Julafton x 2

Imorse klev vi inte upp förrän halv åtta. Det är skönt när vi får sova till efter sju. Även om jag var riktigt trött ändå. Nu när hon har vart lite snorig så har jag fått gått upp flera gånger på natten, och man märker verkligen hur trött kroppen blir av det. Längtar tills hon kan hitta sina nappar själv varje gång. För oftast vill hon ju inte ha välling förrän efter fem iaf.

Per åkte till jobbet strax före tio, det var mysigt att vara hemma på morgonen tillsammans. Signe är så sprudlande glad på morgonen, ja egentligen nästan jämt, men på morgonen är det full fart!

När hon sov passade jag på att slå in lite julklappar. Roligt att slå in Signes klappar, även fastän hon säkert inte kommer förstå att de ska öppnas. Ska nog skippa att sätta snören på dom, annars får nog snöret all fokus kan jag tänka mig.

Innan rytmiken gick vi på stan en sväng, köpte sista julklappen till Signe. Som hon ska få på morgonen. Vi ska fira två julaftnar i år. Mamma jobbar på julafton så vi firar med min familj i Röste på måndag redan. Sedan är vi hos Pers föräldrar på julafton. På riktiga julafton kanske Signe har fattat galoppen med att öppna paket eftersom hon får "träna" redan på måndagen.

Det låter faktiskt som att Signe säger "tack tack" ibland. Eller tata. Vi brukar säga tack tack när hon håller i något, och då ger hon det till oss. Idag på rytmiken tog Alma en sak av Signe och så ville Signe ha tillbaka den så hon sa tata. Det kan ju såklart vara ett sammanträffande, men det har hänt fler gånger att hon säger tata. Är det det hon menar så lär det väl bli tydligare med tiden. Men språket verkar intressera Signe. Hon säger hela tiden Dä  eller edä med en frågande röst och pekar på olika saker. Som att hon vill att man ska berätta för henne vad det är för något. För det hörs skillnad mot för när hon säger i syfte att visa oss.
Min lillebror pratade flytande när han var 1,5 år. Så hon kanske har det i generna.

Ikväll hade Signe svårt att komma till ro. Hon ställde sig upp i sängen hela tiden och skrattade när jag kom in. Jag tog ut henne till soffan eftersom hon verkade så pigg men då började hon gnussa ansiktet mot snuttefilten. Till slut gav jag henne lite mer välling och det gjorde susen, då lyckades hon kura ihop sig och somna.



Signe skakar med ägget på rytmiken


Det är roligt att stöka till i hallen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback