Ensamma

Nu är vi helt ensamma jag och Signe. Per har åkt till Hamra för att åka skoter. Lika bra att han åker nu så att han kan stilla sitt begär och ställa undan den sen. Han åkte imorse vid 6-tiden och kommer förhoppningsvis hem redan imorgon kväll. Han åkte upp till Jonas som har stuga där uppe och han och hans tjej Stina ska åka hem på söndagmorgon och det finns ju ingen anledning för honom att stanna en natt extra. Så om det inte är dåligt väder åker han nog imorgon kväll. Det betyder att jag och lillfisen ska sova ensamma inatt. Hoppas det går bra och att hon somnar i bra tid ikväll.

Idag vaknade hon strax efter 7 och ville inte somna om. För tidigt för mig eftersom hon inte somnade förrän framåt midnatt igår. Det vore väl okej om vi hade sovit hela natten men det är ju matpauser också. Men vi gick upp efter ett tag och satt i soffan till kvart i 9 kanske då hon somnade. Gick tillbaka till sängen och sov till 10. Då ringde först min mormor och två minuter senare Signes mormor... Låg och myste till halv elva.

Signes gammelmormor och gammelmorfar var här mitt på dagen. Sedan åkte jag och handlade lite på Ica i Kilafors och sen tog jag en promenad med vagnen. Enligt stegräknaren gick jag 3,4 km. Trist att gå här för det finns ingen runda utan man kan välja tre håll att gå åt och sedan får man vända när man tycker det räcker... Jag gick mot Acktjära idag. Mötte en person och det var Åsa Jinder som var ute med två hundar. Och hon hejade så glatt fastän hon pratade i telefon!

Nu sitter Signe i bärselen och sover. Har sovit i den i 1 timme och 45 minuter nu! Så jag har hunnit äta också :)

Det är otroligt att man kan känna så mycket kärlek som man gör  till sitt barn! Det är så underbart att se i Pers ögon när han tittar på Signe all den kärlek som han känner för henne, vår lilla tjej! Helt fantastiskt. Jag älskar er två så mycket.

Ikväll ska jag mola godis och titta på Let´s Dance och Så ska det låta! Imorgon kväll kommer Lena hit! Vi ska laga mat och titta på melodifestivalen! Det blir mycket trevligt!



Det är inte bara... :)

Nu sitter jag framför datorn med prinsessan sovandes i famnen. I en babybjörn bärsele! Gud så himla bra! Helt plötsligt kan man sitta som vanligt och ha båda händerna fria. Jättebra!!

Okej, det som står här över skrev jag för 25 minuter sedan. Hon vaknade precis och ville äta. Så nu har hon ätit och somnat igen. Hon ligger i våran säng. Får se hur länge hon sover, eftersom hon just har sovit ganska länge. Tycker faktiskt jag hör nåt grymtande...
Haha ja nu är hon klarvaken så hon får sitta hos mig istället. Tog sig en liten 5 minuters lur efter maten bara :)

Hon har blivit mycket mer medveten nu. Det märks. Tidigare kunde hon sitta vaken i babysittern ganska länge. Nu tycker hon det blir trist rätt fort. Vill helst bli buren så att hon känner att vi finns där. Hon har redan fixerat blicken också. Följer saker med blicken om man rör de från sida till sida. Och jättestarka nackmuskler. Även bena trycker hon hårt med. Kommer bli en stark flicka! Och kan man bli annat när man äter som en häst! Var till BVC och vägde och mätte idag. Hon har gått upp 270 grm på en vecka! Väger 4290 nu :) Och är redan 56 cm lång! Undrar om de mätte rätt på förlossningen... Det gick väldigt fort sa Per och det såg ut som att de höftade lite.Men 56 nu iaf. Så det är klart att hon blir stark!

Haha nu brummade det rejält i brallan! Dags för blöjbyte.

Mamma kom till bvc idag och sedan följde hon med hem en sväng. Så vi åt lunch här.

I tisdags kväll kom Pers föräldrar, hans moster och kusinbarn hit. De hade vart och handlat kläder till Signe på Busungen. Jättesöta som hon kan ha till sommarn.

Nu har jag gått runt och vaggat tröttmössan eftersom hon bara gnällde när vi satt still. Gav henne nappen och nu sover hon i sängen igen :) Lilla sötnäsa!
Hann knappt skriva klart det där förrän nappen ramlade ut och då var det bara att sjunga en stund igen. Hon blir väldigt avslappnad när mamma sjunger iaf :)

Igår var vi in till stan. Handlade lite på Lindex och på apoteket. Sedan for jag till Helene så att Signe fick äta och byta blöja.
Nu har hon vaknat och det verkar vara dags för mat igen... det här inlägget tar tid!
Testar med en sovandes Signe på magen, och en handsfattningen på tangentbordet nu...
Efter Helene åkte jag till Elgigaten och köpte en fotoskrivare. Helenes sambo Johan jobbar ju där och han var så gullig och bar ut mina saker till bilen då jag hade fullt sjå med vagnen. Köpte även fyra rosa backar till leksaker och sånt på Rusta till Signes hylla i hennes rum. Svängde in på Dollarstore och köpte ramar och sen var vi äntligen redo för hemgång! Puh...

Skrev ut bilden på Per där han gosar med Signe i A4 format på den nya skrivaren och det blev verkligen kanon! Så fint :)

Fick paket på posten idag igen :) Från andra sidan atlanten den här gången! Tog mig nog en 10 sekunder innan jag kopplade ihop Stillwater med någon vi känner... Såklart var det världens gulligaste och omtänksammaste person som hade skickat det. Tack så jättemycket för den söta badrocken Pillan! Sååå fin! Hoppas du använder MSN mailen fortfarande :)

(Det tog mig 1 timme och 50 minuter ungefär att skriva det här inlägget... Hehe, Nåt sånt)


Signe har fått ny mössa stickad av Farmor! Söt som en godis :)


Första handlingen...

Jag skrev fel om hur fredagen såg ut märkte jag... tror jag inte alls gick med vagnen då. Var nog på torsdagen kanske. Vi var iaf och käkade lunch på Golfrestaurangen med Pers föräldrar vid lunchtid i fredags. Så nu har Signe sett golfbanan för första gången. Troligen inte den sista dock...

Idag har jag och lillfisen vart och handlat på Kvantum. Det gick bra. Hon sov hela tiden. Duktig flicka! Sen har mamma och min moster vart här och fikat. Fick jättefina kläder som Signe kan ha när hon blivit lite större. Rosa mjukbyxor och huvjacka med mönster, en jeansklänning och en rosa tröja.

Imorgon hade jag tänkt mig åka in till stan och gå på Lindex. Har ju fått erbjudande om 30% rabatt på bland annat barnkläder som går ut på torsdag. Tänkte försöka hitta nåt fint! Och 30% på damkläder också, kan ju vara kul om jag hittar något till mig själv också... med tanke på att det känns som att alla mina kläder som jag sätter på mig nu är ett år gamla! Har ju presentkort på Pepes också som jag fick av Per i julklapp. Så småningom kan jag nog få hitta mig nåt fint där!

Har tappat 10 kg iaf. På att bara vara, och amma. Har ju gått nån promenad, men tror knappast att dom har gett något resultat ännu! Vägde ju in mig på 60 kg i vecka 8 och nu väger jag mellan 63-64. Magen har iaf dragit ihop sig jättebra. Känns skönt. Men inte lika mycket som kusin Stinas mage hade gjort när jag hälsade på henne 3 veckor efter hennes förlossning! Där skymtade man magrutor!

Snart kommer Per hem från jobbet. Gobiten ligger och sover, så jag kanske ska passa på att titta över vad vi ska äta.

Här kommer den fantastiska blöjtårtan! Jättebra present, så är man pysslig så rekommenderar jag att göra en sån här och ge bort när det är dags för bebispresent. Vi blev jätteglada för våran som Steph hade gjort :)


image417


Dagarna som gått...

Jag hade skrivit världens längsta inlägg om vår helg. Suttit i en halvtimme... Allt försvann när jag var klar. Blir så less. Brukar alltid vara så duktig och kopiera texten under tiden jag skriver. Men inte då!!!!!! FAN!
Blir kortfattat nu.

Fredag: Promenad med vagnen. Mamma och pappa var här en sväng innan Steph och Dan kom med pizza. Fick så fina saker! Blöjtårta som Steph hade gjort och rosa converse skor :) Jättetuffa!

Lördag: Per spelade innebandymatch. Jag och Signe kollade. Pers kusin Lotta och hennes familj kom förbi och tittade hur vi bodde och på Signe. De var uppe från Stockholm i helgen. Fick en hel låda med massa leksaker och andra bra grejer! Kollade på melodifestivalen. Riktigt dåliga bidrag! Bara BWO som var bra. Skönt med en myskväll bara vi tre.

Söndag: Signe somnade inte förrän 02 tiden på natten, så vi sov länge. Asjobbigt att vara vaken så länge. Men hon är så söt, skriker inte utan är bara vaken och vill umgås. Åkte till kilafors och hälsade på stockholmarna lite till innan de skulle åka hem. Deras äldsta tjej ska stanna hos Pers föräldrar den här veckan tillsammans med Pers moster. Jag och Lotta tog en promenad med vagnen.
Vi väckte Signe vid 21 tiden så att hon skulle ha sina vakentimmar då istället för mellan 22.30-01. Pers idé. Funkade jättebra! Hon somnade mellan 23-23.30. Han är en toppenpappa :)

Idag: Pers första jobbdag. Helene, Klara och Helenes mamma Ann kom hit vid halv två och hälsade på. Trevligt med sällskap. Signe sov dåligt under eftermiddagen, hon var väldigt trött men kom aldrig till ro utan sov bara korta stunder. När hon väl somnade vid kvart i åtta lät vi henne bara sova i drygt en timme. Vi skulle bada henne innan Per åkte på rinkbandy. Hon var så trött att hon inte ens vaknade när jag tog av henne kläderna. Halvsovandes höll Per ner henne i vattnet. Men hon verkade tycka att det var skönt att vakna i badet :) Och så somnade hon efter 22.30 och har sovit i vaggan i snart en timme! Hoppas hon fortsätter sova i en två timmar till åtminstonde innan hon vill ha mat!
Nu ska jag också sova. Per har precis kommit hem från rinkbandyn, de vann med 8-2.

Lägger in en bild på blöjtårtan imorgon. För den måste ni se!

Vi tre

image416

Matvraket

Idag har en sköterska från BVC var hit och hälsat på. Vi fick några böcker och information om hur det kommer att se ut med kontroller framöver. Idag var det vägning på schemat. Vårt lilla matvrak har redan gått upp till 4020 gram. Jättebra att hon får i sig massa mat iaf! Sköterskan sa att de vill att spädbarn går upp minst 120-150 gram per vecka. De tycker att det är jättebra om de går upp ännu mer, för det finns bara en nedre gräns. Signe har gått upp 230 på en vecka :) Vår lilla gris!

Igår var det ju verkligen kanonfint väder! Vi åkte till Kilafors och hälsade på Pers pappa Janne. Christina jobbade så hon var inte hemma. Jag passade på att ta en tur med vagnen i solen, gick en runda på 40 minuter drygt. Jättehärligt! Mycket härligare än när jag gick min sista promenad som gravid. När jag pulsade som en dåre i snön på den oplogade vägen! Mysigare att gå med barnvagn. Per följde inte med. Det fanns en för stor risk för att han skulle börja gnälla efter 15 minuter med tanke på den träningsvärk som har följt efter loppen på Höghammar. Så jag insisterade på att gå själv...

På kvällen kom Ida, Anders och Izak och hälsade på! Ida hade med sig en present som de hade samlat ihop till på jobbet. Vi fick en barnvakt! Jättebra, då kommer vi kunna låta Signe sova ute i vagnen utan problem framåt våren. Tack till alla er!
Sedan hade Ida och Anders även köpt en jeanskjol med ett rödrutigt knytskärp och matchade rödrutig skjorta som hon kan ha senare i vår eller mot sommaren! Så söta!


Idag har vi inte gjort många knop. Var riktigt risigt väder ute, så vi har bara vart inne. Signe har fått bada ikväll, och det är verkligen en hit! Åh, så skönt hon tycker det är.
Per är iväg på DM match i innebandyn mot Alfta nu och Signe sover här bredvid i sin babysitter. Det är verkligen ett kanonköp! 100:- på rea på Jysk. Som hittat! Och det är så lätt att ändra ryggläge och fotläge på den. Vissa kan vara riktigt bökiga, men denna var verkligen ett fynd! Hon kan sova i flera timmar i den.


Malin - Klart du ska ta med frugan på en titt norröver!!


Signes mormor tyckte det var självklart att Signe skulle ligga på bordet medan vi åt! (De har en hund ni vet...)

Äntligen fick Klara komma och hälsa på!


Idag körde vi retrostil á la 70-talet! Byxor efter pappsen!


 


Glömde...

Glömde ju skriva att jag fick ännu mera kläder från Helenes familj. Och en söt prinsesskallra som Klara hade valt ut! Den hade hon valt redan innan Signe föddes, men hon var tvungen att vänta tills hon föddes eftersom de inte visste om de skulle köpa en blå prins eller en rosa prinsessa :) Och Klara förstod mycket väl att de var tvungen att vänta med det!

Och så hade även Helenes mamma köpt flera söta plagg till Signe! Jättegulligt!

TACK TACK!

Välkommen till oss!

Ni som vill komma och hälsa på, men som väntar på att vi ska höra av oss... Det är bara att ringa och kolla när det passar! Vi mår ju hur bra som helst och tar gärna emot besök. Men det blir lite jobbigt om vi ska sitta och ringa folk och säga att de får komma. Så, välkommen att höra av er när ni känner att det passar :)

Idag har vi vart på fotografering till tidningen. Bilden ska komma med på fredag. Hoppas den blir bra. Sen åkte vi till Pers jobb så att han fick papper ifyllda ang föräldrapenning och sen hem till mina föräldrar i Röste. Fick mat där. Ikväll har Helene, Johan och Klara vart och hälsat på. Klara kunde inte slita sig från Signe, utan satt och pillade på henne hela tiden. Signe, ja hon sov som vanligt! Vaknade dock till och var hungrig så de fick se henne vaken en liten stund.

Igår var Signe ut på riktigt för första gången. Vi har ju gått promenad två gånger och vart på BVC för vägning, men igår kväll följde vi med Per till Höghammarhallen. Han skulle springa in sponsorpengar till Herstjö innebandy och jag kände att jag var tvungen att komma ut lite! Då vi kom dit var hela parkeringen smockfull med bilar! Jag får smått panik och tänker på allt folk som måste vara där. Hoppades att det skulle vara lika lugnt som förra året då vi var 10 personer som sprang... I år hade föreningen satsat lite hårdare på det här konceptet och hallen var full av barn och juniorer från de yngre lagen! Jag är väldigt hispig över att förkylda personer ska vara i hennes närhet med tanke på att RS viruset härjar vilt i år. Så helst ville jag inte vara nära någon! Och vi vet väl alla att barn är som rena rama basselusken! Bär på diverse baciller och annat otrevligt... Så jag gick och satte mig långt bort på läktaren och sedan när Signe vaknade passade jag på att gå och amma i ett omklädningsrum. När jag kom tillbaka hade de flesta barnen med föräldrar åkt så då kändes det lugnare.
Herr och damlagen sprang sist på kvällen så hallen tömdes ganska fort iaf... Skönt. Per skulle då springa in sponsorpengar till föreningen som sagt. De skulle springa så många varv de orkade i 30 minuter. Han hade lyckats få ihop 60:- per varv, och kutade 29 varv! Riktigt bra gjort! Men shit så slut han var sen... och idag, STEL som en ko! Och då är han rätt stel i vanliga fall... :) Det blev en lyckad kväll för Hertsjö iaf som fick in en mindre förmögenhet på alla som sprang. Jag var själv med och sprang förra året, och fy fan så jobbigt det är!

En uppmaning bara till er som kommer och hälsar på... kom INTE när ni är förkyld, då kommer ni att få vända i dörren. Ledsen, men där känner jag att jag är stenhård. Eller så får ni stå i hallen, på lagomt avstånd från vår lilla sötis. För nå RS virus vill vi inte smittas av. Nä uvva.

Nu ska jag gå och mysa i soffan med mina två gosfisar!

Sötaste prinsessan

image409
Lilla handen.


Pappamys!


Sällan man ser Signe såhär!
Ett skrik sen var det bra :)


Sömntuta

Idag är det lördag. Signe är en vecka gammal. Just nu för precis en vecka sedan låg vi på förlossningsrummet och myste med vår nyfödda bebis! Otroligt.

Vi har verkligen fått en liten sovbebis! Sover hela dagarna verkligen. Inatt resulterade det i att hon var vaken mellan 3-6 ungefär. Och inte så att hon ligger och gnäller massa då. Hon ligger och smackar och bökar och så småningom gnäller lite. Så jag kan inte heller sova. Per vaknade vid 6 så han tog med henne till soffan och lät mig sova ett tag. Sedan kom de in när hon var hungrig vid halv åtta. Och då sov hon till halv elva innan hon ville äta. Och då fick jag faktiskt lyfta upp henne för att hon verkligen skulle slå upp ögonen! Så då var hon totaldäckad! Så jag fick lite sömn innan det var färdigt. Har sovit en dryg timme nu på eftermiddagen också, blev så trött.

Vi la henne i vaggan igår när vi skulle sova, hon hade redan somnat  på mitt bröst så hon fortsatte så fint att sova. Vaknade och gnydde lite knappt tre timmar senare, så då vart det mat och efter det blev det kämpigt att somna om. Får ju hellre ha de där vaken stunderna på dagarna istället. Men jag är glad över att hon verkar nöjd och att hon sover så mycket som hon gör! Nu ligger hon här bredvid och trynar och det har gått över två timmar sedan hon åt, så det är väl dags snart :)

Igår var Elin och Jonas här! De hade köpt med mat från Take Off. Gott! Signe fick två pyjamaser och två par strumpor, plus en pippi långstrump bok! Jättefina! Så vi kollade på Let´s Dance och hade trevligt.
Veronica och Tomas kunde inte komma för Amelia har blivit förkyld, men Veronica kunde inte hålla sig borta utan passade på att åka in när hon skulle handla :) Så hon fick se den lilla tösen! Fick jättefina saker även från dom! Sovpåse och en jeansklänning med hängslen som hon kommer att kunna ha när hon växt på sig lite!
Tack ni för alla de söta sakerna!

Idag har Pers föräldrar vart här och hälsat på och vi har spenderat dagen i soffan framför skidskyttet... synd att det är alltid är någon som skjuter bort sig. Vi pratade om det innan Per och jag att det i alla de staffeter vi har sett i år är det alltid en som skjuter bort sig. Så även idag. Och det vart ingen dålig bortskjutning heller! Trist.

Nu börjar lillfisen röra på sig så jag ska ta med henne tillbaka in till soffan där pappan ligger sovandes :)

Melodifestivalen ikväll!


Ensamma hemma

Jag måste tacka för alla kommentarer! Det är jätteroligt att så många skriver gulliga saker till oss :) Igår var det toppnotering på bloggen. 127 läsare! Otroligt.

Har ju glömt sagt att vi fick ett paket på posten i tisdags! Det var Lena som skickade upp massa söta kläder till Signe! Hur gulliga som helst. Så himla roligt med paket :) Och ännu roligare när de ligger helt oväntat i brevlådan! Per tyckte Hallo Kitty luvjackan var så himla söt att han var tvungen att prova den på henne idag när det var dags för påklädning.

Sen var Helene här och hälsade på i tisdags kväll och Signe fick jättesöta kläder! Hon kommer att bli en rosa sötnos! 

Tidigare ikväll har mamma och pappa vart här. Signe fick Alla Hjärtans Dag presenter. En labanskallra och jättesöta tights med en kjol som sitter fast och en passande body. Tack tack!

Nu har sista paret i vår föräldragrupp fått en flicka! Så det blev fem flickor och en pojke i gruppen. Ska bli roligt att träffa alla med sina bebisar sen. Sist vi sågs hade vi stora magar allihopa och nu kommer vi att ha en liten skruttbebis istället! Underbart!

Per är på innebandymatch i Ljusdal... Så jag och Signe är ensamma ikväll. Hon ligger och sover i sin babysitter här bredvid. Vilken kanongrej!!

Det här är första Alla Hjärtans Dag sedan jag och Per blev tillsammans för drygt 5,5 år sedan som jag inte har köpt eller gjort något speciellt för honom. Men det räcker gott och väl med det under som vi har skapat tillsammans! Vi är förälskade! I varandra och i vår sötnos Signe!

Vårt hjärta!

Livet känns helt underbart! Jag och Per går runt på rosa moln och bara ler hela tiden. Vi behöver ingen TV längre. Vi har ju Signe nu! Man hyser sådan obeskrivlig kärlek till det här lilla livet! Per och jag kan sitta i timmar och bara titta på henne när hon sover. För sova är favvo sysselsättningen. Hon sover, vaknar till och är hungrig. Äter och somnar sedan vid bröstet. Har bajsat som en galning hittills, men nu verkar det ha lugnat sig lite. Vi förbrukade ett blöjpaket med 28 blöjor de två första dagarna... Hon är så bedårande så ni fattar inte! Jag vet inte vad jag ska skriva egentligen. Vi har det så himla underbart tillsammans vi tre.

Hon har jättebra sugteknik när hon ammar sa barnmorskan som var på hembesök i tisdags. Så om vi ville fick vi prova napp redan. Igår kväll testade vi och det gick jättebra! Satt och sög på nappen i sin lilla stol. Urgullig! Och inte påverkade det tekniken för matningen heller.

Vi badade henne för första gången sedan vi kom hem igår. På BB gallskrek hon så vi var lite nervösa. Men hon älskade det! Låg och tittade och var jättelugn! Mysunge!

Idag har vi vart på vägning, och nog får hon i sig mat allt! Hon vägde ju 3670 vid förlossningen, sedan gick hon ner till 3529 tror jag. Men nu har hon redan gått upp till 3790! Så en go liten rund bebis blir det nog!

Efter besöket hos barnmorskan så åkte vi ner på stan så att jag fick springa in på Lindex. Var tvungen att köpa en ny amningsbh. De andra har blivit lite tajt. Det är ju helt otroligt! En D-kupa! D!! Och det är ju ingen hängig (än så länge...) D byst precis... Ja jisses. Per satt i bilen med lillstumpan medans, hon sov som vanligt.
Sen tog vi första turen med vagnen! Gick bara i 20 minuter för det blåste så hemskt, men hon tyckte nog om det för hon fortsatte då sova. Och vagnen fungerade utmärkt!
Nu ligger mina älsklingar på soffan. Bästa sovstället är mot bröstet. Antar att det är för att hon hör hjärtljuden då, och att det är varmt och skönt. Hon har sovit sedan hon åt för 1,5 timme sedan. Så snart vaknar hon nog och då är det bäst att mamma kommer direkt! :)

Den där sugklockan som användes vid förlossningen användes då inte så länge som vi trodde. De använde den från 17:02 i fyra omgångar tills hon var ute 17:09. Per tyckte det kändes som att den körde med den hur länge som helst :) Och de två sista cm från 8 till 10 öppnade sig på drygt 15 minuter! Inte undra på att det gjorde asont när det gick med den farten!




Bilder på underverket!

Pappa håller koll. Signe 16 timmar gammal.

 Påväg hem från BB till Granbo!

 Stolt morfar!

  Här gillar jag att ligga! (korta stunder iaf...)

 Sådan far, sådan dotter... En riktig sömntuta är vad Signe är!

 Mor och dotter!

När Signe kom till världen!

Jag vaknade av att Per kom och väckte mig i lördagsmorgon strax före 9.30. Som vanligt på helgerna. Kände lite molande värk i magen, men det brukar jag ju göra på morgonen, och det släpper efter att jag har vart och kissat. Men det gjorde det inte. Började få återkommande molvärk istället med några minuters mellanrum, och sa till Per att jag nog hade haft molande värk under natten också. Jag visste inte säkert om jag bara hade drömt, men det kändes som att jag hade vaknat till titt som tätt för att sedan somna om direkt.
När det onda i magen kom i intervaller ringde jag till Helene för att fråga henne om det verkligen var så för henne också eller om det hade gjort ont hela tiden innan värkarna kom igång. För inte hade jag väl värkar redan? Klockan var då vid kvart över 10, halv 11. Nä, hon trodde nog att det var på gång litegrann iaf eftersom jag hade gått över och att det kanske skulle komma igång ordentligt till natten eller på söndagen... Under tiden värkarna kom så låg jag i soffan och andades för att försöka slappna av. Och det gick jättebra! Tyckte dock att det var väldigt tätt mellan det som skulle visa sig vara riktiga värkar. När klockan var vid halv elva sa jag till Per som tänkte åka och spela innebandymatch att det kändes som att det skulle kunna vara något på G. Han frågade om jag fejkade bara för att han inte skulle åka! Haha För han tyckte inte att det såg ut som att jag hade så ont...

Helene ringde tillbaka vid 11 och frågade om det hade tilltagit något, mjo kanske. Hon hade kommit på att det jobbar en barnmorska i Bollnäs även på helgerna fram till 14, och att jag kunde ju ringa dit. Det hade jag inte haft en tanke på ens! Så jag gjorde frukost och lutade mig mot spisen och andades när det kom en värk.

Vid halv 12 ringde jag MVC och det visade sig vara vår Barnmorska som jobbade. Hon frågade om jag visste hur lång tid det var mellan värkarna. Och jag hade ju faktiskt klockat den senaste. Hon frågade om de kom med 10 minuters mellanrum... Hmm, nä verkligen inte. Sista värken höll i sig i 40 sek och från den började till nästa värk var det 4 minuter. Hon sa att vi kunde komma in.

Jag hoppade in i duschen och passade på att raka benen, tänkte att det kanske kan vara dags snart ändå om vi har tur. Per packade klart det sista i väskan, men vi lämnade alla saker hemma. Inte skulle vi väl vara tvugna att åka till Gävle nu på förmiddagen, så ont gjorde det ju faktiskt inte.

Väl inne i Bollnäs kollade vi värkarna på CTG:n. De kändes under bilresan att de kanske hade tilltagit lite i styrka. Enligt CTG:n så hade jag tre minuter mellan värkarna och de höll i sig i en minut ungefär. Jag hoppades på att jag skulle ha öppnat mig lite så att vi fick ett kvitto på att det verkligen var på gång. Snacka om naiv! Barnmorskan meddelade att jag redan var öppen 4 cm och att jag hade gjort ett jättebra arbete. Tydligen! Jag och Per flinade och frågade om vi kanske skulle åka till Gävle då. Så vi ringde våra föräldrar och meddelade att vi var på väg till förlossningen och hur morgonen hade sett ut.

Vi åkte hem och hämtade våra saker, Per stressade mer än mig. Jag sa att vi måste filma med filmkameran innan vi åkte, för det hade vi ju bestämt innan! Per tyckte det inte var så nödvändigt men jag sa att det inte kan vara så pass bråttom. Så vi filmade en snabbis och sedan bar det av.
Värkarna i bilen var helt okej, men de hade börjat göra lite ondare. Fortfarande gick det hur bra som helst att andas och slappna av. För jag visste ju att det handlade om en minut och sedan var jag hur pigg som helst däremellan.
Resan till förlossningen tog 45 minuter ungefär, jag tyckte att det hade gått snabbt. Per tyckte det hade vart en lång resa :)
Jag måste flika in och säga att jag kände mig verkligen coollugn! Trodde innan att jag skulle bli så nervös att jag skulle skita på mig när det hela väl skulle sätta igång. Men inte då!
Per var fortfarande lite stressad när vi skulle parkera. Var inne på förlossningen vid strax före 14. De la mig med CTG i 20 min och sedan kontrollerade de hur mycket öppen jag var. 5 cm och då kanske klockan var runt halv tre.
Vi fick gå in till ett förlossningsrum och lämna våra saker och sedan fick jag bada. Sköterskan sa att jag redan hade kommit långt på vägen och att jag slappande av jättebra, så badet skulle nog vara kanon. Och gud så skönt det var! Gick jättebra att vagga försiktigt som en säl när värkarna kom. Efter en tjugo minuter eller en halvtimme i badet kom barnmorskan och kollade hjärtljuden på bebisen, då kände jag något som strilade ut i vattnet. Sa dock inget, men värken som kom direkt därpå var mycket starkare än de andra! Jag sa till barnmorskan att den gjorde mycket ondare än de tidigare. Sa till Per att jag trodde att vattnet kanske hade gått, men att jag inte visste säkert. Efter nästa värk blev jag tvungen att gå upp, då gjorde det för ont! Per hjälpte att torka av mig, men nästa värk kom så snabbt inpå att jag var tvungen att sätta mig. Gick direkt efter på toa och kissade och även där kom en värk. Tänkte att det var väldigt tätt! Kom in till Per igen och sa att jag hade fått ytterligare en värk, och precis i det skedet kom det en till!

Vi gick in till förlossningssalen istället. Kanske klockan var närmare 15.30 nu. Jag minns inte riktigt. Och jag frågade om jag kunde få något mot värkarna som nu gjorde ont och kom tätt! Sköterskan undrade om jag ville testa lustgas vilket jag gjorde. Tyckte att den inte hjälpte så mycket, blev snurrig och tyckte att det gjorde ont mest hela tiden, vilket resulterade i att jag använde lustgasen även när jag inte hade någon värk. Minns att jag sa till Per "den där värken tog jag bra, den kändes ingenting". Fem sekunder senare känner jag att den verkliga värken kom. Ajdå.
Per sitter bredvid och säger åt mig att andas försiktigt mellan värkarna också så att jag blir lugn.
Nu har jag ingen tidsuppfattning längre, men jag vet att barnmorskan var in och kollade hur pass mycket öppen jag var eftersom jag sa att jag hade så ont. Barnmorskan säger att hon förstår att jag har ont för jag är redan öppen 8 cm! Jag frågade om vi inte kan ta någon ryggmärgsbedövning! Jo det kan vi, men det är inte säkert att vi hinner det nu blir svaret. Hon skulle komma tillbaka om 10 minuter och kolla hur läget såg ut då. Antar att de tyckte att förloppet hade gått så fort och att de ville se om det skulle fortsätta i den takten innan vi satte in någon annan bedövning. Per säger till mig att det är nu det brukar göra som ondast, den sista biten kvar bara. Han påtalar ofta till mig att vi snart har våran fis här vilket resulterar i att jag gång på gång hulkar fram lite tårar av lycka och inser att så är det faktiskt! De där 10 minutrarna hinner inte gå, jag pekar mot signalknapen under en värk och Per ringer på barnmorskan. Eftersom det var massa andra barn som skulle födas just då, dyker det in en annan tjej som höjer lustgasen till max. Samtidigt kommer vår barnmorska Åsa in igen och kontrollerar hur värkarbetet går. Då var det bara en halv cm kvar innan jag är helt öppen så där rök ryggmärgsbedövningen!
Jag hade packat ner dextrosol, godis och energidryck i väskan! Per påminde mig om energidrickan i ett tidigare skede så att jag åtminstonde fick i mig den. Resten hanns inte med.
Det jag kommer ihåg av resten är att jag känner att värkarna blir mer tryckande neråt, Åsa säger att jag får krysta och instruerar mig i hur. Att jag ska försöka hålla kraften inom mig och inte skrika. Jag försöker fokusera på det, går sådär halvbra. Lyckas ibland. Ojar mig, stönar och gråter om vartannat. Skriker lite grann. 
Tydligen så kommer inte bebisen ner genom bäckenet så bra så in kommer en AT läkare. Per ser att de blir lite stirriga och märker att hjärtljudet går ner. Fram åker en sugklocka! Ingen förklarar för Per vad som egentligen händer, men alla vet att när hjärtljuden går ner så är det inget positivt. Han känner sig svimfärdig och de drar fram en fotölj. Sköterskan skämtar om att ta ett kort på honom, jag flinar och tycker att vi ska göra det. Jag säger att att ser alldeles gul ut och ber honom att inte svimma!
När klockan, som var av plast, sattes in gjorde det så ont att jag höll på att avlida. Det kändes som den värsta smärtan dittills! Och spraybedövningen innan var heller ingen höjdare. Brinnande underliv är liksom inte så kul... Vet inte hur länge de höll på med klockan men vi har gissat på att jag hade krystvärkar i kanske 40 minuter uppskattingsvis. Det visar sig väl när jag får se förlossningsjournalen.
När Per har återfått fattningen sitter han och påminner mig mellan värkar om det lilla livet som snart är här och hur duktig jag är och att det inte är många värkar kvar. Det gjorde att jag hittade mer kraft och fokuserade på hur jag skulle krysta.
Jag kommer ihåg när de börjar knäppa upp min skjorta att jag tänkte att det måste vara nära. Att de öppnar för att lägga våran bebis på min mage! Det kändes så ofattbart!
Det känns helt overkligt när barnmorskan säger att det är en värk kvar bara, och Per upprepar det. En värk kvar! Shit vad fort allt har gått!
Ut kommer lilla Signe, 17:09! Som en säl med hela kroppen på en gång! Lyckan är total! Nu är vi en familj. Jag, Per och vår dotter Signe. Fortfarande smått overkligt. Overkligt men så himla underbart!

image395
LYCKA! Signe är 1 timme och 10 minuter gammal!


Snabbis

Detta blir en snabbis! Tack för alla underbara gratulationer via bloggen och sms! Jag vet att svaren på era sms har uteblivit i många fall, men det är så mycket med amning och blöjbyten och VILA så det är full upp fast ändå inte :) Och när vi har tid över kan vi inte slita ögonen ifrån vår guldklimp. Världens sötaste!

Det kommer ett inlägg så småningom, när jag känner att tid och lust finns. Just nu är den största lusten där för Signe och mysa med henne.

Förlossningen gick hur bra som helst. Vi kom in till BB i Gävle vid 14, och 17.09 föddes sötnosen. Mer info kommer sen.

Nu har vi blivit en familj. På riktigt.

Tack igen för all er omtanke!

Kramar från Mamma Frida, Pappa Per och lilla Signe.

Jag bara måste...

Jag bara måste vara med i den här bloggtävlingen! För den är som gjord för mig!


image393


Varför jag vill vinna?
Jag väntar ju på att en liten grisekno ska komma ut från magen, klart att den ska ha en lillgris att gosa med! Sedan har jag ju ett helt grisstall där den här lille krabaten skulle trivas ypperligt! Ni som känner mig, vet att ROSA är min färg och denna är ju helt bedårande!

image394
Badgrisens nya familj?!

Tävlingen anordnas av
http://liiiiinda89.blogg.se/

Fullproppad

Jag känner mig fullproppad. Det behövs ju inte så mycket för att jag ska känna mig full i magen nu för tiden. Har käkat en pizza från Hambogrillen, en sån amerikansk tjockis, och sedan tryckt lite godis. Påtal och trycka, jäklar vad lillskiten trycker neråt nu med huvudet. Kanske är påväg ut?! Känner hur den riktigt tar i och pressar ner huvudet.

Gick ju på promenad. I rask takt, eftersom det är då det gör någon nytta. Halva vägen fick jag plumsa! Hade kollat på kartan hur det såg ut med vägarna här, och såg något som skulle kunna bli en runda. Jomen tjena! En väg var helt oplogad, någon hade åkt med längdskidor. Det var det enda. Så jag pulsade fram i längdspåret där det hade fryst på lite iaf. Såg massa djurspår. Iaf hare och rådjur som jag kunde urskilja direkt på plats. Men även något som såg ut som hundtassar. Men eftersom de dök upp lite här och var från åkrarna utan några människospår alls så tror jag mer på ett lodjur efter att ha kollat lite närmare på internet på djurspår.
Vart sjukt nervös över hur jag skulle agera om det kom ett lo upphoppandes mot mig. Men läste även att det inte finns något dokumenterat fall där ett lodjur har skadat en människa. Tur. Men kanske ska hålla mig längs vägarna där bilar kommer fram, utifall det skulle hända något. Så jag inte blir liggandes höggravid ute i skogen! Uscha!

Nu är det dags för Let´s Dance och På Spåret. Vi brukar zappa fram och tillbaka, men troligen blir det mest Let´s Dance idag. Inga roliga med på På Spåret. Filip och Fredrik höjde stämningen förra veckan iaf!

Vi får se om det sätter igång inatt då som Annica tror! Jag har iaf käkat en apelsin, gått värsta promenaden, Duschat, käkat pizza (istället för Max). Och så får vi väl se vad kvällningen bjuder på.... hrm. Lite halvdålig ordning kanske Fredrika, men vi hoppas på att det duger :) Har dock inga trappor i närheten, men pulsandet borde ha någon inverkan får vi hoppas!

BF +4

Först vill jag tack Karro och Lina för att ni delar med er av tipsen! De sägs ju att bebisen kommer när den är redo, men i det här läget vill man prova allt "utifall att"... Det kan ju kanske hjälpa! Så idag blir det apelsiner! Verkar bli finväder också, så jag får försöka ta en promenad kanske istället för biltvättningen. Jag tycker det faktiskt är roligt att tvätta bilen, men kanske mer på sommarn än i -3 grader :) Så jag chansar på att promenaden funkar lika bra som lufttvättning!
Och ni, jag läser era bloggar lite titt som tätt med ;)
Så mer tips från läsarna är välkommet, tack!

Idag är vi inne på fjärde dagen... Har för mig att pappa sa för länge sen att den inte skulle komma förrän den 10:e feb, men det trodde minsann inte jag! Kanske blir så ändå... Idag jobbar Per kortdag, till tjugo över ett. Skönt! Och då kan man ju tycka att jag kan vänta på han innan jag går min promenad, men då riskerar man att bli utan promenad. För det står aldrig högst upp på hans önskelista att ut och gå. Oavsett väder. Ja, det ska vara sommar då och 18 hål på en golfbana. Då går det bra!

Jag går ju fortfarande bara upp en gång per natt och går på toa. Och det är på morgonen när Per går upp. Strax före sextiden ungefär. Så då är jag ju ganska kissnödig. När jag sedan ska lägga mig får jag molvärk i nedre delen av magen, antar att det beror på att blåsan har vart så full och sedan blir helt tom. Men jag hoppas ju alltid på att det ska fortsätta värka, i mer än bara fem minuter. Men icke sa nicke, inte den här morgonen heller.


Nu ska jag gå ut och hämta tidningen och sedan ska jag äta frukost. Har inget mer inplanerat innan Per kommer hem, så jag pylsar väl på mig lite kläder och tar en promenix då kanske. Just det, tavlorna ska jag ska kanske försöka få upp.


Nya superserien

Snart är det min och Pers nya favvoserie. Californication. Vi ligger i varsin soffa och fnissar till scenerna och skämten med sexinslag som passar vår humor ypperligt! Jäkligt rolig serie, har ni inte sett den? Se den! 22.40 ikväll på fyran. http://tv4.se/tv4/tvguide/episode.aspx?EpisodeID=551164&gid=492

Per är på innebandyträning. Jag har legat som en slö fisk i soffan och kollat på Gaygalan. Känner mig jättetrött! Jag som knappt har vart utanför dörren idag. Jag hoppas att bebisen behagar sätta igång värkarbetet inatt. Det vore skönt! Eller skönt är kanske fel uttryck, men det vore så underbart att få känna att det är på G. Jag undrar hur många dagar till vi måste gå och bara vänta.

Tog en kaka ifrån frysen igen. Var så himla sugen på socker tidigare ikväll så jag var tvungen. Vågskålen stod mellan chokladkaka och äpple.... hmm svårt val? Inte när man är sockersugen iaf.

Så nej Lena, ingen bebis ännu. Och jag lovar att vi inte kommer att vara inloggad på MSN när vi är påväg till förlossningen :) Ni som har oss på MSN listan kan ju gå efter den. Så länge vi är inloggad så är allt lugnt. Imorgon blir det fredag och sedan helg, och då kanske min närvaro på bloggen kommer att vara lite sämre. Har ju som sagt en kille jag är kär i att spendera tiden med då. Eller så kanske vi är på förlossningen. H O P P A S! Man får faktiskt hoppas...

Försöker dona lite iaf

Då har jag gjort alla de saker som jag skrev i förmiddags. Kan ju inte säga att jag stressade precis. Har iaf gjort tavlorna färdigt, men jag kan inte hänga upp dom för det saknades hänganordning på tavlorna och vi har inte ett fungerade vattenpass. Ska ringa Per och be honom köpa batteri till vattenpasset (ja, det är ett sånt med laser som går på batteri) + kika på om det finns någon hänggrej.

Sen så tog jag mig en dusch innan jag var ut och hängde upp fågelhuset. Hoppas bara att det kommer nån fågel och vill sitta där och äta. För det är verkligen jättefint! Kanske kan dyka upp en liten mus också, för jag spillde lite fågelfrö som hamnade på marken. Men någon storråtta vill jag inte se!

Och så har jag dammsugit hallen och torkat golvet där.
Och medans jag har suttit här har det hunnit torka så nu kan jag ta mig tillbaka till köket. Lika bra att ta det golvet också när jag ändå är igång.

Fåglarnas nya hus!

Fåglarnas nya hus!

Tavlorna som är gjorda av fondtapeten i vardagsrummet, liggandes på vår nya matta. Men mattan är lite ljusare egentligen.



BF +3

Ingen bebis ännu. Det känns jobbigt att veta att det kan vara många dagar kvar. Ville ju verkligen inte gå över. Fastän jag vet att man som förstföderska ska räkna med det. Men hur kul är det då?! Alla frågar ju under månaderna som har gått vilket datum man har. Så hela tiden har man svarat 4:e februari. Man blir så sjukt insnöad på det datumet...

Nu ska jag äta frukost. Sen ska jag fixa med mina tavlor. Sen ska jag sätta upp fågelhuset. Sen ska jag dammsuga och torka golvet i hallen.

Kom nu skrutt!! Vi vill att du kommer ut nu!

BF +2

Jo, jag är fortfarande hemma... Har vart med mamma på Rusta, Dollar, Mobackes och Albert. Handlade en matta, ett rosa fågelhus, en fotoram, och 2 stycken canvasdukar på spännram som jag ska sätta tapet på så att det blir som tavlor. Så nu har jag ju lite att pyssla med utifall det dröjer några dagar till innan lillfisen behagar titta ut...

Svängde in till Pers jobb också och hälsade på, och fick mig en lektion i hur man svarvar. Hehe

Kom hem precis och skulle ta in posten! Och då ser jag att det sticker upp ett paket ur brevlådan! Det är ju löjligt, men man blir som ett barn på nytt!! Jag hann knappt stanna bilen på parkeringen innan jag var tvungen att riva upp det :) Det kom från Pers kusin Mia och hennes familj i stockholm! Jättegulligt! Tack så mycket!
Två söta gosedjur och mössa och vantar från laban! Plus att vi fick deras babybjörnsele, så nu har vi två :) Men Helenes är ju bara för låns så det var kanonbra! Så roligt med paket, att man inte skickar det oftare till varandra?

Natten till lördag?! Men Annica, det är ju länge dit... Fick ett sms av Näslund idag. Hon kände på sig att det skulle hända idag. Pirr i lilltån kanske? Jag hoppas att det sätter igång idag iaf! Ska väl ha en väldans tur om den ska hinna ut innan kvällen är över. Med tanke på att det känns NADA.

Ja, nu vet ni att det inte har kommit något bebis än iaf. Men vi väntar, och hoppas på att det sker snart!

103 besökare idag!

Oj oj oj! 103 besökare! Kul att ni är så många som håller koll på oss. Trist att jag bara fortsätter att skriva. Det innebär ju att det inte har kommit någon bebis. Inte ens en liten tendens till en värk...


Dagens horoskop i vår lokala tidning lyder:

Tvilling Frida: Du behöver ett miljöombyte (förlossningssal?). Du längtar efter ett äventyr (jo minsann!). Du vill lära dig något nytt (byta blöjor, amma...). Res bort om du kan (till Gävle!!).

Vågen Per: Det här blir en härlig tid för dig. Njut av trevliga aktiviteter med barn, fester, utflykter (Gävle...) och teater.

Det var ju som gjort för att komma igång idag. Eller gäller horoskopet för morgondagen?

Grattis Pappa!

Jag kunde inte låta bli. Nu har jag nallat av både bulle och kaka från frysen!! Men så satans gott det är! Jag är ju en hejare på att baka! Så för er skull är det nog bäst att den lille fisen kommer ut snart, annars blir det inge fika! Sitter här med en kopp te och njuter av mina talanger inom bakkonsten. Mums!

Min pappa fyller ju faktiskt år idag! Grattis pappa! Så man kan väl säga att jag tog en födelesedagsfika för hans skull... det funkar väl?


image388
Pappa och jag, sommaren 2005 på seriespel i Högbo.


BF +1

Ja då var vi inne på övertid. Och jag vette tusan vad jag ska göra?! Någon som har något förslag? Det snöar och är mulet ute, inge roligt promenadväder alltså. Och helst vill jag bara ligga på soffan och vänta. Men den väntan kan ju bli förfärligt lång.
Verkade som att många hade koll på när vi skulle ha iaf :) Igår var det 86 stycken som besökte bloggen! Okej, 85 då eftersom Elin kollar från två :) Antar att det finns fler som gör det, men ändå! Nästan 400 sidvisningar igår. Jag gjorde nog ett antal uppdateringar, men inte 400 iaf!! Roligt att ni är in och kollar och att det finns fler som är förväntansfulla.

Funderar på om jag ska ta ett bad. Bara för att göra något. Träna andning kanske. Jag har ju verkligen vart dålig på det, tränar aldrig. Hoppas att jag överlever förlossningen ändå. Svårt att träna när man inte ens har förvärkar! Är ju helt omöjligt att sätta sig in i den känslan, att ha värkar. Nu ligger jag ju bara och andas utan att ha ont. Och det är ju inge svårt. Så fort jag känner av den där mensvärksliknanade känslan (vilket dessvärre inte är speciellt ofta!) så andas jag enligt reglerna iaf. Så jag får prova att fokusera bort någon sorts smärta.

Per ringde från jobbet och frågade om det hade kommit någon bebis ännu. Haha, får väl verkligen hoppas att det inte går så fort! Men jag längtar efter att få lyfta telefonluren och ringa och säga att han måste komma hem! Fast jag tror att det kommer att sätta igång sent på kvällen. Känns så.
Igår när jag skulle sova tänkte jag på att jag snart ska ligga på förlossningen och krysta ut en bebis! Då blev jag lite nervös och kände för en sekund lycka över att den fortfarande var kvar där inne! Men bara för en kort sekund!

Mamma och pappa vill att du kommer nu! Vi vill ta hem dig och ligga i sängen och titta, lukta och pussa på vårt underverk!


Skogspromenad!

Alltså gud så himla fint vi bor! Det är verkligen så vackert när det är massa snö och solen skiner. Jag avundas inte mina vänner som bor i Stockholm. Fy satan så trist när det går att få en sådan här vacker vinter!

Tog mig en promenad på 45 minuter. Jag vet att jag går långsamt i och med min övervikt... MEN det var ändå en lång promenad. Förbi en porlande bäck och längs en skogsstig. Jag stannade till och med och log i skogen över tystnaden! Kände mig som en pensionär, njutandes över naturens under!

Hade bara min mobil med mig, men känner ändå att jag måste dela med mig av bilderna! Dock så kan ni ju inte höra porlandet eller tystnaden, men försök!

Izzi skulle garanterat gilla den skogspromenaden!




BF = Beräknad födelse

Idag är det bebisens beräknade födelse. Seså, kom ut nu!! Trodde att vi hade gjort klart allt med hyreskontrakt och liknande. Fram till klockan 24 ikväll har du på dig, då ska vi åtminstonde ha sett ett tecken på att du är påväg ut! Vi har ju ett helt hus förberett för dig lillskrutt! Måste vara mycket trevligare än den där lilla ettan du håller på och växer ur!

Var till barnmorskan idag. Måste då säga att det är märkligt att man alltid ska behöva vänta så länge på att få komma in! Varje gång får jag vänta minst 15 minuter! Idag över 20... Planeringen verkar vara sådär. Alla värden var bra. Vi kollade inget blodvärde för det var så bra sist. Men när hon ändå stack mig i fingret för att kolla blodsockret tycker jag att hon lika gärna hade kunnat kolla värdet också. Vägde 73 pannor. En viktuppgång på 13 kg alltså. Känns väldigt bra faktiskt! Bebisens hjärtljud var lite lägre än vanligt, de låg på 132. Men efter lite buffande så var de uppe på 148, så allt var bra där inne. Magen har stått stilla sedan jag var där för två veckor sedan. Fortfarande 35 cm. Så det känns jättebra! För det är ett tecken på att det närmar sig. Att magens kurva planar ut och att vikten inte fortsätter uppåt. Äntligen något som visar på att en bebis snart kommer!
Bebisens huvud var fortfarande inte fixerat. Det var liiiite ruckbart fortfarande sa hon. Men enligt barnmorskan så brukar det fixeras när värkarna väl sätter igång, då sjunker den ner det sista. Och det ska inte behöva fördröja något.

Om den behagar titta ut imorgon kommer den att fylla år samma dag som pappa och som Johan Thyren. Blir mycket kalas då... Men det struntar jag i! Hellre imorgon än på onsdag :)

Nu får jag iaf ont i bäckenet oavsett om jag bara ska gå mellan sängen och toan eller om jag ska hämta tidningen (ja ni ska veta att det är jäkligt långt till vår postlåda!). Eller ont och ont, det känns iaf. Jag ser det som ett bra tecken.

Nu har ytterligare ett par fått barn i vår föräldragrupp. Så nu är vi bara två par kvar. Fast det är vi två som har BF sist också. Jag och Per har ju idag och det andra paret har den 11:e.

Kanske ska gå ut och få lite luft jag. Solen skiner fortfarande (är dock påväg ner...) och snön glimmar! Har aldrig i hela mitt liv längtat så mycket efter att få känna smärta! Vill ju såklart inte ha ont, men då vet jag ändå att det är en bebis på gång!

V 40


Det sägs att om magen inte syns bakifrån är det en kille...?


Magen V 40.

Snöskottning

Då är helgen snart slut. Och magen är fortfarande lika stor. Har vart ut och skottat ikväll. Hela vår parkering + parkeringen där besökande kan stå + gången fram till bron + gången längs kortsidan och ner till vedboden. Undrar om det gör någon skillnad. Jag var svettig som en gris när jag kom in iaf. Så nog var det jobbigt. Men sen har jag inte kännt något alls. Som vanligt.

Igår var vi till Pers föräldrar och åt efter innebandyn och sedan åkte vi på bio jag och Per. Såg National Treasure 2. Den var bra. Kan ju faktiskt vara sista gången vi går på bio på ett tag. Inte för att vi gör det speciellt ofta ändå. Men det var trevligt iaf!

Idag har vi vart och kikat på innebandymatch, Hertsjös damer som mötte Frösön. Vilken match säger jag bara. Orkar inte dra nåt referat precis men jag kan ju säga som så: En av Frösöns spelare fick 17 minuters utvisning. På raken! 5 min + 2+10 min. Herregud. Hon blev tryckt över sargen av en Hertsjöspelaren, hertsjöspelaren fick en utvisning (även den av det hårdare slaget, dvs 5 minuter). Ändå går tjejen från Frösön fram och kastar sin klubba på hertsjöspelaren. Det resulterar i att hon får en utvisning på 5 min. Och inte nog med det. När hon sitter i utvisningsbåset passar hon på att slänga klubban i marken vilket resulterar i 2+10 minuter! Haha ja jävlar!
Hertsjö vann iaf. Det var väl bra.

Käkade en kebabtallrik som var riktigt dålig. Stripsen var inte goda, kändes dåligt gjorda. Sen har det snöat massa och jag blev så trött på att bara sitta inne, så jag klädde på mig och skottade hela gården. Ja ni har själva läst allt jag skottade.


Mamma har kommit förbi en sväng ikväll också.


Nu ska vi titta på film på tv. Var ingen bra tablå precis, men en söndagkväll ska ju spenderas i soffan.


Om inte bebisen behagar titta ut inatt så ska jag till barnmorskan imorgon kl 10. Imorgon har jag gått 40 hela veckor. 40 VECKOR! Gash. Kom ut lillskit!



Per funderar vad tusan det är han har på magen!

Clownmagen.


Fortfarande Per, Frida och Magen

Nu har jag skrämt er lite va?! Jo, Elin som du skrev har det ju vart ett intensivt uppdaterande! Men när det vankas helg så finns det ju annat att sysselsätta sig med. Per slutar alltid tidigt på fredagar så då umgås jag hellre med honom (framför tvn) än att häcka själv framför datorn...

Så ingen bebis ännu... Inatt när vi skulle sova så var det disco i magen. Kände väl på sig att det var fredagskväll och att en sådan ska firas med pompa och ståt. Iaf så kändes det som att den tryckte ner sig mer mot bäckenet. Eller så är det för att den redan ligger där nere och när den då brassar på i farten likt en racerbil då kanske det är naturligt att det känns i bäckenet. 

Men inga andra symptom. Jag har en liten rädsla över att gå över också. Det handlar inte bara om att jag inte vill göra det. Läste om en kvinna som hade haft en bra graviditet utan komplikationer, och så när hon hade gått över en vecka drygt kände hon en dag att det inte rörde sig längre i magen. Så hon åkte in och de skulle leta efter hjärtljud, men där fanns inga! Så där har hon en fullvuxen bebis i magen som skulle ha mått jättebra om den hade kommit ut på dagen den var beräknad, men något gick snett de dagarna hon gick över. Och så kommer det ingen bebis. Nä, usch. Hemska tanke! Fy tusan! Och så är jag nervös över att vattnet tar slut, att de kanske inte gör något bättre koll. Så länge hjärtljuden låter bra så tycker de väl inte att det är nödvändigt att göra några fler kontroller.
Ska ju till barnmorskan på måndag, om inte bebisen har kommit då. Kanske får säga att jag är nervös över det då. Att barnet ska börja må dåligt där inne. Men så länge den sprattlar på så får jag väl vara nöjd! Sen tror jag att det är rätt normalt att vara lite nervös i slutet, man har ju väntat så himla länge på det här knyttet!

Nu ska jag ta och göra mig i ordning för att åka och kolla på innebandy. Per har match idag om en timme. Men det snöar ju som fasen ute så jag måste hinna borsta av bilen också.

So long.