Signe är vaccinerad

Idag har Signe fått sin vaccinationsspruta mot svininfluensan. Det gick hur bra som helst! Hon grimaserade lite, men jag var snabb att säga att det var klart och att hon vart en jätteduktig tjej som skulle få en pepparkaka. Hon hoppade ner direkt och skulle traska ut till pepparkakorna. Hon jämrade sig inte ens. Duktiga lilla tjej! Nu får vi hoppas att hennes belöning blir att slippa allt vad biverkningar heter. Vi har några på jobbet som är hemma pga biverkningar. Det är så märkligt hur olika det slår, och varför gör det det?

Men hujeda mig så mycket folk det var på bvc, där barnen skulle få sprutorna. Per hade suttit där i en timme när jag kom och bytte av för att sitta sista 25 minutrarna medan Per åkte hem och lagade mat. Det var barn överallt! Överallt! Tur att vårt bvc ligger tillsammans med öppna förskolan en sådan gång. Eller ja, alla gånger, men absolut en sådan här gång. Barnen kunde leka under tiden föräldrarna tittade på klockan...

Jag som har oroat mig just över att vaccinera Signe, det är svårt att veta hur det kommer att slå och jag vart fundersam över om det är många som struntar att vaccinera sina små. Det fick jag svaret på idag. Jag är en sådan person och har alltid varit. Om jag ska göra något tycker jag det är skönt om det är fler som gör det, så det inte bara är jag.
Hade jag inte gjort läxan i skolan ville jag gärna att mina vänner inte heller skulle ha gjort den. Äter jag en dyr lunch vill jag gärna att mina vänner gör det också. Shoppar jag nåt dyrt vill jag gärna att den jag är med också shoppar nåt dyrt. Vaccinerar jag mitt barn, vill jag gärna att alla andra också gör det. Ja ni ser, det handlar nog om det mesta jag gör. Det gör att mitt samvete känns bättre. Är det fler som tänker så?

Kommentarer
Postat av: Jenny Lundin

Skönt att det gick bra för Signe...Nattis skulle oxå ha tagit sprutan idag,men hade feber då jag hämtade henne på dagis.Det får bli nästa onsdag istället!Kram på er.

2009-12-02 @ 22:04:49
Postat av: Malin

Jag tänker också så, tänkte först inte åka dit alls, men sen när så många tänkte göra det så kände jag att jag "måste" göra det också. Men vilket kaos det var där. Som du sa, barn överallt!

Postat av: Anonym

Jag känner precis lika dant! :)

Men jag blir så trött på alla som kritiserar föräldrar som ger sina barn vaccin, dom tror att dom kommer få grava neurologiska skador, för att det inte är testat tillräckligt, men det var inte vaccinet förr heller längre tillbaka, och har alla dom neurologiska skador menar dom?

Näe usch! Då kan dom hålla det för sig själva tycker jag!

2009-12-03 @ 06:34:19
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback