Sömn

Ja då är det vardag igen. Tisdag till och med. Har precis kommit in från en promenad så Signe sover i vagnen nu. Tror att hon har en sådan tillväxtperiod nu. Heter det så? När de äter lite oftare i någon dag. För hon sover inte alls lika bra på natten nu. Natten till söndag och till igår vaknade hon astidigt och ville upp. På söndagen redan vid halv fem tror jag. Och igår vid halv sex. Så jobbigt! Okej om hon vaknade första gången då, men så är ju inte läget. Hon har ju vaknat och ätit före det också.
Så igår var vi vaken mellan 5.20-7.30 ungefär. Sen åt hon och sov bara i en timme, och ville ha mat igen! Vid kvart över tio gick vi och la oss igen för då hade hon somnat på min axel. Då vaknar hon efter någon minut och vill äta... puh! Åt länge, men sen somnade hon och vi klev inte upp förrän halv ett. Det var behövligt kan jag säga! Jag hade kunnat sova ännu längre. Och då gick jag och la mig strax efter 22 på kvällen. Men det hjälper ju inte om hon vaknar och vill ha mat stup i kvarten.

Imorse sov hon till 7. Men då hade hon också vaknat och ätit två gånger innan det. Och så ligger hon och bökar och låter ett tag innan hon riktigt vaknar. Jag sover då bättre med henne i vaggan, det är bara att konstatera. Men vem orkar försöka få henne att somna i vaggan klockan tre på natten?! För det går inte att lyfta över henne, då bara vaknar hon direkt. Jag orkar då inte. Så jag fick sova med henne mellan halv nio och tio idag. Måste det när hon vaknar så många gånger på natten. Blev lite bortskämd tror jag när hon hade flera nätter i rad då hon sov länge innan första målet och så klev vi ju inte upp förrän nio eller ibland tio.
Hoppas att hon kan skippa nattmålet så småningom. Vore riktigt skönt!

Nog om sömn. Igår var Hanna Lind här och hälsade på! Kanske ska skriva Hannalind. Av någon anledning så säger jag alltid hennes för- och efternamn som att det satt ihop när jag pratar om henne. Blir så på en del människor. Och framförallt när man ses mer sällan. Om jag säger till Per att Hanna ska komma och hälsa på så tar det nog ett tag innan han hajar vem jag menar. Men säger jag Hanna Lind så vet han direkt. Jaja. Hon var här iaf :) Mycket trevligt! Vi ses som sagt väldigt sällan numer. Signe fick jättefina saker från Polarn och Pyret. En ursöt mössa och jättefin röd kofta. Det känns att det är bra grejer från POP. Kvaliten känns bra. Är väl därför de kostar lite mer än Lindex kanske.

Nu snöar det ute. Pissväder. Herregud alltså! Man blir lika upprörd varje år, fastän man vet att det är såhär april ser ut. Sommarvärme en dag och vinterväder en annan. Ändå blir man arg.

Imorgon blir Signe 2 månader! Herregud så fort det går. Under veckan som var började hon prata och flina till sina leksaker. Sitter man med en skallra framför henne så flinar och jollrar hon till den. Och hennes vokabulär har uttökat! Nu är det flera olika sorts ljud som hon pratar, och gärna i en följd. Som en mening liksom. Tidigare jollrade hon fram ett läte och så väntade hon nästan på att jag skulle säga något innan det var hennes tur :) Sötnosen! Det är så roligt att det händer grejer hela tiden. Och hon blir så glad när man pratar och sjunger för henne. 

Jag ska till MVC imorgon vid 14 tiden på efterkontroll som man gör ungefär 8 v efter förlossningen. Allt känns då bra, så det borde inte vara några problem. Och så pratar man preventivmedel. Kan ju vara bra, så att Signe inte får ett syskon allt för tidigt... Efter kollen är det babymassage med bvcgruppen. Det ska bli roligt! Hoppas att Signe är utvilad och mätt. Ska nog åka ner tidigare så att jag kan ut och gå med vagnen så hon får sova lite.

Vilket djurliv vi har här i skogen! Idag när jag gick med vagnen såg jag herr och fru Ekorre som lekte Följa John, Tittut eller någon sorts parningslek kanske. De missar inte ens den tunnaste av grenarna när de far fram. Så jag kikade på de en sväng och strax därefter fick jag se innehållet i paddans mage. Och då talar vi inte om Jonssons mage. Paddans liv hade slutat i ett roadkill. Usch.

Tänkte att det här inlägget skulle bli kort, men det vart ett långt med massa dravel bara. Som vanligt med andra ord. Nu ska jag äta lite tomtegröt, sen kanske Elin skulle titta förbi.

Kommentarer
Postat av: Lina

Haha ja vänta du bara. Theo dreglar hemskt mycket och så rinner de ut ännu mer eftersom han sitter med fingrarna i munnen :D

Postat av: Johanna

Det som är härligt med barn är att ingen dag är den andra lik. Det händer nya grejer hela tiden och precis när jag tycker att någonting blivit rutin så ändras det. =) Vad kul att åka till BVC, det var längesen vi var dit, ska dit den 17:e nästa gång tror jag.
Hoppas det ordnar sig med sömnen snart.
Kramar till familjen

2008-04-08 @ 21:02:35
URL: http://johannarapp.blogspot.com
Postat av: Johanna

Det som är härligt med barn är att ingen dag är den andra lik. Det händer nya grejer hela tiden och precis när jag tycker att någonting blivit rutin så ändras det. =) Vad kul att åka till BVC, det var längesen vi var dit, ska dit den 17:e nästa gång tror jag.
Hoppas det ordnar sig med sömnen snart.
Kramar till familjen

2008-04-08 @ 21:02:53
URL: http://johannarapp.blogspot.com
Postat av: Lena

Det är roligt med långa inlägg och en massa dravel Frida :) Hoppas att det blir bättre med nattsömnen snart så du inte hamnar i en dvala. Sköt om er och ge Signe en puss från mig. Kramar

2008-04-08 @ 21:05:36
URL: http://lenawe.blogg.se
Postat av: Sara

Äh steka/grädda den är ju samma sak, nästan :) Vilken stl har Signe nu? är 62 för litet?

2008-04-08 @ 21:41:35
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se
Postat av: Sara igen

...Eller rättare sagt är 62 för litet när vi ses nästa gång, om en månad eller nått sånt? Man vill ju inte göra samma miss två gånger med för små kläder :)

2008-04-08 @ 21:45:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback