Ingen tid till pyssel och städning

Det blir inte mycket gjort här hemma nu och det gör mig en aning stressad. Signe är hemma från förskolan pga ögoninflammationen och så är hon snorig och lite småhängig också. Det är svårt att göra andra saker än att umgås med henne om dagarna då hon just nu inte vill roa sig själv, utan hon ska leka med en hela tiden. Enda stunderna man kan få nåt gjort är om hon sitter framför tvn. Och det känns sådär. Ofta blir det tvn när middagen ska lagas, om hon inte vill hjälpa till i köket, och då vill man inte gärna sätta henne framför den tidigare på dagen också.

Idag lyckades jag dammsuga köket och hallen iaf. Hon gick in på sitt rum och vilade lite i sängen och sen poade hon på en stund med Lill-Signe. Hennes favoritdocka :) Det är så roligt för hon pratar verkligen till den där dockan och ställer frågor till henne. I eftermiddag när hon hjälpte mig med maten ställde hon sig vid "Lill-Signe" och sa skrattandes: "Lill-Signe, har du sett vad kladdig jag är om händerna?!" Lill-Signe får också vara med när vi spelar kortspel. Vi tar ett varsitt kort ur högen, den som får högst kort vinner. Det är Per som har börjat spela med henne och hon älskar det! Igår vann Lill-Signe. Kul att förlora mot en docka! Signe får sen räkna korten för att se vem som har fått flest och hon kan nu räkna till 29 utan större problem. Ett tag fastnade hon alltid på 13, hon sa 16 istället, och vid 17 sa hon 20. Men det går oftast utan hjälp nu, men 23 missar hon alltid :) Hon säger 22 och sedan 24.

Hon har sovit länge om morgnarna iaf, vaknat mekllan 7,15-8 utom imorse när hon vaknade redan vid 6... Då låg vi i soffan och tittde på tv från 7-tiden ungefär, så att mamman fick slumra lite till :) Jag var upp 4 gånger tror jag mellan 1-2 inatt, hon har hostat en del under de sista nätterna. Ibland går jag in bara för att ta ur nappen när hon hostar så att hon får hosta ordentligt eller så har hon hostat så att hon vaknar till. Jag tycker det känns hemskt att bara ligga och lyssna när hon hostar, även om hon inte vaknat. Det är väl kanske dumt att kliva upp då... men ja.

Idag har det vart väldigt kallt ute! Jag och Signe tog en sparktur i solskenet. Det var lite småstenigt här och där efter att de har grusat vägen tidigare men det gick ändå ganska bra att åka. Signe däremot blev sur när vi vände och sen blev allt fel... Hon grinade och gnällde mest hela vägen tillbaka, förmodligen mest av trötthet. När vi kom in ville hon sitta med mig och mysa i soffan tillsammans med nappen, snutten, Bert och Mamma Mu. Den där nappen känns det som att hon kommer att ha kvar livet ut. Suck.
Hon säger själv att hon ska sluta med den till julen, att hon ska ge den till tomten och att hon då ska få ett pippihus. Men ofta frågar hon när hon har sagt det: "Men vad ska jag ha för napp dårå?". Så jag tror väl inte riktigt att det kommer att funka i slutändan.



Rånarluva är bra när det är -10 grader och lite fart i nedförsbackarna!

Kommentarer
Postat av: Sara

Lill-Signe kanske kan ha bebiskläderna som vi köpte när Signe föddes, de där små. Stötte på dem i garderoben här om dagen igen och de känns som de har legat där ett tag nu...

Det kanske dessutom är rolgit för henne om Lill-Signe får något som hon skulle fått när hon var bebis :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback