Man slutar aldrig förvånas

När Signe äter får vi nästan alltid sätta på kameran och visa filmsnuttar på henne. Hon älskar det! Nänä säger hon och pekar på kameran. Hon har lärt sig flera ord genom att titta på filmerna, så kanske vi ska filma lite på mormor, morfar, farmor och morbröderna också så att hon lär sig att säga deras "namn".

I en av filmerna sitter hon på öppna förskolan och "lagar mat" med Alma. Så fort den filmen sätter igång säger hon numer ma och flinar. När Tuva var här och hälsade på sist filmade jag en snutt på dom, och Signe började med att säga buua, men kan nu säga Tuua när det blir den filmen. Tuua Nänä (Tuva Signe) säger hon och flinar :)

Bada är nytt ord som hon har börjat använda.
Bajsa kan hon också säga.

Och en dag när jag började knäppa upp skärpet på mina byxor sa hon kissa direkt. Hon kopplade alltså ihop det med att jag skulle gå och kissa!

När hon var hos farmor och farfar i helgen hade hon och farfar vart ute i friggeboden och kikat. Signe hittade en kasse med skor och letade fram en rosa klacksko. Farfar tyckte att hon skulle ge den till farmor, så Signe tågade in och gav det till Christina. Då frågade Janne om hon inte skulle hämta den andra också. Så Signe gick ut till friggeboden, började gräva i påsen tills hon hittar den andra rosa skon! Hon nöjde sig inte med vilken som helst, utan hon visste att de hörde ihop! Och den rosa skon hade inte legat överst i påsen, utan hon hade verkligen letat! Man kan inte sluta förvånas över hur intelligenta barn är!

Kommentarer
Postat av: Lina

Åh, va duktig hon är! Ha ha, va sött att hon kan säga Tuva. Det var smart med filmkameran för att lära sig namn och annat.



I morgon ska vi kämpa för en häst!! :)

Kram

Postat av: ma

hej! hoppas ni har de skönt i värmen.. kul att hon kan säga ma. alma hälsar så mycke! ha det bra! vi ses väl.. jobbar 2 v till..kram magdalena

2009-06-24 @ 21:33:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback