelvete

Signe blir bara sämre. Ikväll hade hon feber också, 38,8 och vi fick inte i henne nå penicillin. Hon var så himla hungrig för hon åt knappt någon middag så vi gav henne välling först innan penicillinet. Vet inte om det var en riktigt dålig idé för hon fick kväljningar av medicinen och det resulterade i att hon kräktes upp massa välling.
Hon grät så väldigt så vi struntade helt enkelt i medicinen eftersom hon kräktes. Vad ska man göra? Jag tycker det är fruktansvärt att se henne vara så ledsen medan vi måste tvinga i henne nåt som smakar skit rent ut sagt!

Sen la vi henne i sängen och hon gosade in sig och sedan kräktes hon massa igen. Lilla vännen. Och snoret bara rinner ur näsan på henne.

Jag blir alldeles klen. Är det för mycket begärt att kunna få ha henne frisk ett tag? Hon har ju vart förkyld nu i tre veckor. Hoppas att febern tar hand om viruset och gör så att hostan och snoret försvinner iaf och att penicillinet gör att öroninflammationen försvinner.

Vi har för övrigt bara vart hemma idag. Hon är ju som sagt sjuk. Så inget sim idag. Usch, jag är så trött så jag orkar inte skriva mer här.

Eftersom det är min blogg så får jag svära så mycket jag vill. Och just nu känner jag för att svära massa. Jag tycker det är orättvist att nån som är så liten och inte kan få väck snor och inte förstår varför man måste äta medicin måste vara sjuk.

Signe 9 månader!

Idag blir Signe nio månader! Nu har hon vart lika lång tid utanför min mage som innuti. Tänk vad hon har lärt sig saker under de här nio månaderna!


Pers första farsdag som pappa!

Tack för alla snälla kommentarer om Signes öroninflammation. Penicillinet smakar riktigt illa fastän hon har fått med fruktsmak, så det behövs fyra händer för att få i henne det. Hon har ju vart bra i näsan i ganska många dagar nu, men idag kom det tillbaka. Snorigt värre! Såå himla jobbigt!

Hon somnade första gången idag vid halv två!! Halv två på eftermiddagen! Hon hade vart vaken sedan halv sju på morgonen då... Och när hon väl somnade sov hon bara i en halvtimme! Senare på eftermiddagen sov hon max en halvtimme till. Så ikväll var hon helt slut när det var dags för sängen.

FREDAG
Vi var iväg och fotade Signe på expert. Vi skulle fota en sådan 8 bilders serie, och de tog 12 bilder! 12 ynka bilder! Jag blev riktigt paff eftersom jag vet hur svårt det kan vara att fota barn. Det gäller att vara med eftersom leendet kan vara borta på en sekund. Jag såg i studion ett exemplar av en serie bilder där skärpan var på bakgrunden på ALLA bilder! Kommer de med sånna bilder kommer jag vägra betala. Nån måtta får det vara! Kallar man sig fotograf så gör man det, och då får man visa att man kan ta bilder.
De fotade inte digitalt, vilket också är riktigt förvånande. Hade de gjort det hade man kunnat tagit hur många bilder som helst!

När jag och mina bröder fotade oss hos Whålstedts för ett par år sedan tog fotografen mitt ansikte och klistrade in på en bild där båda mina brorsor var bra. Det kunde ingen ha gissat när man såg bilden! Men den möjligheten finns ju knappast på Expert... Jaja, vi får se hur det blir.

På kvällen var Per och spelade innebandymatch i Söderhamn. De vann med 18-4... Jag kollade som vanligt på Idol. Riktigt bra var det och jag log hela tiden! Kevin är ju bara för bra! Lät annorlunda nu när han sjöng en rocklåt, så han visade verkligen att hans röst passar till det mesta!

LÖRDAG
Jag och Per var ut och käkade på Sport Inn och sedan var vi på bio och såg senaste Bond filmen. Den var sådär. Tyckte att den förra var bättre. Signes farmor och farfar var här under tiden. När vi kom hem pratade vi lite med dom innan vi tittade till Signe och då ligger sötsnöret på magen och sträcker upp huvudet och tittar på oss när vi kom in i rummet! Hon måste ha hört oss och vaknade till direkt. Pussade på henne och sa godnatt och sedan somnade hon om direkt. Kändes nog bara tryggt för henne att se att vi hade kommit hem. Så gulligt!

SÖNDAG
Idag är det farsdag och i år är Per pappa! Jag tycker det känns lite fånigt att köpa en tröja eller nåt annat strunt bara för att det är farsdag. Det kan jag ju göra vilken dag som helst. Jag tycker det är finare att visa sin uppskattning på nåt annat sätt eller att köpa något mer speciellt.
Därför köpte jag ingenting. Jag gjorde istället en tavla med ett foto på Per och Signe och en text med massa ord som passar in under hans första nio månader som pappa åt Signe. Idén med texten hämtade jag
härifrån.

Var till mina föräldrar och käkade i eftermiddag och Signe lyckades hålla sig vaken i bilen påväg hem fastän hon sovit så himla lite idag. Väl hemma fick hon medicin och välling och sedan slocknade hon.

Signe blir nio månader idag också! Men det skriver jag mer om i ett annat inlägg. Tillräckligt med text i det här...


Öroninflammation

Signe har öroninflammation på det högra örat. Förstod att det var nåt!

I måndags när vi var där så sa ju läkaren att han inte kunde godkänna örat för det var vax i vägen, så var fallet även denna gången. Han var då tvungen att ta bort vaxet och Signe skrek som aldrig förr! Det måste ha gjort jätteont för hon skrek och skrek och skrek! Jag var tvungen att hålla fast henne jättehårt så att han inte skulle göra illa henne om hon rörde sig, vilken hon såklart försökte. Även efteråt när vi satt på hans rum snyftade och grät hon om vartannat. När jag tog upp hennes docka flinade hon samtidigt som hon snyftade. Hon var verkligen jättejätte ledsen. Usch, det var hemskt!
Så fort vi kom ut i väntrummet blev det bättre. Så hon ville nog inte se doktorn, eftersom det var hann som hade gjort illa henne. Och säkert gjorde det ondare efter att han hade vart där och petat.

Han frågade om bricanylen hade hjälpt mot hostan och jag sa som det var, att vi bara hade använt det första kvällen för att vi sen hade fått höra att en barnläkare hade sagt att de flesta barn får hjärtklappning av det och att vi därför inte ville använda det. Jag frågade varför vi inte hade fått testa Mollipect istället som faktiskt passade bättre mot Signes symptom, hosta och segt slem. Då mumlar han lite och säger att han måste ha missförstått för han trodde att vi kanske hade provat Mollipect eftersom man brukar få det först!! Men hur i helvete (rent ut sagt) ska vi ha kunnat testa nåt som är receptbelagt?! Det borde väl stått i Signes journal i sånna fall!

Det var trist att han inte kollade öronen riktigt redan i måndags eftersom hon har blivit sämre i och med hesheten och att hon inte har så mycket matlust. När han väl såg att hon hade öroninflammation blev han lite mjukare iaf och ställde lite bättre frågor och var mer hjälpsam. Som att han kanske kände sig dum eftersom han hade skickat hem oss tidigare i veckan. För när vi kom hade han mer inställningen "jaha, nu är ni här igen".

Så nu ska Signe äta penicillin och så får vi hoppas det blir bra. Han kollade inte halsen, det gick ju inte eftersom hon var så ledsen, men han såg ju i måndags att hon var röd. Blodprovet var normalt iaf, men det kan det ofta vara när det är öroninflammation. Det läste jag på nätet, för där får man bäst information!

Information hämtad från
Sjukvårdsrådgivningen
Det är vanligt att en öroninflammation börjar med en förkylning. Förkylningsviruset gör det svårare för slemhinnorna i näsan och öronen att försvara sig mot bakterier. Om bakterierna förökar sig bildas lätt en varig infektion i mellanörat. Infektionerna är vanligast under vinterhalvåret.

Vid tre års ålder har hälften av alla barn haft minst en öroninflammation. Vanligast är det mellan sex och elva månaders ålder. Före skolstart har drygt tre av fyra barn någon gång haft akut öroninflammation.


Går det att undvika öroninflammationer?

Det är svårt att helt skydda sitt barn mot öroninflammationer, men det finns ett par sätt att minska risken.

  • Amning har en skyddande effekt mot öroninflammation hos spädbarn.
  • Barn bör inte utsättas för rökiga miljöer.
  • Ett barn som drabbas ofta av öroninflammationer kan må bättre av att inte vara i stora barngrupper på dagis. Det är bra om barn på dagis är utomhus mycket, eftersom infektionsspridningen ökar i stora barngrupper inomhus.
  • Napp har visat sig orsaka en viss ökad risk för att barn ska få akuta öroninflammationer.

Förkylda barn kan vakna på natten och ha ont i örat. De har då också ofta feber. Andra symtom är en känsla av lock för örat eller sämre hörsel. Ibland spricker trumhinnan och var rinner ut i hörselgången. Då slutar det vanligtvis att göra ont. Öroninflammationer utan värk förekommer också, och diffusa symtom som dålig matlust och allmän irritation kan också vara tecken på öroninflammation.

JUST DET! Symptomen kan även vara diffusa. Signe var väldigt grinig och irriterad imorse.

Vi ska iaf fota henne nu vid 17 tiden, för hon är iaf väldigt glad nu! Läkaren sa att man ska titta på allmäntillståndet, är hon pigg finns det ingen anledning att ta det lugnt med henne. Och öroninflammation smittar inte heller. Förkylningen smittar, men bara de första dagarna och det var ju länge sen nu... Men bada på måndag ska vi inte göra. Jag frågade om det inte var bra att ha hennes öron under vatten kanske, och han mumlade att vi kanske skulle ta det lugnt med simmande de första dagarna iaf.


Samma läkare igen

Har pratat med Hälsocentralen. Måste åka till Kilafors igen fastän jag vill till Bollnäs. Verkar som att vår bvcsköterska har glömt be oss fylla i ett papper som man måste ha fyllt i för att kunna ha hälsocentralen i Bollnäs när man bor där vi bor... Jag minns faktiskt inte om vi har skrivit på nåt sånt. Drygt. Så jag har en tid i Kilafors iaf. Hos samma läkare. Ännu tristare. Men är det ett litet ställe så är det, och då har de bara en akutläkare. Den andra läkaren, som sägs vara bra, var fullbokad och var inte akutläkare förrän i slutet av nästa vecka...

Sköterskan tyckte det lät som ett virus, eftersom hon nu blivit hes och hon har också fått en yttepytteliten förkylningsblåsa i ena mungipan. Och ett virus kan man inte bota, det är bara att vänta ut... Kan blåsan höra ihop med hennes förkylning eller måste hon ha fått munherpesviruset av mig? Jag brukar alltid få förkylningsblåsor när jag blir förkyld. Först dyker det upp ett munsår och sen är det bara att vänta på förkylningen som brukar stå runt knuten. Känns inge kul om det är jag som har gjort så att hon har fått munblåsan. Har man en gång fått munherpesvirus så ligger det ju som bekant vilande i kroppen och ploppar upp i tid och otid. Eller är det så att vissa får det och vissa inte helt enkelt?
Sköterskan undrade om doktorn inte att stuckit henne i fingret sist vi var där, och nej, det gjorde han inte... då ser man direkt om det är ett virus eller nåt annat som hon kan få medicin mot. Så det skulle vi få göra nu. Hoppas det går bra.

Imorse åt Signe välling halv sju. Då hade jag fått sovit från klockan ett då jag var upp för att hon gnällde, troligen över att hon var lite hostig och täppt. Det var härligt med så många timmars sammanhängade sömn!

Nu ska jag passa på att duscha medan Signe sover.

Himlen kan vänta länge på mig

Ibland blir jag bara så jädra trött på mig själv. Varför försöker jag ens? Signe har som jag tidigare nämnt jättesvårt att somna inne på dagarna, då är det vagnen som gäller. Jag tror att hon är väldigt mycket för rutiner eftersom det går så lätt på kvällarna. Och på dagen är hennes rutin att man klär på sig och bäddas ner i vagnen för att ta en promenad, och då somnar hon. Men jag känner att det är ju bra om hon kan somna inne utifall hon blir jättesjuk eller om det är -30 grader ute. Typ. Men icke. Plus att jag var trött idag för jag fick kliva upp flera gånger innan klockan var ett och det gör att hela nattsömnen blir rubbad och då blir man trött. Så jag ville också sova.

Det slutade med att jag fick gå ut med henne i vagnen iaf. Och eftersom vi hade hållt på så länge i vår säng så hade hon hunnit bli hungrig så jag var tvungen att göra ordning en vällingflaska också mitt upp i allt. Så när hon väl somnade var klockan kvart i elva, hade jag lagt henne i vagnen från början hade hon somnat en timme tidigare... och då kände jag inte riktigt för att lägga mig.

Mamma och Izzi kom och lekte med Signe, och Signe skrattade och hade roligt när hon fick jaga Izzi.

Testade ge henne blodpudding idag. Jag käkade det till lunch och kokade en bit till Signe i mjölk. Mamma tyckte att jag skulle blanda i lite potatis också så att det var nån smak hon kände igen, eftersom hon inte smakat mjölk heller tidigare, men det vette tusan om potatisen smakade så mycket... Geggan såg inte aptitlig ut men Signe åt iaf en del av det.

Hon har börjat tugga väldigt bra på sista tiden, det märks att hon vill ha lite att tugga på. När hon har ätit brödbitar tidigare har hon ofta satt de i halsen men nu tuggar hon de jättebra! Skönt! Då kanske vi kan ge henne 8 månaders burkarna utan att behöva mosa så mycket. Tidigare har hon fått kväljningar varje gång av dom.

Hon är fortfarande hes... Och när jag trycker på pluttarna vid öronen för att kolla om hon har ont i dom, så försöker hon putta bort mig eller så slingrar hon sig. Men det finns inget annat som tyder på att hon har ont i öronen.
Jag ska ringa till hälsocentralen imorrn igen. Och då ska jag säga att jag vill åka till Bollnäs, eftersom det är dit jag ska egentligen! Hon har vart förkyld i nästan tre veckor nu så de borde ta någon odling eller så sa Helene när jag pratade med henne. Iaf ett stick i fingret.
Men då borde jag väl läsa på lite först... så man har lite motargument att komma med. De säger ju att man ska titta på allmäntillståndet framförallt, och Signe är ju pigg och glad men väldigt hes... Kan det inte vara så att man har ett barn som är väldigt tåligt och inte känner så bra att det gör ont? Vi vet ju hur det känns när man har ont i halsen, vi vet hur det känns att vara sjuk. Det vet ju inte små bebisar. De vet kanske inte hur de ska reagera.

Har kollat på Himlen kan vänta nu. Usch. För mig är det ångestladdat. Jag har en enorm rädsla över att bli dödligt sjuk eller på något annat sätt försvinna ur Signes liv. Inte så att jag går och tänker på det jämt och ständigt, men när jag väl gör det så blir jag livrädd och tårögd.

Nu är jag så himla trött så jag ska sova.

Har en fototid imorgon för Signe. Hoppas att hon fortsätter vara pigg så vi kan få fota henne.

Kan bebisar tappa rösten?

Signe håller på och tappar rösten. Hon har blivit jättehes ikväll. Var lite hes under dagen men blev mer efter att hon hade sovit middag. Får fram rätt lustiga läten.
Trist att hon inte kan få vara frisk. Jag hoppas det inte leder till halsfluss eller nåt annat jobbigt...
Får se hur det ser ut under morgondagen. Utifall vi måste in till hälsocentralen igen.
Hon har inte vart så pigg på att äta heller. Vet inte om det kan bero på att hon kanske har ont i halsen eller om det är tänder på gång, för hon dreglar nå kopiöst!

Vi har bara vart hemma idag förrutom en sväng ner på Lindex för att byta en pyjamas. Köpte en i Gävle i stl 80, men när jag satte på henne den så syns det att hon snart kommer växa ur den. Jisses! Så nu fick jag ta en i 86. Den såg riktigt stor ut, men drar säkert ihop sig i tvätten. Är en mysig med fem myror är fler än fyra elefanter tryck.

Signe har fått en bebispulka idag av farmor och farfar. De hade vart på Barnens Hus och köpte en där. Hon satt perfekt i den när vi provsatt ikväll!

Kollar på Roomservice nu. Kul att se ett annorlunda avsnitt, de brukar ju oftast bygga tv-bänkar och hyllor och måla tak. Men nu är det lite annat! Ser ut att bli kanonsnyggt.

Imorgon ska mamma komma förbi en sväng, hon började jobba sent.

You love my blog

Har glömt att säga att jag har fått ytterligare en utmärkelse. Av Anna. Tack så mycket!
Egentligen ska man länka vidare till 7 andra bloggar, men jag har ju redan fått utmärkelsen en gång, så jag skippar det.

Tusen tack Anna!


Varför så många olika bud?

Som ni ser från förra inlägget så har jag och Signe åkt pulka idag. Eller Signe åkte pulka och jag drog. Skönt att vara ute i friska luften en stund, och idag var det ju tom plusgrader ute. Men inte lika kul innan man kommer ut, för Signe vet liksom inte vad som väntar och tycker det inte alls att det är roligt att klä på sig!

Signe åt ingen välling inatt, utan hon drack en flaska tio i sex först! Härligt härligt! Men jag hade vart upp nån gång innan för att ge henne nappen. Förr kunde man få gå upp vid ett redan men oftast behöver man inte gå upp förrän framåt tre tiden nu. Och klockan tio över åtta gick jag upp och kikade vad hon hade för sig, då låg och pillade på figurerna på spjälskyddet och blev så lycklig över att jag kom. Inte ett ord hade hon sagt, så vem vet när hon vaknade :) Skönt var det iaf att få sovmorgon!

Skrev ju igår att det skulle bli lungt och skönt så fort Signe somnat... Det vart en bökig kväll. Hon hostade och grät massivs. Hon somnade och sov korta stunder däremellan, men det var inte förrän vid halv tio som hon somnade på riktigt. Då hade jag tagit med henne till vår säng och låg där med henne. Då var hon lugn och kunde somna in till slut. Vi tänkte låta henne sova kvar i vår säng, jag tyckte det kunde vara lite mysigt också för det var ju jättelänge sedan hon sov med oss nu, men efter fem minuter förstod vi att vi var tvungen att bära över henne till hennes rum. Hon var så täppt i näsan att vi hörde varenda andetag hon tog.

Min granne Anna skrev en kommentar igår om att deras barnläkare sagt att man absolut inte ska ge Bricanyl till barn för att de får hjärtklappning. Varför gör man då det undrar jag?!  Man måste verkligen vara läkare för att kunna vara patient. De hade fått Mollipect utskriven av deras barnläkare. Läste på Fass att man använder det vid hosta med segt slem och samtidigt behov av luftrörsvidgande effekt. Hur kan det komma sig att läkaren jag talade med sa att det inte fanns någon hostmedicin för så små barn som Signe när denna gäller från 6 månader?! Gaahh!
Ikväll verkade hon bättre iaf, och jag vill inte ge henne medicin i onödan så vi struntade i att ge henne nåt (Anna kom ner med Mollipect imorse så vi hade ju kunnat ge henne det). Gav henne bara nezeril och än så länge verkar det gå bra! Hon somnade snabbt och har inte hostat nåt ännu.
Det sjuka är att en bvc sköterska i Bollnäs hade sagt till en av mammorna i min föräldragrupp att barnen lätt kan bli speedade av bricanyl och att man därför bör ge dem det 1,5 timme före läggning ungefär. Varför ska man överhuvudtaget ge nåt till små barn som de blir speedade av? Nä, det känns inte bra att det ges så mycket olika bud inom vården. De har kanske det viktigaste jobbet av alla, känns det inte som att de borde vara lite mer samspelta då?

Nu kollar jag på DH. Som vanligt på en tisdagskväll. Per han tränar. Som vanligt på en tisdagskväll.

Jag gjorde riktig mos idag. Otroligt att det var första gången. Det är så mycket godare än pulvermos.

Åka pulka!


MIN banan


MIN banan from Frida Forsman on Vimeo.

Lösenord: Signe


Det gäller att ha koll. Jag tittade bort i två sekunder och vips så var hela munnen full av banan :)

Flängig dag

Idag har vart en halvdan dag. Har kännts stressig, men nu ligger Signe och ska sova så då blir det lugnt och skönt sen. Och Per har tagit reda på disken, skönt!

Vi har vart till Hälsocentralen idag. Ringde till Bollnäs först eftersom hon på sjukvårdsrådgivningen gav mig det numret och hänvisade mig dit. Men hon sa att vi hörde till Kilafors. Vi ligger ju mitt emellan och på bvc sa de att vi fick välja. Men inte när det gällde hälsocentralen minsann... Hade tid fem över elva så jag fick lyfta över Signe från vagnen till bilen eftersom hon sov, och då vaknade hon såklart. Sen fick vi ändå vänta nästan en halvtimme i väntrummet. Irriterad.
Blev inte bättre utav att vi fick en läkare som kändes rätt oengagerad. Om barnet är för liten för att själv förstå borde väl läkaren ändå kunna tala om för föräldern vad han tänker göra? Han tog en pinne och körde ner den i Signes hals så att hon fick kväljningar och höll på att spy! Han kunde väl att sagt innan att han nu skulle kolla hennes hals och att hon kanske kommer att tycka det är obehagligt, eller nåt sånt! Nä då, han bara tog fram pinnen, öppnade hennes mun och körde in den. Jätteirriterad.
Sen sa han på ett likgiltigt sätt att det minsann var alldeles för mycket vax i Signes öron för att han skulle kunna se om de var okej...! Jaha! Vi åkte dit för att hon har hostat tills hon har kräkts två kvällar i rad, så det slutade med att vi fick med oss flytande bricanyl hem. För att öppna upp luftvägarna. Hon är för liten för att få någon bra hostmedicin. Alltid nåt. Men jag var inte nöjd med läkaren! Jag tycker att en läkare som undersöker ett barn, oavsett om det bara är nio månader, ska prata med barnet och intressera sig för det. Det tycker iaf jag. Vår första barnläkare på BB var fruktansvärd, bara drog och slet i stackars nyfödda Signe. Jag stod med gråten i halsen och ville nästan inte följa med in när vi skulle göra den andra undersökningen. Som tur var, var det en annan doktor som hela tiden förklarade vad han gjorde och pratade med Signe, fastän hon bara var två dagar! Det var en underbar man!

Eftersom Signe är pigg om dagarna for vi till Öppna Förskolan för att hon skulle få träffa lite andra barn. Var inte där så himla länge för vi har ju babysim på måndagseftermiddagarna så Signe måste få sova lite innan det. Dock sov hon bara 45 minuter och inte 1,5 timme som jag hade hoppats på, minst. Så det ställde till det lite och det vart asstressigt innan vi hade fått i oss mat och kom iväg.

Signe var ju inte med förra veckan och simmade eftersom hon var så snorig då, så idag var hon jätteglad över att få bada. Lite lugn de första minutrarna innan hon verkade komma ihåg hur man skulle göra, då vart det full fart!

Jag brukar ju träna på måndagskvällarna men det kändes verkligen som att dagen hade vart ett enda åkande fram och tillbaka så jag orkade inte det.

Signe har inte snorat nåt idag så vi gav henne ingen nezeril innan läggningen (inte igår heller) men det låter som hon har besvär med andningen nu... Blir så jobbigt på kvällen för henne när hon ligger ner. Hon får tutta på nappen några gånger sen släppa den lite för att kunna andas genom munnen. Stackars liten.

Hon gör förbättringar på nätterna iaf. Vaknar och vill äta sitt "nattmål" vid fyra, fem tiden numer. Och då kanske det inte ens räknas som nattmål. Idag åt hon vid fem och sov vidare så jag vaknade inte förrän fem över halv åtta av att hon låg och pratade i sin säng! Det var skönt! Då tog jag in henne till vår säng och så låg vi och myste och kramades där en stund. Så härligt! Och så får man massa blöta pussar :)

Det verkar inte gå så bra för Signe.... usch. Så trött och blundar, men så besvärligt med andningen.

Helt slut

Idag är det söndag och jag har jobbat. Det har vart strålande sol ute så det kändes ju lite trist.. Men annars gick det bra. Förra gången jobbade jag ju hela helgen och det var drygare. Även idag blev jag sjukt trött mot slutet av passet!  Jag längtar inte tillbaka till att börja jobba som en del mammalediga gör. Jag skulle kunna vara hemma för alltid med mysiga Signe!  

När jag kom hem vid sex var mamma och pappa här. De hade precis kommit och fick leka med Signe en timme innan hon var dödstrött. Hon och Per har vart hos farmor och farfar idag och Signe hade väl inte sovit så som hon brukade, så hon var jätteledsen när vi skulle byta till pyjamas. Fick i henne lite välling iaf innan hon slocknade. När hon blir för trött vill hon helst bara ha nappen och få sova, men hon måste ju äta lite grann iaf.

Igår var vi ute i en och en halv timme i det härliga vintervädret så att Signe fick tulta runt i snön. Hon var lite fundersam på allt det vita med verkade tycka det var roligt! Vi har fått låna ett par vinterskor av Veronica från Kavat i stl 19, perfekt för Signe att gå runt i! Vi tog även en sväng i vagnen till familjen Frisäter och pratade lite. Vi tog den mindre vagnen och på den är det inte luftpumpade däck som på vår andra så den hoppade ganska mycket på den hårda snön. Men Signe tyckte det var kul och skrattade och pratade på under turen.  

På eftermiddagen var vi till Bollnäs och tittade på när Per spelade innebandy. De vann med 22-2 mot Edsyn som de spelade oavgjort mot i fredags... Signe tyckte det var kul och stod i mitt knä och klappade händerna nästan hela tiden i första perioden. I periodpauserna var vi ute på planen så att Signe fick jaga boll :) Sen blev det nog lite drygt för henne och i bilen påväg hem grät hon mest hela tiden.  

Vi höll på att krocka igår. På vår lilla väg så kommer det ett krön där man inte alls ser mötande bilar förrän man är uppe på toppen av kullen. Det var kolsvart ute och det enda jag hann se var fyra helljus som dök upp bakom krönet. De körde så snabbt att de inte ens hann slå av hellyset. De sladdade förbi min bil i en jädra fart och jag tappade nästan andan när jag förstod hur nära jag och lillsigne var att få in en bil genom vindrutan, de lyckades i sista stund sladda sig in på deras sida av vägen. Usch. Det var otäckt. Och ursäkta mina fördomar men jag kan sätta pengar på att det var en ung kille som körde. Jag ser nu att jag har skrivit de, och jag vet ju såklart inte om det bara var en person i bilen eller flera. 

När vi kom hem blev Signe nöjd igen och somnade tidigt då hon var trött. Vi skippade att ge henne nezeril eftersom man inte ska ge det mer än 10 dagar, men åh så täppt hon var efter ett tag istället! Så då fick vi ge henne det när hon sov, det resulterade i att hon började gråta och hosta. Och hon grät, hulkade och hostade så mycket att hon till slut kräktes. Stackars liten. Önskar bara att hon får slippa täpptheten nu. Provade med koksalt härom kvällen men det hjälpte inte alls. Var jättetäppt efter nån timme.

Gav henne koksalt nu också innan hon la sig. Gav lite mer den här gången, så jag hoppas det funkar bättre.

Nu är jag så trött på att sitta framför en dator efter den här dagen så nu är det soffläge resten av kvällen. Usch så jobbigt att jobba :)

Signes första kontakt med snö!