Nu är det jul igen!

Julafton idag! Och vilken julafton! -7 grader och snö. Fullproppat med snö! Det har nog kommit närmare en halvmeter hos oss, och det är ju fantastiskt att det är snö i HELA Sverige! Läste någonstans att det var 100 år sedan sist.

Vi är hos svärföräldrarna i Kilafors, Signe sover och det är tre kockar i köket. Tre kockar räcker långt så jag tycker inte att det finns plats för mig. Vilken otur hörrni :) Vill bara understryka att Per inte är den tredje kocken. Utifall ni skulle få för er något. Pers moster Anita är här uppe med oss och firar jul.

Signes kök blev klart och igår kväll ställde vi in det i hennes rum och gjorde fint med alla saker som vi hade köpt till. Bättre att göra så än att hon ska öppna en rad med paket. Hon vaknade som väntat kvart i sex i morse. Vem vill straffa oss på det sättet? När det är veckodagar får jag väcka henne när det är dags att åka till förskolan, men inte när det är helg minsann. Signe kollade på Pettson och Findus och Teletubbies i nästan två timmar i vår säng! DET var däremot skönt. Sen tyckte hon att det var dags att kliva upp och vi gick och kikade vad tomten hade lämnat i julstrumpan under natten. Först då såg hon köket. Det blev succé! Signe gjorde spagetti och köttbullar och dukade upp till kalas för många personer. Hon tyckte det var roligt att hon hade fått mycket som mamma och pappa har, fast i mindre storlek. "Lika som mamma pappa!" sa hon många gånger.

Sen öppnad vi de två klapparna som låg i strumpan. En liten mjuk Iggle Piggle från Drömmarnas Trädgård och boken Ingrid och Pappa. Direkt när hon fick Iggle Piggle figuren började hon prata om UpsyDaisy, och undrade i vilket paket hon fanns. Dessvärre finns hon inte i något paket men kanske när det är dags för 2-års kalas...

Efter grötfrukost tog vi det lugnt och lekte lite, Signe målade och vi gjorde oss i ordning för att åka och hälsa på Pers farmor. Hon är över 90 år och ser väldigt dåligt, om ens något alls, och Signe gillar inte så mycket att vara där. Hon bor på Hällagården i Kilafors och i hennes rum finns inte så mycket saker. Signe började gråta och ville ut efter stund, så vi fick tacka för oss och bege oss till Berge så att Signe fick i sig lunch. Nu ligger hon i vagnen och sover sött tillsammans med snutten och Iggle Piggle såklart.

På Annandagen firar vi julafton nummer två. Mamma jobbar idag så vi kör julfirande i Röste då. Härligt med två julaftnar!

Nu väntar vi med spänning på vad Signe tycker om tomten. Hon har pratat om tomten hela veckan som kommer med julklappar på julafton. Hon har sagt att hon önskar sig en boll... Vi har inte köpt någon boll. Har har miljarder bollar. Vi får se om stackarn saknar en boll när tomten vart här.

God Jul på er alla!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback