Bloggtorka

Vad ska hända med den här bloggen? Det känns aldrig som att jag har tid att skriva! Inte nu inför julen iaf. Jag har inte ens tid att läsa bloggar! Jag får nog bestämma mig för att skriva korta inlägg om speciella saker som dyker upp. Så att det blir nånting uppdaterat. Vi har börjat med lite inköp till spisen nu så att vi kan fixa klart den till jul. Eller spisen, ett kök nästan. Det ska bli så roligt att se Signes min på julaftonsmorgonen! Jag hoppas att vi kan ställa in den på kvällen så att hon ser den på morgonen :)

Jag har vart till tandläkaren. Det visade sig att jag fick en tandsköterska/läkare/hygeinist (jag vet inte skillnaden?) som läser min blogg! Jag tror jag har nämnt det i bloggen, när jag träffade en kvinna på tågperongen förrut som sa att hon läste min blogg. Det var första och enda gången som någon som inte känner mig har kommit fram för att säga att de läser min blogg. Hur som helst blev jag jätteglad och smickrad den gången, och nu visar det sig att hon var kvinnan som skulle kolla läget i mitt gap!
Hon skojade om att hon skulle öronmärka Signe när det var dags för hennes 3-års kontroll, då hon tycker att Signe är ett riktigt charmtroll. Och jag sa varsegod! Alltid när man är hos tandläkaren brukar det vara något som känns rätt oskönt. Det är inte så himla mysigt med någon som pillar bort tandsten. Men den härt gången kändes det inte! Hon var helt enkelt superduktig. Nu tycker ni att jag fjäskar för att hon läser min blogg, men det var sant. Supertrevlig kvinna helt enkelt!

Något som inte är så jäkla positivt är kostnaden för tandvård. Det är ett skämt helt enkelt. Ett stort skämt! Jag har frisktandvård och har betalat 47:- per månad tror jag i autogiro. Nu för tiden får man ju bidrag från Försäkringskassan när man besöker tandvården. Jag som har friskvårdsavtal får dra av det på avtalet. Mitt avtal går ut i januari och jag tänkte täckna om det, men snacka om att jag blev besviken när jag fick se att de hade höjt konstnaderna från sist jag tecknade med 200 spänn! Så de där 300:- i avdrag som jag skulle få blev helt plötsligt en hundralapp. Ungefär. Bedrövligt! Kul att man får rabatt, men man ska ju inte få för mycket "gratis" så det gäller att höja priserna. Rejält. Tummen ner för det.

Signe har fått åkt tåg! De åkte tåg in till Bollnäs i måndags med några barn ifrån förskolan. Signe hade vart så himla glad! Vi har ju ett tågräls som vi ser från tomten, så Signe är facsinerad av tåg. Hon hade suttit med ett stort leende hela vägen till Bollnäs. Sötskruttan. Vi får helt enkelt ta bilen till Kilafors för att sedan ta tåget in till stan :) Hon berättade glatt för mig när jag kom hem efter jobbet om tågresan. Vilka som var med, att de hade fikat bulle och att det hade fastnat bulle i Natalies mun. Och så pekade hon upp i gommen :) Sedan hade de sett tomtar och en julgran. Hon pratar väldigt tydligt och det finns ingen hejd för hur många ord hon använder i en mening. Vi kan konversera på samma sätt med henne som med en femåring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback